Şimdi Ara

Merkezi Uydu Sistemi Kurmak???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu islerden fazla anlamadigimi belirteyim en başta..

apartmanımızda merkezi uydu sistemi mevcut ve 16 daire bundan yararlanıyor, bu sistem kurulduğunda her daireye yalnızca 1 adet kablo çekilmiş..

geçenlerde bir komşumuz 2.tv'si için ayrı bir turksat anten getirtip taktı çatıya bu sırada biz de sorduk ancak antenci o merkezi sistemin full dolduğunu ve başka hat çekilemeyeceğini ve bu yüzden ayrı anten taktıklarını söyledi.. benim de içinde olduğum 4-5 daire de evlerimizde 2.tv olması sebebiyle bir hat daha çekmek istiyoruz.. bu sebeple birkaç şey sormak istiyorum bu konuda bilgili kişiler buradan..

1- gerçekten çatıda bulunan merkezi sistemden evimize 2. hat çekemezmiyiz?
    2- 4-5 daire ortak yeni bir sistem kurarsak neler almamız gerekir? (lnb, çanak vs.)
    3- eğer yeni sistem kurulursa, hd uydu alıcısı da almak istiyorum odama ve bu yüzden hd kanallar için farklı uydular da çeksin istiyorum.. forumda gördüğüm birkaç yerde tek anten ile 4-5 uydu izlenebildiği acaba bunu ortak antende yapabilir miyiz, lnb sayısı ve cinsi değişiyor sanırım.. bunun dışında neler almamız gerekir ve tüm bunlar ortalama ne kadara mal olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: ScHuMaG

Bu islerden fazla anlamadigimi belirteyim en başta..

apartmanımızda merkezi uydu sistemi mevcut ve 16 daire bundan yararlanıyor, bu sistem kurulduğunda her daireye yalnızca 1 adet kablo çekilmiş..

geçenlerde bir komşumuz 2.tv'si için ayrı bir turksat anten getirtip taktı çatıya bu sırada biz de sorduk ancak antenci o merkezi sistemin full dolduğunu ve başka hat çekilemeyeceğini ve bu yüzden ayrı anten taktıklarını söyledi.. benim de içinde olduğum 4-5 daire de evlerimizde 2.tv olması sebebiyle bir hat daha çekmek istiyoruz.. bu sebeple birkaç şey sormak istiyorum bu konuda bilgili kişiler buradan..

1- gerçekten çatıda bulunan merkezi sistemden evimize 2. hat çekemezmiyiz?
    2- 4-5 daire ortak yeni bir sistem kurarsak neler almamız gerekir? (lnb, çanak vs.)
    3- eğer yeni sistem kurulursa, hd uydu alıcısı da almak istiyorum odama ve bu yüzden hd kanallar için farklı uydular da çeksin istiyorum.. forumda gördüğüm birkaç yerde tek anten ile 4-5 uydu izlenebildiği acaba bunu ortak antende yapabilir miyiz, lnb sayısı ve cinsi değişiyor sanırım.. bunun dışında neler almamız gerekir ve tüm bunlar ortalama ne kadara mal olur?

Selam,

1. Çekilebilir, ancak önce mevcut merkezi sistem dağıtım birimine (multisviç) ilave siviç
    takmak gerekecektir. Tabii mevcut multisiviç'iniz kaskatlı (ilave edilebilir yapı)'ya uygun
    ise... Gerçi olmasada bir adet kaskatlı sviç alıp, mevcut sviç kaskatlıdan sonraya monte
    edilerek her eve ikinci bir kablo indirme imkanı yaratılmış olur.

2. Birinci maddede belirtilen uygulama yapıldığıu takdirde, bu işleme gerek kalmaz.
    İlaveten yeni anten ve parçalarda gerekmez.

3. HD kanalları alabilmek için receiver'i değiştirmeniz yeterlidir. Mevcut merkezi anten
    tesisatındaki elemanlar yeterlidir.

* Mevcut merkezi anten sisteminizde kaç değişik uydu izlediğinizi belirtmemişsiniz. Ancak
    genelde iki farklı uyduya çanak kurulduğundan, bu varsayıma görede merkezi multisviç'iniz
    konulmuştur. Merkezi sistemlerde daha fazla uydu izlemek için çanak anten'den gelen LNB
    çıkışlarının sayısına uygun, giriş sayısı içeren tipte multisviç konulması gerekir. Bu duruma
    göre mevcut sisteminizin abone sayısını artırmak için ilave multisviç almak yeterli iken,
    merkezi sistemde daha fazla uydu izlemek için izlenecek uydu sayısına uygun
    multisviç/multisviçler edinmek gerekmektedir.

Elimden geldiğince teknik ifadeler vermekten kaçınarak yanıtlamaya çalıştım. Umarım
    anlaşılır olmuştur.

Kolay gelsin.

• şu an merkezi sistemde 2 anten mevcut ve turksat ile hotbird uyduları izleniyor..

antenci, 16 daire full doldurmuş dediğine göre kullandığımız mutiswitch 16lı olsa gerek, buna diyelim 8li bir tane daha bağlatsak ondan hat çekebiliriz yani.. bunun fiyatı nedir acaba ortalama??

bu 2 uydu dışında farklı uyduları izleyebilir miyim?? bir de özellikle hd yayınlar(belgesel ve spor kanalları açısından özellikle) için başka hangi uyduları önerirsiniz?? pek bilgim yok da hangi uyduda hangi kanalların çektiği hakkında..
  • quote:

şu an merkezi sistemde 2 anten mevcut ve turksat ile hotbird uyduları izleniyor..

antenci, 16 daire full doldurmuş dediğine göre kullandığımız mutiswitch 16lı olsa gerek, buna diyelim 8li bir tane daha bağlatsak ondan hat çekebiliriz yani.. bunun fiyatı nedir acaba ortalama?? 100 dolar civarında edinebilirsiniz.

bu 2 uydu dışında farklı uyduları izleyebilir miyim?? bir de özellikle hd yayınlar(belgesel ve spor kanalları açısından özellikle) için başka hangi uyduları önerirsiniz?? pek bilgim yok da hangi uyduda hangi kanalların çektiği hakkında..

Genel hatları ile değinmiştim !
    quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

* Mevcut merkezi anten sisteminizde kaç değişik uydu izlediğinizi belirtmemişsiniz. Ancak
    genelde iki farklı uyduya çanak kurulduğundan, bu varsayıma görede merkezi multisviç'iniz
    konulmuştur. Merkezi sistemlerde daha fazla uydu izlemek için çanak anten'den gelen LNB
    çıkışlarının sayısına uygun, giriş sayısı içeren tipte multisviç konulması gerekir. Bu duruma
    göre mevcut sisteminizin abone sayısını artırmak için ilave multisviç almak yeterli iken,
    merkezi sistemde daha fazla uydu izlemek için izlenecek uydu sayısına uygun
    multisviç/multisviçler edinmek gerekmektedir.

Merkezi sisteminizde radikal (köklü) değişik yaparsanız nasıl izleyeceğiniz alıntı içindeki
    alıntıdaki şartlar dahilinde olur ancak !

Belgesel ve spor kanalları hotbird'te yeteri kadar bulunmaktadır. Çoğu şifreli olup, uygun
    receiver edinerek, server bağlantılı kart paylaşım yöntemi ile izlenebilir.

Önereceğim popüler uydular; Türksat, hotbird, Eutelsat W3(Digitürk'ün uydusu), Astra
    19,2 derece uydularıdır. HD yayınlar yeni yeni yaygınlaşmaya başladığı için önerdiğim
    uydularda şifreli ve şifresiz olarak mevcuttur.

Kolay gelsin.

• çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için
  • 16 kullanıcılı 2 uydulu(turksat,hotbird) merkezi sistemimize, ekstra hat çekmek için kaskatlı multiswitch takma fikri yattı kafama siz söyleyince..

nette biraz bakındım multiswitclere, şimdi diyelim yeni takacağımız swtich ile 4 uydu izlemek için linkteki gibi mi almamız gerek: (http://www.nebutv.com.tr/default.asp?git=9&urun=445)..

bir de buna ek olarak, o 2 antenimize(turksat ve hotbird), 2 tane daha lnb takmamız gerek sanırım değil mi, astra ve eutelsat çekmesi için.. bu 4 uydu 2 anten ile izlenebilir mi??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    merkezi uydu santral tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

16 kullanıcılı 2 uydulu(turksat,hotbird) merkezi sistemimize, ekstra hat çekmek için kaskatlı multiswitch takma fikri yattı kafama siz söyleyince..

nette biraz bakındım multiswitclere, şimdi diyelim yeni takacağımız swtich ile 4 uydu izlemek için linkteki gibi mi almamız gerek: (http://www.nebutv.com.tr/default.asp?git=9&urun=445)..

bir de buna ek olarak, o 2 antenimize(turksat ve hotbird), 2 tane daha lnb takmamız gerek sanırım değil mi, astra ve eutelsat çekmesi için.. bu 4 uydu 2 anten ile izlenebilir mi??

4 UYDU İZLEMEK İÇİN; 17 girişli multi sviç olmalıdır. Receiver sayısı kadarda çıkış gereklidir.
    Çıkışın yeterli gelmediğinde kaskat ile çoğaltılıp, yeterli çıkış elde edilir.

Merkezi sistemde her uyduya ayrı bir çanak kurmak zorunluluktur. Türksat, Hotbird ve
    Eutelsat W3 için çanak boyutu minimum 120 cm. Astra 19,2 uydusu için minimum 170 cm
    çapında olmak zorundadır.

Kolay gelsin.

• bir taslak oluşturdum, buna bakarak yanlış varsa veya daha güzel bir seçenek varsa görüşlerinizi bekliyorum.

şemaya sadece kendi evim için eutelsat bağlantısı da ekledim, eğer böyle bişi olabiliyorsa bir tane de eutelsat için çanak takacağım çatıya..

Merkezi Uydu Sistemi Kurmak???
  • Selam,

Üstteki mesajlarımda, multisviç ile ilgili bir ayrıntı tam anlaşılamamış sanırım.

16 kullanıcılı mevcut multisviç'iniz kaskatlı olmalı ki, ilave edeceğiniz 8 kullanıcılı sviç, bu
    mevcut sviçinize takılabilsin...

Daha önceki mesajımda;
    1. Çekilebilir, ancak önce mevcut merkezi sistem dağıtım birimine (multisviç) ilave siviç
    takmak gerekecektir. Tabii mevcut multisiviç'iniz kaskatlı (ilave edilebilir yapı)'ya uygun
    ise... Gerçi olmasada bir adet kaskatlı sviç alıp, mevcut sviç kaskatlıdan sonraya monte
    edilerek her eve ikinci bir kablo indirme imkanı yaratılmış olur.

diye belirtmiştim. İtalik stilde alıntı olarak verdiğim mesajımın bir bölümünü iyi irdeleyiniz.

Biraysel takacağınız Digitürk çanağına gelince; resimde 2/1 sviç diye belirttiğiniz parça,
    "option sviç" olmalıdır. Bu şekilde bağlantı ile çalışacaktır.

Kolay gelsin.

Konu Dışı :
    TF'de de aynı başlıkta bir konu açmışsınız! @denizata88 nick'i ile... TF'nin yöneticileri kendi
    forumlarından daha çok burayı irdelerler. Forum yönetiminde görevli olanlar, üyelikler ve
    nick'ler hakkında sürekli bilgi toplarlar. Yönetim odası bölümünde bu bilgiler hazır tutulur.
    Bu bilgiler daha sonra nick ban'lamaya yardımcı olması amacıyla listelenir. Buna diğer bir
    deyişle fişlememe de diyebiliriz.

Üyelikleri tüm forumlarda aynı nick ile edinmek, sahibine prestij sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 26 Aralık 2010; 17:30:44 >

• @serkanguzel_

şu an apt olarak kullandığımız santral : Next 9/16 Sonlu Multiswitch

bu nedenle, Next YE 9/8 Kaskadlı Multiswitch kullanarak (hotbird+turksat uydularından gelen kablolar önce 8li kaskadlı multiswitch'e, ardından 16lı sonlu multiswitche geçecek şekilde) merkezi sistemi 8 kullanıcıya kadar arttırabilmiş olacağız..

ayrıca kendi dairem için, bir adet 90lık çanak, 1 adet mono lnb ve option switch ile merkezi sistemden gelen kablomu bağlayarak 3 uyduyu da izleyebileceğim..

Konu Dışı:

Genelde sadece bu foruma takip eden birisiyim zaten, uydu ile ilgili ilk kez araştırmam gerektiği için öyle bir forum olduğunu ve uydu sistemleri üzerine uzmanlaştıklarını gördüm, bu nedenle orada da aynı konuyu açtım.. banlanma ihtimali ile söylediklerinizi de pek anlamadım, acaba orada farklı nickler ile mi üyelik aldığımı düşündünüz ya da aynı konu ile ilgili başka forumlarda konu açılmaması taraftarı mı oradaki forum yöneticileri..

• quote:

@serkanguzel_

şu an apt olarak kullandığımız santral : Next 9/16 Sonlu Multiswitch

bu nedenle, Next YE 9/8 Kaskadlı Multiswitch kullanarak (hotbird+turksat uydularından gelen kablolar önce 8li kaskadlı multiswitch'e, ardından 16lı sonlu multiswitche geçecek şekilde) merkezi sistemi 8 kullanıcıya kadar arttırabilmiş olacağız..

ayrıca kendi dairem için, bir adet 90lık çanak, 1 adet mono lnb ve option switch ile merkezi sistemden gelen kablomu bağlayarak 3 uyduyu da izleyebileceğim..

Mevcut 9/16 multisviç'iniz kaskatlı olmadığı için ilk sıraya konulmak üzere, kaskatlı 9/16
    multisviç alırsanız, abone sayısını kolayca artırabilirsiniz. Yani ilave 16 receiver kadar
    kapasite yaratmış olursunuz... Sizin bahsettiğiniz gibi 8'li kaskatlı siviç ilk sıraya
    koyduğunuz takdirde, mevcut abonelerinizin yarısının sinyali kesilir.

Bir önceki mesajımda belirttiğim üzere konuyu yeterince anlayamadığınız anlaşılmaktadır.
    Mesajlarımı iyice irdelerseniz, yeterince anlaşılır yazdım zaten...

Kolay gelsin.

quote:

Konu Dışı:

Genelde sadece bu foruma takip eden birisiyim zaten, uydu ile ilgili ilk kez araştırmam gerektiği için öyle bir forum olduğunu ve uydu sistemleri üzerine uzmanlaştıklarını gördüm, bu nedenle orada da aynı konuyu açtım.. banlanma ihtimali ile söylediklerinizi de pek anlamadım, acaba orada farklı nickler ile mi üyelik aldığımı düşündünüz ya da aynı konu ile ilgili başka forumlarda konu açılmaması taraftarı mı oradaki forum yöneticileri..

Bu husustaki mesajımda yeterince anlaşılır terminoloji ile ifade edilmiştir. Konu dışı olarak
    belirttiğim bir husus üzerinde, daha fazla spekülasyonunu yapmak gereksizdir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.