Şimdi Ara

Yedek Subaylık İle İlgili Tecrübelerim (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
716
Cevap
42
Favori
434.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
23 oy
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
Giriş

Yüzbaşı da epey bi yüksekmiş şimdi anladım :)

1) Oralar sen oraya gittiğinde belli olur, yer varsa veriyorlar zaten. Gitmeden, 1. sıralı amirin olan subayı arayıp sor, yardım iste.

2) Evet. Ancak çok tehlikeli yerde kısıtlama gelebilir, o birlikteki emirlere göre değişkenlik gösterebilir.

3) Diploma aslı ve fotokopisi. Aslını görüp fotokopiye "aslı gibidir" yapılıyor. En azından 2016'da öyleydi. Galiba artık Edevletteki mezun belgesi yetiyor. Bu eğitim birliğinde geçerli, usta birliğinde gerekmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 18 Ağustos 2025; 21:10:29 >

• Arkadaşlar ben doğuda bir ile atandım personel asteğmenim, şu an mehil iznindeyim, vardiyalı koğuş veya lojman seçeneklerim varmış ancak benden önce oraya astsubay astçavuş gitmişti, o şu an benim lojmana geçmiş, vardiyalı koğuş için izin yazısı çıkmazsa lojmanda beraber kalırız diyor. Beraber kalmak istemezsem nasıl bir yol izlemem lazım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bölüm Psikoloji 3,23 ort.

Klinik Psikoloji Yüksek Lisans 3,07 ort.

boy 184 kg 90

yaş 29

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taklacı07 -- 26 Kasım 2025; 16:29:20 >

Akademisyen geçmişiniz varsa fark edebilir. Onun haricinde etkisi yok gibi.

Sağolun hocam. Kimisi kesin çıkar diyor bir başkası çıkmaz diyor kafam karışmıştı .d

PDR mezunlarına son bir kaç celptir er çıktığı oluyor, sizin bölümde durum nasıl bilmiyorum.

Lisanstan dönem arkadaşlarınız veya yüksek lisansı yarım bırakıp giden psikoloji mezunlarına ne çıktığı ile bilginiz var mı? Buradan bir istatistik yapabilirsiniz. Bedelli gidenleri ayrı tutunuz.

Kendim elektrik mühendisliği mezunuyum, aynı bölümde yüksek lisansı bitirip gittim, bana yedek subaylık çıkmıştı. Lisanstan dönem arkadaşım olan 3 kişi daha beraber yüksek lisanstayız. Onlar yarım bırakıp askere gitti, onlara da yedek subaylık çıkmıştı. Dördümüzün de akademisyen geçmişi yok.

Hocam lisans mezunu arkadaşlarımda bir istisna hariç hep yedek subay çıktı, yl de ise bir arkadaşım var ona da çıktı ama bizim bölüm ezici çoğunlukla kadın nüfusuna sahip olduğu için örneklem sayım az .d Başlığa yazdıktan sonra biraz daha araştırdım galiba biraz fark ediyormuş (meslek de etken). Haricen Yldeki arkadaşım akademisyen olmamasına rağmen akademisyenlik durumu var gözükmüş.

• merhaba herkese hayırlı forumlar. askerlik vazifemi yerine getirmeyi düşündüğüm zaman aralığı içerisinde 30 yaşında, 3 sene mesleki tecrübeli, 2 senelik evli bir makine mühendisi olacağım. meslekçi yedek subay ihtimali için zar atmak istiyorum. zira maddi olarak bedelliyi karşılayacak gücüm yok. 6 aylık cv boşluğu ve eşimden uzak kalmak da tamamen zarar yazar, inşallah denk gelmez.

şimdi sormak istediğim şu: her şey yolunda gitti ve meslekçi yedek subay olarak seçildim diyelim. görev yeri olarak doğu illerinden birisi denk gelirse görev saatlerim dışında eşimle aynı odada / evde konaklama ihtimalim nedir? yanlış anlamadıysam kışla içinde güvenli bölgede konaklanması gereken senaryolar da var. böyle bir durumda 1 yıl boyunca ayrı kalmak zorunda mı olacağız? bu yedek subaylık olayı evli adama gelir mi?

zaman ayırıp okuyan herkese ve cevaplarınız için teşekkürler. yolunuz açık olsun.

Sivilde ev tutmak sorun olmaz. Büyük ihtimal muvazzafların kaldığı yerlerde kalabilirsiniz.

Eskişehir'de lojman içinde misafirhanede kalmıştım. Bir katı, 1+1 ev gibi düzenlenmiş odalarda aileleri ile beraber kalan personel vardı. Özellikle tayinciler tercih ediyordu. Gittiğiniz yerde böyle yerler olabilir. Ben, 2 kişilik odada kalıyordum, oda arkadaşım bir binbaşıydı, ailesini eski görev yerinde bırakmış lojman dağıtımını bekliyordu.

Batıda lojman sırası bize gelmiyordu, doğuda lojman verilirse orada da kalabilirsiniz.

Ben olsam %10a girmek için kasardım. Hiç olmazsa yer seçme şansınız olur. Mevcutta kirada oturuyorsanız iki yerde kira ödemek maddi olarak da zorlayabilir.

Görevimin 4. ayı falan, orduevi evindeyim, alt dönemlerden sivilde İstanbul'da oturan evli bir bankacı oda arkadaşı olarak geldi. %10a girememiş. 3 seçenekten (İstanbul - Ankara - Eskişehir) Eskişehir'i çekmiş. Sivilde ev tutup eşini yanına alacağını söylemişti.

• @cyborg96 Ben 130 küsür yedek subay adayı arasında, ikmal sınıfında 2. ama iktisat mezunu 6 kişi arasında 1. olmuştum. Kendim seçtim yerimi. İzmir'e gittim. Ev tuttum. Bu durumun doğuda bu kadar kolay olacağını sanmam. O yüzden, @a-f-h dediği gibi ilk %10'u zorlayıp kendi birliğinizi kendiniz seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 12 Ocak 2026; 19:30:19 >

Acemi için ilaç,ip çamaşırı,jilet,traş geli götürürün yanınıza çok nakit almayın içerde alışveriş kartla,nakit lazım olabiliyor 500 600 lira yeter.

Acemide banka hesabı açılırken o bankanın faizsiz kredi,düşük faizli kredi kampanyaları varsa yeni müşteriye özel hesabınız yoksa bankacılarla konuşun alanlar varmış.

Bazı şartlar değişebiliyor,sizi eğiten personel,kaldığınız yatakhaneler,tabur komutanı,kuvvet farklılıkları,hava şartları herkesin tecrübesi aynı olmuyor.En doğru tavsiyeleri bir önceki cepten birilerine ulaşıp alabilirsiniz.

Gideceğiniz yeri çok kafaya takmayın,kuracı yada noktacı olmak gitmek istemediğiniz iller varsa işinize yarar.Birliğinize gittiğiniz yerde amir,iş yoğunluğu,çalışma ortamı vs aynı yerde olsanız bile değişiklik gösteriyor.Noktacı olup pişman olanda var kuracı olup çok memnun olanda.Noktacı olmak şu anlamana gelmiyor istikham seçtiniz üst komutanı sizi başka yere görevlendirme ihtimali var (aynı üste farklı birlikte)çok düşünüp stres falan olmayın.Kendi adıma bulunduğum yerde sadece yatan asteğmen de var sürekli fazla mesaiye kalanda dediğim gibi yerine göre değişiyor.

Çektiğiniz yere göre eve yada misafirhaneye çıkmanın avantajları ve dezavantajları var onu birliğie gidince öğrenirsiniz.Anajet üstünde çalışıyordum,şehre uzak misafirhane de akşam yapacak bir şey yok akşam yemeği sıkıntı,akşam dışarı çıkmak sıkıntı,internet sıkıntı devrelerim ile eve çıktık.Ev mevzusunda servis güzargahına göre tutmak en mantıklısı.

İçeride en temel mantık subay subayı,astsubay astsubayı yedek personel yedek personeli kollar.O yüzden gittiğiniz yerde ne kadar çok yedek personel arkadaşınız varsa işleriniz o kadar kolaylaşır ,o kadar keyifli olur o yüzden asosyal olmayın.Sybay sana misafirhane ayarlayamaz sosyalde çalışan yedek arkadaşın ayarlar içeri girdiğinizde anlarsınız.

İkinci tavsiyem her işe tuzlukla koşmayın çok çalışınanı çok çalıştırılar ve normalleşir,aptal olmayın aptalca işleri size verirler,dengeyi düzgün kurun.Sizinle alakalı olmaya hayır demeyi bilin,geçimsiz olmayın insanlarla iyi ilişkiler kurun.Ağlak ve cimri olmayın.

Pısırık olmayın,verilen işleri düzgün yapın.

Üçüncü önemli tavsiye millete yüklü miktarda borç vermeyin.Subay,astsubay,erbaş yada yedek fark etmez borç meselesi ciddi.Başınıza iş alırsınız net söyleyim kimsede arkanızda durmaz.

Finansal okur yazarlığı olmayan arkadaşlar yatırımınızı düzgün yapın,elin şeyiyle işler yapmayın.En kötü altın,döviz vs alın ytd.Elinize para geçince lan daha aylar var diyip harcamayın dengeyi iyi kurun borçlu giden çok var.Para tasarruf edecem diyede aç gezmeyin.Bankaların faizsiz kredilerine başvuracak arkadaşlar için en az üç ay bekleyin vermiyorlar.Daha önce sigorta girişiniz veya çalışmışlığınız varsa sıkıntı olmuyor ama hiç yoksa bekleyin buda size kıyağım.

Kumar,alkol ve karı kız muhabbeti uğruna bağımlı olmayın aklınızı kullanın para var nasıl olsa diyip çoşmayın.Son ay kara kara düşünürsünüz.

İçeride boş vaktiniz varsa kendinizi geliştirin,spor yapın,dil öğrenin,sınavlara girin vs ama şu ay başlasam bu ay başlayacam diyip ötelemeyin bie yıl çabuk geçiyor ondan sonra millet son iki ayda mı yapacam edexem diyip salıyor.Zaman kaybetmeyin.

Genel olarak tavsiyelerim bunlar,gitmeden bizde yazıyorduk,tavsiye alıyorduk sıra bize geldi.Vefa borcumuzu ödedik diyelim.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.