Şimdi Ara

MemoRight X3M 480GB SSD İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar merhaba. Bugün MemoRight firmasının X3M kod adlı 480GB kapasiteli SSD ' sine yakından bakıyoruz. Victor P703 ise testler sırasında X3M ile sıkı bir dost oluyor.

Senkron MLC nand yonga kullanılan SSD ' nin kapasitesi 480GB. Firma 500Mb okuma , 430Mb yazma hızı vaad ediyor ve İops değerlerinde ise oldukça iddialı bir ürün. Kağıt üzerindeki bilgilere orta- üst düzeyden çok üst düzey bir ürün diye düşünmek daha mantıklı olacak sanırım.

480GB kapasiteli diskte, 30GB civarında bir kayıp oluyor malesef. Geriye kalan alan ise istenildiği şekilde kullanılabilir. Ben tek disk olarak kullanmayı tercih ediyorum.

Memoright ' ın kutu tasarımları neredeyse birbirinin aynısı durumunda. Kutu içerisinden se standart olarak sadece SSD ve 4 adet minik vida çıkıyor.

MemoRight X3M 480GB SSD İNCELEMESİ MemoRight X3M 480GB SSD İNCELEMESİ

MemoRight X3M 480GB SSD İNCELEMESİ MemoRight X3M 480GB SSD İNCELEMESİ MemoRight X3M 480GB SSD İNCELEMESİ

MemoRight X3M 480GB SSD İNCELEMESİ MemoRight X3M 480GB SSD İNCELEMESİ MemoRight X3M 480GB SSD İNCELEMESİ

70gr ağırlığıyla özellikle diz üstü bilgisayarlarında ekstra bir ağırlık hissettirmiyor. Şimdi performans testlerine bakarak ürünü yorumlamaya başlayalım :

Performans Testleri

Son Söz :

Memoright, son dönemde piyasada rekabetçi fiyatlarıyla tanınan bir marka. Bir o kadar da Fiyat / Performans oranı yüksek. Depolama kapasitesi düşük eski SSD ' nizi değiştirmek yada yeni bir SSD alıp performansın keyfini sürmek istiyorsanız , tek diskte hem performans hem kapasite olsun diyenlerdenseniz 480GB kapasiteyle bu ürünü listenize alabilirsiniz.

İnceleme tarihindeki 680TL lik fiyatı ile Memoright 480GB, kendi klasmanında oldukça performanslı da bir disk. GB / TL bazında fiyatların genel olarak düşmesiyle, daha uygun fiyatlara alınması muhtemel görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 5 Aralık 2014; 22:09:34 >

• Eline sağlık üstat, sade ve güzel bir inceleme olmuş depolama bölümü için.Çünkü; 480GB ve üzeri ürünlerin incelemeleri nadir oluyor.Tabii ki bundaki en büyük etken maalesef yüksek fiyatları.Ama özellikle yüksek boyutlu SSD'ler her sene bu ölçüde fiyat düşüşüne devam ettikleri sürece 2 sene içerisinde artık alınabilir seviyeye geleceklerdir.

X3M'in de performansı gayet güzelmiş.Özellikle dediğin gibi 4K performansı gayet iyi.Ama buna karşın benchmark skorları nedense biraz düşük çıkmış.Yani bu değerlere sahip bir SSD'de (hem de 480GB) daha fazla skor alınmalıydı diye diüşünüyorum.Belki anakart sürücüleri kurulurken falan bir - iki eksik sata vs. sürücüsü kalmış olabilir.Ya da masaüstü bilgisayarlardaki sonuçlar gibi değerlendirmemek lazım gibi laptop sonuçlarını (benchmark puanı açısından).

Sonuç olarak genel hatlarıyla iyi bir SSD.Ama V3M modeli gibi güzel bir fiyat indirimi ile daha fazla satış rakamına ulaşacağını düşünüyorum.O tarz bir indirim neticisinde 480GB SSD'ler içerisinde kendine dahada sağlam bir konum bulabilir bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 5 Aralık 2014; 23:28:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 480GB fiyatları 700TL üzerinde gidiyor genelde ama umarım düşer fiyatlar zamanla.
  • 1 yılda SSD'lerin fiyatları %50'ye yakın oranlarda düştü.Böyle bir gidişat olduğu takdirde seneye bu zamanlar yarı fiyatına alabileceğiz 480GB modelleri.

Zaten Sata Express arayüzünün ileri ki dönemlerde yayılması ve sata 3 arayüzüne olan talebin azalması ile sata3 ssd'lerin fiyatları iyice düşecektir (bu durum tabii ki daha ileri ki dönemler için).Akabinde Sata Express falan şu an için hiç gözümde yok.Şu sata 3 ssd fiyatları bir an önce düşsünde gerisi önemli değil.

• Bu ne Memoright fırtınası hocam
    Ellerine saglik yine guzel olmus.

• AnqelTR kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Şuan F/P anlamında Memorightin ürünleri çok revaşta. 120GB incelemesi de dolaylı olarak başka konu içinde yakında, 140TL ye 120GB SSD.
  • Eline Saglik.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Crucial MX100 256GB SSD
    7 yıl önce açıldı
    PATRIOT P300 512GB M2 SSD
    9 sa. önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • FairLighty kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 9 Şubat 2023; 17:47:3 >
  • SSD'nin alınabilir olmasında en büyük rolü bu f-p markaları oynuyor.

480 gb ve o performans için güzel fiyat.

Uygun fiyattan alınabilecek zamana az kaldı gibi duruyor, şöyle bir kaç yıl sonra iyice ucuzlarsa ssd ile raid-0 bile yaygınlaşır.

İnceleme için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 15 Aralık 2014; 11:08:48 >
  • Dostum bence sen bu SSD yi bir iki günlüğüne R£DSTON£ 'a gönder o kendi bilgisayarında test etsin eminim 4K değerleri 2 kat yüksek çıkar !

.
  • Memoright 120 GB V3M modelinden mi bahsediyosunuz hocam ? baktım fakat dediğiniz fiyata satan yer göremedim. Mümkünse link verebilir misiniz ?
  • İncehesap.com a bakin hocam en uygun fiyatlar orda memorightta.

• quote:

Orijinalden alıntı: userneym

Dostum bence sen bu SSD yi bir iki günlüğüne R£DSTON£ 'a gönder o kendi bilgisayarında test etsin eminim 4K değerleri 2 kat yüksek çıkar !

.

• Notebookta kullanıyorum şuanda sonrasında gönderirim neden olmasın
  • SSD alma arifesinde markalar ve modeller arasında gezinirken Memoright V3M 120GB uygun fiyatıyla gözüme çarptı. N11'in haftasonu kampanyasıyla beraber kargo dahil 132TL ye geldi bende fırsat bu fırsat dolar bu kadar yükselmişken bundan daha iyisini mi bulacan diyerek bahaneyle aldım

Nette 120GB V3M modeliyle ilgili herhangi bir inceleme bulamadım fakat tercih edeceğim modeller arasında Hi-Level Ultra Series 120GB, Kingston SSDNow V300 120GB, Silicon Power S60 120GB ve Adata SP600 120GB vardı. Bu 4 SSD arasında Memoright V3m i tercih ettim. Aslında Silicon Power S60 da çok iyiymiş 460mb okuma ve 170mb yazma hızlarına sahipti. Diğer Hi-Level, V300, Adata falan araştırmaların sonucu hiç yaklaşılmaması gereken modeller olduğunu gördüm.

Sizce V3M 120Gb alarak iyi mi etmişim

• Bende yeni itx sistem icin kullanacagim bakalim nasil performans verecek. Fiyatina göre guzel degerleri olan bir ürün.

• Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    İyi etmişsin hocam, SP'yi bilmem fakat söylediğin hi-level ve kingston'dan iyidir memoright'ın değerleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: EKE58

İyi etmişsin hocam, SP'yi bilmem fakat söylediğin hi-level ve kingston'dan iyidir memoright'ın değerleri.

Aynen öyle hocam hi-level ultra ve kingston v300 gerçekten rezalet. Onlara bakışın çok iyi bir ürün .
  • Yine güzel bir inceleme olmuş hocam eline emeğine sağlık F/P konusunda çok iyi işler yapıyor bu marka gerçekten sayende biraz daha iyi fikir ediniyoruz

Bu arada şimdi farkettim R9 290X'e geçiş yapmışsın yakında varmı bir inceleme
  • Kartla ilgili diyorsanız şöyle bir konu açmıştım önceden ;

http://forum.donanimhaber.com/m_95092698/tm.htm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.