Gökçek döneminde 801 milyon dolara yapılan Ankapark iflas etti! Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, 801 milyon dolar harcanarak yapılan Ankapark iflas etti. Ankara 21. İcra Dairesi, Ankapark Turizm İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketi'nin iflas ettiğini ilan etti. Konuya ilişkin Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde tesise yönelik alınan iflas kararı da Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlandı. BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, işletmeci firmadan alacaklarını temin etmek amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de iflas masasında yer alacağı öğrenildi. Çürümeye terk edilen ve koca bir demir yığınına dönüşe tesisin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devri için yargı kararı ise 15 Haziran 2022 tarihinde alınacak. İflası resmen duyurulan Ankapark’a yönelik Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce duyurulan bazı mali kalemler ise şöyle: "Ankapark'ın sadece giriş kapısı için 14 milyon 548 bin dolar harcandı. Ankapark'taki hiç kullanılmayan teleferik için 50 milyon 438 bin dolar, plastik çiçek ve ağaçlara 1,8 milyon dolar, canlı bitkiler için 16 milyon 201 bin dolar ödendi. Ankapark’taki hızlı botlar ve jetski gondol eğlence modeli için 33 milyon 286 bin dolar, uçan ada için 8 milyon 194 bin dolar, hız treni için 12 milyon 475 bin dolar, müzikli fıskiye ve aydınlatmalar için 14 milyon 822 bin dolar, Nuh'un gemisi ve hayvan figürleri için 698 bin 253 dolar, otorobot gösteri binası için 6 milyon 166 bin dolar, hareketli timsah için 15 bin 954 dolar, 6 formula 1 simülatörü için 90 bin 644 dolar, dijital oyun çadırının iç dekorasyonu için 9 milyon 892 bin dolar, kedi temalı havuz için 697 bin 591 dolar, Roller Coaster-Küçük Türkiye oyuncağı için 14 milyon 545 bin dolar ve Ankapark'ın ulusal televizyonlarda tanıtım filminin yayınlatılması için 3 milyon 152 bin dolar harcandı. Ankapark'taki dinozor ve kamuflaj malzemeleri içinse 4 milyon 744 bin dolar ödendi. Parkın gümrük, harç ve vergi gideri toplamı 1 milyon 121 bin TL'yi aştı." ![]() |
Melih Gökçek Döneminde Yapılan, Şu Anki TL Değeri İle 12 Milyar Liraya Mal Olan Ankapark İflas Etti

-
-
-
Ankaralılar bu adamı 5 kez seçtiler bravo başkente.
-
Utanması mı var sorsan kendisine gülerek anlatır şöyle böyle oldu diye.. Paranın çoğu indira gandi zaten..
-
Şu an ki beledeiye işletmeyi becerememiş mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Zaten ilk plandaki amacı iflas etmesiydi. Belediye kasasından ihaleyi alan firmalara para aktı. Kamudaki çoğu proje fayda analizinden ziyade ihaleyi alan firmayı kar ettirmeye yönelik. O yüzden saçma sapan projeler görürsünüz ortalıkta. Bir kamu kurumunda beş sene çalıştım. Amacımız harcanan parayı belli bir fayda analiz modeline bağlamaktı. Belediye başkanı dahil olmak üzere kimse kafasına göre proje öneremeyecekti. Pazar araştırmasından, anketlerden, sosyal medyadan gelen mesaj ve yorumları analiz ederek projeleri otomatik değerlendirip puanlayacaktık. Atıyorum biri X şahısın konserini önerdi. Model hemen devreye girip halkı %0.01 oranında mutlu edecek bu ve eşik değerinden düşük. O nedenle reddedildi diyecekti. Çünkü her bölgenin ihtiyacı farklı. Beşiktaş, Kadıköy gibi yerler daha sosyal ve kültürel etkinlik beklerken Zeytinburnu, Esenler gibi yerler ise daha çok altyapı, kapasite geliştirme, eğitim odaklı şeyler bekliyor. Model de bunun üzerine kuruluydu. Neyse üzerine çalıştık, hazır hale getirdik, diğer müdürlükler harcamalarımıza kimse karışamaz diye olay çıkardı, belediye başkanını da ikna edip projeyi rafa kaldırdılar. Ondan sonra istifa ettim zaten.
En son baktığımda kimsenin kullanmadığı projeleri hayata geçiriyorlardı. İlk hafta basını toplayıp reklam yapıp sonra ölü proje olarak bırakacaklar. Şu an özel firmadayım. Her şey performans odaklı. Tek bir liranın bile analizi yapılıyor. Olması gerektiği gibi. Daha mutluyum patronlar zengin olsa da. Hiç yoktan bir mantık içindeyim.
-
becerdi
-
-
Mansur Yavaş buranın işletmesini belediye olarak devralmak istiyordu. İşletme hakkına sahip olan özel şirket ise bu devir işlemine karşı direniyordu. O nedenle süren bir dava vardı. Bu dava sürerken söz konusu özel şirket çok kötü yönetildiği için en sonunda iflas etmek durumunda kaldı. Belediyenin bu şirkete karşı açmış olduğu davayı kazanması ve buranın işletmesini devralması artık an meselesi.
-
burayı işleten de belediye değil özel firma, bazı fanatik partizanlar yine çamur atayım izi kalsın demiş galiba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 25 Mart 2022; 18:42:20 > -
Yaşadığı ülkeden haberi yok ki
Mesajını da siler şimdi
hemen laf atmayalım, belki almanya' da / ingiltere' de falan yaşıyordur
-
Bir Ankaralı olarak 2014 seçimlerinin atmosferini ve takibini bizzat yapmış biri olarak söylüyorum ki taaa o zaman Mansur yavaş kazanmıştı ama melih gökçek canlı yayında açıklama yaparken bile elektrikler kesildiğinde boncuk boncuk terlemeye başladığında anladım Mansurun hakkını nasıl yediklerini. 2014 den beri Mansur yönetiyor olsaydı Ankarayı ben bu güzelim şehri şu an hayal bile edemiyorumm. Ama geç olsun güç olmasın iyi geldi Mansur başkan
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Uyandırma Servisitwitter
“2 ayaklı dinozor 801.000.000 $'ı yedi.”https://twitter.com/uyanhadi_/status/1507334872616128521 -
Peki dostum, 2014'te Mansur Yavaş verdiğimiz oylara sahip çıkmadın! Sen kimin adamısın? Sana bir daha oy yok dedik mi? Bu sana bir şeyi hatırlatıyor mu? Bazı kişilere haksızlık yapılmıyor mu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
can gursestwitter
“Elon Musk'ın SpaceX projesinin 2002-2012 arasındaki geliştirme yıllarında 1 milyar USD yatırımla yürüdüğü düşünüldüğünde bugün iflasını ilan eden AnkaPark'ta batan 800 milyon USD'yi hazmetmek çok zor...”https://twitter.com/canitti/status/1507394696825479188?s=20&t=gU12IQmQ2kUNXRYuaTlCTA -
Umarım öyle olur. Çünkü o harcanan paraya da o maket ve makinalara da yazık oldu bu şekilde. Sonuçta artık yapılmış, bitmiş bir proje. En azından parkın bir bölümü çalıştırılarak gelişme üzerine bir yol izlenmeli. Zaman içerisinde reklam ve iyi tanıtım strateji ile daha çok ziyaretçi çekilebilirse diğer kısımlar da devreye sokulabilir.
Dediğinden hiçbir şey anlamadım ben ne alaka? 2014 de muhalefet neye ne kadar sahip çıkacak güçteydide seçimi mansurun kazanmasını beklediniz ? O seçimi zaten mansur kazanmıştı bunu melihte biliyordu bal gibi. 2019 da milletin canına tak etmeye başladıda artık imamoğluna ve yavaşa oy verenler arttığı için sahip çıkılabildi ve üç kağıtçılık yapamadılar. Yoksa 2019 seçimlerinde bile oylara sahip çıkmaya çalışanları darp edeceklerdi oyları kaptıracaklardı ya?
Eskiden oy yakma, çöplerde oy pusulaları bulunurdu hatırladınız mı? Kaç seçim bu milletin hakkı yendide neyse 2023 de gidecekler inşallah
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Ankaralılar bu adamı 5 kez seçtiler bravo başkente. |
Mansur Yavaş buranın işletmesini belediye olarak devralmak istiyordu. İşletme hakkına sahip olan özel şirket ise bu devir işlemine karşı direniyordu. O nedenle süren bir dava vardı. Bu dava sürerken söz konusu özel şirket çok kötü yönetildiği için en sonunda iflas etmek durumunda kaldı. Belediyenin bu şirkete karşı açmış olduğu davayı kazanması ve buranın işletmesini devralması artık an meselesi. |
burayı işleten de belediye değil özel firma, bazı fanatik partizanlar yine çamur atayım izi kalsın demiş galiba |
Bir Ankaralı olarak 2014 seçimlerinin atmosferini ve takibini bizzat yapmış biri olarak söylüyorum ki taaa o zaman Mansur yavaş kazanmıştı ama melih gökçek canlı yayında açıklama yaparken bile elektrikler kesildiğinde boncuk boncuk terlemeye başladığında anladım Mansurun hakkını nasıl yediklerini. 2014 den beri Mansur yönetiyor olsaydı Ankarayı ben bu güzelim şehri şu an hayal bile edemiyorumm. Ama geç olsun güç olmasın iyi geldi Mansur başkan
|
![]() ![]() ![]() |
Utanması mı var sorsan kendisine gülerek anlatır şöyle böyle oldu diye.. Paranın çoğu indira gandi zaten.. |
![]() “Elon Musk'ın SpaceX projesinin 2002-2012 arasındaki geliştirme yıllarında 1 milyar USD yatırımla yürüdüğü düşünüldüğünde bugün iflasını ilan eden AnkaPark'ta batan 800 milyon USD'yi hazmetmek çok zor...” https://twitter.com/canitti/status/1507394696825479188?s=20&t=gU12IQmQ2kUNXRYuaTlCTA |
Benzer içerikler
- 2025 düğün masrafları
- şark kurnazı ne demek
- sezen aksu pkk
- almanlar türkleri seviyor mu
- kul hakkı ile ilgili ayetler
- dmsf holding
- adıma şirket var mı sorgulama
- taklamakan çölü
- son dakika deprem
- en iyi hava durumu uygulaması
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X