Şimdi Ara

Megane klima gazı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
13.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, 99 model megane kullanıyorum. uzun süredir klima soğutmuyordu, ben de sanayiye gittim, gaz kaçağı olduğunu düşünüyordum. usta klima'nın iki kapağını da açıp normalden fazla hava bastı kaçak var mı diye, bayağı uğraştı ve ben kaçak göremiyorum dedi ama içinizin rahat etmesini istiyorsanız bir de servise gösterin dedi.

servise gittik gaz kaçağını kontrol edip yeni gaz basmak için 90 lira istediler. bizim usta aynı gazı 50 liraya basıyor. sizce ne yapmalıyım? eğer ustadan gaz doldurursam ve eğer ki sorun klima gazı değilse verdiğim para boşa gidecek. bu arada arabanın 11 senedir hiç klima gazını değiştirmemiştim.

bir de şunu sorayım, eğer kaçak yoksa araba durduğu yerde gazının etkisi geçer mi? sağolun...

• Klima gazı durduğu yerde gitmez ama klima uzun süre çalıştırılmazssa gazı çöker ve soğutmaz o gazın yoğunlaştırmak lazım ve eksiği tamamlanmalı. Ustanız klimayı makinaya bağlamadı mı? Bağladıysa makina içinde kaç gram gaz olduğunu gösterir eğer o gaz çökmüsse çöken gazı yoğunlaştırır üstünü tamamlar. Kısa süre sonra tekrar makinaya bağlatırsınız gaz azalmıssa kaçak var demekki. Size tavsiyem 11 senelik gazın artık randımanı kalmamıştır bence içini tamamen boşaltırın yeni gaz bastırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfg112

merhaba arkadaşlar, 99 model megane kullanıyorum. uzun süredir klima soğutmuyordu, ben de sanayiye gittim, gaz kaçağı olduğunu düşünüyordum. usta klima'nın iki kapağını da açıp normalden fazla hava bastı kaçak var mı diye, bayağı uğraştı ve ben kaçak göremiyorum dedi ama içinizin rahat etmesini istiyorsanız bir de servise gösterin dedi.

servise gittik gaz kaçağını kontrol edip yeni gaz basmak için 90 lira istediler. bizim usta aynı gazı 50 liraya basıyor. sizce ne yapmalıyım? eğer ustadan gaz doldurursam ve eğer ki sorun klima gazı değilse verdiğim para boşa gidecek. bu arada arabanın 11 senedir hiç klima gazını değiştirmemiştim.

bir de şunu sorayım, eğer kaçak yoksa araba durduğu yerde gazının etkisi geçer mi? sağolun...

gaz vadini doldurmusutur. siz klimacınıza bi basınc testi yaptırın (azot gazı ile ) fakat kacak oldugunu düşünüyorum 11 senedir hiç değişmediyse normaldir. klima gazını değiştirken mutlaka klima kompresörünün yagınıda değiştirn . eski ve ya viskositesinde azalma meydana gelmiş olabilir. servise o kadar para vermenize gerek yok . hatta 50 lira bile cok sizin aracına basacagı gaz maxsimum .400/450 gr .

• ilginiz için teşekkür ederim arkadaşlar. servise o kadar para vermek hoşuma gitmiyor ama servis dışındaki yerler tam anlamıyla bir arıza tespiti yapamıyor, sanıyorum servis yolcusuyuz. işin saçma tarafı servis gazı değiştirdikten sonra arabayı kontrol için klima açık şekilde 4 saat çalıştıracaklarmış, bu biraz abartı değil mi sizce de?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfg112

ilginiz için teşekkür ederim arkadaşlar. servise o kadar para vermek hoşuma gitmiyor ama servis dışındaki yerler tam anlamıyla bir arıza tespiti yapamıyor, sanıyorum servis yolcusuyuz. işin saçma tarafı servis gazı değiştirdikten sonra arabayı kontrol için klima açık şekilde 4 saat çalıştıracaklarmış, bu biraz abartı değil mi sizce de?

normal klimanın durk kalk periyotlarına bakacaklar ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.