Şimdi Ara

Mercedes neden böyle yaptı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
3.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendisi dizel motor üretecek mühendisliğe sahip değil mi de Renault dci motorlarini kullanıyor. Ya da dci motorlarin ne özelliği var? Mercedes in kendisi az yakan akıllı motor üretecek teknolojiye sahip değil mi?

Ya da maliyeti düşürmek için yapsa ki Mercedes markası zarar da mı ki böyle bir şey yaptı?

Fanatikler özellikle yanlış anlamasin;
    Dci motorları bilirim iyi motorlar.
    Ama Mercedes dediğin dediğin yıllardır üst düzey bir marka böyle bir girişim de bulunması beni gerçekten soguttu.

Eskiden en iyisi Mercedes derdim fakat şu an parası olan bir kişi olsam ve araba alacak olsaydım Mercedes i tercih etmem. Özellikle şu cla denen model çok abartılmaya başladı ben çok kez canlı gördüm, bence çok saçma bir tasarımı var. Stoplar çok buyuk bicimsiz olmuş. Jantlar gövdeye gore çok küçük kalmış. Ön taraf iyi gibi. Iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yurtdısında kolay kolay 1.6 motorları yok dıye bılıyorum. Burdada zorunluluktan yapıyorlar yurtdısında bızım gıbı sacma vergı sıstemı her yerde olmadıgı ıcın bosuna arge 'ye para harcamak ıstemıyorlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scott23

yurtdısında kolay kolay 1.6 motorları yok dıye bılıyorum. Burdada zorunluluktan yapıyorlar yurtdısında bızım gıbı sacma vergı sıstemı her yerde olmadıgı ıcın bosuna arge 'ye para harcamak ıstemıyorlardır.

Satilmasin bizim ülkemizde de Mercedes. Böyle şeylere gerek yok ki. Yanlış yaptılar. Mercedes daha çok musteri kazanayim derken tarzını bozdu. Eminim sırf bu yüzden bir çok mercedes severi kendinden sogutmustur...

• Artık devir eskisi gibi değil ne firmalar batıyor bu hamle piyasayı kontrol etme hamlesi

• quote:

Orijinalden alıntı: ckt

quote:

Orijinalden alıntı: Scott23

yurtdısında kolay kolay 1.6 motorları yok dıye bılıyorum. Burdada zorunluluktan yapıyorlar yurtdısında bızım gıbı sacma vergı sıstemı her yerde olmadıgı ıcın bosuna arge 'ye para harcamak ıstemıyorlardır.

Satilmasin bizim ülkemizde de Mercedes. Böyle şeylere gerek yok ki. Yanlış yaptılar. Mercedes daha çok musteri kazanayim derken tarzını bozdu. Eminim sırf bu yüzden bir çok mercedes severi kendinden sogutmustur...

1 kişi sogur mercedes 20 tane yenı araba satar. Kar heryerde kardır.
  • 1.Mercedes hep yüksek motorde dizel araçlar yapmış bir firmadır.
    2.Küçük hacimde dizel yapamaz mı ? kralını yapar . Fakat bunların hepsi extra arge gerektirmek.
    3.Otomovde 1.amaç kardır.Hali hazırda DCİ gibi başarılı ve kendini ispatlamış bir motor varken neden riske girsin bu kadar çabalasın ?
  • Misal kendini esnaf düşün.

en çok M ve L kalıp tişört satıyorsun. S kalıp tişört üretmiyorsun ve müşterilerin de sana gelmiyorlar. Ama insanlar devletin çok vergi alması sebebiyle aç kalıyor kilolu(paralı) olamıyor ve M ve L kalıp eskisi kadar bazı yerlerde ilgi görmüyor. Doğal olarak S kalıp tişört pazarında yer edinmek için esnaf arkadaşlarından bilgi alışverişi yaparsın. Mevcut işçi gücünü yine mevcut çizgide gitmek için kullanırsın. aslında çok iyi 1.8 ve 2.2 dizel motorları var ama bizimki kadar zeka fakiri vergisi sisteminden dolayı araç satışı istediği gibi değil. Doğal olarak böyle şeylere yönelecek. Sırf bizim için 1.6 dizel yapsa daha az kar eder. Çünkü mevcut işçi gücünü asıl yerine kullanamaz. Mevcut gücü mevcut kitleye kullanıp, karını korurken, yeni kitleye de ürün üretirsen karın katlanır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Böyle bir otomobil yok mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mercedes düşük hacimde dizel yapabilir elbette.

Ama bu ekstradan Ar-Ge demek,maliyet demek.

Piyasada kendini ispatlamış Dci gibi bir motor varken boşu boşuna maliyet yaratmayıp onu kullanıyorlar.

Safkanlıkla alakası olmayan A ve Cla için Mercedes motor geliştirmek istemiyor, Mercedes üretimi dizel isteyen en az C alsın demek istiyor yani.

Ayrıca bu sadece Mercedes'e özgü bir durum değil. Volvo'da da Bmw'de de Mazda'da da Opel'de de Toyota'da da durum böyle.

• Dostum, hangi marka ve model araç kullanıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: endum126

Mercedes düşük hacimde dizel yapabilir elbette.

Piyasada kendini ispatlamış Dci gibi bir motor varken boşu boşuna maliyet yaratmayıp onu kullanıyorlar.

Safkanlıkla alakası olmayan A ve Cla için Mercedes motor geliştirmek istemiyor, Mercedes üretimi dizel isteyen en az C alsın demek istiyor yani.

Ayrıca bu sadece Mercedes'e özgü bir durum değil. Volvo'da da Bmw'de de Mazda'da da Opel'de de Toyota'da da durum böyle.

Bmw sadece kendi üretiyor diye biliyorum

• quote:

quote:

1.6 Dizel 2.0 dizel ve 1.6 benzinliyi Psa'dan alıyor.

• Yeni bir motor teknolojisi Ar-Ge çalışması üzerine yoğunlaşmak için miadını çoktan doldurmuş fosil yakıt motor üretimini başkalarına bıraktı.

• 1.6 130 beygir dci ile bir A180 i alacak durumum olsa dk düşünmeden alırım. benim gibi çift memur maaşlı yani kısmi orta sınıf bir aile o fiyatlara çıkamaz. daha düşük fiyatlı araçları da test ettim. sadece civic HB beni tatmin etti. ancak en düşük model olan A180 in keyfi hiç birinde yoktu. demek ki diğerleri ne kadar keyiflidir.

bence o parayı bir kere veririm. ancak yakıtı beni üzer diyen bir sürü kişi DCİ için istekli olur.
  • Madem alıyorsun bari 1.6 130 beygirlik motoru al.
  • [H.E.E] kullanıcısına yanıt
    marea motorlu siena babasinin arabasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akayogullari -- 24 Ekim 2013; 21:43:00 >
  • quote:

quote:

quote:

1.6 Dizel 2.0 dizel ve 1.6 benzinliyi Psa'dan alıyor.

1.6 benzinliyi PSA'dan almıyor, ortak üretim zaten.

1.6 dizel ve 2.0 dizel'i PSA'dana aldığını ilk defa duyuyorum, net kaynak var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: [H.E.E]

Dostum, hangi marka ve model araç kullanıyorsun?

Fiat siena kullanıyorum 19 yaşımdayim konuyla ne ilgisi var ki

• quote:

Orijinalden alıntı: akayogullari

marea motorlu siena babasinin arabasi

Marea motorlu siena

Tempra motorlu Şahin gibi bişey oldu.

• Tamamen ticari kaygi ile bunu yapiyor , benim gozumde mercedes, mercedes markasini sulandiriyor .

• Argeye para vermemek için ve düşük hacimli verimli sorunsuz motor kullanmak için......
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.