Şimdi Ara

Meme Kanseri deneyimleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Benim kayınvalideme Meme Kanseri teşhisi kondu. Inflammatory Breast Cancer olduğu söylendi(STAGE IIIB) ve kemoterapiye başlandı. Metastas yok ancak lenf bezlerine sıçrama var. Sizden Meme Kanseri olan tanıdıklarınız varsa onların yaşadıklarını,bu hastalıkla nasıl başa çıktıklarını,tedavide nelerin denendiğini paylaşmanızı rica ediyorum. Özellikle de bu hastalıktan kurtulan yakınlarınızın deneyimlerini merak ediyorum ve bunu kayınvalidemle paylaşmak istiyorum.

Önerebileceğiniz şeyler,kişiler,hastaneler varsa ve bunları paylaşırsanız çok sevinirim. Bir de bu hastalık esnasında beslenmede nelere dikkat edilmeli?

Teşekkürler.

• Geçmiş olsun.Bildiğim kadarıyla size şunu önerebilirim. Eğer ailede bu kanser türüne yakalanmış başka bireyler de varsa,o ailede buna yatkınlık olabilir. Ailedeki diğer bayanların bu konuda bazı tetkikleri yaptırması iyi olur.

8.Kez Terapi gördü (3.haftada bir) Doktor kontrolünde düzenli bir şekilde ilaçlarını aldı,kurallara uyuldu

Aradan 1 veya 1.5 ay geçmesi sonucu saçları,kaşları,kiprikleri dökülmeye başladı.Gözle görülür durumda hissedildi,bu zaman geçtikce dahada arttı

en önemli yapması gereken yediğine içtigine dikkat etmeli,ağır kaldırmıyacak ve kesinlikle soğukta kalmayacak denilmiş..

Şuan sanırım 8.terapiside bitti,durumu gayet iyi..

Allahtan şifa diliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celaleddin Ari -- 2 Kasım 2007; 0:09:59 >
  • oncelikle bilmek istediklerimi yazmışsın metastaz yoksa buçok iyi. evde 3b demişsin bu evredi hastalara genellikle neoadjuvan tedavı uygulanır ki kayınvalidenizde de bu tedavi uygulanmış.. ama bilmediğim şeylerde var her 2 memede de varmı tumor? usg sonucunda kitlenın boyutu ne kadar? ailesinde başka meme cancer i olan varmı bir çok faktor le beraber değerlendirilmesi lazım..
    ama gelen olarak şunu soylebılırım eğer doktorlarınız neo adj tdv ye akrar verdilerse once 2-3 kemoterapi kürü verirler 21 gun arayla sonra tümörün durumuna bakarak eğer küçülüyorsa istenilen küçüklüğe ulaşılınca yani stage i düşürüldüğü zaman genel de stage 1 e geldiği zaman ameliyat edilir ve mastektomi denilen memenın ve koltuk altındaki lenf bezlerinin alınmasından oluşan bir ameliyat yapılır.. genel prosedür bu dur ama tabıkı hastalık yoktur hasta vardır kayın validenizin durumu için doktor arkadaşlarımızın soyledıklerı daha on plandadır ben sana 3b stage için genel proseduru soyluyorum.
    moral olarak her kanserlide olduğu gibi morali yuksek tutmasını salayın kemao terapi vucudu sarsar, saçlar falan dokulur çabuk hasta olabılır vs vs moralini yuksek tutmaya çalışın ve doktorlarınızın dediklerini harfıyen uygulayın, onun dışında allaha dua etmekten başka birşey gelmez elinize..
    hala aklınıza bir şey takılacak olursa bana pm atabılırsınız..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenf kanseri oldum herhalde
    6 yıl önce açıldı
    Prostat Kanseri için tavsiye
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.