Şimdi Ara

merkezi apartman sistem sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni yapılan binaya geçtik bazı kanalların sinyali olduğu kanal açmıyor daha evvel açıyordu eski oturduğumuz evde sinyal var fakat görüntü özellikle doğuş grubunu hiç göstermiyor ama avrupa versionları seyredebiliyoruz rahatlıkla bu neyden kaynaklanabilir birde yazılım nasıl atabiliriz goldmaster 57000 CI uydu alıcım

• yardım pls
  • up
  • + Doğuş grubu zaten sınırda geliyor merkezi sistemlerde hep problemdir
    + Farklı paketlerin sinyal kalitelerini yazarmısın
    + Merkezi sistem kullanılıyor anlaşılan, diğer dairelerde sinyal kalitesi nedir (Yöneticiye rica edersen kendi cihazından söyler)
    + Sat prizemi bağladın yoksa direk kablomu geliyor merkeziden?

Bunları öğrenirsen yaparız bir şeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

+ Doğuş grubu zaten sınırda geliyor merkezi sistemlerde hep problemdir
    + Farklı paketlerin sinyal kalitelerini yazarmısın
    + Merkezi sistem kullanılıyor anlaşılan, diğer dairelerde sinyal kalitesi nedir (Yöneticiye rica edersen kendi cihazından söyler)
    + Sat prizemi bağladın yoksa direk kablomu geliyor merkeziden?

Bunları öğrenirsen yaparız bir şeyler.

herkes sıkıntı yok bizde böle eski evde de sıkıntı yoktu fakat yeni eve geçince böle oldu ama eski evde direk uydudan bağlanıyorduk şimdi ise prize lnb takarak bağlanıyoruz apartmanın yöneticisi biziz ve de bina 3 aylık diğer yerlerde de aynı durum söz konusu fakat hotbird maşallah yani turksat sıkıntılı doğuş grubu hariç bir kaç kanalda göstermiyor o kadar diğer paketlerin sinyali de görüntüsü de iyi hiçbir sıkıntı yok

• up
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Merkezi sistem sıcak su sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Problem Bence Kullandigin Uydu Cihazindan Kaynaklaniyor Olabilir..Cihazi Sifirlaman Gerekiyor Fabrika Aayarlarina Geri Donmeyi Dene Ve Bastan Otomatik Tarama Frekansi Ile Taramani Tavsiye Ederim..Benimde Basima Geldi Eski EVdeki Location Farkli Oldgu Icin Cihazi Sifirlaman Gerkiyor Yeni Locationla Taraman Gerikiyor Paramatreler Yerden Yere Farklilik Gosterbiliyor..Umarim Cozulur..Good Luck :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucro

Problem Bence Kullandigin Uydu Cihazindan Kaynaklaniyor Olabilir..Cihazi Sifirlaman Gerekiyor Fabrika Aayarlarina Geri Donmeyi Dene Ve Bastan Otomatik Tarama Frekansi Ile Taramani Tavsiye Ederim..Benimde Basima Geldi Eski EVdeki Location Farkli Oldgu Icin Cihazi Sifirlaman Gerkiyor Yeni Locationla Taraman Gerikiyor Paramatreler Yerden Yere Farklilik Gosterbiliyor..Umarim Cozulur..Good Luck :)

öneriniz için tşk ederim ama malesef düzelmedi ;( kaldı ki diğer dairelerde de odalarda da böle doğuş grubunu halledemedim gitti
  • Daha öncede söylediğim gibi Doğuş grubunun sinyalleri nerdeyse sınırda gelir.Bu paketi almak için çok hassas çanak ve LNB ayarı gerekir. Madem diğer dairelerde'de aynı sıkıntı söz konusu ya Multıswıch santaralınızda problem var yada en akla yatkın olanı Türksat çanak ve LNB ayarınız tam değil.

Eğer eliniz bu tür işlere yatkınsa Türksat çanağının Lnbsini bulunduğu pozisyondan 1!er milim sağa veya sola doğru çevirerek Lnb yi odaklamaya çalışın. Türksat Lnbsinin pozisyonu resimdeki gibidir.Yinede biraz sağa veya sola dödürme ile genelde odak ayarı olumlu sonuç verir.

Eğer bir değişiklik olmazsa çanak ayarı kaçmıştır.Bence bundan sonrasını siz kurcalamayın eğer mevcut ayarı kaçırırsanız diğer kanallarda gider.Şu durumda Lnb ayarı sonuç vermezse bir uyducu getirip hem santralı kontrol ettirin hemde çanak ayarınız yaptırın.

Yalnız bir şey dikkatimi çekti, Prize LNB takıyoruz demişsin nasıl yani??? Duvardaki prizden uydu alıcına direk kablo bağlantısı yapıyorsun arada başka bir parça filan olmayacak sadece kablo olacak.Resimdeki gibi.

Son olarak bir şey denemeni önereyim,Uydu prizini çıkarıp kabloyu direk uydu alıcıya bağlarsan sinyal seviyesini biraz yükseltmiş olursun.İstisnai durumlarda fayadasını gördüm bu uygulamanın.

• bu uydu alıcısından bende de var, özellikle tarama sayfasında, sinyal iki mhz + ya da - yapınca geliyordu denemekte fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Daha öncede söylediğim gibi Doğuş grubunun sinyalleri nerdeyse sınırda gelir.Bu paketi almak için çok hassas çanak ve LNB ayarı gerekir. Madem diğer dairelerde'de aynı sıkıntı söz konusu ya Multıswıch santaralınızda problem var yada en akla yatkın olanı Türksat çanak ve LNB ayarınız tam değil.

Eğer eliniz bu tür işlere yatkınsa Türksat çanağının Lnbsini bulunduğu pozisyondan 1!er milim sağa veya sola doğru çevirerek Lnb yi odaklamaya çalışın. Türksat Lnbsinin pozisyonu resimdeki gibidir.Yinede biraz sağa veya sola dödürme ile genelde odak ayarı olumlu sonuç verir.

Eğer bir değişiklik olmazsa çanak ayarı kaçmıştır.Bence bundan sonrasını siz kurcalamayın eğer mevcut ayarı kaçırırsanız diğer kanallarda gider.Şu durumda Lnb ayarı sonuç vermezse bir uyducu getirip hem santralı kontrol ettirin hemde çanak ayarınız yaptırın.

Yalnız bir şey dikkatimi çekti, Prize LNB takıyoruz demişsin nasıl yani??? Duvardaki prizden uydu alıcına direk kablo bağlantısı yapıyorsun arada başka bir parça filan olmayacak sadece kablo olacak.Resimdeki gibi.

/>

Son olarak bir şey denemeni önereyim,Uydu prizini çıkarıp kabloyu direk uydu alıcıya bağlarsan sinyal seviyesini biraz yükseltmiş olursun.İstisnai durumlarda fayadasını gördüm bu uygulamanın.

şimdi yeni taşındığımız için çanak nerede bilmiyorum mantıken çatı da olması gerekir ve de çatıya hiç çıkma şansım olmadı diğer kanallarda trtler hariç en ufak sıkıntı yok trtlerde malumunuz kanalda biraz seyredeyip dediğimizde uyduyu kitliyor ya da kanal değişirken kastırıyor araştırdığım kadarıyla da bir çok kişi bu konudan muzdarip bence bahsettiğiniz multiswtich sıkıntılı gibime geldi veyahut sıfırdan başka bir çanak taktırıp bildiğimiz gibi yani avantajı olur mu diğer odaya da dağıtmamız mümkün olur mu olursa da ne kadar masrafı olur tahminen bilmediğim bişeyi kurcalamayı da seven birisi değilim 3 5 kanal yüzünden de diğer kanallardan olmayayım eski antenlerden alıp ntv paketini öle seyredeyim diyorum en kötü ihtimalle tabi prize lnb dediğim olay merkez alıcısının duvara döşediği prizli yer oluyor yani resimde görülen kısım

resminizdeki kablo lnb oluyor zaten lnbyi bir ucu prize diğeri de uydunun arkasına takıyorum aynı olaydan bahsediyoruz yardımlarınız için çok tşk ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: malcolm58

bu uydu alıcısından bende de var, özellikle tarama sayfasında, sinyal iki mhz + ya da - yapınca geliyordu denemekte fayda var.

bahsettiğiniz yer tam olarak neresi oluyor bilgilendirirseniz sevinirim
  •  merkezi apartman sistem sorunu

bu bölümdeki frekans yazan yerden sıkıntı yaşanan frekanslarda 2 mhz + ya da - yapınca bende sinyal geliyor.
  • quote:

bu bölümdeki frekans yazan yerden sıkıntı yaşanan frekanslarda 2 mhz + ya da - yapınca bende sinyal geliyor.

kusura bakmayın + - nsl oluyor anlamadım rakam gibi değişmiyor frekanslar
  • mesela 11054 ise 11056 ya da 11052 olarak tarama yapınca geliyor. sizdeki problem farklı olabilir. bende merkezi sistemde yaşandığım sıkıntı buydu. bazı frekansları bu şekilde düzeltince sinyal geliyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malcolm58 -- 15 Kasım 2012; 0:55:26 >
  • quote:

mesela 11054 ise 11056 ya da 11052 olarak tarama yapınca geliyor. sizdeki problem farklı olabilir. bende merkezi sistemde yaşandığım sıkıntı buydu. bazı frekansları bu şekilde düzeltince sinyal geliyordu.

eve gidince denemekte fayda var yine de tşk ederim öneriniz için
  • bende de şöyle bir problem var, merkezi uydu sistemi var binada.dsmart kullanıyorum, yan odaya tesan marka uydu alıcısı aldım, fakat bazı kurduğumda bazı kanalları açtı bazılarını göstermedi.Sanırım eve giren tek kablodan dolayı sinyal asıl cihazda kuvvetli olduğundan yan odadaki cihaz yeterince sinyal alamıyor ( benim yorumum) dsmart receiverini o odada çalıştırmak istediğimde hiç çalışmadı, şimdi evin içinde veya eve girişteki kablolardan bir çözüm üretebilir miyim yoksa, çatıdan harici bir kablo mu getirmem gerekecek?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.