Şimdi Ara

Memory Management hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
55.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar memory management hatası ile mavi ekran aldım fakat ramleri dün geceden beri test etmeme rağmen bir hata bildirimi almadım ve şu an memtest ile 2 kez tarattım ve yine bir hata almadım.Sinir bozucu nokta ise pc nin sürekli kitlenmesi ve bu hatayı bulamamam hard diski tarattım ram leri tarattım fakat bi hata alamadım acaba sizin fikriniz var mı ? Anakart gigabyte ma785gt ud3h ramlerimde 6GB Triple Channel Kit (3 x 2GB) 1600+ PC3 12800 CAS8 bunlar
     Memory Management hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deftonez -- 6 Haziran 2013; 15:12:57 >

• Windows bir anda iki işlem çalıştırmak istiyor. 1 ini işlerken 2 cisini işlemesi sakıncalı olduğundan Windows kendini kapatıyor. formatla düzelir.
  • teşekkür ederim cevabın için, fakat pek anlamadım demek istediğini. Aslında daha yeni format atmıştım sürkeli böyle kitlendiği için bende formatla alakalı değil fiziksel bi sorun olduğunu sanmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: csmre

teşekkür ederim cevabın için, fakat pek anlamadım demek istediğini. Aslında daha yeni format atmıştım sürkeli böyle kitlendiği için bende formatla alakalı değil fiziksel bi sorun olduğunu sanmıştım.

MEMTESt86+ vb ile bellek testi yapın.

Bellekler sağlamsa windows temizleme programlarını kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

quote:

Orijinalden alıntı: csmre

teşekkür ederim cevabın için, fakat pek anlamadım demek istediğini. Aslında daha yeni format atmıştım sürkeli böyle kitlendiği için bende formatla alakalı değil fiziksel bi sorun olduğunu sanmıştım.

MEMTESt86+ vb ile bellek testi yapın.

Bellekler sağlamsa windows temizleme programlarını kullanın.

memtest ile test yaptım 3-5 defa her seferinde sağlam çıktı. Dün güzelce içini temizledim kitlenmedi, temizleme araçlarını sürekli kullanıyorum
  • Sorunun bilgisayarını o gün içerisinde ilk açtığından belirli bir süre sonra oluşması ise büyük ihtimalle RAM'lerinde fazla ısınma problemi var. Ekran kartına yakın konumda olan RAM'lerde genelde ekran kartı ısısı ram'e yansıyor ve fazla ısıtıyor.

Sorun nasıl oluşuyor biraz daha kullanımını anlatır mısın ?

Teşekkürler.
  • ben de aynı dertten müzdaribim. bilgisayar açılıyor 10 saniye geçmeden hata veriyor yeniden başlatılıyor.
    format attım 2 gün düzgün çalıştı sonra yine aynı.
    ne yapabilirim. önerilerinizi bekliyorum.
    bilgisayar bilgilerim.
    i5 işlemci.
    windows 8 64 bit
    nvdia geforce gt 620m
    intel graphics 4000.
    şimdiden teşekkürler.

ekteki fotoğraf da yeniden başladıktan sonraki windows'a gönderilecek bilgi ekranı.
     Memory Management hatası

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Checking Media Hatası
    4 yıl önce açıldı
    device setup manager 131 hatası
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dram ler daha fazla voltage isteyebilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

dram ler daha fazla voltage isteyebilir..

en ufak bir bilgim yok bununla ilgili. yine de teşekkürler.
  • Yeni format attım. Bir haftadır sorunsuz çalışıyordu. Fakar aynı sorun bende de çıktı. Pc açılıyor ve 10sn sonra memory hatası ile mavi ekrsn çıkıyor ve kapanıyor.

Çözümü bilen var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SATAN kullanıcısına yanıt
    biostan dram lere stock voltagedan bir-iki tık üstünde voltaj ver.

yine olmazsa CPU n nedir söyle, CPU nunda vtt miydi pll miydi unututm voltaj verebiliyoruz, dram kontrolcüsüne.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkogli

ben de aynı dertten müzdaribim. bilgisayar açılıyor 10 saniye geçmeden hata veriyor yeniden başlatılıyor.
    format attım 2 gün düzgün çalıştı sonra yine aynı.
    ne yapabilirim. önerilerinizi bekliyorum.
    bilgisayar bilgilerim.
    i5 işlemci.
    windows 8 64 bit
    nvdia geforce gt 620m
    intel graphics 4000.
    şimdiden teşekkürler.

ekteki fotoğraf da yeniden başladıktan sonraki windows'a gönderilecek bilgi ekranı.
     Memory Management hatası

Önceki hafta formattan sonra tüm güncellemeleri yükledim. Bios da bunlardan biriydi. Bios güncellemesinden sonra mavi ekran hatası bitti.
    Diğer bir sorun da açılan internet sayfaları ilk yüklenişte tam yüklenmiyordu. Sayfayı yenilemek zorunda kalıyordum. Bu da düzeldi.

• Bu hata anakartınızdaki bir ayarla alakalı olabilir bios ayarıyla. Gigabyte anakartlarda işletim sistemi seçimi diye bi yer vardı tam hatırlamıyorum şimdi orada OTHER OS ve WİNDOWS 8 diye seçenek vardı oradan windows 8 i seçin bakalım düzelecek mi? İkinci bir durum gigabyte ın bir anakart modelinde bi siteden incelerken şöyle diyorlardı "ne yaptım ettim bios bile güncelledim ama windows8 de mavi ekran veriyor durup dururken" Tamamen anakart kaynaklı olabilir tabi kesinlik yok. Bir düşük ihtimal ise 4 RAM slotu varsa farklı renklerdeki slotlara ram takın 2 kit ise. Yok yine sıkıntı varsa ramlari başka bi windows8 pc de deneyin. Onlar sağlamsa yuva sıkınıtısı olablir pinlerle ilgili. Bana sorarsanız sıkıntı 1. bios ayarından. 2 bahsettiğim anakartın kendi sıkınıtısı olabilir.
  • Arkadaslar bende de ayni problem vardi. Oyunlardan belli bir sure oynadiktan sonra mavi ekran cikiyor internet sayfalari acilmayip yenile demek demek zorunda kaliyordum. Bios guncellemesiyle bu sorun ortadan kalkti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende de bios update ile düzeldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.