Şimdi Ara

Mengerler kaporayı geri vermiyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
2
Favori
28.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
256 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yani yanlış anlamayında koca firma sizn kaporanıza mı göz dikti.Muhtelemelen sözleşmeyi okutup imzlamış ve her şeyi kabul etmişsizniz.Kanuni bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız zaten şimdiye tüketici haklarına başvurmuştunuz.

  • Aynısı benim de başıma geldi. Bayiden Megane 1.3 Joy paket alacaktım. Sonra baktım aynı fiyata ICON Paket var sahibinden aldım. 2-3 haftadır ödeyecez dediler ama bir ödeme olmadı. Ay sonuna kadar ödenmezse sirayla

    1) Noterden ihtarname
    2) Ilamli icra takibi
    3) Maliyeye şikayet düşünüyorum.

    Kimseye 1 kuruş bırakmak niyetinde değilim. Hele hele pandemi döneminde karaborsa çekip fahiş kar yapan haramzadelere hiç birakmam.
  • Kaporalari faize koymuslardir vadenin dolmasini bekliyorlardir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazik. bu buyuk firmalar bile katakulleye basladiysa vay halimize.


    bir de bi arkadas demis burasi muz cumhuriyeti degil, hukuk var diye. kendisini tekrar bunca sene icinde olanlara geri donup bakip tekrar yorum yapmasini oneririm.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    Hocam sözleşmede fiyat net olarak yazıyorsa;


    Satıcıdan kaynaklı bir sebeple sözleşme ifa edilemediyse kapora iade edilmelidir, hatta satıcı kaporanın iadesi yanında alıcının sözleşmenin hiç ya da gereği gibi yerine getirilmemesi sebebiyle uğradığı zararları tazminle yükümlü tutulabilir.

    Kapora sözleşmesinde, kaporanın iadesiyle ilgili bir düzenleme bulunmadığı takdirde, kapora veren, sözleşme, butlan, iptal gibi nedenlerle geçersiz olursa ve satıcı kaporayı iade etmeye yanaşmıyorsa sebepsiz zenginleşme hükümlerine dayanarak parayı geri alabilir. 


    Ama adamlar "kur, yeni bir ötv düzenlemesi ya da enflasyon fiyat artışını tetikleyebilir, o zaman almazsanız bizi bağlamaz, bunu kabul ediyorsanız şurayı imzalayın" dediyse işte o zaman dediğiniz gibi alıcı kapora iadesi alamamalı hukuki açıdan çünkü kapora demek sözleşmeyi maddi açıdan bağlamak demek. Malı da adamlar ona göre rezerve ediyor.


    Neticede zorla imzalatmıyorlar, okumak lazım tüm maddeleri tek tek :)



    Alıntıları Göster

    Koca Mengerler kendini hukuken sağlama almadan böyle bir şey yapmaz bence. Ortada bir sözleşme varsa kaporayı iade etmeme şartlarını da sözleşmeye koyarak kendilerini garantiye almışlardır. Konu sahibi 2 hususu bahane ederek alımdan caymış: Zam ve 2 ay içinde teslim etmeme. Eğer Mengerlerin 2 ay içinde teslim taahhüdü yoksa, bu geçerli cayma nedeni olamaz. Yine aracı teslim edene kadar zam yapmayacakları tahhüdü yoksa bu da geçerli bir neden sayılamaz.


    Bence Mengerle yaş tahtaya basmaz. Hukuki alt yapısını hazırlamadan böyle bir işe kalkışacaklarını sanmam.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: abayismail

    'Aracın satışı sonrası kapora geri verilir' maddesi varsa siz aracı almaktan vazgeçtiginize göre uygulumada sorun yok gibi. O zaman kaporanın manası ne?

    Biz Doğuş'tan araç alırken kapora verdik. Vazgeçersek baştan kapora iade edilmez diye açık konuştular. Aracı aldık kapora iade edildi. Bilmiyorum biz mi katakulliye geldik...

    Not: Arkadaşlar beni özelden darlamayin artık. Konu sahibi arkadaş samimiyse çıksın sözleşme mi var artık neye imza attılar tamamını paylassin hukukçu arkadaşlar ilgilensin. Oradan sadece 1 maddeyi kesip koymakla olmuyor. Paylaşsın görelim. Daha önce de 10 kere yazmışlar neye imzaladın?

    Kapora dediğin işlemde iki tarafında dürüstlüğü esastır.

    Arabayı satan adam fiyatı değiştirmez,malı değiştirmez bende sözümü tutar paramı veririm. Değişen euro yok, yeni gelen vergi yok ama ortada heybeye bir 50 bin tl zam var. Birde her arabanın fiyat kırdığı dönemde.

    Bu iş böyle yürüyorsa bizde açalım bir bayi satalım 50 bin lira düşükten bir araba, alalım 10 bin kaporayı, sonra diyelim 70 bin arttı arabanın fiyatı. Böyle bir ticaret olabilir mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kapora demek ben bu ürünü alacağımm başkasına satma demek ve esnaflıkta geri verilmez

    bunca yıl bunu öğrenemedin mi?

  • gamba kullanıcısına yanıt

    Ajitasyona gerek yok olayı Mengerler'den bir yetkili anlatmadığı sürece sana inanmam. Koskoca Mercedes Türkiye hiçbir yasal dayanak olmadan paranıza el koyacak ve siz de savcılık vb. varken burdan medet umacaksınız. Bu saçma bir çırpınış. Haklıysan hukuki yoldan alırsın burda konu açıp firmaya baskı yapmaya çalışmazsın. Sanki dağ başı da koca firma parana çökecek. Yanlış,eksik anlattığın şeyler var. Millet de gaza gelip sana destek veriyor olayın detaylarını bilmeden. Bizim milletteki kraldan çok kralcılık da ayrı bir komedi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20+ benzer durum var.https://www.sikayetvar.com/mengerler/kapora altına bak. Üstelik bu sadece bir kısmı. Millet sesini duyuramıyor ne Mercedese ne Mengerlere. Elbette bir yandan hukuki olarak da uğraşacağız.
  • siyau kullanıcısına yanıt

    Şu konudaki en mantıklı yorum bu. Bizim forumdaki bilgisizler, ergenler rezalet başlığı açan her adama ölümüne destek veriyor. 2 dakika mantıklı düşünse konu sahibinin yanlış,eksik ya da bazen yalan konuştuğunu idrak eder. Koskoca Mercedes Türkiye hiçbiryasal dayanak olmadan milletin parasına el koyacak ve bu ülkede bu yanına kalacak öyle mi ? Mafya değil, dolandırıcılık şebekesi değil. Dünyanın en büyük araba üreticilerinden birinin Türkiye sorumlusu mafyavari yöntemle paraya el koyacak ve haklı olduğunu iddia eden kişi de hakkını sosyal medyadan aramaya çalışacak. Haklıysan avukata gider paranı söke söke alırsın. Sosyal medyadan baskı oluşturarak almaya çalışmazsın. Bu tür rezalet başlıklarında konu sahipleri %99 yalan söylüyor, eksik anlatıyor. Forumdaki kraldan çok kralcılar da firmaya saydırıyor. Ben firmaların yerinde olsam bu konuyu kanıt göstererek marka itibarını zedelemekten, hakaretten suç duyurusunda bulunurum ki şark kurnazları firmanın itibarıyla oynamasın. Cebinde simit parası olmayan çulsuzlar yarım milyona araba almaya çalışan zengin adamın olmayan hakkını arıyor tam bir komedi :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 😂😂😂😂😂
  • Bunun adı serbest piyasa. Yapabiliyorsan yap. Kimse size araba alın diye silah dayamadığına göre ya satanın şartlarını seve seve kabul edeceksiniz ya da toplu taşımada sürünmeye devam edeceksiniz. Ayda 10 ürün üretme yeteneğiniz var ve ürün başı 10 lira sizi kurtarıyor ama her ay 30 kişi o ürünü almaya çalışıyor. Siz 15 liraya satsanız da ürün satılıyor 20 liraya satsanız da. 10 lira sizi kurtarıyor diye 20'ye değil de 10'a mı satarsınız? Cevap evetse ben de ya he he diyorum. Önceden aracınızı alsaydınız şimdi sıkıntı çekmezdiniz. Tüm dünyada üretim az talep çok ve olmayan ürün için yüzlerce kişi sırada bekliyor. Bu durumda bayi de zam değil indirim yapmalı(!) öyle mi? Sizin elinize fırsat geçse beterini yaparsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ne zaman vazgeçtiniz, kaç gündür kaparo iadesi yapılmıyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim bildiğim kapora alacağın malın başkasına satışının yapılmaması üzerine alınan teminat gibi bir şey, o malı almaktan vazgeçersen kapora da yanar gider

  • Vay be , dükkanlarındaki satıcılar 5-10 bine çalısıyor ama havaları CEO gibi, sanırsın para bende değil onda.

    Bu kadar havalı çalışanlara sahip havalı dükkan , vatandaşın 3 kuruşuna tenezzülnediyor ha.


    Bu mantıkla murat 124 satsinlar.


    Anlayın işte , bmw mercedes almakla adam olunmuyor.

    Maliyeti 3 kuruş 5 kuruş teneke yigini bunlar.

    Almanya'da apaci nargileci tayfa en kralina biniyor , S Kasaya biniyor işsiz , yardimla geçinen adam.


    Bu hareketinden sonra kapisindan geçmem gicik oldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul’da araba almak :) Hayırlı işler.
  • İnsan sallar tamam da bu kadar da sallamaz , mesajın her tarafı ayrı bir yanlış bilgi içeriyor. Allah aşkına nitelikli dolandırıcılık(hem de nitelikli bak bak, dolandırıcılık olmuş üstüne nitelikli hali, lütfen özellikle nitelikli dolandırıcılığı iyi oku) ve gasp neymiş bir bakın TCK'dan, sonra olaya bir bakın en ufak bir alaka var mı?


    Diğer kısım da banka faizi veya BTC'den(en çok buna güldüm.) değer kaybı.  Ancak ihtar tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi alırsın, o da %9.


    Allah aşkına bilmediğiniz konularda konuşmayın, kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz.


    @Konu sahibi arkadaş sana avukat olarak tavsiyem, buradaki saçma sapan yorumlarla hiç uğraşma, git ihtar tarihinden itibaren faiz işletecek şekilde bir icra takibi açtır avukata. Basit bir olay, herkes şikayet falan demiş, komik. Ortada suç yok, millet gaza gelmiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 11 Ocak 2021; 22:2:25 >




  • Bitane glock silah alin masanın üzerine koyun onlar anlar. Artik bu kafadan anliyor bizim esnaf.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaporanın sözlük anlamı zaten vazgeçersen kaybedeceğin para demek değil mi ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.