Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

Mekik Sonrası Acı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 gündür diyetteyim, günde 6-7 öğün yemek yiyyorum. akşamları 45 dk yürüyorum ve ağırlık ve mekik çalışıyorum. Mekik için sehpa aldım. İnanın sehpada çekmek acaip çalıştırıyor. Her neyse iki gündür 3X15 yapıyorum ve bugün karnım acımaya başladı. (Çok değil ama sıkınca acıyor bir de ani haeketlerde)

Sizce bugün devam etmeli miyim ? Spor sonrası ağrıyan bölgede spora devam edilir mi?

• adeleler dinlenirken büyür rutine alışmış bir bölgeden maksimum verim alamazsın .
  • Nasıl yani anlayamadım. Devam mı etmeliyim spora ?
  • çok kere yazdım laktik asit kaynaklı bir acı. karın kasları da 4 günde 1 çalıştırılır. mekik çekmen oradaki yağların kaybolmasını sağlamaz.
  • ANladım. Peki ne yapmalıyım? 4 günde 1 mekik çekersem yağ yakabilir miyim ?
  • mekik çekerek yağ yakamazsın cardio çalışacaksın.
  • Hocam yağ yakmak için yürüyorum zaten her gün 45 dakika. Mekik ile göbekten kurtulmam mümkün değil mi yani? Boşuna mı yapıyorum ? Biraz daha açıklayıcı yazabilir misin ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kalça Ağrısı Neden Olur?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=29624071

yürüşün temposunu yada süresini arttırman kafi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3RS!N -- 1 Eylül 2009; 15:04:00 >
  • Kendini çok zorlamamanı tavsiye ederim.bir gün 20 mekik çekiyosan ikinci gün 15 çek ortala yani dün 15 çektim ben bugün 40 tane çekerim falan deme yani.
  • mekiği bırakmalısın bence yürümeyide koşuya çevir , düzenli diyetle beraber yağ yakabilirisn
  • Koşu beni çok zorlar hocam işten sonra yürüyüşe bile zor çıkıyorum.

Mekiğin bana hiç faydası olmaz mı diyorsun yani ?
  • Diyet ve cardio ile desteklenirse neden faydası olmasın, bu kadar mekik aleti boşuna mı satılıyor piyasada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vincent Lord

Koşu beni çok zorlar hocam işten sonra yürüyüşe bile zor çıkıyorum.

Mekiğin bana hiç faydası olmaz mı diyorsun yani ?

Elbette faydası olur.Karın kaslarını geliştirir,ölçü almanı sağlar.Ancak karın kaslarının önünde bir yağ tabkası oldugu müddetçe kaslar tam olarak gözükmez,karında şişkinlik belli olur ama dilimler ortaya çıkmaz.Bunun için de haftada 4-5 gün 1 saate yakın tempolu yürüyüş yada orta tempo tatlı sert diyebilecegimiz koşular yag yakmanı saglar.Böylece mekik çekerek kalınlaştırıp ölçü aldıgın karın kaslarının önündeki yag tabakası incelip kasları belli eder hale getirirsin.Birkaç aydır böyle yapıyorum.Ve karın kaslarım iyice belli olmaya başladı artık.Belli bir seviye kardiodan sonra agırlık çalışması dahi karın kaslarının ortaya çıkışında etkili olur.

• mekıgın nereye faydası olmuyo yaa bır zıncır dusunun tum halkaları bırbırıne baglı. sporda bölee bişe. vucuttan yag atıcaksan her yerını calıstırmalısın zamanla kesın yagların gıder sabır en buyuk dusmanın kaslarının agrımasından zevk almalısın bıraz bılgılen gerısı sabırla alakaalı yanı saglam dıyet saglam kardıo , işten sonra yuruyebılıyosan eve geldıgındede 2 set cok tekrarlı farklı hareketler yap bu konuda bıraz bılgılenmen gerek mekık sehpasını alman cok ıyı olmus kolaygelsın
  • sağolasın hocam. Hepimize kolay gelsin valla, zor işler bunlar. Ama azimle devam ediyorum yürüyüşlere. Yemekleri çorba ve salata ile geçiştiriyorrum. Ama tatlı varsa işte o zaman dayanılmaz bir işkence oluyor, bi çatal alıyorum ister istemez :))

Mekik sehpası süper bişey ya kanırta kanırta çalıştırıyor. Belim ağrımasın diye altıma yastık koyuyorum. Veya dumbell kullanarak mekik çekiyorum. Aksi taktirde mekik sehpası bele yükleniyor. Hiç olmazsa ellerimi kullanarak kalkıyorum. Zaten ilk 4-5 mekikte sırtımdan kütür kütür sesler geliyor. Hamlıktan heralde. Ama acaip rahatlatıcı birşey.
    Başlayalı 1 hafta oldu. Henüz göbekte bir fark oluşmadı. Ama acaip rahatladım. Dün sizlerin de önerileri ile yürüyüşü koşuya çevirdim. Su an her yanım ağrıyor ama zevk almaya başladım.. Malum kaçınızlamzsa zevk almaya bakacaksın :))

quote:

Orijinalden alıntı: 87akin-izmir

mekıgın nereye faydası olmuyo yaa bır zıncır dusunun tum halkaları bırbırıne baglı. sporda bölee bişe. vucuttan yag atıcaksan her yerını calıstırmalısın zamanla kesın yagların gıder sabır en buyuk dusmanın kaslarının agrımasından zevk almalısın bıraz bılgılen gerısı sabırla alakaalı yanı saglam dıyet saglam kardıo , işten sonra yuruyebılıyosan eve geldıgındede 2 set cok tekrarlı farklı hareketler yap bu konuda bıraz bılgılenmen gerek mekık sehpasını alman cok ıyı olmus kolaygelsın

• Haftada 4 gün karın çalışırsan yeter de artar bile.Ben antrenmana başlamadan önce genelde ısınma amaçlı 3 set karın çalışırım.Haftanın bazı günleri de alt karın çalışırım.Özellikle çakı hareketini çok severim.Çok fazla karın çalışmanın bi manası olmadıgı gibi gelişmeyi de yavaşlatır özellikle de üst bölgenin yani omuzların ve kolların gelişimini biraz agırlaştırır.O nedenle karınla çok ugraşmak yerine omuzları,kolları,sırtı ve kanatları geliştirmek önceligimiz olsun.Tabii karın bölgesinde yag sorunu olanlar için elbette haftada 4-5 gün kardio çalışması gerekiyor.
  • mekikle fazla zorlama
  • Dostum koşan ve mekik çeken biri olarak sana güzel cevaplar verebileceğimi söyleyebilirim.

Mekik karın kaslarını sıkılaştırır.

Koşu ise yağ yakar.

Ben mekiği başımın arkasında 5kg disk ile veya göğüs üsütme 10kg disk koyarak çekiyorum
    30 defa. ikisiden biri.

Koşarak yağ yakman için

220 - yaşın

çıkan sonucu %65 - %80 ile çarp çıkan değer senin koşarken olması gereken nabız sayındır

o arada isen yağ yakmaya başlıyorsun.

Koşuya çıkmadan önce bir bardak nescafe iç nabız hızını arttırmak için.

günde 20-30 çek istediğim kadar sonuçta sen saatlerce karın çalışmıyorsun.
  • arkadaşım bendede öle bir sorun vardı büyük ihtimal sen ilk mekik çekmelerin fazla olmuşdur vucudu alıştırarak çekmen lazım birin gün 5 tane ikinci gün 10 tane ve diğer günler yavaş yavaş artarak çekilmeli diyorum.
  • Haftada 3 veya 4 gün vücudunu çalıştır.Kalan günler dinlen Kaslar dinlendiğinde gelişir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.