Şimdi Ara

memurlar.net forumunda gördüğüm bir yazı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
5
Favori
4.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Zekılıgı bır sınava gore belırleyen bırının laflarıı dıkkate alan asıl maldır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xhakanxx

Zekılıgı bır sınava gore belırleyen bırının laflarıı dıkkate alan asıl maldır.

haklısın emek diyelim zeka değil... 3 senelik emek... Sanırım içkili veya kötü bir vaktimde yazdım özür dilerim herkesten
  • Allahtan tercihlerin son gününe yetiştin hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sana laf etmedım senın laflarınla hareketle su yorumu yapnlara dedım o lafı.Arkadas benım bır suru tanıdıgım var adamlar suanda muhendısler 5000 tl gıbı maas alıyorlar.15 bın lıra alan bıle var.Asıl mesele muhendıslıkte kendını gelıstırmektır.Bu 15 bın alan genc zonguldakta okudu.(yanlıs hatırlamıyorsam suanda 2 yıllıgı afrıka ya mı afganıstana mı gıttı makine muhendısı)Okul sızı bır yere kadar goturur.Ondan sonra sıze kaldı.Burada cogu kısı anadolu lısesı gıttı.Gormedınız mı orada bazı arkadaslarnız turkıyede ılk 1000 de bazıları da 100000 de sahsen benım okudugum okulda oyle.Ikısı de aynı egıtımı goruyorlar.Sbsde de bırbırlerıyle aynı puanı yaptılar nerdeyse.Unıversıtede oyle olur muhtemelen bazı arkadaslar ıyı unıversıtedeyız dıye yatıp ya ıs buluruz diye hıc bır sey yapmıyacaklar kendılerını gelıstıremıyecekler.1.5-2 gıbı bır maas alırlar.Ama anadoludakı adam kendını gelıstırır belkı hemen belkı 1-2 yıl ıcerısınde sansı da yaver gıderse ıyı paralar kazanır.Sımdı turkıyede muhendıslık konusuna gelınce bızım ulke teknolojı alanında hıc bır sey uretemıyorlar.Muhendıslıgımız cokta ıyı degıl ama 15-20 sene ıcerısınde ben bu ulkede patlama beklıyorum.Bu 15 yılda muhendıslerımız ayakta alkıslanacak kendınızı gelıstırmeye bakın

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

beyler biliyorsunuz ben tıbbı övüp mühendisliği kötülüyorum. Bunun sebebi kesinlikle tıbbı sevdiğimden değil. Hastaneye girince ya da enjektör görünce bile bir hoş oluyorum, hiç sevmem. Ama hakkaten öss'de 200.000 ci olmuş bir geri zekalı ile aynı meslekten olmak kötü bir şey. Bu adam rakip olamaz demeyin, bazıları rakip olabiliyor.

Mesele ayrıcalık meselesi. Ayrıcalıklı olmak ve çok para kazanmak. İtilip kakılmamak. Mühendislik belki Avrupa'da Amerika'da güzel meslektir ama Türkiye'de değil. Bir kere özel sektörde çalışmaya mahkumsun. Adam sana belirsiz süreli sözleşme imzalatıyor, ya da 1 sene süreli. Ne olacağın belli değil. Belki 40 yaşında işten atacaklar.

Çoluk çocuk aç kalacak. Devlete gireyim desen kpss var. Kpss sözel bir sınav olduğu için geri zekalı birisi tarih coğrafya ezberleyip seni geçecek. Ayrıca tut ki devlete girdin belki doğuya gideceksin, alacağın maaş az. Yapacağın iş evrak.

O yüzden ben tıbbı övüyorum. Yoksa elalemin hastalıkları ile uğraşmak zevkli değil elbette, gebersin adamlar. Mevzu o değil kardeş

Öss'de sonuncu olmuş salak adamla aynı meslekten olmamak. Öss zeka ölçer mi derseniz, az da olsa ölçer kusura bakmayın.

Ben 18 yaşımda olsam direk Cerrahpaşa veya çapa tıp yazardım keyfime bakardım. Kpss falan şeyimde olmazdı. Özel sektörden de nefret ediyorum. Her şeyi isterler senden ama hiçbir şey vermek istemezler. Yalan bir dünyadır.

Hocam her şeyi anladım da öss den derecesi iyi olmayan birini gerizekalı saymanız ne kadar akıllıca?
    Bildiğiniz üzere herkesin zeka yapısı farklı.Matematik ve fen yapamayan biri gerizekalı mı?Bu kişi belki de dil ya da sözelde çok başarılı.
    Ben tm de 4600 oldum ama mf ye girsem 100 bini zor görürdüm.Ben şimdi gerizekalı mıyım?
    Kuzenim öss de barajı geçememiş biri.Ancak küçüklükten beri elektroniğe inanılmaz bir yeteneği ve merakı var.Hatta adını hatırlamadığım saygın bir proje yarışmasından derece almışlığı,gazetelere çıkmışlığı ve yaptığı projeyle patent sahibi olmuşluğu var.Şimdi bu çocuk öss de barajı geçemedi diye geri zekalı mı?

Öyle kişiler tanıdım ki, inanın bana iq ları normalin üzeri bile değildi.Fakat bu kişiler düzenli çalışmayla gayet iyi dereceler yapabildiler?

Tıp ı övmeniz bana da mantıklı geliyor.Ancak şu var ki herkesin idealleri ve hayatta izledikleri yol farklı.Tabi itü makina bitiren herkes şirketlerde çürümek zorunda da değil.Öyle insanlar tanıdım ki bu kişilerin düşünce yapılarını ve izledikleri yolu görünce insan kendini kötü hissediyor.

Yanlış anlamayın size tavır almak değil amacım fakat;
    zeka ve öss derecesini bağdaştırıp, öss den iyi derece yapamamış kişilere gerizekalı demeniz hoş olmamış.

Zaten pratiği es geçip teoriği asıl alan eğitim sistemi yüzünden nice parlak beyinler harcanmadı mı?

• Özür mesajınızı yeni gördüm hocam önceki mesajımı siz değil fakat ayık kafasıyla böyle düşünenler üzerine alınsın
  • Bar Filozofu kullanıcısına yanıt
    Sıralama kaç ?
  • nicotel reyis gelmiş buralara sonunda
  • Beyler KPSS kalkıyor.Duymuşsunuzfur zaten.Bundan sonra her kamu kuruluş ihtiyacı olan memur için kendi sınavını yapacak.Bu sistemi şuanda da görebiliyoruz.Çevre bakanlığının memur alımı için SamsunDa mı Sakarya'da mı bir sınavı var mesela.Sistem yavaş yavaş yürürlüğe giriyor sanırsam.

• çocukla konuştum memurlar.net'te pm'den. Özel sektörde çalışıyormuş. Maaşı 4000 tl imiş ama cumartesi de çalışıyormuş. Devlete girmeye çalışıyormuş. Puanı 87 imiş. Öss'de 9000.ci olmuş zamanında.
  • tercih dönemi yaklaşıyor. Bir up'layalım
  • Tercih dönemine daha var hocam ama ben şahsen tıp yazacağıma pilotluk yazarım , havacılık oldukça ilgimi çekiyor ve bu sektör gün geçtikçe genişliyor , elemana ihtiyaç var . Maaş konusuna gelince de baya güzel maaşları var diye biliyorum . İnşallah puanım tutarsa benim tercihim bu.

Ama senin dediklerine gelirsek altına imzamı atarım. Mühendislik okunacaksa da belli başlı üniversitelerde okunmadıktan sonra önünü açık görmüyorum . İlk işe girişte öncelik belli başlı olanlarda ama sektörde tutunma tamamen elemana bağlı .

Bu memlekette ya sağlık okuyacaksın ya da sağlık . Havacılık hizmetleri yeni popüler olmaya başladı ve ihtiyaç var şuan . Diğer bölümlerde ise her sene ihtiyaç fazlası eleman mezun oluyor.
  • Bravo.

• Up

• Uplama hocaammm hocamm rakiplerim çogalıyooo hocammm 90 olduu hocaammm bitir maçıııı hocammm
    -Baker vural

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şu an lise ve dersane ortamı şirin geliyor size gençsiniz ama hayat çok acımasız. 20 sene sonra evde işsiz pijama ile oturmanızı istemem. Kpss olmasa benim başıma bu gelecekti. Bayburt mezunu adamla aynı meslekten olmayın ve özel sektörden sakının. En iyi işveren devlettir türkiyede. Mühendislik 40 yaşından sonra özelde yapılmaz. Yaşlılığınızı da planlayın. Hakkari mezunu ile kpss de yarışmayın 30 yaşında. O integral türev trigonometri yapamıyor ama siz yapabiliyorsunuz. Zekanızı doğru mesleğe yatırın ömür boyu rahat edin. Özel sektör pisliktir ve kpss çok zor bir sınavdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakışıklı doktor

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Up

Zamani gelmisti reyiz

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.