Şimdi Ara

ORİJİNAL PARFÜM TAVSİYELERi ve DEĞERLENDİRMELERİ KONU BAŞLIĞI (1088. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21.756
Cevap
343
Favori
1.677.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 10841085108610871088
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yıllık stok için listeyi hazırladım, sipariş vermeyi düşünüyorum

ORİJİNAL PARFÜM TAVSİYELERi ve DEĞERLENDİRMELERİ KONU BAŞLIĞI

İkisini de havalimanın da denedim, güzel kokuyorlar.

Costa Azzurra öbürü kadar güzel değil aslında ama gideri var yine.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Kasım 3. ya da 4. hafta parfümlerde indirim yapacak beymen bekleyin, şu an sipariş vermeyin.

• arkadaşlar malum siteden bende bir dönem aşırı çok dekant aldım yani şöyle söyliyim 2 yıldır alışveriş yaparım epey de para harcamışımdır ama artık seyreltilmiş geliyor bence kokular o yüzden mecburen duty free den almaya çalışıyorum bazen de indirim, parfüm güzel bir hobi ama çokta pahalı ben nişhane hacivata sardım yaz kış takılıyorum beni idare ediyor 100 ml 1 sene götürüyor

PDM ve Xerjoff'tan iki parfüm almayı düşünüyorum. Genel indirim dönemlerinde bile bunlara sık sık indirim gelmiyor. Bilginiz var mı, tüm markaya gelecek mi?

Zekânı test etmek için buraya tıkla.
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    PDM de olabilir ama Xerjoff dan emin değilim. Ben de Amouage Opus silver oud alacağım o da genelde pek indirime girmiyor. Bakalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 3 Kasım 2025; 16:53:55 >
  • FinalVerdict93 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için, bakalım bekleyelim

Avantajları orta da.

Aralığın ilk haftası siparişi geçeceğim bir sorun olmazsa.

• Yokizm Sivasov kullanıcısına yanıt

Beymen, Boyner Holding'in markası zaten.

• Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Ben daha çok indirimli olarak almak veya diğer yerden hediyesi ile mi almak daha iyi olur gibisinden yazmıştım, ama sanırım Boyner den, yani indirimli olarak almayı tercih edeceğim.

Ayrıca Mizensir parfumlerin bir cogu 6300 tl ye geliyor ki bence bedava.

Dandik designer parfumlere para verene kadar 6300 e mizensir stoklayin derim.

Edit: PdM'lere de geldi şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 28 Kasım 2025; 0:30:19 >

• Yokizm Sivasov kullanıcısına yanıt

Merhaba, aradan zaman geçmiş ancak görmüşken yazayım dedim. Beau de Jour üretimi durdu diye biliyorum. En az 1-2 yıl daha piyasada rahat bulunur, ancak sonrasında Tom Ford tekrar piyasaya sürmeye karar vermezse bulması zor olabilir. Diğerlerinden fırsat kaldıkça yedeklemeyi düşünüyorum o yüzden.

Bu arada Beau de Jour'u beğenip fiyatını pahalı bulanlar, bu parfüme ilham verdiği düşünülen Davidoff Zino'yu deneyebilir. Old school ve yaş isteyen bir parfümdür. Ayrıca fiyatı da TF ve birçok designer markaya nazaran oldukça uygundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Side Chain -- 7 Aralık 2025; 18:25:16 >

Hocam 25 yaşındayım, Zino'yu marka ismine güvenimden ve de uygun fiyatından dolayı satın almaya karar verdim. Dediğiniz gibi biraz olgun bir parfüm 40 yaş üstüne hitap ediyor gibi daha çok. Çok ağır olduğu söylenmiş ama reformülasyonlardan olsa gerek beklediğimden daha hafifti, lavanta ve gül ağacı kokusunu fazlasıyla aldım, bu kadar fazla çiçek kullanıp nasıl böylesine maskülen bir koku yaratmışlar şaşırdım. Çok beğendim başlangıcı biraz sert ve keskin olsa da drydown'ı güzeldi özellikle kazakta çok hoş bir koku bırakıyor bir süre sonra.

Polo 67 edp mağazada gezerken hoşuma gidince aldım. Mavi koku olarak farklı ve güzel ama fragranticanın 4,5luk skoru biraz iddialı. Ben aldığımda trde olmadığını bile bilmiyordum. Sanırım 70€ gibi bir fiyatı vardı tam hatırlamıyorum. Sauvage, bdc filan bilindik kokulardan farklı olduğu için alınabilir. 4 mevsim gider. Mavi olduğunu düşünürsek performans orta seviye.

Senelerdir tester görmüyordum. Çok sonra farkettim tester koyduklarını. Hayatımda Gisadadan bir koku denemedim. Ambassador bildiğin sauvage + meyve notaları olmuş. Kötü değil, performans iyi diyebilirim. Sauvage çok sevmiyorum. Buna da bayılmadım ama beğendim diyebilirim.(nedense o sinek ilacı kokusu çok hoşuma gitmiyor) Çok abartmamak kaydıyla yazın da kullanılabilir. İyi bir indirimle yakalasam belki düşünebilirim ilerde.

•  ORİJİNAL PARFÜM TAVSİYELERi ve DEĞERLENDİRMELERİ KONU BAŞLIĞI

Almış olduğum, Dekant ve Parfümlerin Yorumlarım:

Rasasi Hawas Black: Açılışı Limon ve Sedir ağacı, Kuruduktan sonra özellikle kış aylarında rutubetsi bir kokuya dönüşüyor, uzak durun. Bu parfüm olmamış. Kalıcılık ve yayıcılık yüksek.

Rasasi Hawas İce: Orjinal hawas ın daha az sentetik versiyonu, veya sakızımsılığının azaltımış onun yerine şekerleştirilmiş hali. Güzel tavsiye ederim.

Rasasi Hawas Tropical: JPG-Paradise Garden in 1-1 klonu olmuş, şahsen ben sevmiyorum paradise garden onun için öneremem.

Rasasi Hawas : Sentetik invictus performansı çok güçlü olduğu için beğendiğim bir parfüm öneririm. Kalıcılık iyi yayıcılık çok iyi

Rasasi Hawas Fire: Kırmızı meyveli bir parfüm açıklaması zor meyve suyu gibi pek sarmadı. Kalıcılık iyi yayıcılık çok iyi

Rasasi Hawas Kobra: İmagination muadili, bence çok başarılı olmuş, hem performanslı hem fresh+sabunumsu. Her iki cinsede gider.

Rasasi Hawas Elixir: JPG - Le Male klonu dekant diyemidir bilmiyorum ama kalıcılığı ve yayıcılığı cacıki. Lattafa ile 1-1 aynı belkide aynı parfümü koydular  ORİJİNAL PARFÜM TAVSİYELERi ve DEĞERLENDİRMELERİ KONU BAŞLIĞI  (dekantdoktoru ndan aldım ordada problem olabilir, çünkü fragrantica öyle demiyor)

Kenzo Homme Marine EDT: Sentetik bir Çam iğnesi gibi kokuyor.

Kenzo Homme EDP: Bana nedense sentetik bir kola kokusu gibi geldi. Sanki kolalı jelibon gibi. Güncelleme gerçekten başarılı kalıcılığa sahip tavsiye ederim, indirime girsin direk alıcam.

Al Haramain Amber Oud Aqua Dubai: Beyaz sabun ve limon kokusunun birleşimi %70 beyaz sabun %30 limon gibi özellikle ilk sıkıldığnıda limon hissediliyor fakat 10 15 dk sonra tamamen beyaz sabun kokusu kalıyor. (Hawas Kobraya benziyor, bence kobradan daha güzel bir koku ama daha pahalı)

Afnan Supremacy Collector's Edition: Not only intesenin daha başarılısı olmuş, not only intense daha dumansı mı denir yosunsumu denir öyle iken bu koku daha net güzel. Kalıcılık ve yayıcılık başarılı. Favori parfümüm diyebilirim, takım elbiseye filan çok yakışcak bir parfüm. Genç-Olgun parfümü.

Afnan Supremacy Not Only Intense Extrait de Parfum: Koku bence başarılı değil, koklarken nasıl desem sentetik hafif koklarken ciğer yakıyor. Sevemedim.

Afnan Rare Reef: limmensitin orjinalini hiç koklamadım ama fresh baharatlı bir koku. Alırken 2 kere düşünülmesi gereken bir koku. Bi tık sıradan sanki duş jeli gibi. Kötü asla değil ama sıradan.

Afnan 9PM Rebel: Supremacy Collector's Edition çok yakın bir koku, daha çok şekerli versiyonu gibi olmuş kalıcılığı yayıcılığı çok başarılı. Collecters edition yoksa piyasada alınabilir.

Maison Alhambra Megara: Fragranticada kalıcılığı eternal diye aldım bi tık :) İlk kullandığımda kalıcılığı 2-3 saat filandı. Geçen sıktım belki 7-8 saat kaldı. Dışarıdaki hava sıcaklığından yada dinlendiğinden dolayı kalıcılığı etkiliyor gibi sanki. Bence fiyatını haketmiyor gidin muadil sıradan bi parfümcüden alın aynı performansı aynı kokuyu yakalarsınız.

Lattafa Asad: Biberiye gibi kokuyor, dior suavage elixirin hafif versiyonu diyolar. Kalıcılık iyi yayıcılık orta

Lattafa Khamrah: Şekerli bir koku herekse gitmez çünkü bi tık kadınsı.Kalıcılık iyi yayıcılık iyi

Lattafa Khamrah Qahwa: Khamrahın baskın kahve notlusu. Kalıcılık iyi yayıcılık iyi

Lattafa Royal Sapphire: Baskın safranlı narenciye kokusu. Kalıcılık ve yayıcılık orta önermem açıkcası bizlik değil.

Lattafa The Kingdom: JPG - Le Male Elixir klonu dekant diyemidir bilmiyorum ama kalıcılığı ve yayıcılığı cacıki. (dekantdoktoru ndan aldım ordada problem olabilir, çünkü fragrantica öyle demiyor)

Armaf - Club de Nuit Sillage: Çok kötü bir kokuya kim yaptı bunu bilmiyorum ama rezil bir koku, sokakta 50 tl ye alınmış parfüm gibi kokuyor uzak durun. Alırken 2 kere düşünün.

Armaf - Club de Nuit Blue Iconic: Güzel bir koku ama dekant diyemi bilmiyorum kalıcılık ve yayıcılığında sorun var dekantdoktoru yine. Sizdede varsa aynı problem varsa yorum yazın.

Azzaro Wanted by Night:

İnvictus Parfume: Sentetik sabunsu bir parfüm, orjinal invictusla pek bir alakası yok açıkcası. Kalıcılık iyi yayıcılık iyi

JPG - Le Male Elixir: Tatlı bisküvi kokusu yazın sıkılmaz bayar. Kalıcılık iyi yayıcılık iyi

JPG - Le Male Elixir Absolu: La Male Elixirin daha hafif hali. Kalıcılık iyi yayıcılık iyi

JPG - Scandal Pour Homme Intense: Kalıcılık orta yayıcılık orta (fiyatını asla haketmeyen bir parfüm)

JPG - Le Beau Le Parfume: Şekerli incirli hindistan cevizli bir parfüm. Kalıcılık iyi yayıcılık orta-iyi

JPG - Scandal Pour Homme Absolu: İntense versiyonuna çok yakın bir özellikle kuruduktan sonra. Sadece açılışları farklı, koku anlamında intense çok daha iyi ama kalıcılıkdada absolu iyi. Fragranticada meyveli filan denmiş ama alakası yok alacak arkadaşlara dikkat. Odunsu-Şekerli bir parfüm. Odun ve Şekeri çok iyi harmanlanmış çok dengeli.

Zara Hı-Lo: Ultra male muadili denebilir, ilk sıktığımda kalıcılığı çok zayıftı ve kokusu badem kabuğu gibiydi şuan dinlendi heralde iyice oturdu koku tam ultra male oldu diyebilirim. kalıcılık orta-iyi yayıcılık orta

Zara W/END till 8:00 PM: Fresh aquatic bir koku anlatmak zor kalıcılık fiyatına göre çok başaralı. (kalıcılık iyi - yayıcılık orta-iyi)

Versace Eros: Naneli narenciyeli bir koku. Kalıcılık zayıf yayıcılık orta (ilk sıkıldığında odayı deli gibi dolduruyor fakat hızlı sönüyor)

Versace Eros Energy: Aventus havasında, baskın limonlu, sanki gitmişimde bargellodan aventus çakması almış gibi hissettiriyor önermem Kalıcılık orta-iyi yayıcılık orta-iyi

Versace Dylan Blue: Tam bir ofis kokusu, kalıcılık ve yayıcılığı malesefki orta seviyelerde. Günde 3 kere minimum sıkmak lazım sürekli üstünüzde kalması için.

Tommy impact intense: tamamen odunsu bir koku kalıcılık odunsu olmasına rağmen orta seviye, yayıcılık orta. Kör alış yapmıştım gram sevmedim. Olgun insanlara gidebilir. (kullanmıştım)

Nikos Sculpture EDP: Yasemin in baskın olduğu bir koku, %60 yasemin %40 mandalina gibi, yayıcılığı bence fiyatına göre başarılı Kalıcılık orta yayıcılık orta-iyi (ilk sıkıldığında sentetiklik geliyor)

Carolina Herrera Bad Boy Extreme: Le male elixir dnasında bi tık daha koyu gibi ama kalıcılığı ve yayıcılığı bence jpg ye göre daha başarılı daha hissedilir bir koku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotryzer -- 2 Şubat 2026; 22:34:17 >

• 
Sayfa: önceki 10841085108610871088
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.