Şimdi Ara

MeGui ile Rip yapmaya çalışmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bu işi takip edenler iyi bilirler. Bir sürü küçük ayarları mevcuttur. Amacım burada nasıl rip yapıldığını anlatmak değil. Yapılan ripin boyutunu minimize edip kalitesini maksimize etmenin yollarını tartışmak.
    Örnek üzerinden gidelim.
    Fear.the.Walking.Dead.S03E03.HDTV.x264-SVA
    Yaklaşık 43dk olan bu dizinin SVA release'i sadece 236 MB
    rip'in audio kısmını bir kenara bırakalım. Burada sormak istediğim bunu nasıl yapabiliyorlar. Özellikle kaynak dosya nedir? Sonuçta tv den kayıt yapılmış ve x264 ile riplenmiş. Daha detaya inecek olursak;
    Bilindiği gibi megui'de gelişmiş ayarlar mevcut. Bunlar;
    cabac, ref, deblock, analyse, me=hex, subme, psy, psy_rd, mixed_ref, me_range, chroma_me, trellis, 8x8dct, cqm, deadzone, fast_pskip, chroma_qp_offset, threads, lookahead_threads, sliced_threads, nr, decimate, interlaced, bluray_compat, constrained_intra, bframes, b_pyramid, b_adapt, b_bias, direct, weightb, open_gop, weightp, keyint, keyint_min, scenecut, intra_refresh, rc_lookahead, rc, mbtree, crf, qcomp, qpmin, qpmax, qpstep, ip_ratio, aq
    Toplam 47 tane ince ayar söz konusu. Bu ayarları manuel yapabiliyoruz.
    Fakat yukarıda örneğini verdiğim SVA rip ayarlarının aynısını da yapsak aldığımız sonuç aynı olmuyor. Bu noktaya gelmeden bir de Avisynth Script Creator bölümü var burada deinterlacing, filter, resize vs gibi ayarları yapıp bir script çıkarıyoruz. Bu script mediaInfo ile görülebilen (Megui rip ayarları gibi) bir şey değil. İş bu noktada mı farklılaşıyor. Yoksa kaynak dosyada mı bilemiyorum.
    Yaptığım yığınla denemede benzer kaynak dosyalar kullanmama rağmen rip sonucu aynı alamadım. Neredeyse aynı MeGui ayarlarına rağmen yine aynı sonucu alamadım. Geriye tek Script kalıyor.
    Bu konuya hakim arkadaşlardan fikirlerini yazmalarını rica ediyorum.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.