Şimdi Ara

MERKEZİ SİSTEM İÇİN KAZAN DEĞİL KOMBİ !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

yeni aldığımız evde 25 daire yaklaşık metre kareler 170 m2.Yaklaşık daire başı petek uzunluğu 9 ar metre.Bu dairelerin ısıtılması için tek doğal gaz kazanı yerine 4 adet DE DİETRİCH marka 115 kw LIK kombi bağlanmış wates 500lt genleşme tankı ve 2 adet te alarko HCPC-AL 6/13 POMPA VAR.Bana binanın ısıtma ihtiyacı için merkezikazan yerine kombi takılması tuhaf geldi.

bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.Biz henüz bu kombileri işletime almadık.Merkezi sistemi ferdi sisteme çevirmek için tüm malikleri razı etmeye çalışıyoruz.Ayrıca bu kombileri kullanmadan satıp ferdi sistem dönüşümde harcamayı da düşünüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURAT4108 -- 4 Mayıs 2013; 22:19:23 >

Doğalgazlı merkezi ısınmada tek kazan yerine duvar tipi yoğuşmalı kazan/kombilerin kaskad bağlantılı kullanımı daha verimli ve tasarrufludur. Kaskad bağlantıda en az 2 cihaz birleştirilir ve ısı ihtiyacına göre sadece biri veya gerekirse ikisi/üçü/dördü birden devreye girer. İçlerinden birinin arıza vermesi halinde diğer(ler)i çalışmaya devam eder. Tek kazan arızaya geçtiğinde yaşanabilecek manzaralar bunda yaşanmaz. Sisteme dış sıcaklık sensörü de dahil edilirse gerekli kazan sıcaklığı dış sıcaklığa göre sürekli ayarlanır ve tasarruf artar...

Orijinalden alıntı: MURAT4108

merhaba,

yeni aldığımız evde 25 daire yaklaşık metre kareler 170 m2.Yaklaşık daire başı petek uzunluğu 9 ar metre.Bu dairelerin ısıtılması için tek doğal gaz kazanı yerine 4 adet DE DİETRİCH marka 115 kw LIK kombi bağlanmış wates 500lt genleşme tankı ve 2 adet te alarko HCPC-AL 6/13 POMPA VAR.Bana binanın ısıtma ihtiyacı için merkezikazan yerine kombi takılması tuhaf geldi.

bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.Biz henüz bu kombileri işletime almadık.Merkezi sistemi ferdi sisteme çevirmek için tüm malikleri razı etmeye çalışıyoruz.Ayrıca bu kombileri kullanmadan satıp ferdi sistem dönüşümde harcamayı da düşünüyoruz.
    Bir arkadaş sizin sistemle ısınıyor. Üç apartmana ferroli kombiler. Ayda 100 küsürlerden bahsetti. Ben annemlerde yoğuşmasızla 300 ü geçip 400lere yanaştım. Alt ve üst yanmazsa bir de onları ısıtacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 5 Mayıs 2013; 0:12:14 >

• cevaplar için teşekkür ederim.

ar_tryk , yaptığınız yorumu tam anlamadım.merkezi sistem daha ucuz mu demekistedin?

Orijinalden alıntı: MURAT4108

cevaplar için teşekkür ederim.

ar_tryk , yaptığınız yorumu tam anlamadım.merkezi sistem daha ucuz mu demekistedin?

Arkadaşın demesi öyle. Konfor da var. Alttaki mecbur yakıyor.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.