Şimdi Ara

Samsung'un bellek üretimi bu sene sadece %5 artacak: Kriz devam edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung'un bellek üretimi bu sene sadece %5 artacak: Kriz devam edecek
    Samsung’un DRAM üretiminin, küresel talep hızla artmasına rağmen yalnızca tek haneli oranlarda büyümesi bekleniyor. Bu durum, bellek tedarik zincirindeki sıkışıklığın bir süre daha devam edeceğine işaret ediyor.

Samsung’un DRAM üretim artışı, talebin çok gerisinde kalıyor

Bellek tedarik zincirindeki darboğaz, Samsung, Micron ve SK hynix gibi şirketleri yapay zeka kaynaklı talebi karşılamak için acil önlemler almaya zorladı. Samsung, tüketici ürünlerine ayrılan DRAM arzının bir kısmını yeniden yönlendirmenin yanı sıra, Güney Kore’deki Pyeongtaek kampüsünü genişleterek üretimi artırmayı planlıyor. Ancak DigiTimes’a göre, Samsung’un toplam DRAM wafer üretimi bu yıl yalnızca yaklaşık %5 artarak 8 milyon seviyesine yaklaşacak. Bu artış, yıl içinde beklenen talep artışının oldukça altında kalıyor.

Samsung ve SK hynix gibi bellek üreticileri DRAM üretimini agresif biçimde artırma konusunda temkinli davranıyor. Bunun temel nedeni, yapay zeka talebinin ileride yavaşlaması halinde arz fazlası oluşma riskinden kaçınmak. Buna karşın, son tahminler DRAM siparişlerinin yıllık bazda %30’a kadar artabileceğini gösteriyor. Bu tabloya bakıldığında, Samsung’un planladığı sınırlı üretim artışı kısa vadede tedarik sorunlarını hafifletmekten uzak görünüyor.

Ayrıca Bkz.Qualcomm, Snapdragon X2 ile masaüstü PC pazarına göz kırptı

Öte yandan, SK hynix’in M15X fabrikası, Samsung’un genişletilen Pyeongtaek tesisleri ve Micron’un ABD Idaho’daki yeni fabrikası gibi yaklaşan üretim yatırımlarının büyük ölçüde HBM talebine odaklanması bekleniyor. Koreli bellek devleri, HBM3, HBM3E ve HBM4 gibi yeni nesil HBM teknolojilerine agresif şekilde yatırım yapıyor. Bu nedenle, tüketici pazarının DRAM üretim artışından kısa vadede kayda değer bir fayda sağlaması beklenmiyor. Bellek kıtlığının bu segmentte uzun süre devam etmesi muhtemel. Bazı tahminlere göre, bellek arzındaki sıkıntıların en az 2028’e kadar sürmesi bekleniyor. 

Kaynak:https://wccftech.com/samsung-memory-production-to-see-a-measly-5-percent-increase/
    Kaynak:https://www.digitimes.com/news/a20260114VL211/dram-samsung-2026-demand-production.html

• tamam, bellek krizi yaşanacak

• neden arttırsın ki ucuza üretip pahalıya satıyor.

• Yıldık yeter

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Birde bu çıktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Birçok firma uyguliyordu artık küresel olarak her firma uyguluyor.
    Bı urunden atıyorum 50$ kâr ediyorsa üretim azlığı ile hem kâr oranını artıracak hemde almazsam kalmaz psikolojisiyle insanları biran önce almaya itecek.
    Dünyadaki insanlar aklıyla hareket edip bu ürünleri almazsa çok kısa zaman içinde üretimde artar fiyatlarda düşer.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bu durum Çinli bellek üreticilerinin teknolojilerini geliştirmesi için altın değerinde bir fırsat sunuyor.

Çünkü şu an elde ettikleri yüksek karları sayesinde verimsiz üretim süreçlerini bile sürdürüp yeterince deneme yanılma yapabilecekleri hır ortam elde ettiler.

Çin devreye girerse yaptırım olaylari falan da etkisini kaybedeceğini arz güvenliği tarağı rahatlayacaktır.

Soru şu Çin bu fırsatı degerlendirebilecek mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.