Şimdi Ara

memurlar.net forumunda gördüğüm bir yazı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
5
Favori
4.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: messkara77

quote:

Orijinalden alıntı: metu-ce

quote:

17-18 yaşında lise sonda çoğunun geleceği umrunda olmuyor. Dandik bi yere gidip yanlış yaptığını anlayanların tekrar sınava girip nereleri kazandığına bak bakalım tercih mi zeka mı anlarsın

Haklısın 18 yaş daha ergenliğin başı. Ilk sene 200 bin olup ilk 20kya çeken de görmedim hiç.

Sen gormedin diye oyle olmadigi anlamina mi geliyor?Ben ilk sene 181k, universiteye gidip biraktiktan sonra 10k. Arkadasim 4 yillik tutturamayip 2 yillik bitirdikten sonra tekrar sinava girip Tm2'de 9k. Burada meslek lisesi mezunu adam mf4'te 17k oldu.Kendinizi cok bilgic saniyosunuz da bi seyden haberiniz yok .

Tmde 10k = mfde 50k

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha önce bu tür konulara çok yazdığımdan artık elim klavyeye gitmiyor...

Ama bir noktayı kendi açımdan yazma gereği duydum...

200 bininci olan öğrenci elbette geri zekalı değildir...

Lakin istisnalar hariç (yokluk, aile koşulları vb.) ciddi manada tembeldir...

Kesinlikle çalışkan olmadığı ortadadır...

Kısaca şansı varken kullanmamıştır... (Son seneyi değil, SBS vb de işin içine katın)

Çünkü bu adaletsiz ülkede görece adaletli tek sınav "lys"dir... (Onu da okul notlarıyla sulandırıyorlar ya ayrı konu)

Herkese aynı sorular sorulur... Uzun kısa zengin fakir kız erkek fark etmemektedir...

Diğerleri uyurken oturun soru çözün, internette arayan herkese kaynak var,bulun çalışın, kitap isteyin inanın millet yığar kapınıza test kitaplarını eğer cidden ihtiyacınız varsa...

Yeter ki siz hazırlanmak isteyin...

Ha sınav sonrası gene aynı adaletsiz dünya...

İlk 300 e giren adamla 100 bine giren adam aynı sınıfta okur biri parayı bayıldığı için...

Peki özel sektör Boun İTÜ ODTÜ gibi okullar öğrenciyi "mükemmel" eğittiği için mi onların mezunlarını tercih eder...

Tam değil...

Bu okullardan mezun olanların yıllardır ders çalıştıklarını, daha sosyal, sorunları daha hızlı çözdüklerini kısaca daha disiplinli ve daha çalışkan olduklarını varsaydığından dolayı bu okullara yönelir...

Kendi açılarından haklılar da...

Nikotin in temel hatası da o noktada başlıyor...

Batıdaki gidilesi bir tıp fakültesi puanıyla özel sektörde sizi öne geçirecek bir mühendislik bölümüne giriliyor... (Boun, ODTÜ, İTÜ Koç Bilkent %100 burslu vb)

Dolayısıyla eğer çalışkan ve azimliyseniz her koşulda bu okullardan mezun olduğunuzda bir pratisyenden zilyon kat daha fazla "doyurucu" bir yaşamınız olur...

Yok eğer sadece 6 sene okurken kasayım, sonra yatıp rutin işleri yaparak 40 sene maaşım bankaya yatsın diyorsanız, tıp yazıp pratisyen olun demekte Nikotin...

Eğer bu yapıda bir insansanız oldukça mantıklı...

Lakin bir Boun, bir İTÜ bir ODTÜ mezunu (ilk 7-8K daki mühendislikler) hiç bir koşulda 200K dan mezun bir mühendisle aynı tutulmaz özel sektörde, ne mezunken ne de 20 sene sonra...

Neyse, şansınız bol olsun...

• quote:

quote:

quote:

quote:

17-18 yaşında lise sonda çoğunun geleceği umrunda olmuyor. Dandik bi yere gidip yanlış yaptığını anlayanların tekrar sınava girip nereleri kazandığına bak bakalım tercih mi zeka mı anlarsın

Haklısın 18 yaş daha ergenliğin başı. Ilk sene 200 bin olup ilk 20kya çeken de görmedim hiç.

Sen gormedin diye oyle olmadigi anlamina mi geliyor?Ben ilk sene 181k, universiteye gidip biraktiktan sonra 10k. Arkadasim 4 yillik tutturamayip 2 yillik bitirdikten sonra tekrar sinava girip Tm2'de 9k. Burada meslek lisesi mezunu adam mf4'te 17k oldu.Kendinizi cok bilgic saniyosunuz da bi seyden haberiniz yok .

Tmde 10k = mfde 50k

Sifir fen neti ile ygs1 131k olup, lys'de fen sinavina girip 2-3 net yapsam 70-80k olacagim gercegi, MF'de 50k olmanin zorlugunu gozler onune seriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawm -- 9 Mayıs 2014; 14:03:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serbes

Daha önce bu tür konulara çok yazdığımdan artık elim klavyeye gitmiyor...

Kısaca şansı varken kullanmamıştır... (Son seneyi değil, SBS vb de işin içine katın)

Çünkü bu adaletsiz ülkede görece adaletli tek sınav "lys"dir... (Onu da okul notlarıyla sulandırıyorlar ya ayrı konu)

Herkese aynı sorular sorulur... Uzun kısa zengin fakir kız erkek fark etmemektedir...

Diğerleri uyurken oturun soru çözün, internette arayan herkese kaynak var,bulun çalışın, kitap isteyin inanın millet yığar kapınıza test kitaplarını eğer cidden ihtiyacınız varsa...

İlk 300 e giren adamla 100 bine giren adam aynı sınıfta okur biri parayı bayıldığı için...

Peki özel sektör Boun İTÜ ODTÜ gibi okullar öğrenciyi "mükemmel" eğittiği için mi onların mezunlarını tercih eder...

Tam değil...

Bu okullardan mezun olanların yıllardır ders çalıştıklarını, daha sosyal, sorunları daha hızlı çözdüklerini kısaca daha disiplinli ve daha çalışkan olduklarını varsaydığından dolayı bu okullara yönelir...

Batıdaki gidilesi bir tıp fakültesi puanıyla özel sektörde sizi öne geçirecek bir mühendislik bölümüne giriliyor... (Boun, ODTÜ, İTÜ Koç Bilkent %100 burslu vb)

Dolayısıyla eğer çalışkan ve azimliyseniz her koşulda bu okullardan mezun olduğunuzda bir pratisyenden zilyon kat daha fazla "doyurucu" bir yaşamınız olur...

Yok eğer sadece 6 sene okurken kasayım, sonra yatıp rutin işleri yaparak 40 sene maaşım bankaya yatsın diyorsanız, tıp yazıp pratisyen olun demekte Nikotin...

Lakin bir Boun, bir İTÜ bir ODTÜ mezunu (ilk 7-8K daki mühendislikler) hiç bir koşulda 200K dan mezun bir mühendisle aynı tutulmaz özel sektörde, ne mezunken ne de 20 sene sonra...

Usta bahsettiğin iyi okullarda okuyan birinin kariyeri nasıl ilerler ne kadar maaşla başlar nereye kadar çıkar ?

• Sbs,Oks yada sınava girdiğinizde adı her neyse liseye geçiş sınavında Türkiye kaçıncısı oldunuz ve hangi lisede okudunuz?
  • quote:

Sbs,Oks yada sınava girdiğinizde adı her neyse liseye geçiş sınavında Türkiye kaçıncısı oldunuz ve hangi lisede okudunuz?

İlin en iyi anadolu lisesinde okudum trde kaçıncı oldum hatırlamıyorum. Fen lisesini 2-3 puanla kaçırmıştım diye hatırlıyorum. Şu anda da doğa kolejindeyim

• Boun, odtü, itü, bilkent diplomaları kariyer yolunuzdaki vidaları açacak en iyi tornavidalar. Öbür türlü bütün vidaları el ile açmak durumundasınız. Nasıl örnek ama
  • Nicotinell, bırak artık cidden mühendisliği kötülemeyi. Tıp puanıyla girilen bir mühendisliği yatarak bitirmeyen adam işsiz felan kalmaz. Gayet güzel paralar da kazanabilir.
    Keza tıp da aynı şekilde. Onda da tus var. Tusa hayvan gibi çalışmayan bir doktor 4-5 bin maaşla hayat boyu öğrencilere rapor yazar.

Eğer bir isan yrteneklerine, sosyal ilişkilerine güvenmiyorsa, tıp aşığıysa elbette tıp yazsın. Fakat o puana mühendislik kazanıp bitiren adamlar da elbet güzel işler yapar. Türkiye'de binlerce kadar firma var. Bu firmaların yöneticileri, önemli kişileri uzaydan mı geliyor?

Sürekli hayatında bir şey başaramamış, geçmişi pişmanlıklarla dolu insanların takıldığı memurlar net'ten örke verip duruyorsun. Biraz da drtus'tan pratisten doktorların yazılarına da yer ver de oblar ne şartlarsa çalışıyor onları da anlat.

• quote:

Orijinalden alıntı: dlxattack

abım elektrik elektronik muhendısi odtuden mezun 2 senedir aselsanda calısıyor 6 milyar maası var ne alakası var? senın okudugun okula gore ve kendını gelıstırmene kadar degısır bu olay

HAY AĞZINA SAĞLIK KARDEŞİM YA; KİMSE BURDA TIPI YA DA MÜHENDİSLİĞİ KÖTÜLEMESİN HER İKİ TARAFTAN DA İYİ PARALAR KAZANANLAR VAR..
  • bu forumda çok hakaret işittim ama yine de yılmadım. Aslında benim uyuz olduğum hükümetin saçma politikaları. Yani örneğin senede 12.000 makine mühendisi mezun etmenin ne manası var. Bunların 3000 tanesi iş bulabilir. Gerisi çöpe gidecek. İnsanları kandırıyorlar. Maaşları düşürüyorlar. Kapitalizme uşaklık ediyorlar.

Benim üzerine vurgu yaptığım odtü itü Boğaziçili olmanın ya da olmamanın etkilerini bir lise mezunu 5 sene sonra falan üniversiteden mezun olunca farkedecek. Lan piyasa hakkaten adamın dediği gibiymiş diyecek. Tıp konusunda duyulan pişmanlık ise genelde 30-35 yaşlarında ortaya çıkıyor. Yani uzun zaman sonra.

4-5 sene sonra mezun olunca bu foruma dönüp beni doğrulayın ya da yalanlayın lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 29 Nisan 2014; 17:57:21 >
  • Doktor hak ettiği parayi alamaz mühendis alamaz. Ya kendilerini cok calisiyo saniyolar ve gerçekten karsiligini alamıyorlar ya da almalari gereken o kadar. Napalim mafya mi olalim. Herşeyi para karsiligi gormemek lazim o zaman !

• Doktorların çalışma şartları eskisi gibi değil. Çok fedakarlık isteyen bir meslek. Bundan 10 yıl sonra ne olacağını hangi meslek grubunun öne çıkacağını kimse bilemez. Meslek seçimi evlilik gibidir. Sevmediğiniz birisi ile sırf parası için evlenmek nasılsa meslekte öyledir. Bir ömür parası için çekilmez, gün gelir parası batsın dersiniz. İlginizi çeken, kendi potansiyelinizi sonuna kadar kullanabileceğiniz bir mesleği seçin. Bu hayattaki amacınız para kazanmak olmasın. Parayı sadece aracı olarak kullanın. Mutlu olmak için yaşayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tegir -- 29 Nisan 2014; 23:10:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemo0o

Bu adam herkesi tıpa yöneltip , ülkedeki tek mühendis olmayı planlıyor .

• ne kadar ezik, loser varsa memurlar.net te bulmak mümkün :))
  • Vla kusura bakmayinda ben muhendis olupta villalari olan adam tanimad 2 3bin tl maas aliyolar kpss icin surunuyolar

Bakiniz ; babamin is yerinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreozcan38 -- 30 Nisan 2014; 11:48:22 >
  • quote:

Daha önce bu tür konulara çok yazdığımdan artık elim klavyeye gitmiyor...

Tam değil...

Vallahi helal olsun kardes her kelimeye imzami atarim yanin;)

• quote:

Orijinalden alıntı: emreozcan38

Vla kusura bakmayinda ben muhendis olupta villalari olan adam tanimad 2 3bin tl maas aliyolar kpss icin surunuyolar

Bakiniz ; babamin is yerinde

evet bir mühendis kamuya atandım diye seviniyor bu ülkede. 3000 tl maaş, iş garantisi ve insani mesai saatleri. Aslında 3000 tl çok az o emekler için. Ben öys'de ilk 5000'e girdim, okulu da 7 senede bitirdim. Bir de master yaptım. Şimdi 3000 tl ye talim ediyoruz. Ayın sonunu zor getiriyoruz.

Ama buna da şükür demek zorundayız. Ben mezun olduktan sonra bizim meslek inişe geçmeye başladı. Ben de sevmediğim bir işte, sevmediğim bir kurumda köşeye sıkıştım. 3000 tl ye fit olmak zorunda kaldık.

Parasını da geçtim, manevra kabiliyetim yok. Yani başka bir işe geçemiyorum, özelde veya devlette. Zaten bu yaştan sonra iş güvencesini bırakıp özele geçmek istemez bir insan.

Büyük bir fırtına yaklaşıyor, düşük puanlı olup mühendislik yazmaktan başka çaresi olmayan yığınlar mezun olduğunda, piyasa iyice dibi görecektir. Devlet memuru olmak ise bir mühendis için altın değerinde artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bar Filozofu

• bu adamın dediği üniversite sınavında 500.000 ci olan adamla aynı meslekten olmayacaktım olayını ete kemiğe büründürelim.

Bizim kurumda bir çocuk var kıbrısta okumuş, puanını bilmiyorum ama muhtemelen baraj puanı ile girmiş. Bizim kurumda odtü itü mezunu da var. Yani adam rakip olamıyor mu bal gibi oluyor. Hiç olmazsa devlete girerken rakip oluyor.

Kıbrısta okumuş eleman sen hakkaten tıpa girebilecek puan mı yaptın dedi bana, çünkü o hayalinde bile göremez. Ama sonuçta rakip.

Bu tip şeyleri üniversite sınavının üzerinden 20 sene geçtikten sonra fark edebiliyorsunuz ama bir manası kalmıyor.

Ben sadece idealist olmayan insanları mühendislikten soğutmak istedim. İdealist olanlar yine mühendislik seçecektir zaten. Arada kalanları kurtardım aklım sıra

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.