Şimdi Ara

Mesaj atayım mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Buraya böyle bir konu açacağım hiç aklıma gelmezdi ama uykum kaçtı artık, kalktım geldim.

Dün gece telefonuma bir mesaj gelmiş "bana kızgın mısın?" diye. Sabah uyandım mesajı gördüm "yanlış oldu galiba, numaranızı tanıyamadım" diye cevapladım. Karşıdaki şahıs da evet yanlış oldu dedi, olay kapandı.

Sonra düşündüm, böyle bir mesaj nasıl yanlışlıkla atılır ki? Bir tartışmanın hemen ardından yazılır bu mesaj, atıyorum rehberde bir üstteki numaraya basarsın anca öyle yanlış gelir. Tanımadığın bir insana atmazsın. Atabilme ihtimalin çok düşüktür yani. Yanlış mı düşünüyorum? Bu şahıs yanlış oldu diyor ve ben numarayı tanımıyorum, rehberimde yok.

Ya da çok çok özel bir durum vardır, o sebeple yazarsın, ki benim aklıma takılan nokta da bu. Bu mesajı atabilme potansiyeli olan 1-2 kişi tanıyorum, artık numarası bende kayıtlı olmayan. Özellikle şüphelendiğim ise, 2 sene önce bağlantıyı tamamen kopardığım biri. Mail adreslerim, sosyal ağlar falan hepsini uçurmuştum, sadece numaram aynı, aramızda da mesafe var yakın oturmuyoruz yani. Dün geceki mesajı atan numara da tanıdık gelmeye başladı bu buhsettiğim kişi aklıma gelince.

İşin özü, bu şahsa mesaj atıp kimsin diye sorayım mı diye içim içimi yiyor öğleden beri. Ne yapayım dostlar? Fazla mı kuruntu yapıyorum sıradan bir mesaj için? Mesajı atan şahıs bu bahsettiğim kişi çıksa da çıkmasa da konu direkt kapanacak, kendisiyle görüşmeyi düşünmüyorum kesinlikle. Ama bir yandan da uyku tutmayacak kadar rahatsız ediyor bu mesele beni. Telkin edin gözünüzü seveyim..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mesaj Atayım mı?

Günümüzün dijital çağında mesajlaşma, iletişimin ayrılmaz bir parçası haline geldi. İster kişisel sohbetler ister profesyonel iletişim olsun, mesajlaşma ile hızlı ve kolay bir şekilde temas kurabilirsin. Ancak mesaj atmadan önce şu soruyu düşünmen gerekir: "Mesaj atayım mı?"

Mesaj atmayı düşünürken göz önünde bulundurulması gereken birkaç önemli faktör vardır:

• İhtiyacın Var mı?: Gerçekten mesaj atman mı gerekiyor? Konuşman gereken önemli bir şey mi var yoksa sadece sohbet etmek mi istiyorsun?
    • Uygun Zaman mı?: Alıcının meşgul olup olmadığını düşün. Mesajın rahatsız edici olmayacağı bir zaman seç.
    • Acil mi?: Mesajın acil mi yoksa bekleyebilir mi? Acil bir durum değilse, mesaj atmak yerine başka iletişim yöntemlerini düşün.
    • Uygun Ton Muyu?: Mesajının içeriğine uygun bir ton kullan. Resmi bir konu için resmi bir dil kullanırken, gayri resmi bir sohbet için daha rahat bir dil kullanabilirsin.

Ayrıca, mesaj atmadan önce şu noktaları da göz önünde bulundurmalısın:

• Net ve Kısa Ol: Mesajın kısa, öz ve anlaşılır olmalı. Uzun ve karmaşık mesajlar okuyucuları bunaltabilir.
    • Dil Bilgisine Dikkat Et: Mesajında doğru dil bilgisi ve yazım kurallarına uy. Yazım hataları profesyonel olmayan bir izlenim verebilir.
    • Saygılı Ol: Her zaman saygılı bir dil kullan. Alıcının görüşlerine değer ver ve kabalığa kaçın.

Sonuç olarak, mesaj atmadan önce "mesaj atayım mı" sorusunu dikkatle düşünmelisin. İhtiyacın varsa, uygun zamanda, doğru tonla mesajını gönderebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bilinmeyen numaralardan öğrenirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: incir reçelşi

Bilinmeyen numaralardan öğrenirsin.

Onu da yaptım yav, atlamışım yazmayı. Aslında hat turkcell, ama vodafona taşınmış, gittim önce bunu buldum. Aradım operatörleri, turkcell "artık bizim kullanıcımız değil o hat" diyor, vodafone ise "rehber kaydı elimizde yok istesek de bilgi veremiyoruz" diyor.

Var mı bunu öğrenmenin başka yolu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Serpico.

quote:

Onu da yaptım yav, atlamışım yazmayı. Aslında hat turkcell, ama vodafona taşınmış, gittim önce bunu buldum. Aradım operatörleri, turkcell "artık bizim kullanıcımız değil o hat" diyor, vodafone ise "rehber kaydı elimizde yok istesek de bilgi veremiyoruz" diyor.

O zaman başka bir numaradan ara,sesinden tanırsın.Kendini ifşa etmene bile gerek yok yani ve bence o mesajın yanlış gelmesi düşük bir olasılık

@Mr.Captain Açtığım konulara bakabilirsin dostum, profilim açık. Sıkntımı buraya soran biri değilim pek, açtığım konu sayısından bunu görebilirsin. Gece vakti olduğu için mecbur kaldım, etrafta kimse kalmadı içimi dökebilecek, fikir alabilecek.
    Kıza mesaj attım
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

@bnym97 Android telefon evde kimsede yok malesef.

@Mr.Captain Açtığım konulara bakabilirsin dostum, profilim açık. Sıkntımı buraya soran biri değilim pek, açtığım konu sayısından bunu görebilirsin. Gece vakti olduğu için mecbur kaldım, etrafta kimse kalmadı içimi dökebilecek, fikir alabilecek.

Yok dostum yanlis anlama üst üste 3-4 konunu basinda bu girişi gordum de yazasım geldi öyle. Istersen numarayi ver sorgulatayim CIA programindan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

@bnym97 Android telefon evde kimsede yok malesef.

Numara cok ozel degilse pmden verirseniz yarın bakabilirim veya tanidiginiz arkadas akraba vb. baktirabilirsiniz fakat %100 cikicak diye birsey yok cikmayabilirde veya sacma bir isimde cikabilir

quote:

quote:

O zaman başka bir numaradan ara,sesinden tanırsın.Kendini ifşa etmene bile gerek yok yani ve bence o mesajın yanlış gelmesi düşük bir olasılık

Doğru söylüyorsun dostum, en iyisi bir ankesörlü bulayım ben yarın.

Aynı düşünüyoruz değil mi, yanlış atılmaz o mesaj. Tanıdığım/beni tanıyan biridir bu.

• Yaz sor gitsin kimse yav hayret bişey hayatı hesapsız kitapsız yaşayın sanki canınızı alacaklar

Ankesörlü işi mantıklı geldi, önce onu deneyeceğim. Düşünün artık bunu akıl edemeyecek bir psikolojideyim şu an..

Orijinalden alıntı: clopin

Yaz sor gitsin kimse yav hayret bişey hayatı hesapsız kitapsız yaşayın sanki canınızı alacaklar

Olmuyor işte öyle. Yapı meselesi bu biraz. Şimdi mesaj atsam, karşımdaki şahıs şüphelendiğim kişi çıksa olay büyüse... Daha da dellenirim ben.

quote:

Yaz sor gitsin kimse yav hayret bişey hayatı hesapsız kitapsız yaşayın sanki canınızı alacaklar

Olmuyor işte öyle. Yapı meselesi bu biraz. Şimdi mesaj atsam, karşımdaki şahıs şüphelendiğim kişi çıksa olay büyüse... Daha da dellenirim ben.

Mesaj at numarayı. Deneyim belki çıkar. Yüzde yüz değil ama.

Ankesörlüden sonuç alamazsam arkadaşlarımdan birinin telefonunu kullanacağım o bahsettiğiniz program için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serpico. -- 2 Şubat 2014; 1:47:50 >

Sağol dostum ama numarayı yaymak istemiyorum.

Ankesörlüden sonuç alamazsam arkadaşlarımdan birinin telefonunu kullanacağım o bahsettiğiniz program için.

Tamam sonuçta benim aradığım numara falan değil biliyorum. O kıza ulaşmak :@ :@ Neyse senin de büyük ihtimalle eski sevgili öyle tahmin ediyorum ben. Yoksa kafaya takmazdın.

Orijinalden alıntı: osuruktanmadalya

quote:

quote:

Her gelen de bunu söylüyor.Adam niye numarayı versin ? Belki de kızı ikide bir arayıp rahatsız edeceksin.Burası forum,eğer yardımcı olmak istiyorsan programı söylersin.Gerisi ona kalmış.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: osuruktanmadalya

quote:

quote:

Her gelen de bunu söylüyor.Adam niye numarayı versin ? Belki de kızı ikide bir arayıp rahatsız edeceksin.Burası forum,eğer yardımcı olmak istiyorsan programı söylersin.Gerisi ona kalmış.

Yav yürü git hele bi canımı sıkma gece gece. Bi yardım etmek istedik millet hemen atlıyor ne kadar olumsuz insanlarsınız ya. Yorumlarıda okuduysan Android telefonu yokmuş adamın ! Adamı tanımıyorum etmiyorum numarasınıyla fantezi yaşamayacağım ya !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osuruktanmadalya -- 2 Şubat 2014; 2:03:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.