Şimdi Ara

Xbox satışları çakılırken Microsoft para basıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xbox satışları çakılırken Microsoft para basıyor
    Microsoft’un 2026 mali yılının ilk çeyreğine ait finansal sonuçları, şirketin oyun donanımı tarafındaki kan kaybının sürdüğünü, buna karşın bulut gelirlerinin güçlü seyrini koruduğunu gösteriyor. Xbox donanım gelirleri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 azaldı. Bir önceki çeyrekte bu düşüş yüzde 22 seviyesindeydi. Böylece şirket, 2025’in ilk iki çeyreğinde toplamda yaklaşık yüzde 29’luk bir kayıp yaşamış oldu. 2024’ün son çeyreğinde ise gerileme yüzde 42’ye kadar çıkmıştı.



    Xbox’ta kan kaybı sürüyor



    Microsoft, artan gümrük vergileri ve enflasyonun etkisiyle oyun konsollarının fiyatlarında artışa gitmişti. Xbox Series X’in başlangıç fiyatı artık 600 dolar seviyesine çıkmış durumda. Şirket, satışlardaki düşüşe karşılık olarak konsolu merkeze almayan bir “Xbox Everywhere” stratejisine yöneldi. Bu strateji, oyun içeriği ve hizmet gelirlerinde kısmi bir başarı sağlasa da bu alandaki büyüme şimdilik sınırlı. Xbox içerik ve hizmet gelirleri, yalnızca yüzde 1 oranında artış gösterdi. Buna Game Pass de dahil.



    2026 mali yılının ikinci çeyreği için de beklentiler pek parlak değil. Şirket, Xbox donanım gelirlerinde düşüşün süreceğini, içerik ve hizmet tarafında ise yalnızca düşük tek haneli büyüme beklediğini açıkladı.



    Azure, Microsoft’u sırtladı



    Xbox satışları çakılırken Microsoft para basıyor
    Donanım tarafında tek olumlu tablo, Windows OEM ve cihaz gelirlerindeki yüzde 6’lık artış oldu. Microsoft, Surface ürünlerinin performansına ilişkin ayrı veri paylaşmayı bıraktığı için bu cihazların satış durumu net olarak bilinmiyor.



    Microsoft’un genel büyümesini sırtlayan asıl güç ise yine Azure ve bulut servisleri oldu. Şirketin “Intelligent Cloud” biriminden elde ettiği gelir, yıllık bazda yüzde 28 artarak 30,9 milyar dolara yükseldi. Azure özelinde büyüme oranı yüzde 40’a ulaştı.



    Daha geniş ölçekte, Microsoft Cloud gelirleri 49,1 milyar dolara çıkarak geçen yıla kıyasla yüzde 26 artış gösterdi.



    Ayrıca Bkz.Amazon'un Gülümseten Kasım indirimleri başladı: İşte fiyatı düşen ilk fırsatlar!



    Genel tabloda ise şirket, çeyrek dönemi 77,7 milyar dolar gelir ve 27,7 milyar dolar net kârla kapattı. Bu rakamlar, geçen yılın aynı dönemine göre sırasıyla yüzde 18 ve yüzde 12’lik bir artışa işaret ediyor. Microsoft’un bulut çözümleri bu artışın ana itici gücü olurken, üretkenlik ve iş süreçleri birimi de 33 milyar dolarlık gelirle toplam kazancın önemli bir bölümünü oluşturdu.




    Kaynak:https://www.theverge.com/news/809532/xbox-sales-continue-to-tank







  • bu tablo, Gamapass zammı öncesine ait.
    Gamepass zammından sonrası daha kötü olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oly1786 -- 30 Ekim 2025; 11:11:01 >
  • Kısaca Para parayı çekiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Aynen katiliyorum. Game pass bu kadar zamlanırsa dah da cakilacak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Benimde katkım oldu bu ay. 200 liraya key aldım. Helal olsun MS'ye.

    _____________________________
    Dünyayı bize büyük gösteren o'nun büyüklüğü değil, bizim küçüklüğümüzdür (Şeyh Edebali) Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder. Suç her zaman başkasındadır; kendimiz her zaman masum, çalışkan, azimliyiz. Sıradan insanların büyük televizyonları, sıradışı insanların ise büyük kütüphaneleri vardır.
  • milyar dolarları oyun sütüdyolarına bastı 200 milyar dolar dan fazla para harcadı gamepass ultimate günlük 100tl olsa yine kurtarmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 30 Ekim 2025; 12:16:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bence "Xbox Everywhere" stratejileri ellerinde patlayacak.

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gamepass zam öncesi PS5'i satıp Xbox tarafına geçme fikrim vardı. Zam geldi fikir bitti.

  • Baştan belliydi böyle olacağı. Kötü konsol değildi, alanlar da ilk zamanlar övdü epey hem güzel diye hem de play station’a rakip diye. Hatta play station devri bitti diyenler de vardı ama zamanla xbox’a olan ilgi azaldı. Microsoft’un yanlış politikaları da bunun tuzu biberi oldu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Gamepass gibi bir servisi PC tarafına getirmeselerdi şuan Xbox konsollarını üreten fabrikalar 24/7 çalışıp konsol üretimi yaparlardı. Xbox konsolunun alım mantığını adamlar ortadan kaldırdı. Önce gamepass sonra exc. oyunlar. Ama donanımdan alacağı karı dağıtımcı rolüyle fazla fazla kazanıyor. Gelecek konsol PC tabanlı Epic , Steam gibi platformlarını da çalıştırırsa işte o zaman kartlar yeniden dağıtılabilir.

  • beter olsunlar

    _____________________________
  • COD Black Ops 7 cikinca gorucem ben onlari.Dip yapacaklar....

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Yorumlara bakınca gülmemek zor. Arkadaşlar bu tabloda sadece xbox geliri yok microsoftun bütün alanlardaki geliri var bazı arkadaşlar sadece xbox yüzünden microsoftun batacağını düşünüyorda biraz gerçekçi ve mantıklı düşünün xbox ve oyun sektörü hiç bir zaman microsoftun ana gelir kaynağı olmadı ana gelir kaynakları batmadiğı sürece microsoftta batmaz bu kadar basit

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Sozar35 S kullanıcısına yanıt
    Kardeşim microsoft sadece xbox üretip gamepass ,oyun felan mı satıyor ? Xbox ve oyun sektörü microsoft için hiç bir zaman ana gelir kaynağı olmadı microsoftun ana gelir kaynakları kâr etmeye devam ettikçe istedikleri kadar xbox tarafında kötü yatırım yapıp başarısız olsunlar batmaları imkansız. Öyle bir yorum yazmışsınız ki sanki microsoft varını yoğunu bu işe harcıyor tüm parasını xboxa yatırıyor. Yapmayın komik oluyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • K1NG Ç. kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • oly1786 kullanıcısına yanıt
    Çok etkilemez gamepass

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.