Şimdi Ara

mercedes 200e çok yakıyor lütfen yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, 200e 1990 model mercedes sahibiyim .araçta son zamanlarda lpg de ve benzinde yakıt tüketimi nde anormal artış yaşandı.Aracın motoru temiz buji ve buji kablosu yenilendi hava filtresi yenilendi motor yağı iyi durumda tüp beyni yenilendi arka susturucu patlak idi ondan olabilir diye onuda değiştim.ama bu son durumu daha yeni test edeceğim.araç 50 TL LPg ile 80 km anacak gidiyor.LPG ayarıda yapıldı nedenini bir bilen varsa lütfen yardım etsin tecrübesini paylaşsın.Özellikle soğuk havada yakıt tüketimi çok arttı yardımlarınız bekliyorum. telefonumuda yazıyorum. şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
    0532 504 22 47 Cengiz BİRDAL

• arkadaşım,

bu araçların zaten fabrika verisi tüketimleri(100km) 12,5 litre super benzin olarak verilmiş.kış mevsimi ve motor ve aşağıda yazdığım parçalarda olabilecek ayarsızlıklarda kolayce 16 litre ve üstüne çıkabilir bu tüketim..

aracınızın motoru ne durumda? bu araçların motorları hassastır tüm silindirlerde kompresyon eşit olmalıdır.subap ayarları düzgün olmalıdır.yakıt sistemi karbüratörlü ise karbüratör ve karbondioksit ayarları fabrika değerlerine ayarlanmalıdır.enjeksiyonlu ise enjeksiyon sistemi kontrol edilmeli ve hava kaçağı olmamalıdır.distributor klasik tip ise meksefe ve platin fabrika değerlerine ayarlanmalıdr.ateşleme zaman ayarı doğru olmalıdır. benzin pompası sağlam olmalıdır. karbüratörünüzün jigle ayarları doğru olmalı ve çalışmalıdır. yani birçok ihtimal vardır.. iyi bir mercedes ustası bulmanızı öneriririm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteg -- 10 Ocak 2011; 19:53:58 >
  • Öncelikle mesajıma cevap yazdığıınız için teşk. ederim.Araç Karbüratörlü, distribitör meksefeli eski tip, söylediklerinize göre, bu işleri yapabilecek bir usta yok bulunduğum yerde Ben kars'ta yım ve burada Mercedes arabadan anlayan iyi bir usta bulamadık.Lpg de 20 litre yakması çok anormal geldi bana
    arka susturcuyu yeni değiştirdim.Bir müddet böyle kullanıp test etmek istiyorum.Acaba ne kadar etkili olur diye.. Sonra Erzurum'a götüreceğiz öyle görünüyor. sizin bahsettiğiniz hususları kontrol ettirmeyi ihmal etmeyeceğim.Tekrar ilginize teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.