Şimdi Ara

MEMORIGHT V3M 240GB SSD [inceleme] | [SanDisk UP 256GB karşılaştırma]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MEMORIGHT V3M 240GB SSD [inceleme] | [SanDisk UP 256GB karşılaştırma]

Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar ve iyi forumlar.

Yeni bir SSD incelemesi ile daha karşınızdayım.Daha önceki incelemem de SSD piyasanın durumu hakkında özet babında bir yazı yazmıştım.Tam bundan 1 yıl önce SSD fiyatlarının düşüşü daha yeni yeni olgunlaşmaya başlamıştı ve incelemede buna değinmiştim.Şu an bugünün şartlarında ise 240GB - 256GB SSD'lerin fiyatları gerek normal olarak gerekse indirimler ile 120GB - 128GB muadillerinin fiyatlarına inmiş durumda veya inme eğiliminde.İsterseniz lafı fazla uzatmadan bunun en güzel örneklerinden biri olan başlıktaki ürünün incelemesine geçmeye başlayalım ve kısaca ürün hakkında birkaç kelam daha ederek ardından sizleri de sıkmadan performans testlerimize geçelim.

Bugün hep birlikte fiyat performans ürünleri ile kendine piyasada iyi bir konum tutturmuş olan Memoright firmasının 240GB depolama boyutu sunan V3M modelinin performansını hem sata 3 arayüzünde hem de sata 2 arayüzünde görmüş olacağız.Akabinde ekstra olarak şu an sistemimde kullanmış olduğum bir başka SSD ile de performansını karşılaştıracağız.

Bana göre tabloda dikkatimizi çeken ilk unsur bu fiyattaki bir SSD'de MLC nand flash kullanılması oluyor (SSD'nin içini açmadığım için kontrolcüsünün ismini göremedim).İkinci unsur ise tabii ki okuma hızının yüksekliği olacaktır.Yazma hızı ise giriş seviyesi bir SSD'nin biraz yukarısında diyebiliriz.Tüm bunları fiyatı ile orantılı olarak değerlendirdiğimiz zaman olumlu bir sonuca ulaşıyoruz.Zaten eğer SSD'miz Memoright V3M gibi '' orta seviye '' olarak tabir edebileceğimiz bir SSD ise okuma yazma hızlarının sadece testlerde önem arz ettiğini bilmemiz gerekli.Çünkü; günlük kullanımda çoğu SSD benzer performans sergiliyor.Yani yüksek performanslı bir SSD ile orta seviye performans sunan bir SSD'nin günlük kullanımdaki farkları bilgisayarın açılış - kapanışındaki 2 - 3 saniyelik farklar, oyunların yükleme sürelerindeki saniye farkları gibi farklar ile anlaşılabiliyor ancak.Açıkçası HDD'lerin hantallığını düşündüğümüz zaman bu birkaç saniyelik farkların çok çok bir tercih sebebi yarattığını düşünmüyorum.Yani SSD'miz orta seviye ve üzeri olduktan sonra okuma - yazma hızlarından ziyade bakılacak noktaların; nand flashın TLC, MLC, SLC olması, garanti süresi, firmanın garanti sürecinde sergilediği tavırlar gibi şeyler olması gerektiğini düşünüyorum (biliyorsunuz ki garanti ve servis hizmeti ülkemizde en çok dert yandığımız noktaların başında geliyor).

Bunların haricinde tablodan gördüğümüz üzere V3M'in garanti süresi 2 yıl, çalışma saati de MLC'nin vermiş olduğu avantaj ile uzun bir zaman dilimini gösteriyor (ama bu zaman diliminde duruma göre artı veya eksiler olabilir).Detaylı sonuçları asıl olarak performans testlerinde görebileceğimizi belirterek şimdi birkaç fotoğraf karesi ile SSD'mize ve kutu içeriğine yakından bakalım.

MEMORIGHT V3M 240GB SSD [inceleme] | [SanDisk UP 256GB karşılaştırma]MEMORIGHT V3M 240GB SSD [inceleme] | [SanDisk UP 256GB karşılaştırma]MEMORIGHT V3M 240GB SSD [inceleme] | [SanDisk UP 256GB karşılaştırma]
    MEMORIGHT V3M 240GB SSD [inceleme] | [SanDisk UP 256GB karşılaştırma]MEMORIGHT V3M 240GB SSD [inceleme] | [SanDisk UP 256GB karşılaştırma]MEMORIGHT V3M 240GB SSD [inceleme] | [SanDisk UP 256GB karşılaştırma]

Kutu içeriği kısmında ise SSD'mizin fiyatını göz önünde bulundurduğumuzda aslında haklı olarak pek bir şey beklememiz gerekli ( ''kutu içeriğini ne yapalım bize SSD lazım zaten'' diyenleri duyar gibiyim ) .Bunu takiben içerik kısmında 4 tane sabitleme vidası ve bir bilgilendirme kitapçığı bizi karşılıyor.SSD'miz ise olması gerektiği gibi kutu içerisinde herhangi bir zarar görmemesi için plastik bir çerçeve ile korunmuş durumda.Aslında çoğu SSD modelinde elle tutulur bir kutu içeriği ile pek karşılaşmıyoruz.Hani en azından bir sticker falan koyulabileceğini de belirtelim.Açıkçası bu tarz elektronik ürünlerden çıkan stickerları seven bir kişiliğim var ve kasamızın görüntüsüne güzel bir detay kattıkları herkes tarafından bilinen bir gerçek.Bazen bazı SSD firmalarında küçük bir tornavida, sticker, SSD 3.5'' sabitleyici aparat gibi çok ekstra kutu içerikleri ile de karşılaşabiliyoruz.Bunu da yeri gelmişken belirtmek istedim.

SSD'miz dış görünüş olarak ise Memoright firmasının bu modelinde benimsediği siyah - turuncu renklerine bürünmüş durumda.İçteki kontrolcü, flash bellek, hücreler vs. gibi devre kartı bileşenlerini koruyan dış kısım ise bugüne kadar kullandığım ve elimden geçen diğer SSD'ler içinde ayrı bir sertliğe sahip gibi geldi bana.Zaten çok çok hafif olan ürünler SSD'ler ve bu üründe öyle ama firmanın bu detaya da önem verdiğini belirteyim.

| MEMORIGHT V3M 240GB SSD'nin WINDOWS Üzerindeki Boyutu |

| SSD'den SSD'ye Dosya Kopyalama Hızları (SATA3 Arayüzü) |

| MEMORIGHT'tan SANDISK'e Dosya Kopyalama Hızı (MEMORIGHT'ın Ortalama Okuma Hızı) |

| SANDISK'ten MEMORIGHT'a Dosya Kopyalama Hızı (MEMORIGHT'ın Ortalama Yazma Hızı) |

| ATTO Disk Benchmark |

Sırasıyla SATA3 - SATA2 Arayüzleri

MEMORIGHT V3M 240GB SSD [inceleme] | [SanDisk UP 256GB karşılaştırma]MEMORIGHT V3M 240GB SSD [inceleme] | [SanDisk UP 256GB karşılaştırma]

| AS SSD Benchmark |

MEMORIGHT V3M 240GB SSD [inceleme] | [SanDisk UP 256GB karşılaştırma]MEMORIGHT V3M 240GB SSD [inceleme] | [SanDisk UP 256GB karşılaştırma]

| Crystal Disk Mark |

| HD Tune Pro 5.50 |

Sırasıyla MEMORIGHT V3M 240GB - SANDISK ULTRA PLUS 256GB

Geldik bir incelememizin daha sonuna.

Forum içerisinde MEMORIGHT V3M 240GB'ın AMD tabanlı sistem altında incelemesini görmüştük.Ama o incelemede (inceleme yazarının belirttiği gibi) AMD sata kontrolcülerinin azizliğinden kaynaklı özellikle 4K performanslarını tam olarak görememiştik.

Bu inceleme içerisinde ise INTEL sata kontrolcülerinin katkısı ile MEMORIGHT V3M'in genel performans olarak (tek tek değerleri baz almazsak) kendinden daha yüksek fiyatla satılan (indirim zamanları haricinde) SANDISK ULTRA PLUS'a yaklaştığını görebiliyoruz.Hatta o fiyat aralığındaki SSD'ler ile de yakın performans sergiliyor.Muadillerinden tek eksi yanı ''yazma hızı'' diyebiliriz.Ama günlük kullanım için ''4K'' vb. değerlerin daha fazla önem arz ettiğini unutmamız gerekli.Yani inceleme içerisinde de bahsettiğim gibi (ayrıca bundan bir önceki SSD incelememde de dile getirmiştim) testler haricinde günlük kullanım için HDD'lerin hantallığından kurtulmak veya kullanıcıların ellerindeki düşük boyutlu SSD'lerden terfi etmek isteyecekleri zaman akıllarında bulundurmaları gereken bir ürün.Bunların sonucunda fiyatı ile orantılı olarak düşündüğümüz zaman MEMORIGHT firmasının V3M 240GB modelinde iyi bir iş çıkardığını söyleyebiliriz.

İnceleme tarihindeki satış fiyatı: 101,00 USD + KDV (268 TL)

- MEMORIGHT V3M 240GB Güncel Satış Linki İçin Tıklayınız -

| Bu Ürünün Artı Özellikleri |

+ MLC nand flash bellek kullanması
    + Okuma hızının yüksek olması
    + 4K vb. değerlerin yüksek olması (günlük kullanım için)
    + F/P Oranı

| Bu Ürünün Eksi Özellikleri |

- Yazma hızının düşük olması

Teşekkürler.

# İncelemeyi Yapan: REDSTONE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 12 Kasım 2020; 16:32:49 >

• Eline sağlık süper bir inceleme olmuş. Gerek Sata 2 Gerek Sata 3 karılaştırmaları gerekse Sandisk Ultra Plus kıyası, yorumlarla da beraber oldukça doyurucu bir inceleme olmuş.

Ürüne söylenecek çok bir şey yok zaten, 120GB SSD ye 300TL vermektense 260TL ye 240GB bir SSD alınabiliyor görüldüğü üzere ki, SSD ler zaten evladiyelik ürünler değiller bu sebeple uç noktalara da gitmeme taraftarıyım ben.

Bu arada 4K / İops değerleri fiyatına göre fazlasıyla iyi çıkmış, Amd - İntel farkı da herzaman söylediğim gibi maalesef %15 dolaylarında.
  • İnceleme için teşekkürler sata 2 de çok kötü değilmiş
  • Yine çok güzel bir inceleme çıkarmışsın ortaya tebrikler
    İyi bir alternatif olmuş piyasaya bu ssd fiyat olarakta iyi gerçekten
  • dostum ellerine sağlık çok güzel inceleme.
    Bu 4K değerleri nasıl 115mb/s lere çıkabiliyor şaşıyorum, dehşet bir rakkam benimki 50 mb/s de kalıyor :) ...
    bende yakın zamanda bu SSD den aldım ve benim i5-3470 ve H61N ile SATA 2 değerlerim:

Seq OKUMA = 266 Mb/s
    Seq YAZMA = 200 Mb/s

4k OKUMA = 21 Mb/s
    4k YAZMA = 50 Mb/s

demek sistemin genel yapısı hızı çok etkiliyor.
    bir de araştırmalarımda gördüm ki SSD takacaksan Window 8 ve üzeri kullanmak daha makbul, çünkü Window 8 SSD ye göre biraz optimiza edilmiş, umarım seneye çıkacak olan Windows 10 tam optimize gelir...
  • Aynı ssd yi yaklaşık 1.5 aydır kullanmaktayım, sıkıntısız çalışmakta. İyiki fazla para vermemişim de bunu almışım diyorum.
  • 300TL ye 120GB bir disk almaktansa , 260TL ye 240GB bir disk almak üstelik bu 4K değerleri ile

@R£DSTON£
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Chris Brown

Teşekkür ederim üstat, her zaman dediğim gibi elinden geleni ve fazlasını yapmaya çalışıyorum.Bu gayret sonucunda da zamanla daha da iyiye gidiyorum.İnşallah önümüzdeki süreçte bundan çok daha iyi çalışmalarda ortaya çıkarabilirim.

Ürün hakkında haklısın.İnceleme içerisinde de belirttiğim gibi bu fiyata alınabilecek ''240GB'' boyutlu F/P oranı en iyisi SSD'lerden diyebiliriz.Geçen yıl bu ay dolaylarında bu fiyatlara 240GB ürünler almak zaten hayal gibi bir şeydi.İhtiyacı olanların değerlendirmesi gereken bir ürün.

AMD - INTEL farkı konusuna inceleme içerisinde de değindim. 4K değerlerinde ciddi farklar oluşuyor.Görüldüğü üzere SSD'nin gerçek performansı INTEL sistem altında ortaya çıkıyor.

@orhan

Rica ederim.

Halen SATA2 sistem kullanan arkadaşlarımızda olduğu için bu arayüzdeki performansın da değerlendirilmesi gerektiğini düşündüm ve testleri gerçekleştirdim. 4K değerleri olarak SATA3 ve SATA2 arasında zaten fazla bir fark oluşmuyor ve günlük kullanım için bu değerleri baz aldığımızı düşünürsek sistem özellikleri benzer olan SATA3 ve SATA2 sistemlerde SSD performansının benzer olacağını söyleyebiliriz. SATA2'nin en çok etkilediği kısım okuma ve yazma hızları oluyor (3gb/s'den dolayı).

@tayfn1907

Teşekkür ederim, senin de bu güzel yorumun için teşekkürler.

Bizim SANDISK ile karşılaştırmasını gördüğün üzere performansıyla SANDISK Ultra Plus'a bile kafa tutabilen bir SSD.Bunu fiyatı ile beraber değerlendirdiğimiz zaman iyi bir alternatif oluyor dediğin gibi.

@userneym

Teşekkür ve rica ederim.

Sizinkiler evet düşük kalmış.Tam olarak sata sürücülerini falan kurun derim.Mesela INTEL rapid depolama teknolojisi falan var.Gerçi bununla alakalı bir şey değil ama onu kurduktan sonrada testleri bir tekrarlayın bakalım, belki farklılık oluşabilir.Ancak belki kullandığınız chipsetin verdiği azizlikten de kaynaklanıyor olabilir.Bunun haricinde sistemin genel yapısı da biraz etkiliyor tabii.

WIN7'den itibaren TRIM desteği olduğu için ve SSD'lerin ihtiyacı olan asıl konunun TRIM desteği olduğunu düşünürsek WIN8 - 8.1 kullanmak bu durumu pek etkilemeyecektir.Yani iki işletim sistemi üzerinde ayrı ayrı testler alsak yine benzer sonuçlara ulaşırız. WIN8 - 8.1'in tek avantajı biraz daha hızlı açılış olacaktır.Bunun için ayrı özelleştirmeler mevcut çünkü.

WIN10 benimde merakla beklediğim bir işletim sistemi ve XP , WIN7'den sonra severek kullanacağım bir başka işletim sistemi olacak muhtemelen.Çünkü; WIN8 - 8.1 maalesef hiç beni açmadı.

@Dampierre

Aynen öyle.

F/P oranı ile iyi bir SSD.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

300TL ye 120GB bir disk almaktansa , 260TL ye 240GB bir disk almak üstelik bu 4K değerleri ile

@R£DSTON£

Sandisk Ultra Plus ile karşılaştırdığımda ve bu test sonuçlarını elde ettikten sonra aynen öyle diyorum.Geçen yıl bu fiyatlara çok aramıştım 240 - 256GB SSD ama bulamamıştım.Benim gibi arayış içinde olanların değerlendirmesi gereken bir ürün.
  • Güzel inceleme Tavsiyelerinle Sandisk 256 GB Ultra Plus sahibi olduk bakalım. VATAN sağolsun diyelim anlarsın sen

• Güzel inceleme,ellerine sağlık.

Benim Neutron GTX`in de 4K değerleri bir hayli düşük,hatta bundan da dusuk nedenini anlayamadim ama yazma oranlari filan hayli yuksek.Skorlarimi atarim istersen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @muvee

Teşekkür ederim.

Sandisk UP da gayet güzel bir SSD tabii, başlıktaki de öyle.

Anlarım anlarım merak etme.

@AnqelTR

Teşekkür ederim.

Anakartının SATA sürücülerini falan tam olarak kurdun mu ? Anakartın tüm ayarlamaları tam mı ? Bu ''rapid storage'' gibi sürücülerde var.SSD ile alakası pek yok ama istersen kurabilirsin (INTEL'in zaten).Belki değerlerde değişmeler görülebilir.

Paylaşabilirsin tabii. İster buradan, ister PM üzerinden.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_100195889/tm.htm

480GB X3M modelinin 4K değerleri de burada merak eden olursa diye.
  • Konumuzu, görmemiş olan arkadaşlarımız için yukarıya alıyorum.
  • İyikide almışsınız güzel inceleme ve güzel ssd eline sağlık :))
  • Bu üründen bir tane de ben aldım, kısmetse yarın elimde olur.Bilgisayarın hızlanması temel maksadım.Bunu sağlayacağını umud ediyorum.Mütereddid olduğum tek konu ürünün mukavemeti, bir iki yıla bozulmaz inşallah.

• yok hemen bozulmaz bir test görmüştüm , bu SSD lerin ömrü 100 Terabyte çıkmıştı, yani standard olarak gösterilen 72000 GB 'lık işlem ömrü oldukça gerçekçi.
    Yani Hesap yapacaksın 72bin GB işlemi kaç yılda tamamlarım diye hesaplayacaksın, kullanacağın SSD nin sana kaç yıl çalışacağını böylece bilebileceksin.

mesela benim kullanımımda bir SSD 20 yıldan fazla çalışır...

Bir de şöyle bir gerçek var: hiç bir bilgisayar parçası 7-8 yıldan fazla kullanılmıyor ! bunu da unutmamamk lazım...
  • @Gandalf81

Teşekkürler yorumunuz için.

F/P oranı gerçekten iyi olan bir SSD.

@EKE58 , @userneym

Ömür konusu; her kullanıcının kendi kullanım tarzına göre değişir.Zaten SSD'lerde fabrika çıkışı bir hata veya seride tamamen kronik bir problem yoksa ömür olarak 5 yıldan fazla rahatlıkla kullanılabilirler.Bu süre zarfında tabii bazı performans kayıpları olacaktır ama yine de HDD'lerdeki durum gibi de olmayacaktır.

Mesela bendeki Sandisk'i aşağı yukarı 1.5 yıla yakındır kullanıyorum.Şu ana kadar 13 TB'a yakın okuması olmuş ve benim kullanım şeklimin de çok aktif olduğunu düşünürsek (günde 10 saat civarı) bu kullanım ile bile 80 - 90 TB'lık ömür baz alınırsa ortalama 6 - 7 yıl civarı süre elde ediyoruz.Bu tabii ki SSD'nin başına ekstra bir şey gelmediği takdirde görebileceğimiz süreler.Ve bu süre zarfında aynı ürün bizde kalır mı orası da muamma.

SSD'lerin HDD'lere göre şu an en büyük eksiklerinden birisi bir anda uçup gitme olasılıkları.Yani kararlılık konusunda halen sıkıntıları mevcut.Bu yüzden önemli bilgilerin depolanması hususunda halen biraz geri planda kalıyorlar.Birde elektrik kesintileri, voltaj düşmelerine karşı sisteminizde iyi bir PSU bulundurmanız lazım.Ya da buna alternatif olarak sistem güç kaynağına bağlı da çalışabilir.Çünkü; elektrik kesintileri de özellikle SSD'leri aynı zamanda HDD'leri de etkiliyor.Elektrik ile çok sorun yaşayan bir yerde oturuyorsanız bunları dikkate almanızda fayda var.

• Güzel bir noktaya değinmişsin. Anlattıkların zaten gündelik bilgisayar kullanımı kuralları. SSD ye sistem kurulur ve önemli uygulamalar yüklenir, işletim sistemi üzerinde dosyalar kullanılır ama mutlaka mekanik diske yedeklenir. Mekanik disklerde bu saatten sonra anca depolamaya yarar zaten:)
  • Hocam bilgiler için teşekkür ederim.Esasen benim de korktuğum bir gün tuşa bastığımda bilgisayarın açılmaması.Olmaz inşallah.
    Bu arada performansı iyi diyebilirim, W8.1'de 9 saniyede açılıyor.Bence çok iyi.Benim testle falan işim olmaz, benim istediğim çalışma hızının artması ki onu da güzel güzel karşıladı.Cihazı laptopta kullanıyorum bu arada.Bilgisayar geçmişim iyidir aslında şimdiye kadar çok pc topladım dağıttım, ama konu ssd olunca bilmediğim bir hususta sizin gibi hem konunun ehli hem de tecrübe etmiş kişilere sormak en güzeli diye düşündüm.Çok sağolun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.