24 daireli bir binada oturuyorum. Binamızda şu an Toki tarafından yapılmış olan merkezi sistem kablolu yayın var ama çok sağlıklı değil(kanal sayısı az, görüntü vs. problemler var) bina olarak merkezi sistem uydu, kamera, giriş kapısına şifreli kilit kurulmasına karar verdik iş de bana düştü. Öncesinde mahallemizden bir firma teklif vermiş ancak hem fatura ödeme merkez olan hem de teknik bilgi konusunda benim gibi zayif bilgisi olan birini bile tatmin etmeyen firma bize çok tekin gelmedi, beş yıl garanti vermişler ama üç yıl sonra bulabilirmiyiz meçhul.
Forumda bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşların yönlendirmelerine ihtiyacım var, nasıl bir sistem kurdurmalıyız nelere dikkat etmeliyiz... Forum da Kayseri de oturan firma sahibi arkadaşlar var ise onlarla da iletişim kurmak isterim bugün yarın sistemi kurdurucaz.
Şu an için talebimiz; 3 uyduyu görecek 24 daireye hizmet verecek merkezi sistem uydu, Uydu bağlantısı haricinde diğer iki odamızda yer alan uçlara mevcut karasal yayının iletilmesi, 2 veya 3-4 adet 24 saat kayıt yapan 1 ay geriye dönük kaydı görebileceğimiz kamera sistemi, bu sistemin merkezi uydu yayınına entegrasyonu, Kapı girişine şifreli kilit kurulumu
Mevcut Sistemimiz; Toki tarafından kurulmuş her evde üç ayrı odadan alınabilen merkezi sistem 25 kanallı tv yayını bu yayını dağıtmak için bina da Tron marka dağıtıcı.
Saygılar.
Selam,
Binanızda otel tipi uydu yayını var. Bu yayın tipinde, dairelerde uydu receiver (alıcı) olmasına gerek yoktur. Yine bu sistemde kablo çekilen her odada yayın izlenebilir. Ancak bu sistemin tek dezavantajı, kanal sayısının 20 - 25 ile sınırlı olmasıdır. Kat sakinleri bir süre sonra mevcut yayınlardan sıkılıp, daha fazla sayıda kanal talep eder. Sanırım sizdeki sıkıntılardan biride bu olsa gerek.
Kuracağınız yeni sisteme gelince;
Multisiviç santrallı uydu yayın dağıtım sistemi olmalı...
3 uydu kriterini belirlediğinize göre, izleyeceğiniz uydular; Türksat, Hotbird ve Eutelsat W3 (Digitürk'ün Uydusu) şeklinde olmalıdır.
Bu uydu yapılandırmasının gerektirdiği ekipmanlara gelince;
1. Multisviç santral 10 x 24 (*Kaskat veya sonlu) : izlenilecek ada sayısına göre 1 yada 2 adet.
*Her dairede birden fazla odada uydu yayını isteniyorsa, kaskatlı multisiviç alınmalıdır. (Örneğin; 2 adet 10 x 24 sviç kullanıldığında, her bir dairenin iki odasında, bağımsız uydu yayını izlenebilir.
2. LNB Quatro (Otel tipi olarakta adlandırılır) : 3 adet
3. Koaksiyel kablo *RG 6/u6 : Metraja göre.
* Sistemin en önemli elemanı kablodur. Klass, reçber, belden gibi TSEK kalite belgeli markalardan tercih edilmelidir.
4. Çanak antenler : 120 cm çapında olmalıdır. (Merkezi dağıtım sistemleri için asgari çap 120 cm.dir.)
5. Uydu alıcı (DVB - S receiver) : Kat sakinlerinin kendilerinin beğenisi ile kendileri tarafından edinilmelidir.
Önemli Not : Multisiviç santraldan, uydu receiver'e kadar kablo yekpare çekilmiş olmalıdır. Arada uydu prizi v.s. bulunmamalıdır. Karasal yayınlar için uydu prizi kullanılması düşünülüyorsa, sistemin omajı ölçülerek, minimum sinyal kaybına izin verecek şekilde yapılandırılmalıdır.
Kameralı izleme sistemine gelince; Günümüzün gelişen teknolojisinin getirdiği imkan ve kolaylıkları açısından değerlendirdiğimizde,sitemin ayrı bir sistem olarak yapılandırılmasında büyük yarar vardır. Zira kameralı izleme sisteminin iletim protokolü ile uydu yayın dağıtım sisteminin iletim protokolü bir birinden farklıdır. Kameralı izleme sistemi iletim protokolü sayısal teknikle iletmekte olup, sistemde kullanılan kablo, uydu yayın sisteminden farklıdır.
Firma tavsiyesine gelince; Bu işlerde garantiden daha çok işi bilen kişiler bulmanız daha önemlidir. Zira firmalar çeşitli gerekçeler ile garantiyi baltalayabilirler. Şimşekten yada şebeke elektriğinden zarar görmüş gibi gerekçelerle...
İşlerim nedeniyle uzunca bie süreden beri yurtdışında olduğum için Kayseri'de bir firma ismi veremiyorum. Ancak aklında kalan, Hunat'ın arkasında bu işlerle uğraşan biri vardı. Zamanında İsrail'de uzun yıllar çalışmış biri... İşi iyi biliyor. Kamera sistemi kurup, internet üzerinden izleme hizmeti filan veriyor şimdilerde...
Kolay gelsin.
Detaylı bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Marka tavsiyeniz olur mu?
Multisviç için, Tekniksat markasını tavsiye ederim. Uzun ömürlü olur.
Çanak olarak, mega marka çanakların bombesi çok iyidir.
Kablo tavsiyesi zaten yaptım.
Receiver'i sakinler bütçesine/beğenisine göre almalıdır.
Kamera sistemine gelince;
Çok farklı fiyatlara satılan ürünler var! Dikkat edeceğiniz husus, kameraların sunduğu çözünürlüklerdir. Yüksek çözünürlük sunan kamerayı markalar arasında kıyaslayıp, optimum fiyat ile almanızdır. İzleme monitörleri de aynı şekilde...
Kolay gelsin.
Mahallemiz de teklif sunan firma kablolarınız u6 kablo çekilmesine gerek yok diyor sizce her iki sistemi de u6 kablo çalıştırır mı?
Olması gerektiği şekilde tavsiyeler yapıldı !...
Her şey ilk mesajımda yeterince açıklandı.
Teknosat bayii simge-ess elektronik ile irtibata geçtim. İlginiz için teşekkür ederim. Gelişmeleri ve ilerde yaptırdığımız da izlenimlerimi buradan paylaşırım.