Şimdi Ara

Memo pad HD7 mi nexus 7 (2012) mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar asus memo pad hd 7 ile 16 gb eski nexus 7 arasında kararsız kaldım. Yeni nexus 7 türkiyeye tam olarak gelince eskisinin düşüceğini düşünüyorum. Limitim 500 tl. Sizce hangisini almalıyım ? Oyun performansında sıkıntı yaşamak istemiyorum. Ki ikiside oyuna yatkın. Birde taşıma konusu var. Yani uzun süreli pil . Bilen , anlayan , kullanan birileri yardımcı olursa sevinirim.

• oyun konusunda nexsus daha onde olucaktır diye düşünüyorum youtubedende bakabilrsin oyun incelemelerine. memopad in okadar iyi cpu su yok cunku pwr sgx 544 mp vardı galiba buda eski bir cpu ama okadarda kötü deil yani ama nexsus daha iyi performans verir emin ol oyun konusunda.
  • bende aynı ikilemdeydim tercihimi HD7 den yana kullandım 440 tl ye hepsiburada dan aldım. hemen hemen piyasadaki yüksek güç isteyen bütün oyunları denedim sadece gta vice city de hafif kasma oldu gerisinde sıkıntı yok. sadece oyun için nexus tercih etmek pek mantıklı değil yani. sd card yuvası arka kamerası daha güncel cihaz oluşu HD7 nin artıları. nexus un artısı her güncellemeyi ilk alan cihaz olması. ama HD 7 den çok memnunum şarjı oldukça iyi. tavsiye ederim.
  • pil ömrü konusunda nexus 7 de 9 saate kadar sunuyor. Kanıtlanmışlığı var :) ama hd7 nin 10 saate kadar kullanan görmedim daha. Evet haklısınız güncelleme geldikce hem tablet hemde oyunda performans değişicektir. Nexus da 12 çekirdek e.kartı ve sürekli güncelleme alması kafamı karıştıyor doğrusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasdemir01

oyun konusunda nexsus daha onde olucaktır diye düşünüyorum youtubedende bakabilrsin oyun incelemelerine. memopad in okadar iyi cpu su yok cunku pwr sgx 544 mp vardı galiba buda eski bir cpu ama okadarda kötü deil yani ama nexsus daha iyi performans verir emin ol oyun konusunda.

Oyun konusunda zaten google ve asus garanti vermiş. Google playdeki birçok uygulamayı sorunsuz açıcağı konusunda. pwrsgx544 e de iyi bir grafik sürücüsü diyorlar. Ne kadar doğru bilemiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: joshlander

bende aynı ikilemdeydim tercihimi HD7 den yana kullandım 440 tl ye hepsiburada dan aldım. hemen hemen piyasadaki yüksek güç isteyen bütün oyunları denedim sadece gta vice city de hafif kasma oldu gerisinde sıkıntı yok. sadece oyun için nexus tercih etmek pek mantıklı değil yani. sd card yuvası arka kamerası daha güncel cihaz oluşu HD7 nin artıları. nexus un artısı her güncellemeyi ilk alan cihaz olması. ama HD 7 den çok memnunum şarjı oldukça iyi. tavsiye ederim.

Oyun performans videolarını izledim. hd 7 iyi gözüküyor. Ancak genelde oyun oynucağım. internette de gezinirim ki o yönde 2sinde de pek sıkıntı yok . Kamerayı pek kullanmam. 16 gb modelini düşündüğümden ve yüksek boyutlu dosyaları flash belleğe takık otg kablo ile aktarabileceğimden boyut konusunda da sıkıntı yok. Ama hd 7 de güncel bir cihaz. Mutlaka 1 artısı vardır diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Transfikk

quote:

bende aynı ikilemdeydim tercihimi HD7 den yana kullandım 440 tl ye hepsiburada dan aldım. hemen hemen piyasadaki yüksek güç isteyen bütün oyunları denedim sadece gta vice city de hafif kasma oldu gerisinde sıkıntı yok. sadece oyun için nexus tercih etmek pek mantıklı değil yani. sd card yuvası arka kamerası daha güncel cihaz oluşu HD7 nin artıları. nexus un artısı her güncellemeyi ilk alan cihaz olması. ama HD 7 den çok memnunum şarjı oldukça iyi. tavsiye ederim.

Oyun performans videolarını izledim. hd 7 iyi gözüküyor. Ancak genelde oyun oynucağım. internette de gezinirim ki o yönde 2sinde de pek sıkıntı yok . Kamerayı pek kullanmam. 16 gb modelini düşündüğümden ve yüksek boyutlu dosyaları flash belleğe takık otg kablo ile aktarabileceğimden boyut konusunda da sıkıntı yok. Ama hd 7 de güncel bir cihaz. Mutlaka 1 artısı vardır diye düşünüyorum.

Arkadaşım ben de araştırıyorum sana şöyle söylüyeyim nexus 7 mesela nova 3 de bariz fps düşüklüğü sergiliyor. Buda gpusundan kaynaklanıyor.Bu forumdada gpu karşılaştırmasıyla ilgili bir konu var çoğu şu görüşte: SGX544 mp4>mali 400(Samsung tab 3 8.0)>Geforce(nexus 7) . Biliyorsun ki oyunlarda en önemli şey gpu gpuya bakarak seçiyroum bende ama benim kafamın karıştığı yer asus memopad hd 7 nin daha iyi bir gpu su olmasına rağmen fiyatı diğerlerinden çok daha düşük? bununla ilgili yeni bir konu açtım cevapları bekliyorum o cevaplar üzerine yarın gidip bir tanesinin almayı düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Hangi tablet yaw

quote:

Orijinalden alıntı: Transfikk

quote:

Arkadaşım ben de araştırıyorum sana şöyle söylüyeyim nexus 7 mesela nova 3 de bariz fps düşüklüğü sergiliyor. Buda gpusundan kaynaklanıyor.Bu forumdada gpu karşılaştırmasıyla ilgili bir konu var çoğu şu görüşte: SGX544 mp4>mali 400(Samsung tab 3 8.0)>Geforce(nexus 7) . Biliyorsun ki oyunlarda en önemli şey gpu gpuya bakarak seçiyroum bende ama benim kafamın karıştığı yer asus memopad hd 7 nin daha iyi bir gpu su olmasına rağmen fiyatı diğerlerinden çok daha düşük? bununla ilgili yeni bir konu açtım cevapları bekliyorum o cevaplar üzerine yarın gidip bir tanesinin almayı düşünüyorum

kardeşim hd7 nin ucuz olmasının sebebi birçok üretici firma ucuz ve sağlam donanımlı tablet yarışında . asusun bu alandaki en son çıkardığı üründe o . ucuz olmasının sebebi bu. Nexus 7 eski bir cihaz. Ama birçok oyunda yeni olan hd7 ile aynı performansı alıyor. ama şimdi yeni nexus varken eskisini almak biraz mantıksız. Yeni modelinin fiyatları yüksek olduğundan bütçe yetmeyebilir. HD7 yi alabilirsin. Birçok incelemelerine baktım gayet memnun edicek bir tablet.

• HD 7 fiyat/performans ürünü, Nexus 7 ise performans ürünü. Tablete fazla para vermek istemeyenler için ips ekran, 4 çekirdek, 1.2 MP&5MP kameralı, GPS'li, ekran parlaklık ayarına imkan veriyor ki bu da kitap okuma esnasında oldukça fayda sağlıyor. Ucuz olduğu için dandik olduğu anlaşılmasın. Ben alalı 1 hafta olacak, son derece memnunum. Ekran görüntüsü çok canlı. Çin malı tabletler gibi değil. Malzeme kalitesi de iyi, fakat arka kapağı beyaz olanlarda parmak izi kalıyor piyano kaplama sebebiyle.
    Bir de cihaza uygun ekran koruyucu ve kap henüz piyasada mevcut değil, zira ürün piyasaya yeni çıktı denilebilir.

Oyun oynamadığım için GPU performansına bakmadım, oyun performansı nasıldır bilmiyorum. Fakat dh video incelemesinde iyi olduğu söyleniyor.

USB dongle desteklemediği söyleniyor, alacaklar eğer USB dongle kullanıyorlarsa bu konuyu iyi araştırsınlar. Ben USB dongle kullanmayacağım için pek önem teşkil etmiyor, zira 3G dongle desteklemedikten sonra USB bellek takmanın pek bir anlamı yok benim için. Zaten micro SD var, onu kullanarak işleri halledebilirim. Notebook'ta da kart okuyucu yuvası hazır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carousal -- 10 Eylül 2013; 16:13:31 >

• Ekran olarak ikisini de kullanan arkadaşlardan yorum rica ediyorum.

memo hd ve nexus 7 (2012)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Augias -- 1 Kasım 2013; 0:11:08 >
  • nexus 7 (2012) sahibiyim. Gayet memnunum jet gibi alet. Ben de alırken bu ikilemde kalmıştım. Ama hd7 yi deneyemeden nexus almıştım. İyiki de öyle yapmışım diyorum. Geçenlerde mediamarkt ta inceleme fırsatı buldum hd7 yi ama pek beğenmedim nexus a göre. Bir kere kasıyordu. Dokunmatik hassasiyeti de o kadar iyi değil gibiydi. Üstelik nexusun yazılım desteği memo dan daha fazla sürecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: phoenix_88

nexus 7 (2012) sahibiyim. Gayet memnunum jet gibi alet. Ben de alırken bu ikilemde kalmıştım. Ama hd7 yi deneyemeden nexus almıştım. İyiki de öyle yapmışım diyorum. Geçenlerde mediamarkt ta inceleme fırsatı buldum hd7 yi ama pek beğenmedim nexus a göre. Bir kere kasıyordu. Dokunmatik hassasiyeti de o kadar iyi değil gibiydi. Üstelik nexusun yazılım desteği memo dan daha fazla sürecektir.

Yazilim konusunda size katiliyorum. Benim icin en onemli nokta ekran kalitesi, cok uzun okumalar icin hangisi daha iyi olacaktir. Bu konuda da birşeyler soylerseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Augias -- 1 Kasım 2013; 0:34:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: carousal

HD 7 fiyat/performans ürünü, Nexus 7 ise performans ürünü. Tablete fazla para vermek istemeyenler için ips ekran, 4 çekirdek, 1.2 MP&5MP kameralı, GPS'li, ekran parlaklık ayarına imkan veriyor ki bu da kitap okuma esnasında oldukça fayda sağlıyor. Ucuz olduğu için dandik olduğu anlaşılmasın. Ben alalı 1 hafta olacak, son derece memnunum. Ekran görüntüsü çok canlı. Çin malı tabletler gibi değil. Malzeme kalitesi de iyi, fakat arka kapağı beyaz olanlarda parmak izi kalıyor piyano kaplama sebebiyle.
    Bir de cihaza uygun ekran koruyucu ve kap henüz piyasada mevcut değil, zira ürün piyasaya yeni çıktı denilebilir.

Oyun oynamadığım için GPU performansına bakmadım, oyun performansı nasıldır bilmiyorum. Fakat dh video incelemesinde iyi olduğu söyleniyor.

USB dongle desteklemediği söyleniyor, alacaklar eğer USB dongle kullanıyorlarsa bu konuyu iyi araştırsınlar. Ben USB dongle kullanmayacağım için pek önem teşkil etmiyor, zira 3G dongle desteklemedikten sonra USB bellek takmanın pek bir anlamı yok benim için. Zaten micro SD var, onu kullanarak işleri halledebilirim. Notebook'ta da kart okuyucu yuvası hazır.

Okuma sirasinda parlaklik ayari ne gibi bir katki sagliyor ? Ayrica nexusda parlaklik ayarlanmiyor mu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Augias -- 1 Kasım 2013; 0:32:54 >

• Augias kullanıcısına yanıt
    Hocam bende de nexus 7 (2012) var. Memopad hd7'yi bir teknomarkette kurcalama fırsatım oldu, şahsi fikrim nexus 7'in ekrani çok daha iyi.
    Ben kendime Huawei MediaPad 7 Youth aldım mesela alakası yok nexus'la. Resmen gözledim yamuluyo. Amerika'ya giden bir tanıdık olsa kesinlikle yeni nesil nexus getirtirdim kendime.
    Haa asus memopad hd7 kötü mü, kesinlikle değil. Fiyatına göre canavar gib bir tablet. Huawei almamış olsam mediapad'ı düşünebilirdim. Şimdi ise asus'un memopad 10 fhd modelini bekliyorum. İntel işlemcili gayet hoş bir tablet. Bakalım ne zaman gelir buralara ve kaçtan satılır...

• Augias kullanıcısına yanıt
    kitap okuma modunda ya da web'de dolaşırken ekranı kısıp daha rahat okuma yapabiliyorsunuz, karanlık bir ortamda kitap okurken bile ekranlar müthiş bir ışık yayıyor etrafa, bu sebeple ekran ışığını artırıp azaltabilmek bu fonksiyonu kullanacaklar için önemli bir avantaj.
  • çok ucuza aldım ürün 24 saat geçmeden elimde oldu. tavsiye ederim

http://www.novabazar.com/ASUS-ME301T-TEGRA3-16GB-TABLET#0
  • teknosadan 340 tl ye hd7 aldık.
    özellikle şarjından çok memnunuz.
    kamerası 5 mp gibi çok kaliteli değil sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

teknosadan 340 tl ye hd7 aldık.
    özellikle şarjından çok memnunuz.
    kamerası 5 mp gibi çok kaliteli değil sanki.

Mp nin bir sey ifade etmedigini forumdaki bircok kisi bilir zaten

• Benim için güncelliğini koruyan bir problem.

Yorumların üzerinden 2 ay gibi bir süre geçmesine rağmen fiyatlar oldukça düştü. Yeni nesiller de gelmeye başladı tabi.

Nexus 7 (2012) 500
    Memo Pad Hd7 350

Çok oyun sevdalısı birisi değilim. Ama olur muyum bilmiyorum. Asıl amacım müzik dinlemek, internet ve kitap olacak. Tavsiyeniz ne yöndedir?
  • agacadalanvar A kullanıcısına yanıt
    dün memopad hd 7 yi aldım.
    şuanlık çok memnunum hiçbir problem yok.tabi zaman geçipte görüş bildirmem daha sağlıklı olur
    ama alış nedeninden yola çıkarak beklentini karşılayacağından eminim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.