Şimdi Ara

Askerde G3 Atışı sonrası geçmeyen kulak çınlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Geçen hafta perşembe günü atış yaptık ve benim atışım sorunlu geçti. Bu yüzden sol kulağımda şiddetli kulak çınlaması kaldı.

Olay yaşanalı 9 gün oluyor, geçmedi.

Olayı özetlemem gerekirse, aramızda birkaç metre aralarla yere yüzüstü uzanıp atış yapıyorduk. Benim silah daha ilk atışımı bile yapamadan tutukluk yaptı ve komutan yanıma doğru eğilip silahı düzeltmeye çalıştı.

Bu sırada solumda atış yapanın silah sesi, muhtemelen komutanımın bedeni duvar görevi gördüğü için, aşırı şiddetli şekilde geldi ve çınlama kaldı, geçmiyor.

Komutan yanıma yatmadan önce solumda atış yapanın sesi rahatsız etmemişti, normal geliyordu. Ancak komutan yanıma yatınca solumdaki kişinin atış sesi kulağıma abartısız şekilde %200 gibi yüksek bir sesle geldi ve ondan sonra dediğim gibi bu çınlama kaldı.

Revirden sevk alıp doktora gitmiştim. Doktor işitme testine soktu. Çınlamadan ötürü duyamadığım sesler oldu, bu yüzden hafif işitme kaybı olduğunu söyledi. Çınlamayı sorduğumda ise geçici de olabilir, kalıcı da dedi.

Aranızda böyle bir uzun süreli çınlama yaşayan var mı, atıştan dolayı?

• Baya oldu askerligi yapali ama tecrubelerimi soyliyeyim.ilk acemi birliginde üç atiş oldugunda bende ve arkadaslarimda bir sorun olmadi ama biz muhafiz birliginde yaptık ,usta birliginde bir şarjör atiyorduk onda 10-15 gun suren bir cinlama oldu arkadasimizda bir ay suren az duyma sorunu gerceklesti ama oda düzelmişti biraz uzun sürebiliyor.Size tavsiyem atışlarda ağzinizi biraz açın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Cevabınız için teşekkürler inşallah geçicidir hocam. Bende şuan sol kulakta dediğim gibi yüksek sesleri boğuk duyma ve devamlı çınlama var sizde de böyle miydi? Bir de ağız açmayı yapsam bile çınlardı bence çünkü tahminimce bu sorun komutan yanıma eğilip duvar görevi gördüğü için oldu.

• Hocam ben askerlik yaptığımda g3 sesin çok ama çok korkmuştum özellikle atış yapanların arkasında duruyorsan hayvani bir ses geliyor, atış yapınca da çınlama olmuştu ama o kadar korktuğum gibi değildi, üç atıştan birini tutturmuştum. gerçi askerlikten muaf olabilir mişim, bunu çok sonra öğrendim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Gözlük + kulaklık şart eğer vermedilerse şikayet edebilirsin, ŞART çünkü vermeleri. Bizim bi arkadaşta kulak değil de solda atış yapanın boş kovan mermisi gözüne denk gelmişti, hemen hastaneye kaldırdılar uzun süre gözü kapalıydı ve görev yapmadı. Niye gözlüksüz olduğunu hatırlamıyorum çoğu gözlük zaten kırıktı, normalde hepsinin düzgün olması gerekiyor bölük komutanı çok uyarmıştı hazırlıklar olurken diye hatırlıyorum.

Bahsettiğim usta birliğinde olmuştu, acemi birlikteki atışlar çok rastgele ve gereksizdi bizde, sadece mecbur oldukları için attırmışlardı. Ateş et devam et şeklindeydi, çok çok aceleydi ancak yine de kulaklık takmıştı herkes.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 1 Şubat 2026; 11:51:18 >

Promises will go unfulfilled and faith will be let down.
  • 2007 yılında başıma geldi halen çekiyorum 18 yıldır 24 saat kulağım çınlıyor ve tedavisi yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yok hocam bize taktırmadılar 20 kişilik grup grup atış yaptık başımızdaki komutanlar teğmenler hep taktı ama bize taktırmadılar ben de buna sinir oluyorum zaten.

Askerde atıştan dolayı mı yaşadınız hocam tam nasıl oldu ve şikayetiniz nedir?

• durumu şöyle izah edeyim ben odaklanmaya çalışırken sol tarafımdaki patlattı benim kask sağa kaydı. üsteğmen yanımda durdu. arkasına dönüp çürük bu gibisinden bişey demişti. sonra teselli etti sağolsun.

Evet atıştan sonra herkesin kulağı çınladı benim ki geçmedi halen çekiyorum. Bazen artınca uyku sorun oluyor gün için etkilendiğim güürültü sayısı geceyi etkiliyor.

Ben de bugün özel hastaneden geldim doktor da akustik travma kalıcı olabilir diyor bu çınlama ile nasıl yaşayacağım bilmiyorum alışamam bu kadar yüksek çınlamaya. Doktor bunun iş kazası olarak da geçebileceğini söyledi komutan yanıma yatmasaydı belki sorun olmayacaktı duvar görevi görmediği için. Doktora da anlattım olayın tamamını.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.