Şimdi Ara

Meraklandıran The Witcher Remake duyuruldu: İşte ilk detaylar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Olabilir mi öyle birşey? Lütfen olsun çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msegmx M kullanıcısına yanıt
    Kingdomcome oynayın kılıçlı oyunların birinci şahısta ne kadar zor olduğunu görün

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • msegmx M kullanıcısına yanıt
    Şaka yapıyor olmalısın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hEro_ kullanıcısına yanıt

    Adamlarda yaratıcılık diye birşey yokta ondan. Bioware veya Bethesda gibi standalone title üretemiyorlar. Halihazırda birşeyin yayın veya telif haklarını alıp dijital oyun olarak pazarlamak tek becerdikleri iş.. ve bolcada devlet desteği aldı bu şirket. Birde yüzsüzce bu şirketlerle alay eden paylaşımları vardı sosyal medyada. Koca bir balonlar bence.

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Bence doğru düşünceler :)


    Ben de zaten herhangi bir oyun eserini 'daha zevkli hale getirme' çabasının yersiz olduğunu düşünüyorum. Yıllar içerisinde kabullenilen ya da beğenilen yeni özelliklerin, mekaniklerin eski oyunlara eklenerek yeniden üretilmesinin bir sonu yok. Bunun hızlıca yapılmasını sağlayabilen bir teknoloji olsa neyse. Oysa bu çalışmalar için de bol bol zaman ve para harcanıyor. Bu kaynağın daha önce görmediğimiz bir oyunun üretimi için harcanması beni daha çok mutlu eder.


    Witcher 1 harika bir oyundu, başından kalkmadan defalarca oynamıştım. Eskimiş motor, kötü grafikler ve pek alışık olmadığımız ancak oynarken iyi hissettiren oynanış mekanikleriyle o işi tutkuyla sırtlanmış bir gruptan çıktığını sonuna kadara hissettiriyordu. Bu şekilde kalmasını dilerdim.


    Hoş, diğer yandan da ilk oyunun bir yere gittiği yok. İsteyen açar oynar. Bu remake çalışmasını da mutlaka deneyeceğim tabii. O ayrı bir konu.


    Yorumunuz için de teşekkürler, güzel bir kısa sohber oldu :)





  • AirSupport kullanıcısına yanıt

    Evet oynadım. Mekaniklerinin o dönemdeki rakiplerine göre oldukça farklı olduğunu söyleyebilirim ancak oyuna gölge düşürdüğünü söyleyemem. Aksine tüm o özellikleriyle zaman içerisinde "Witcher 1" için bir alamet-i farikaya dönüştüğünü bile düşünüyorum.


    UE5 heyecan verici bir motor. Sanırım hepimiz bu motorun nimetlerini sonuna kadar kullanan bir projenin layığıyla sonlandığını görmek istiyoruz. Bu fikir sevdiğimiz oyun serileriyle örtüşünce de ayrıca heyecanlanıyoruz. Ancak bunun sonucu remake değil de daha önce tadılmamış farklı fikirlerin hayata geçmesi olsaydı daha çok mutlu olurdum.


    Yorumunuz için teşekkürler :)

  • Yoğurdu üfleyerek yicez. Bu firma artık gözümde mimli.

  • Gerçekten sıkılmadınız mı eskilerin yeniden ısıtılıp ısıtılıp önünüze konmasına, yok remake yok remastered Artık yeni ip AAA oyunlar çıkmıyor neden çünkü oyun yapımcılarının işine geliyor eskisini güncelle sat gitsin.
    Bu iş iyice film piyasasına döndü zıvanadan çıktı son 2 3 yıldır yeni bir oyun göremiyoruz ya devam oyunları çıkıyor yada remake, remastered

  • Allahım inşallah reMAKE diyip, reMASTERED yapmazlar. Amin.

  • Bir de grafikleri filan muazzam yapıp, dövüş sistemini aynı bırakıyorlarmış özümüze saygı diye ne söverim var ya.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kaç senelik oyun ki remake yapılıyor? Yeni ürün yerine bu tür göz boyamalar. Blizzard da bu duruma düştü, eskisi gibi kalıcı isimler üretemediğinden eskilere bel bağladılar.

  • Witcher hiç oynamadım, dolayısıyla bu oyun ile bir başlangıç yapalım.

  • Juggernaught J kullanıcısına yanıt

    Adamlarda yaratıcılık yok kısmına katılmıyorum. The Witcher oyunlarının evren hariç olmak kaydıyla kitaplarla hiçbir alakası yok. Her oyun kitaplardan sonrasını anlatıyor. Bu da şu demek, oyunların bünyesinde bulunan hikâyelerin çok büyük bir çoğunluğu CDPR yazarlarının kaleminden ve yaratıcılıklarından besleniyor ki özellikle The Witcher 3'teki yazın kalitesine baktığımızda muadilsiz bir iş görüyoruz. Evreni aldılar diye bu yazarların emeğini yadsımak doğru bir düşünce tarzı değil bence. Aynı düşüncelerim CP 2077 için de geçerli. Muazzam hikâyeler vardı bu oyunda da.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Ne büyük eksiklik ancak aynı zamanda ne de büyük bir şans. The Witcher 3 ve 2'yi unutup tekrar oynamayı çok isterdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Witcher ile ilgili neredeyse hiç bir bilgisi olmayan bir adama ne önerirsin, hangisinden başlayayım ilk?


    Mesela Elder Scrolls serisine Skyrim'den başlamıştım, öncekilerden hiç haberim yoktu... pek de bir sorun oluşturmadı şahsen bende.

  • Remake'i bekleyin ve ilk oyundan başlayın.

  • hEro_ kullanıcısına yanıt

    Yanlış :/

    Şu yorumunuz geçmişte çok sevip de günümüzde çok eksiği olan oyunları yeniden oynama isteği olan bir oyuncu olmadığınızı gösteriyor. Oysa biliyoruz ki geçmiş büyük hazineler barındırıyor. Şahsen remake'inin yapılmasını istediğim o kadar çok oyun var ki. Demek ki sizin geçmişte zihninizde yer edinen ve tekrar oynamak istediğiniz bir oyununuz yok. Aksi hâlde böyle bir yorumu yapmazdınız.


    Kaynak konusunda da katılmıyorum. Oyun şirketleri birer ticari oluşum. Elbette başka sebepleri de vardır ancak elde zaten yeni bir fikir varsa bu adamlar zaten onu yapmaya çalışıyor. Fikir ve proje konusunda kıtlık yaşıyorlar ki eskilere dadanıyorlar. Bizler gibi duygusal takılmıyorlar tabi. Ama yani yapabilecekken zaten dediğiniz şeyi yapıyorlar. Ayrıca ortada bir emek, bir kaynak olmazsa insanlar neden remake'lere para versin ki? Emek ve kaynaklar heba edilecek ki ortaya güzel bir iş çıksın. GTA serisinin remaster'ı gibi rezil şeyler çıkmasın. Asıl emek verildiği, kaynak harcandığı hissedilecek ki tüketici bu oyuna baştan sona yapılmış bir eser muamelesi yapacak ve verdiği paraya acımayacak. Remake'ler böyle yapılmalı ve bunlar desteklenmeli.


    Benim remake'ini istediğim oyunlar arasında Witcher 1 yok ama örneği siz verdiniz oradan gidelim. Gerçi ben daha önce defalarca yazdım hatta burada da yazdım sanırım ama neyse. Witcher 1 oynanış olarak yani mekanik olarak rezalet bir oyundur zamanına göre de kötüdür, kütük gibidir, zevksizdir. O kadar kötüdür ki oyunda evren hikâye vs muhabbeti olmasa yüzüne bakılmaz. Ayrıca eski teknoloji olduğundan grafikleri günümüzde rezalettir. Dolayısıyla remake yapılmayı hak etmiştir. Ben Witcher serisine hikayeye hakim olayım diye ilk oyunu hızlıca oynayıp geçmiştim mesela. İşkence gibiydi, zaten buna rağmen hikâye kafamda uçup gitmişti, silip geçmiştim. (Ama defalarca oynayıp bitirdiğim Witcher 3'ün yıllar geçmesine rağmen çoğu detayına hakimim. İşte fark budur.) Ama Witcher 2 öyle değildi. Bana kalsa Witcher 2 de remake yapılabilir, grafik anlamında çok eski, hem Witcher 1 ve 2 konsollara çıkmamıştı diye biliyorum konsolda da oynanır. Yeni nesil de oynar.


    Hatırlamak istemek ayrı bir mevzu. Oyunu satın almaz ve oynamazsanız oyunu eski haliyle hatırlarsınız. Yani eski hâliyle hatırlaması bedava. Zaten siz de öyle demişsiniz. W1 bir yere kaçmıyor.


    Remake'ler iyidir. Eski eserleri yaşatır. Ve eskileri günümüze taşıyarak günümüzdeki yaratıcı proje kıtlığını giderir, piyasayı besler. Eski eserleri bilmeyen yeni kuşak yeni teknolojilerle bezenmiş geliştirilmiş daha da mükemmelleştirilmiş bu oyunları oynayıp eski yapımlardaki kalitelere tanık olurlar. Öyle ya bencil olmamak lazım yeni kuşaklar da bu oyunları görmesin mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öneri mantıklı gibi görünse de zaman sorunu var. Kim bilir bu remake ne zaman çıkacak. Yıllarca beklemesi gerekecek. Bu kadar beklemeye değmez bence. Çünkü neredeyse sıfırdan AAA oyun yapılıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk oyunu oynamamıştım.Çok memnun oldum gerçekten.Bakalım Geralt'ın tipini veya tarzını nasıl yapacaklar üçünü oyun gibimi acaba....

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Yanlış demeniz yanlış maalesef. Katılmıyorum diyebilirsiniz ki bir sonraki paragrafta demişsiniz. Bu konuda herkes farklı düşünebilir, bu konuda doğru herkese göre değişebilir.


    Aslında firmalar kaynaklarını remake için 'heba' etmiyorlar, harcıyorlar. Bunu yapmaktan çekinmiyorlar çünkü tüketicilerin pek çoğu (benim aksime) remake isteklerini yüksek sesle dile getiriyor. Hal böyle olunca da işin zaten bir kısmının (senaryo vs.) hazır olduğu bir remake projesi duyuruyorlar. Ben bu durumun sektördeki yaratıcılığı baskıladığını, firmaların doğrudan kolaya kaçtıklarını düşünüyorum. CD Projekt böyle bir firma demiyorum, kaç tane yeni proje duyurdular zaten. Ancak ben olsam Witcher 1 gibi bir oyunun remake'i için yeşil ışık yakmazdım. RE serisi, TLOU serisi, GTA için de izin vermezdim.


    Witcher 1 oynanış olarak, "yenilik" olarak oldukça iyi bir oyundur ve zevklidir. Gününe göre o kadar güzel ve zevklidir ki sunduğu hikaye ve oyunun geçtiği evren ile beraber ballı kaymak gibidir. Silip geçmenin tam aksine, onlarca saat tekrar tekrar oynadım. Bu da benim Witcher 1'i ifade etme şeklim. Grafikleri zamanında da kötüydü ancak günümüzde berbat olması çok normaldir çünkü üzerinden n sene geçmiştir. Bırakalım bir şeyler rahatça eskisin.


    Witcher 2 remake isteğinizi saygıyla karşılıyorum elbette, diyecek bir şeyim yok :)


    Bir oyun remake yapıldığında yeni kuşak o oyunu oynamıyor, remake halini oynamış oluyor. Orjinal halini tecrübe etmek isteyen genç arkadaşlarımız sonuçta yine merak ettiklerini tecrübe edemeyecek, 'orjinal yapımlardaki kalitelere' tanık olmayacaklar. Orjinal yapımdaki kaliteye tanık olmak isteyen birisi o oyunu edinir ve oynar. Oynayamıyorsa da yapacak bir şey yoktur.


    "Bencillik" konusunda bir yorum yapmak istemiyorum ama en azından şu düşüncemi söylemek isterim. Remake tercihi ile oluşan fırsat maliyetlerinden birisi de potansiyel yeni bir oyunu yapmaktan vazgeçmektir. Yeni kuşağın potansiyel yeni ve güzel bir oyunu edinmesini tercih etmek şeklinde yaklaşırsak bu da bir bencillik sayılabilir. Oysa konununun bencillik ile hiçbir ilgisi yok.


    Özetle; remake düşmanı değilim. Pek tabii geçerli sebeplerle tercih edilebilir. Ancak Witcher 1 vb işler için ben aksini düşünüyorum. Eski oyunları yaşatmaya çalışmanın bir sonu yok.


    Yorumlarınızla katkı sağlayıp değer kattığınız için teşekkür ederim.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.