Şimdi Ara

motor zorlandiği zaman enerji kesecek sistem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. bir arkadaşim arabasinin silecek motorunda kullanmak için böyle bir sistem ariyor. motor zorlanmaya başladiğinda motora giden enerjiyi kesecek hazir devre veya devre şemasi lazim. bu tip devre ve cihazlara ne isim verilir. sihirli sözcüğü bilmediğimden google amca bana pek yardimci olamiyor.

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigmoid -- 26 Eylül 2010; 12:13:01 >

• Bunu forumdan bir arkadaş daha yapmıştı fakat hatırlamıyorum şu anda. Yapman gereken silecek motoruna giden kabloyu 1 ohm'luk bir direnç üzerinden geçirmek ve direnç üzerindeki voltaj belli bir seviyenin üzerine çıktığında röle ile veya başka bir elektriksel anahtarlama ile silecek motoruna giden akımı kesmek. Çünkü motorlar zorlandığında çektikleri akım artar.

MALIF

• Termik şalter kullanabilirsiniz.Akım değeri hassas olarak ayarlanabilir.

[img=http://img1.loadtr.com/k-628244-aşırı_akım.jpg][/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren kılıç -- 26 Eylül 2010; 15:26:45 >
  • uğraştırıcı bir devreyse cam kaldırma motorlarının devreleri ucuz fiyata bulunabiliyor

Bu devre iş görür. Fakat direnç değerlerini ve kullanılan op-amp'ın malzeme kodlarını da verin. Zira resimden okunmuyor.

MALIF

• resimde mlz degerleri mevcut ama görünmüyor galiba başaka bir yere yükleyeyim

https://store.donanimhaber.com/2b/03/21/2b0321551631d1c8c7387d17b45cf67f.jpg
     motor zorlandiği zaman enerji kesecek sistem?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullaho

merhaba. bir arkadaşim arabasinin silecek motorunda kullanmak için böyle bir sistem ariyor. motor zorlanmaya başladiğinda motora giden enerjiyi kesecek hazir devre veya devre şemasi lazim. bu tip devre ve cihazlara ne isim verilir. sihirli sözcüğü bilmediğimden google amca bana pek yardimci olamiyor.

teşekkürler.

Bir arabada boyle fazladan bir mudahaleye ihtiyac olabilecegini tam olarak dusunemiyorum, araba 60 yıllık degilse. Siz bunu araba disinda bir iste kullanmak icinmi istıyorsunuz ? Eger oyleyse bunu belirtirseniz daha dogru yardim alirsiniz.
  • devre aşırı akımda açar. fakat bu akım rölenin kontağından geçiyorsa,akım kesildiği için röle çekmek isteyecek ve bir çek-bırak döngüsüne girecek.(daha doğrusu ne çeker ne bırakır,kontağı yanıncaya kadar ark yapar yada kontağı yanmaz o zaman da...)
    elektronik akım sınırlama yapmak daha uygun olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nowanda -- 27 Eylül 2010; 16:12:21 >
  • Op - amp fark yükselteci olarak değil de schimitt trigger şeklinde kullanılırsa ark sorunu kalmaz.

MALIF

• Birde güç kaynaklarındaki tristörlü koruma devreleri gibi bişeuy olabilir tabiki ordaki değerleri senin kullanacağın sisteme göre değiştirirsen olur işin içine birde mikrodenetleyici sokarsan çok değişik bişey ortaya çıkar.
    Alışverişlerim profilimdedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreatWhite

Bence motoru besleyen + hatta sigorta koyun, önce normal çalışma esnasındaki akımı ölçün, akım değerine göre %20-50 fazlası bir değer seçin, devre falan uzun iş.

budur

Adam gibi adam Machete Sağlam!
  • lem firmasının lts serisi akım transdüserleri var daha önce setlenebilir bi akım değerini aştığında sayıcı çalıştıran devre yapmıştım aynı sistemi sayıcı çalıştırmak yerine röle kontağını çekme bırakma işi için yazılım çok rahat modifiye edebilirim.. ancak devre için biraz pic programlama bilgisine ihtiyacın var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreatWhite

Bence motoru besleyen + hatta sigorta koyun, önce normal çalışma esnasındaki akımı ölçün, akım değerine göre %20-50 fazlası bir değer seçin, devre falan uzun iş.

Elektrik motoru termik şalter ile korunabilir.Sigorta hattı korumak içindir.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.