|
Yüzbaşı da epey bi yüksekmiş şimdi anladım :) |
|

3 Mobil
|
Yüzbaşı da epey bi yüksekmiş şimdi anladım :) |
|
1) Oralar sen oraya gittiğinde belli olur, yer varsa veriyorlar zaten. Gitmeden, 1. sıralı amirin olan subayı arayıp sor, yardım iste. 2) Evet. Ancak çok tehlikeli yerde kısıtlama gelebilir, o birlikteki emirlere göre değişkenlik gösterebilir. 3) Diploma aslı ve fotokopisi. Aslını görüp fotokopiye "aslı gibidir" yapılıyor. En azından 2016'da öyleydi. Galiba artık Edevletteki mezun belgesi yetiyor. Bu eğitim birliğinde geçerli, usta birliğinde gerekmiyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 18 Ağustos 2025; 21:10:29 > |
|
Yüksek lisans yapmış olmak yedek subaylık için bir fark yaratıyor mu ? Bölüm Psikoloji 3,23 ort. Klinik Psikoloji Yüksek Lisans 3,07 ort. boy 184 kg 90 yaş 29 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taklacı07 -- 26 Kasım 2025; 16:29:20 > |
|
|
|
PDR mezunlarına son bir kaç celptir er çıktığı oluyor, sizin bölümde durum nasıl bilmiyorum. Lisanstan dönem arkadaşlarınız veya yüksek lisansı yarım bırakıp giden psikoloji mezunlarına ne çıktığı ile bilginiz var mı? Buradan bir istatistik yapabilirsiniz. Bedelli gidenleri ayrı tutunuz. Kendim elektrik mühendisliği mezunuyum, aynı bölümde yüksek lisansı bitirip gittim, bana yedek subaylık çıkmıştı. Lisanstan dönem arkadaşım olan 3 kişi daha beraber yüksek lisanstayız. Onlar yarım bırakıp askere gitti, onlara da yedek subaylık çıkmıştı. Dördümüzün de akademisyen geçmişi yok. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Hocam lisans mezunu arkadaşlarımda bir istisna hariç hep yedek subay çıktı, yl de ise bir arkadaşım var ona da çıktı ama bizim bölüm ezici çoğunlukla kadın nüfusuna sahip olduğu için örneklem sayım az .d Başlığa yazdıktan sonra biraz daha araştırdım galiba biraz fark ediyormuş (meslek de etken). Haricen Yldeki arkadaşım akademisyen olmamasına rağmen akademisyenlik durumu var gözükmüş. |
|
merhaba herkese hayırlı forumlar. askerlik vazifemi yerine getirmeyi düşündüğüm zaman aralığı içerisinde 30 yaşında, 3 sene mesleki tecrübeli, 2 senelik evli bir makine mühendisi olacağım. meslekçi yedek subay ihtimali için zar atmak istiyorum. zira maddi olarak bedelliyi karşılayacak gücüm yok. 6 aylık cv boşluğu ve eşimden uzak kalmak da tamamen zarar yazar, inşallah denk gelmez. şimdi sormak istediğim şu: her şey yolunda gitti ve meslekçi yedek subay olarak seçildim diyelim. görev yeri olarak doğu illerinden birisi denk gelirse görev saatlerim dışında eşimle aynı odada / evde konaklama ihtimalim nedir? yanlış anlamadıysam kışla içinde güvenli bölgede konaklanması gereken senaryolar da var. böyle bir durumda 1 yıl boyunca ayrı kalmak zorunda mı olacağız? bu yedek subaylık olayı evli adama gelir mi? zaman ayırıp okuyan herkese ve cevaplarınız için teşekkürler. yolunuz açık olsun. |
|
Sivilde ev tutmak sorun olmaz. Büyük ihtimal muvazzafların kaldığı yerlerde kalabilirsiniz. Eskişehir'de lojman içinde misafirhanede kalmıştım. Bir katı, 1+1 ev gibi düzenlenmiş odalarda aileleri ile beraber kalan personel vardı. Özellikle tayinciler tercih ediyordu. Gittiğiniz yerde böyle yerler olabilir. Ben, 2 kişilik odada kalıyordum, oda arkadaşım bir binbaşıydı, ailesini eski görev yerinde bırakmış lojman dağıtımını bekliyordu. Batıda lojman sırası bize gelmiyordu, doğuda lojman verilirse orada da kalabilirsiniz. Ben olsam %10a girmek için kasardım. Hiç olmazsa yer seçme şansınız olur. Mevcutta kirada oturuyorsanız iki yerde kira ödemek maddi olarak da zorlayabilir. Görevimin 4. ayı falan, orduevi evindeyim, alt dönemlerden sivilde İstanbul'da oturan evli bir bankacı oda arkadaşı olarak geldi. %10a girememiş. 3 seçenekten (İstanbul - Ankara - Eskişehir) Eskişehir'i çekmiş. Sivilde ev tutup eşini yanına alacağını söylemişti. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
@cyborg96 Ben 130 küsür yedek subay adayı arasında, ikmal sınıfında 2. ama iktisat mezunu 6 kişi arasında 1. olmuştum. Kendim seçtim yerimi. İzmir'e gittim. Ev tuttum. Bu durumun doğuda bu kadar kolay olacağını sanmam. O yüzden, @a-f-h dediği gibi ilk %10'u zorlayıp kendi birliğinizi kendiniz seçin. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 12 Ocak 2026; 19:30:19 > |