Şimdi Ara

Memur Zamları % ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
2
Favori
14.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kpssye götü yemeyen kafası basmayan adamlar memurlara sallıyor kavga etmekten başka bir sey yapmayan meclisteki milletvekili sayısı 550den 600e çıktı maaşları özlük hakları sayesinde sulaleleri bir sürü şeyden yararlanıyor onlara bi tepki verdiniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muradisdan kullanıcısına yanıt

    Demek KDV ve ÖTV'ye gerek kalmayacak Memur Zamları % ? 

    Demek memur maaşlarının maliyetleri bu vergilerden düşülünce cebine para girecek zannediyorsun Memur Zamları % ? 

    Yahu bu kadar da saçma düşünmeyin de ciddiye alalım sizi Memur Zamları % ? 

    Eğitim özelleştirilince cebine öğretmen maaşından kalan 3 kuruşla kaç çocuğunu okutabileceksin özel okullarda sayın otorite Memur Zamları % ? 

    Sağlık özelleştirilince doktorun maaşından cebine kalan parayla eşini, çocuğunu, kendini özel hastanede tedavi ettirmeye gücün yetecek mi sayın otorite Memur Zamları % ? 

    Madem bütün memur maaşlarını hesaplıyorsun; polisi, askeri, jandarmayı da fesih edip güvenliğini kendin sağlayacaksın sanırım. Verdiğin vergiler güvenliğini sağlamaya da yetecek mi sayın otorite Memur Zamları % ? 


    Gidin kahvehanedeki vatan kurtaran dayılara anlatın fikirlerinizi. Meselelere yaklaşım tarzınız onlarla aynı. Onlar belki değer verir yazdıklarınıza. Ulan gece gece hiç güleceğim yoktu ya. Bir de ciddi ciddi muhteşem bir şey düşündüğünü zannediyorsundur. Memur düşmanlığı başınıza vurmuş sizin Memur Zamları % ? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Maaşları yarıya düşürsünler. Mevcut kadroyuda komple işten çıkarsınlar. Yerine gelecek milyonlarca kişi aynı işi çok daha performanslı ve severek yapar. Milletin şu an düştüğü durumu görseniz... Sanıyorlar ki memur olduk paçayı kurtardık. 90 larda asgari ücretin biraz üzerinde olurdu çoğu memur maaşı. Bu hükümet bunu size tattıracaktır. Ülkede ekonomik çözümün memur olmak olmadığını çok ağır tattıracaklara memurlara. Sonrada millete ömö ben dokson aldım sende olsoydun dersiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    1. zam değil güncelleme. Nasıl ki elektrik dogalgaz mtv güncelleniyorsa memur maası da guncellenıyor.
    2. Cahil insana laf anlatmak zordur. zaten okumadıgı ıcın cahıl kalmıstır. gene de bız bılgılendırelım. asagıda 11 kasım 2020 haberi var baksın bakalım gelısmıs ulkelerde nufusun kacta kacı memurmuş.
    3. memur kımsenın sırtından beslenmez, işini yapar karsılıgında ucret alır. sende aynı ısı yap sende beslen.



    11 kasım 2020 haberi


    OECD’YE GÖRE SAYI FAZLA DEĞİL

        OECD’nin ülkelerin merkezi idare, eyaletler ve yerel yönetimlerde bulunan memur sayılarına ilişkin istatistikleri ise, Türkiye’deki memur sayısının diğer ülkelerden fazla olmadığını gözler önüne seriyor.

        OECD verilerine göre, Finlandiya’da her 10, Kanada’da her 12, ABD ve Macaristan’da 13, İrlanda’da 14, Almanya ve Hollanda’da 19, İspanya ve İtalya’da da 25 kişiden biri memur ünvanı taşıyor. Türkiye’de ise her 30 kişiden ancak 1’i memurluk yapıyor.





    Memur Zamları % ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9ED15FB90 -- 4 Ocak 2021; 1:5:0 >




  • Ekonomi memurluğu bitirerek düzlüğe mi çıkar? Daha demiyo bu ayakkabı kutuları ne oldu bu 1 milyon tl lik saatler nasıl alındı?para sayma makineleri neden alındı? Bunları sormuyor gariban memurun % 5- inde 8 inde...

    İşte bu zihniyet yüzenden bşy olmaz bu ülkede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brktmr

    Demek KDV ve ÖTV'ye gerek kalmayacak  

    Demek memur maaşlarının maliyetleri bu vergilerden düşülünce cebine para girecek zannediyorsun  

    Yahu bu kadar da saçma düşünmeyin de ciddiye alalım sizi  

    Eğitim özelleştirilince cebine öğretmen maaşından kalan 3 kuruşla kaç çocuğunu okutabileceksin özel okullarda sayın otorite  

    Sağlık özelleştirilince doktorun maaşından cebine kalan parayla eşini, çocuğunu, kendini özel hastanede tedavi ettirmeye gücün yetecek mi sayın otorite  

    Madem bütün memur maaşlarını hesaplıyorsun; polisi, askeri, jandarmayı da fesih edip güvenliğini kendin sağlayacaksın sanırım. Verdiğin vergiler güvenliğini sağlamaya da yetecek mi sayın otorite  


    Gidin kahvehanedeki vatan kurtaran dayılara anlatın fikirlerinizi. Meselelere yaklaşım tarzınız onlarla aynı. Onlar belki değer verir yazdıklarınıza. Ulan gece gece hiç güleceğim yoktu ya. Bir de ciddi ciddi muhteşem bir şey düşündüğünü zannediyorsundur. Memur düşmanlığı başınıza vurmuş sizin  

    çocuğum yok yapmayıda hiç düşünmedim. olsada devlet okuluna göndermem. kaliteli bir eğitim almayacaksa eğitim almasının hiçbir anlamı yok. herhangibi işte çalışarak bir ustanın yanında tecrübe kazanması daha faydalı olacaktır. eğitim sadece okulda değil ders almasına bilen için eğitim heryerdedir. çocuğum olsa her sene değişen dandik eğitim sistemine emanet edeceğime okutmam.

    zaten özel hastaneye gidiyorum özel sağlık sigortamda var yıllardır düzenli ödüyorum. devlet hastanesine çocukken ailem götürürdü en son nezaman gittiğimi hatırlamıyorum bile. kendi paramla hiçbir zaman gitmedim.

    güvenliğe güveniyormusunuz cidden. sanırım polise hiç işiniz düşmemiş. ihtiyacınız olduğunda polisin en iyi ihtimal gelmesi 45dk. ondada maaşını hertürlü alacak canını riske atsada atmasada para kazanacak bir memur gelecek. canını sizin hayatınız için neden tehlikeye atsın.
    güvenlik paraşüt gibidir o an yanınızda yoksa sizi kurtarmaz. canım veya malım gittikten sonra gelseler neye yarar.
    benim evime birkere hırsız girdi polisin çalışma prensibini ozaman yakından görme fırsatı yakaladım. o gün bu gündür kendi güvenliğimi sağlıyorum canımı malımı sokakta bulmadım. herşeyim sigortalı veya güvenlik hissettiğim yerde özel güvenlik şirketleri var site güvenliği vs birsürü çözümler var.

    meselelere yaklaşım tarzımda herhangibi sıkıntı yok. ben kullanmadığım hizmetin parasını vermek istemiyorum size göre bu bir riskse riski alacak olan benim sizi ilgilendirmez kimseyi buna zorlamıyorum.
    vergiler isteğe bağlı olsun mesela atıyorum sağlık sigortası zorunlu olmasın ödemeyen devlet hastanelerinin hizmetinden faydalanamasın. siz ödeyin kendi aranızda kullanın. günahıyla sevabıyla sizin olsun karışan eden yok.
    siz istemediğim bir hizmetin bedelini zorla ödetmek istiyorsunuz. yaklaşım tarzı kahvehanedeki dayılarla fikri aynı olan benim öylemi ?
    sizinle aynı fikirde değilim orası kesin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence zam degil dusurulmeli aldiklari. Sadece maas uzerinden degil sosyal haklar uzerindende değerlendirilmeli. Izinler molalar yatislar , ozelde hem maaslar kötü hem sosyal hak yok.
  • Ben olsam 2 sene de bir zam yaparım. Mevcut maaşları bile zaten yeterince yüksek. Ha kendim memur olsam ben de yüzsüzlük yapar ağlarım marşımız yetmiyor diye. Fakat ülke gerçeklerini önümüze koyup objektif olmak gerekirse yapılması gereken orta vadede maaşları asgari ücret seviyesine esitlemek. Beğenmeyen özel sektöre gidebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narkotik_1989 -- 4 Ocak 2021; 3:9:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzleyenler ne kadar geleceğini az çok biliyordur 😄 %10 u geçerse ayinler düzenlenir ateşler yakılır şarkılar söylenir oran belli CR%7

    Memur Zamları % ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teramycin

    Bence zam degil dusurulmeli aldiklari. Sadece maas uzerinden degil sosyal haklar uzerindende değerlendirilmeli. Izinler molalar yatislar , ozelde hem maaslar kötü hem sosyal hak yok.

    Bu düşünce yapısı yanlış hocam. Ücretleri ve sosyal hakları görece olarak daha kötü durumda olanların, yine görece olarak daha iyi durumda olanlar seviyesine çıkarılmasını ya da yaklaştırılmasını talep etmek yerine şartların kötüleştirilerek eşitlenmesini istemek! Olmuşken memurlarda bizim şartlar kötüleşti. Özel sektörün daha da kötüleşsin diye talep etmesin mi?


    Bir nevi biz Türkler birbirimizi aşağı çekeriz. Başımızda yukarı çıkanları aşağı itecek zebaniye gerek yok hikayesi ...

  • tunc@y kullanıcısına yanıt
    Yanlis degil memur agliyor %20 zam geldi asgari ucrete alim gücümüz düştü diye. Ama asgari ucretli 10 12 saat calisip resmi tatili yok haftada 6 gun vs vs hicbir hakkini alamiyor. Memur hem fazla maas alip hem sosyal haklari var birsuru ama karsilastirma sadece maas uzerinden yapılıyor .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ben sero

    Maaşları yarıya düşürsünler. Mevcut kadroyuda komple işten çıkarsınlar. Yerine gelecek milyonlarca kişi aynı işi çok daha performanslı ve severek yapar. Milletin şu an düştüğü durumu görseniz... Sanıyorlar ki memur olduk paçayı kurtardık. 90 larda asgari ücretin biraz üzerinde olurdu çoğu memur maaşı. Bu hükümet bunu size tattıracaktır. Ülkede ekonomik çözümün memur olmak olmadığını çok ağır tattıracaklara memurlara. Sonrada millete ömö ben dokson aldım sende olsoydun dersiniz.

    Heheehee


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teramycin T kullanıcısına yanıt

    iyi de asgari ücret dediğin okumamış vasıfsız insana verilen maaş. memur olmak için üniversite okuduktan sonra kpss den 4 milyon kişi içinde ilk 10 bine falan girmen gerekiyor, bazı bölümlerde o bile yetmiyor.


    aynı şey mi ?

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Yav he he kpss diyorlar hala akp Turkiyesinde cok gülüyorum. Okumamis dedigin calisan kesimin %40 %50si heralde.
  • teramycin T kullanıcısına yanıt

    bilmediğin için yaw he he demen normal. kpss ile alım oranlarını arttıran akp dir. ondan önce birkaç bin kişi göstermelik sınavla alınırdı sadece. son iki yıldır fetö olaylarından dolayı mülakat gelmişti ama onu da tekrar kaldırıyorlar yavaş yavaş.


    bunlara da itiraz edeceksen iyi günler. Memur Zamları % ? 

  • Malvolorne kullanıcısına yanıt

    Yok, daha neler!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • radko forumun trolüdür, her konuda fikri vardır ve onun fikri en doğrusudur. Beslemeyin şu trolü.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhand28

    Arkadaşlar bırakın bu tipleri önününe bakın. kimsenin aldığı maaşı kimseyi bağlamaz. Memur çok alıyor diyen kendim neden az alıyorum diye düşünsün. Bana göre bende az alıyorum. Çalıştığım kurumda müdür, bölge müdürü, daire başkanı, genel müdür benden çok kazanıyor. Tabiki fazla alacak çalışıp didinmiş emek vermiş kafa patlatmış. Çalışıp keza herkes olabilir.

    Maaşları piyasa belirlemişse zaten kişi konuşması anlamlı değil muhtemelen hak ettiğini alıyordur. Fakat vergiler olmasaydı ne kadar iyi maaş aldığını daha iyi görebilirdi... Kira 1000 lira oysa vergiler olmasa 600 liraya kiralık ev bulabilirdi %15 kira gelir vergisi var üstelik ev sahibi 60 bin liralık aracı 100 kirada almak istersen vergiler nedeniyle 150 bin liraya yükselen aracı artık 150 ayda alacağını görüp kirayı artırma peşinde normalde 600 liraya vermesi gereken evi 1500 yapmak istiyor çünkü ancak böyle olursa 100 ayda otomobil alacak. Peynir-süt-sucuk satan şarküteri mazot vergilerle 7ye gelmişken ticari araç vergilerle 150bin olmuşken gelir vergisi %22 iken elektrikte yüksek vergi varken 20 liralık peyniri 30-40a 40 lira olacak sucuğu da 80e satıyor... 3bin lira alan çalışan şirkete yüksek vergi gelmese işveren 4-5 bin ödeyecekti 1000 liralık ev vergiler olmasa 600 lira olacaktı 80 liralık sucuk 40 ,40 kiralık peynir 20 lira olacak alım gücü 3 e katlanacaktı yani 3bin kazanan aslında vergiler olmasa 4.5 kazanıp aldıkları yarı fiyatına düşeceği için 9bin kazanmış gibi olacaktı


    Bil bakalım milletin satın alma gücünü düşüren vergilerin önemli bir kısmı nereye gidiyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 4 Ocak 2021; 7:32:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9ED15FB90

    1. zam değil güncelleme. Nasıl ki elektrik dogalgaz mtv güncelleniyorsa memur maası da guncellenıyor.
    2. Cahil insana laf anlatmak zordur. zaten okumadıgı ıcın cahıl kalmıstır. gene de bız bılgılendırelım. asagıda 11 kasım 2020 haberi var baksın bakalım gelısmıs ulkelerde nufusun kacta kacı memurmuş.
    3. memur kımsenın sırtından beslenmez, işini yapar karsılıgında ucret alır. sende aynı ısı yap sende beslen.



    11 kasım 2020 haberi


    OECD’YE GÖRE SAYI FAZLA DEĞİL

        OECD’nin ülkelerin merkezi idare, eyaletler ve yerel yönetimlerde bulunan memur sayılarına ilişkin istatistikleri ise, Türkiye’deki memur sayısının diğer ülkelerden fazla olmadığını gözler önüne seriyor.

        OECD verilerine göre, Finlandiya’da her 10, Kanada’da her 12, ABD ve Macaristan’da 13, İrlanda’da 14, Almanya ve Hollanda’da 19, İspanya ve İtalya’da da 25 kişiden biri memur ünvanı taşıyor. Türkiye’de ise her 30 kişiden ancak 1’i memurluk yapıyor.





    Bu istatistikte ya kamu işçileri yada belediyedeki memur ve işçileri dahil etmediler yada TÜİK'in kayıt dışı istihdamı veri aldılar


    4 milyon memur 2 milyonda belediye çalışanı ve kamu işçisi varsa 6 milyon ediyor 14 milyon ssk'lı 2-3 milyon bağkurlu ve işveren olsa 23 milyon ediyor toplam 6/23 =0.26 yani %26 ediyor


    Üstelik düşük kamu çalışanı olan şili'de kişi başı gelir 12bin dolarla bizi katlama noktasına geldi rusya bizi geçti japonya zaten 3. büyük ekonomi isviçre dünyanın en zengin ülkelerinden biri. Bunun yerine Komünizmden çıkıp hızla kalkınmaya çalışan slovenya ve polonya'yı mı örnek alacağız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ekrem09

    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanların doluştuğu bir başlık olmuş.


    Biri de demiş ki 25 yıl çalışıp 25 yıl emekli maaşı almak mantıklı mı?


    Şaka gibisiniz gerçekten. Emek sömürüsü düzenini bu kadar kanıksamayın. Çoğunuz sistemi kuranlardan çok sistemi savunur olmuş. Bu dünyaya sermayeye çalışmaya değil yaşamaya geldiniz. 1 insan 20 yaşında başladığı meslek hayatından 25 yılda emekli olabilmeli, aldığı emekli aylığıyla masraflarını karşıladıktan sonra hobilerine yönebilmelidir.


    Esnaf olup memura sallayanlar birazda şu pandemi döneminde yanlarında çalışmadığı halde sigortalı gösterdikleri (primleride binbir destek ile ödedikleri) yakınları için kısa çalışma ödeneği alıp nasıl harcadıklarından, esnaf odalarından çektileri yüzde 0 - yüzde 3 faizli kredilerle kaç bin USD aldıklarını ve kendi sigorta primleri için kaçıncı yapılandırmanın kaçıncı taksidini ödediklerinden bahsetsinler.


    Olayı uzatmaya gerek yok. Memura zam falan verilmesin. Memurun ticaret yapma yasağı kaldırılsın, sigorta primleride dahil tüm hakedişleri maaşıyla birlikte ödensin yeterlidir.

    Sermaye düşmanı sol düşünce ülkeye çok zarar verdi bugün sadece seküler solcular değil AKPlilerde benzer şeyler söylüyor . Uçağı otomobili tv'yi bilgisayarı yapan sermayenin ha özel ha kamu olmasının fark olmadığını hatta kamu olursa partili biri geçeceğinden işi layıkıyla yapmayacağını ( çünkü hak eden liyakatli bir geçmeyecektir) halk hala anlamamış sanırım... Sermaye olmadan uçak tv bilgisayar otomobil petrol tesisi yapılamaz. Sermaye düşmanı oluyorsak o zaman bunları da istemememiz gerekir. hayır ben devlet yapsın diyerek işten sıyrılamayız. Devlet TOGG ile otomobil yapmak istiyor 18 yıl sonra bir fabrika yapmaya karar verdi peki oraya harcanan 22 milyar tl uzaydan mı geliyor vergilerimizle finanse ediyoruz daha fazla vergi ödüyoruz ve yıllarca da ödemeye devam edeceğiz. Oysa Anadol otomobili için fazladan vergi ödemedik koç grubunun ürettiği çamaşır makinası buzdolabına ödediğimiz paralardan oluşan karla Anadol otomobilin maliyeti karşılandı


    15 yıl çalışıp 25 yıl emekli maaşı alana herkes karşı çıkmalı çünkü bunu ödeyen şu an çalışanlar ve işsizlerdir (ötv-kdv ile) O emekli maaşın paraları uzaydan gelmiyor sonuçta


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.