Şimdi Ara

Mercedes'in Yok Artık! dedirten Ses İzolasyon Teknolojisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Mercedes-Benz EQC sound proofing technology
    https://www.youtube.com/watch?v=PR9oP9KM0Jc&ab_channel=SlashGear

Mercedes EQC elektrikli bir araç, haliyle hafifletmek adına her haltı yapıyorlar. Ancak bana göre bu çok da dürüst bir açıklama gelmiyor. Ses yalıtımı denince neredeyse malzemenin en ucuzuna kaçmanın daha kolay yolu gibi geliyor. Ülkemizde milyonlarca tl'ye satılan premium araçlar metrekaresi 80tl olan keçelere kalmış.

Araç iç basıncını dengelemek için karosere ızgara yapmışlar ama önüne küp küp keçe koymuşlar.

Peh Peh Peh. Adam akıllı yalıtım yapsan tutacağı 10-20kg ya var ya yok. Ama ceplerinden onca euro çıkacak işlerine gelmez.

DH 2005 Üyesi

• Kedi / ciğer

tampon içindeki flapeler çok hoş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bitcoin 35bin altina indiği anda geçen Mayıs ayından beri garajda bekleyen GLB yi satıp basabilirim. Seneye hem kendime hem de eşime alabilirim.

DH 2005 Üyesi
  • keçeyi/kartonu vw, renault kullanınca havaya hoplayanları konuya bekliyoruz... 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 14 Ocak 2022; 15:42:27 >
  • synthesizer kullanıcısına yanıt

Senden bahseden kim birader zipliyorsun :-)

bu arada kripto desen var rofl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talharo123 -- 14 Ocak 2022; 16:30:15 >

Önemli olan montaj kalitesi, kapıların arası 2-3 milim, menteşeler tank kapağı gibi, camlar özel, keçe koymana gerek yok her yer birbirini öpüyor zaten.

Artık 5 kg izolasyonla 2000 yılında 25 kg izolasyon ile aldığın verimi alıyorsun.

Ancak çoğu marka o kısımları sadece bagaj halısıyla kapatıyor

Mercedes o kısımlara hem dıştan hem içten izolasyon koymuş

Aslında burada ortaya çıkan mercedesin diğerlerinden sessiz olmasını sağlayan o 50gr keçe ,işte mercedes farkı bu keçeler :) civic de o kısımda bu keçe yok mesela, koysalar zaten mercedesteki sessizliği yakalarlar

Az bir maliyetle çoğu aracı mercedes seviyesi sessizliğe getirebilirsiniz hatta C,E serilerinden sessiz bile yaparsınız ,çünkü seri üretim gereği ince yerlere ,işçilik çok gerektiren yerlere izolasyonla uğraşmazlar , S lerde hiçbirşeyden kaçındıklarını düşünmüyorum

Birde camlar çok önemli yan cam kalınlıkları , doğrudan 2-3 desibel fark ettiriyor 1mm daha kalın cam

3008 GT lerin ön yan camları çift kat ve arasında ortasında 0.1mm gibi silikon var , ammaaa arka camlarında olmadığı gibi , diğer marka araçlarda olduğu gibi arka yan camlar 1mm daha ince ,ve gt dışında ön yan camlardaki izolasyon diğer donanımlarda yok diye biliyorum

Galerilerde açık cam görürseniz inceleyin , tüm markalarda ön yan camlar arka yan camlardan en az 1mm daha kalın , arka yan camların kışın daha buğulu kalmasının bir sebebi de budur .)

Kapı sacının iç kısmı folyo kaplıysa tok kapı sesi duyarsınız bu folyo 1mm bile yoktur ama titreşimi ve sesi çıplak saca göre epey engeller passatlarda bu şekildeydi şu an bilmiyorum

Kapı içi panel plastiklerinin kalınlığı bile ses ve ısı izolasyonunu etkiliyor ,kapı panelinin altında genelde 1mm lik ,laminantların altına konan şilteden koyuyorlar böylece daha ince plastik kapı paneli aynı izolasyonu sağlıyor

Bitüself ile sac titreşimlerini , üstüne yoğunluğu yüksek sünger ile üst seviye sessizlik yakalarsınız tabii camlarında kalınlaşması şart :) ,dışarıdan da malzemeden kaçmadan pütür tamamdır

• küp olanlar keçe değil.

bence burdaki esas soru işareti zaman geçip o maddeler nemi soğuğu,sıcağı gördükçe hala sesi izole edip edemeyeceği yoksa s class ayarındaki araba yeniyken eminim ki çok sessizdir.

bir de acaba s class da da bunları mı kullanıyorlar yoksa bu elektrikli diye hafifletmek için mi...

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt

Araç yılı geçtikçe yalıtım malzemeleri de ufalanıp kayboluyor hocam, belki yeni nesil malzemelerde ömür daha uzundur ama 2000lerin başındaki otomobilleri komple söküp baksak çoğunun yalıtım malzemeleri yok olma kıvamına gelmiştir

Phantom da sessizlik için yaklaşık 130Kg izolasyon malzemesi kullanılıyormuş

Hatta lastik sesini azaltmak için lastik içlerine bile köpük sıkılıyormuş

Rijitliği artırmak ,tıkırtıları engellemek için kullanılan yeni alüminyum iskelet %30 daha sertmiş

Dünyanın en sessiz arabasıymış  

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.