Şimdi Ara

tarihten günümüze türk milletinin temel karakteri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bilinen tarihten itibaren günümüze düşünürsek türk milletini tanımlayacak karakteristik özelliği nedir?
    bence devlete tapacak seviyede sadakat
    örnekleyelim
    tarihte en fazla devlet kuran milletlerden biri olması devletsiz kaln türk boylarının asimile olması
    osmanlı dönemiden iki örnek
    1. fetret devri denilen 11 yıllık karışıklıkta hiç bir şey yapmadan galip gelip devlete sahip çıkılmasını beklemek
    2. devrin ileri gelenlerinden birisi bir çeşme yaptırır. kitabede şöyle yazmaktadır: herkese serbest, müslümana haram halk şaşkın müslüman bir ülkede müslümanların çoğunlukta olduğu bir yerde su müslümana haram olay büyür kadı olaya el atar çeşmeyi yaptıran sebebini sadece padişaha anlatırm der olay padişaha intikal eder tam anlaşılabilmesi için der bazı şeyler isteyeceğim. önce civardaki kiliseden pek de önemi olmayan bir papazı tutuklatın dediği yapılır hristyan halk ayaklanır neden tutuklandı suçu nedir akşama serbest kalır aynı şey havrada yapılır yahudi cemaati ayaklanır akşama o da serbest şimdi der civarın en büyük camisinin en büyük imamını tutuklayın denilen yapılır bir gün iki gün geçer bu sefer halk konuşmaya başlar vardır devletin bir bildiği suçu olmasa hiç tutuklanır mı !!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmt042 -- 6 Mart 2018; 20:26:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bu sadakat olmasa şuan Türkler övüne övüne "Bak biz bu kadar devlet kurduk, şuraları fethettik, şu kadar yıl hüküm sürdük" diyemezdi.

Bu sadakat olmasa ne Gazneli Mahmut olurdu, ne de bugün Pakistan, Afganistan ve Bangladeş diye biryer olurdu.

Bu sadakat olmasaydı bugün Bosna diye biyer olmazdı.

Kırım olmazdı.

Türkiye olmazdı.

Taç Mahal falanda olmazdı.

Bunların hiçbiri olmazdı.

Evet, bu bir zaaftır ve günümüzde dahi bizi etkileyen bişeydir. Ama olumlu yönleride olmuştur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Erwin Rommel
  • TURKISH POWER kullanıcısına yanıt
    olumlu veya olumsuz sonuçları vardır. o ayrı benim merak ettiğim düşüncem doğru mu? daha belirgin türk milletini tanımlayacak bir karakter var mı
    sizin söylediklerinize ek olarak benim düşüncem sadakatin hem sebebi hem sonucu olarak Allah türk milletini islamın sancaktarlığına hazırlamış, zamanı gelince de eline vermiştir.

Kimse hak alanına girene sesini çıkarmamazlık yapmaz.Bu sadece bizde değil dünyanın her yerindeki insan toplulukları için geçerli.

Huzuru kaçan her halk devletimizin bir bildiği var demez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: darklord1905

Celali İsyanları,Patrona Halil isyanı,Şahkulu isyanları,Kırımdaki kağanlığın taht hak iddaaları olanların mücadeleleri,Bosna isyanı ve son olarak kurtuluş savaşı da buna örnek verilebilir.

Kimse hak alanına girene sesini çıkarmamazlık yapmaz.Bu sadece bizde değil dünyanın her yerindeki insan toplulukları için geçerli.

Huzuru kaçan her halk devletimizin bir bildiği var demez.

Aleviler Osmanlıdan hep nefret ettiler. Bu yüzden onların isyanları bu konuda bir örnek teşkil etmez.

Bahsettiğin diğer şeylerse, devletin güçten düşmesi ve ortaya çıkan yeni fikirlerle açılanabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Erwin Rommel
  • TURKISH POWER kullanıcısına yanıt
    Ben de onu diyorum genellenecek bir durum yok ortada devlet iyiyse halk memnunsa sorun olmaz.Devlet kötüye giderse halkta isyan eder bu hiç bir irkla alakalı bir durum değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    bir fikir olarak söyledim tar-tışılabilir mesela ben ingilizlerde karakteristik olarak kibri görüyorum tarih konusunda profum demem ama boşda değilim sadece eleştiri yetmez en azından sencesini öğrenmek isterim

• Akşam izlediğim filmde fbi ajanı görev için Meksika'ya gidiyo. Bir mahallede, direklere sallandırılmış insanları görüyo. Yanındaki tecrübeli polis diyor ki, halk bu çetelerin yaptıklarına ses çıkarmıyor, çünkü asılan insanlar birşeyler yapmışlar ki haketmişler diye düşünüyo. Sadece bize özgü değil sanırım bu durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    mutlaka güçlüye tavı alamama ve gücün yanında olma hemen her insanda dolayısıyla millette vardır. ama yukarıda tarihi seyir içinde verdiğim örneklerde görüldüğü gibi türkler millet olma bilincinin oluşmasıyla devlete sahip çıkmışlar gibi
    powere yazdığım gibi benim şahsi tahmini olarak Allah türklere bu sadakati vererek islam sancaktarlığı vazifesine hazırlamış, vakti gelince de icra ettirmiştir

• mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Kopukluk.

Ben giresunluyum. Koy yasantisini severim ama dogma buyume buraliyim. İstanbul.

Usak iken ziyaretlerimizde gozlemledigim bir olau var, koyde 20-25 ev, 4-6 arasi küs "aile" var. Giresun da turkiyenin ender görülen kentlerindendir. En temiz hava odulunden tut en huzurlu kent arastirmalarinda basi ceker. Birincisi Eskişehir, ohomm.

İletişimsizlik, "kabul edilemez" boyutlara ulaşınca eldeki verinin bile isleniminde sorun yaşanabilir. Matbaanın Çin'de bulunmasi, Uygurlarca gelistirilmesi (hareketli matbaa), verinin işlenebilir durumda olmasına (geliştirmeye açık) ornek.

Uygurlara bos yere uygur denilmedi.

Uygur<Uygar.

Bazılarıniza Uyguria uzak gelmis olabilir, söyle aciklayalim o zaman. Balkan gocmenlerine gidip Avrupa'yı sorun. Bir sivasli sivasi ne kadar anlatabilir ise o da geldiği toprağı o kadar anlatabilir.

Yuzyillarca Viyana/Avusturya ile komsu olarak yasadik, yasadikda ne oldu? Evliya celebiden baska ele alabilecegimiz kaç kaynak var?

Az.

Bu ulkede dünyanin element tablosunda ki elementlerden tut da turizim, tarim, diher basliklar icinde olan seylerin hepsinden var. Ama az var.

Kendimi bildim bileli boyle, ha boyle kalir mi? Kesinlikle hayır. Turkiuenin bugunu yarindan iyi olmustur, 100 yil once haberleri "çigirtkan" araciligi ile dinleyen insanlarimiz hic yoktan tartisma kültürünü ozumsemeye çalışıyor.

Okumanin, calismanin onemini yineleyecek degilim. Torbaya bir seyler atmayi sürdürmek gerek. Ve delikleri kapatmak.

Turkiye ortadogulu insanlarin teroru yuzunden 900 milyar dolardan cok para yitirdi. Bu arastirma 2008 yilinda yapilmis idi. 900+900=1,800,000,000 milyar dolar. Biraz zorlasak bizden de bir İtalya çıkarmış.

Git sor sokakta ki 10 kisiye, onlar da bu bilgiden "kopuk".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Tutan -- 2 Nisan 2018; 0:25:25 >

• Murat Tutan kullanıcısına yanıt
    cehalet
    islam aleminin kanayan yarası
    ha türkler biraz daha kitabi bilgiden uzak daha çok direk hayata yansımayacak bilgiden kopuk ama geçmişin mesela 1500 yılının osmanlı köylüsü hayata öyle bakıyor ki günümüz profları anlayamaz o bakışı bunun için tarihten günümüze deyince türklere cahil demek yanlış olur

Orijinalden alıntı: mhmt042

cehalet
    islam aleminin kanayan yarası
    ha türkler biraz daha kitabi bilgiden uzak daha çok direk hayata yansımayacak bilgiden kopuk ama geçmişin mesela 1500 yılının osmanlı köylüsü hayata öyle bakıyor ki günümüz profları anlayamaz o bakışı bunun için tarihten günümüze deyince türklere cahil demek yanlış olur

De,

Senin osmanli dedigin "turk imparatorlugu" sadece Türklerden olusan bir devlet olmadigi kozmopolitlik katsayısı yuksektur.

Cahil insan ariyorsan daha ayri cografyalara bakmalisin. Ornek Sırbistan. Ukrayna. Rusya.

Genel olarak slavlar, cekleri bunundisinda tutuyorum.

Bilgiyi benimsemez bu tip insanlar, ben hic icki sisesini kafasinda kiran bir turk görmedim, ama rus gordum.

Turk insani uzerinde yapılan bir arastirmada (1900 ler) koca bir gunu 30 kusur sozcuk ile tamamladigini belirten bir aciklama yapilmisti.

Ya simdi? Bidi bidi bidi. Turkler sanildigi gibi cahil degildir, bilgiyi ve bilimi reddetmez. Anadolu insanini karsina alip anlatinca once seni bastsn assagiya suzer, sonra dediklerini benimser.

Ya arap ulkeleri? Para icinde yuzmelerine karsin kimi col ortasında sarayda kimi baha içinde susuzlukla yasiyor.

Turk insanin (turk soylu) daha 3 te 1 i tukel olarak yerlesik yasama gecmis degil. Hala daha yörükler denilen insanlar var. Bir orasa bir burada.

Gorada ki garavel gibi.

- Hooop burdayim!

- Tamam da niye ordasin.

Diye sorunca yeterli yanit alamıyorum.

1800'ler bu yana bizim bugünlerimiz dunumuzden daha iyi olmustur. Daha da iyi olacaktır.

• Her millet devletine karşı sadıktır, bunu sadece türk ırkının karakteristik özelliği olarak söylemek bence yanlış olur.

Fakat Türklerde genel olarak üst otoriteye hep bir saygı söz konusudur. Karşısındaki insan kendinden bir tık bile üste olsa hemen saygı gösterir ve belki mahalli bir tabirle ağam, paşam çekmeye başlar. Ve bunu da devlet çerçevesinde incelersek, devlete yani üst otoriteye karşı sürekli bir saygı gösterme durumunu görebiliriz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.