mengerler lafımnı ne zaman duysam aklıma tefecilik, mafyacılık, dolandırıcılık geliyor. adamların adı öyle ilişkilenmiş ki beynimde :D |
Mengerler kaporayı geri vermiyor (7. sayfa)
-
-
Araç satılmış zaten. Evet bazı yerler aracı alımdan vazgeçerseniz, araç başkasına satılana kadar kaporayı tutuyor.
Ayrıca kaporanın bir de "şartları sabitlemek" gibi bir manası var. -
Aracın fiyatı Euro bazında arttı mı o önemli bence. Eğer sizin anlaştığınız tarihte atıyorum aracın bayiye gelişi 100 Euro ise, bugün de aynı araç 100 Euro ise ve buna rağmen araç fiyatına TL cinsinden zam gelmişse siz haklısınız.
Ama araç siz anlaştığınızda 100 Euro, şu an 110 Euro mesela bayiye maliyeti. O zaman adamlar zam yapar. Araç alımlarında gelen zamlar yansıtılıyor maalesef.
Bence mantıklı olan ise: Kapora verildiğinde fiyat konusunda da anlaşılır. Gelen zam veya indirim alıcıyı bağlamaz. Anlaşılan neyse o fiyattan verilir. Satıcı cayarsa kapora+ceza öder alıcıya. Alıcı cayarsa kapora yanar.
Şahsi görüşüm bu şekilde.
-
Vay anasını ya
A180 çöpüne dünya para say
Bir de arkasından bekle
Sonra kaporanı yesinler
Ben hep diyorum az bile yapıyorlar bu millete
A180mis
Araba mı kalmadı piyasada
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu arada MBT tarafından bir aksiyon beklemeyin. mengerler, koluman gibi satıcılara hükmü geçmiyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Spider_hipYasal olarak benim bildiğim, kapora denilen şey zaten vazgeçersen yanacak paradır. Öbür türlü para vermeyip bana ayır diyen onlarca sarı çizmeli mehmet ağalardan farkınız kalmaz ki. Oldu bana da oradan 3 tane ayırsın. Kapora? Gerek yok. Ha ya da veririm ama sonra vazgeçersem hepsini geri isterim. O zaman kaporanın ne anlamı kaldı? Maşallah yorumlara baktımda, öyle kaporalarını vazgeçip geri alanlarda varmış. Herhalde millet sizin çirkefliğinizden falan korkmuştur. Ama koca mercedes'e yediremez kimse ayılığı dayılığı. Sonradan fiyat arttırımı ile ilgilide sözleşmenize bakmak lazım. Yani ben kolay kolay mercedes galerisinin öyle katakulli ya da sözleşme dışı işlem yapabileceğini pek sanmıyorum. Ha gerçekten sözleşmeye göre haklı olduğunuzu düşünüyorsanız elbette gider güzel bir avukata, işlemlerinizi başlatırsınız.
Sizin bahsettiğiniz eğer iki taraf el sıkışmış ve alıcı hiçbir sebep yokken vazgeçiyorsa kabul edilebilir. Fakat arkadaşın bahsettiği el sıkışılan konu üzerinden 50bin tl fark çıkartılması normal değil.
-
Olması gereken bu dediğiniz..ancak piyasadaki terbiyesizler hem kapora alıp hem de fiyat garantisi vermiyorlar..genel uygulamaları böyle..
-
Tabi ki üste fark çıkartılması normalde kaporalı anlaşmalarda olmaması gereken bir durum ama maalesef ülkemizde sanırım bu kaporalı satışların çoğunda sözleşmede fiyat değişebilir ibaresi oluyormuş. Konuyu açan arkadaşın sözleşmesini tabi bilmiyorum ama bir arkadaş onda da yazıyor demiş galiba. Şayet öyle bir ibare var ise ve buna rağmen anlaşmaya imza atılıyorsa maalesef çok bir şey yapılabileceğini sanmıyorum. Her ne kadar mantıkken uygun olmasa da, dava da sözleşmedeki maddeler geçerli sayılacaktır muhtemelen. Ülkemizde 0'da da 2. elde de araba piyasası kurtlar sofrası. Hani ben oynamıyorum da diyemiyorsun, çünkü ötv 2 katına bile çıksa herkes bir şekilde oynuyor maşallah.
-
yanlış anlamayın da,
kaporanın manası nedir? sizi oraya bağlamak..
sözleşmenin tamamını okudunuz mu? yani fiyat artarsa vazgeçme hakkı var gibi birşey yazıyor mu?? yoksa zaten o kaporayı siz yakmayı göze alarak vermiş bulunmaktasınız..
yine de geçmiş olsun..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_mehmet -- 12 Ocak 2021; 15:40:35 >
Doğru gerçekten beş para etmez araçlara bu paraları saymak akıl işi değil
O eskidendi artık kimliklerden bile kaldırdılar yeni kimlik kartlarında yazmıyor
Mengerler diyince aklıma arkadaşımın başına gelen vahim olay geliyor..
Arkadaş, araç ekspertizi yapılmış, temiz, bakımlı bir araç için mengerlerden 2.el bir e-180 bir araba alıyor.
1 sene sonra arabanın motor arıza ışığı yanıyor ve başka bi yetkili servise aracı götürüyor, ve bi süprizle karşılaşıyor...
Devamını linkte okuyabilirsiniz. :)
https://eksisozluk.com/mengerler-ve-mercedes-ile-yasadigim-kotu-tecrube--5434020
-
Kaporanın verilmemesini savunan yada konu sahibini suçlayan at hırsızlarını dikkate almayınız, adamlar Türkiye’nin özeti gibi, bataklık.
Sana ne koçum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiyede işlerin nasıl yürüdüğünü anlayan nadir insanlardansınız :) benim başıma gelse kesinlikle dediğinizi yapardım bende .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 13 Ocak 2021; 18:50:25 > -
dolar 20 tl olsa konu açılmayacaktı
bazen fırsatçılık ters teper.
-
yaptıkları yanlış gibi gözüksede kapora nın anlamını bilmeyen siz hatalısınız.
-
mercedes bir garip. 1.6 dci motorlu c serisinin vergisiz satış fiyatı 2.0 tsi audi a5’in vergisiz fiyatından daha yüksek. daha siz mercedes almayı düşündüğünüz anda silkelemeye başlıyor. -
İyide ilk maddede olasi artislar aynen yansitilir diye belirtilmis. E siz artisi kabul etmeyip vazgectiyseniz kapora iade etmemeleri normal degilmi .
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X