Şimdi Ara

memurlar.net forumunda gördüğüm bir yazı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
5
Favori
4.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açtığınız bilmem kaçıncı konu. Kendi tecrübeleriniz ya da kendi yaşadıklarınızı sanki her mühendisliği tercih eden aday yaşayacakmış gibi tavsiye verme çabasında olmanız anlamsız. İnsanları yanlış yönlendirdiğiniz yetmiyormuş gibi, yazdıklarınızı eleştiren kesimden rahatsızlık duyup blokluyorsunuz, laf yetiştiriyorsunuz. Yaşınız olmuş kaç, tek eğlenceniz memur ve ygs/lys forumlarında dolanmak heralde. Bu zihniyetle de iyi yere gelemedim, pişmanım diye üzülmek boşuna.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Hocam şu kpss sınavında sonra attım hafızaya diyen sizmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sena'

Açtığınız bilmem kaçıncı konu. Kendi tecrübeleriniz ya da kendi yaşadıklarınızı sanki her mühendisliği tercih eden aday yaşayacakmış gibi tavsiye verme çabasında olmanız anlamsız. İnsanları yanlış yönlendirdiğiniz yetmiyormuş gibi, yazdıklarınızı eleştiren kesimden rahatsızlık duyup blokluyorsunuz, laf yetiştiriyorsunuz. Yaşınız olmuş kaç, tek eğlenceniz memur ve ygs/lys forumlarında dolanmak heralde. Bu zihniyetle de iyi yere gelemedim, pişmanım diye üzülmek boşuna.
    .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0114F579C -- 5 Aralık 2020; 18:47:18 >
  • doktor olup ceset kesip bicmektense mühendis olup üç kurusa tamah etmeyi yeğlerim. Ki işini iyi yapan mühendis de gayet guzel kazanır, öyle diyorlar.

• adam psikolojik travma yaşıyor beyler sürekli bi mühendisliği kötüleme çabası.

• quote:

Orijinalden alıntı: sena'

Açtığınız bilmem kaçıncı konu. Kendi tecrübeleriniz ya da kendi yaşadıklarınızı sanki her mühendisliği tercih eden aday yaşayacakmış gibi tavsiye verme çabasında olmanız anlamsız. İnsanları yanlış yönlendirdiğiniz yetmiyormuş gibi, yazdıklarınızı eleştiren kesimden rahatsızlık duyup blokluyorsunuz, laf yetiştiriyorsunuz. Yaşınız olmuş kaç, tek eğlenceniz memur ve ygs/lys forumlarında dolanmak heralde. Bu zihniyetle de iyi yere gelemedim, pişmanım diye üzülmek boşuna.

aynen milleti yanlış yönlendiriyor. Bırakın da İnsanlar sevdiği mesleği yapsın. Doktor olsa bu sefer doktorluğu kötüleyecekti. Sanki tıp çok güzel meslek de.

• abım elektrik elektronik muhendısi odtuden mezun 2 senedir aselsanda calısıyor 6 milyar maası var ne alakası var? senın okudugun okula gore ve kendını gelıstırmene kadar degısır bu olay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dlxattack -- 29 Nisan 2014; 1:40:12 >
  • Bu adamı anlamıyorum kazandığı para bekar birisi ise iyi bir para sonuçta açıkta değilsin hatta çok iyi.kazanan az tecrübeli insanlarda var ama bunlar küçük bir kaymak tabakayı oluşturuyor.

Başka forumlarda yazın varsada takip etmiyorum ama burada sürekli kazandığın paradan bahsediyorsun.Tamam doktor şu kadar alabilir o zaman gidip doktor olsaydın.Ama tüm mühendisliğe karşısın.Kendinden çıkarak herşeyi genelliyorsun, iyi kazanan mühendiste var, senin tek derdin para olmuş hocam kusura bakma yani senin asıl derdin doktor mühendis falan değil sana en çok parayı kazandıracak mesleği arıyorsun.

Mühendisliğe boş diyen adam dil eşit ağırlık veya sözel okuyupta üniversiteye girip bitirecek kişilerede geleceğin medine dilencisi olarak bakıyor olmalı

Kendini geliştirme olayınada palavra diyen bir tek seni duydum/okudum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TruthSeeker -- 29 Nisan 2014; 2:33:23 >

• Nicotinell sana sorum şu mühendisliği kötülüyorsun evet ama ya itü,odtü,bilkentten mezun mühendisler onları da kötülüyorsun ? Örn. İtü makina

• quote:

Orijinalden alıntı: mah2352

Nicotinell sana sorum şu mühendisliği kötülüyorsun evet ama ya itü,odtü,bilkentten mezun mühendisler onları da kötülüyorsun ? Örn. İtü makina

itü makina on numaradır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: mah2352

Nicotinell sana sorum şu mühendisliği kötülüyorsun evet ama ya itü,odtü,bilkentten mezun mühendisler onları da kötülüyorsun ? Örn. İtü makina

itü makina on numaradır

Ya aklıma o geldi direk :D Soruma cevap verir misin usta ?

abi kpss de kalkıyo memurlar.net batar galiba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne sorduğunuzu anlamadım ama mühendisliği kötü bir meslek yapan şeylerin en önemlisi özel sektöre mahkum bir meslek olması bence. Özel sektör belli olmaz. Zirveye çıkarsın ama bir bakarsın uçurumdan aşağı düşmüşsün. 35 senelik meslek hayatınız olacak mühendis olarak.
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawm -- 29 Nisan 2014; 19:33:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: messkara77

Öss'de zeka ölçme sınavı değildir. Öss'de 200 bininci gerizekalı da olmuyor, moron gibi ders çalışıp lafı bir araya getirip konuşamayacağına 200. bininci olsun daha iyi. İlk senesinde 200.bininci olup sonraki sene 20 bininci olan adamın zekası mı artmış oluyor yoksa ders çalışıp eksiğini gidermiş mi oluyor? Boş beleş yorumlar yapıp milletin kafasını bulandırmayın. O yazıları 200.bininci olanlar da okuyor ki o insanların çoğunun aklının sizin gibi düşünenlerden ileri seviyede olduğu yüksek ihtimal.

Yani adam çok zeki aslında ama hayatını belirleyecek bi sınavda kullanmıyo bu zekasını, tercih meselesi tabi.

• metu-ce M kullanıcısına yanıt
    17-18 yaşında lise sonda çoğunun geleceği umrunda olmuyor. Dandik bi yere gidip yanlış yaptığını anlayanların tekrar sınava girip nereleri kazandığına bak bakalım tercih mi zeka mı anlarsın
  • quote:

17-18 yaşında lise sonda çoğunun geleceği umrunda olmuyor. Dandik bi yere gidip yanlış yaptığını anlayanların tekrar sınava girip nereleri kazandığına bak bakalım tercih mi zeka mı anlarsın

Haklısın 18 yaş daha ergenliğin başı. Ilk sene 200 bin olup ilk 20kya çeken de görmedim hiç.

• quote:

Orijinalden alıntı: metu-ce

quote:

Haklısın 18 yaş daha ergenliğin başı. Ilk sene 200 bin olup ilk 20kya çeken de görmedim hiç.

http://forum.donanimhaber.com/m_90131483/f_//tm.htm#90131483

200k değil ama 100 binden 5 bine çeken adama 1 senede birden zeka gelmedi heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: metu-ce

quote:

Sen gormedin diye oyle olmadigi anlamina mi geliyor?Ben ilk sene 181k, universiteye gidip biraktiktan sonra 10k. Arkadasim 4 yillik tutturamayip 2 yillik bitirdikten sonra tekrar sinava girip Tm2'de 9k. Burada meslek lisesi mezunu adam mf4'te 17k oldu.Kendinizi cok bilgic saniyosunuz da bi seyden haberiniz yok .

• konu illa ki zeka değil. Siz anlamıyorsunuz. Özel sektör 3-4 tane okulu bilir sadece diğer okulları aynı görür. Siz 35.000 sıralama ile mühendis olursunuz, sonra 200.000 sıralama ile arel üniversitesinde mühendislik okumuş adam size rakip olursa, hatta sizin işinizi kaparsa o zaman zorunuza gider, kendinize yediremezsiniz. Ben bunlar başınıza gelmeden önce uyarayım dedim hepsi bu. Bazı şirketler özel üniversite mezunlarını almıyor işe ama alan da çok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.