Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (830. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
27.038
Cevap
136
Favori
3.151.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: fottili

quote:

Orijinalden alıntı: naczet24

Merhaba
    Öncelikle şunu söyleyeyim işlem çok basit az çok lehim yapmayı bilen biri için dakikalık iş.
    Kablo normal hemen her elektronıkçide olan iki ucu stereo kablo.Kablonun bir ucunu kesip uçalrını açıcaksınız.İçinden 3 adet kablo çıkıcak.Siyah kırmızı ve sarı.Bazen siyah kablo yerine çıplak saşe de çıkabilir..Kırmızı ve sarı sağ sol çıkışlar siyah yada çıplak kablo da şase yada eksi uç diyelim.
    Teybi söküp üst kapağını çıkarın.Kaset mekanizmasını 3-4 vidası var söktükten sonra lehimleme işlemine geçiyoruz.lehimlenecek yerleri resimlerde gösterdim ...Sonra kaset mekanizmasını yerine taktıp teybi topladıktan sonra işlem tamam.Kaset modunda çalışıyo Bunun için herhangi bir kaset alıp bandını söküp atıyoruz..Boş kaseti teybe itince aux çıkışı aktif oluyo.Şu an ben sürekli kaset içerde kullanıyorum:SRC tuşu ile radyo ve kaset (yani artık aux) arasında geçiş yaparak kullanıyorum.Ses kalitesi mükemmel..Tek sorun lehimleme ben bilgisayar-elektronik işi yaptığım için bana kolay ama size zor gelebilir..
    Bu işi oto elektrıkçiler 40-50liraya yapıyolar.Tek masraf kablo oda 2-3tl

Arkadaşım çok yardımcı oldun.Dün teybi söküp bir arkadaşımla dediğin şekilde lehim yaptık , acaba olacak mı derken sonuç olumlu oldu. Öncelikle ses kalitesi track cd kadar olmasa da çok yakın , yani ayırt edilemeyecek kadar iyi.Daha önce FM transmitter denemiştim onla kıyaslanmayacak kadar iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim ,kesinlikle cızırtı yapmıyor , net bir ses veriyor.Bir özelliği de girişe uygun telefon varsa hoparlörlere ses veriyor.Sanki bluetooth kullanır gibi.Benim araçta CD changer da var , fakat track cd çaldığı için sıklıkla cd çekmek zorunda kalıyordum artık gerek kalmadı.Hem cd changer hemde aux çıkışını kullanabiliyorum . Çok yararlı bir paylaşım olduğunu düşünüyorum.Tekrar teşekkür ederim.Uygulamayı yapacak arkadaşlara da kesinlikle tavsiye ederim.

rica ederim
    görevimiz faydalı bilgileri paylaşmak bu forumu bunun için seviyorum.

Aux girişi gerçekten büyük fayda
    ben yaptığım günden beri radyo dinlemeyi bıraktım.

• quote:

Orijinalden alıntı: recep_uner59

Selam arkadşlar geçen akşam aracımı test modunda bir çalıştırayım dedim normal bir şekilde çalıştı silcek kolundaki düğmeye basılı tutarak sonrasında starta basıyoduk değilmi? Daha önce hiç çalıştırmadım aracı alalı 2-3 hafta oldu zaten. Birde test modunda çalıştırmak mezceazi değil araç gerçekten normaşl bir şekilde çalışıyor dimi? İlk olarak nerden test moduna geçtiğini anlarım birde açıkça anlatırsanız memnun olurum arkadşlar teşekkür ederim.

evet silecek kolunu ucundaki düğmeye basılı tutarak marşa basıyorsunuz araba normal çalışacak
    test modunu başladığını göstergeden zaten yeterince anlıyacaksınız
    ibreler hareket edicek tüm ışıklar yanıp sönücek
    moddan çıkmak içinde gösterge üzerindeki küçük tuşa basmanız yeterli

• arkadaşlar dizel otomatik megane 2 faz 2 arıyorum. en fazla 25.000 lira verebilirim. eğer çevrenizde satılık varsa özel mesaj atın. saygılar
  • quote:

Selam arkadşlar geçen akşam aracımı test modunda bir çalıştırayım dedim normal bir şekilde çalıştı silcek kolundaki düğmeye basılı tutarak sonrasında starta basıyoduk değilmi? Daha önce hiç çalıştırmadım aracı alalı 2-3 hafta oldu zaten. Birde test modunda çalıştırmak mezceazi değil araç gerçekten normaşl bir şekilde çalışıyor dimi? İlk olarak nerden test moduna geçtiğini anlarım birde açıkça anlatırsanız memnun olurum arkadşlar teşekkür ederim.

sizin araçta test modu olmaz

Orijinalden alıntı: ceza_61

arkadaşlar dizel otomatik megane 2 faz 2 arıyorum. en fazla 25.000 lira verebilirim. eğer çevrenizde satılık varsa özel mesaj atın. saygılar

bu paraya varsa banada mesaj atın
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

sizin araçta test modu olmaz

Hadi yaa neden olmaz ki faz1lerdemi var sadece bu test modu? :S

respects
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

Orijinalden alıntı: ceza_61

arkadaşlar dizel otomatik megane 2 faz 2 arıyorum. en fazla 25.000 lira verebilirim. eğer çevrenizde satılık varsa özel mesaj atın. saygılar

bu paraya varsa banada mesaj atın

Var birkaç tane bulduk ama araçlar hep istanbulda. Trabzondayim ben buraya yakın biryerlerde arıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: naczet24

quote:

evet silecek kolunu ucundaki düğmeye basılı tutarak marşa basıyorsunuz araba normal çalışacak
    test modunu başladığını göstergeden zaten yeterince anlıyacaksınız
    ibreler hareket edicek tüm ışıklar yanıp sönücek
    moddan çıkmak içinde gösterge üzerindeki küçük tuşa basmanız yeterli

ne işe yarıyor pekı bu test modu ?

• Test modu yol bilgisayarı değerlerini sıfırlıyor ve bildiğim kadarı ile elektronik bir problem olup olmadığınıda kontrol ediyor

soundcloud.com/beykoz
    AKARYAKIT EYLEMİNE DESTEK OL, ARTIK YetER !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beykozz

Test modu yol bilgisayarı değerlerini sıfırlıyor ve bildiğim kadarı ile elektronik bir problem olup olmadığınıda kontrol ediyor

bakıma kalan sureyı de sıfırlıyor mu ?

Orijinalden alıntı: emirdag2675

2.'si de aracım günde bir kere marşa bastığımda gaz vermeden önce tırrrrr diye ses geliyor sonra gaza yüklenince geçiyor. Bunun nedeni ne olabilir. Birisi marş kolu bırakmıyor dedi ama sizlerede sormak istedim.
    Birde arkadaşlar dün ve bugün stop lambası ile akü şarj cihazı bir kere yandı söndü. Kitapçıkta aşırı şarj yada yetersiz şarj diyor ama nereye göstermem gerekir. Saygılarımla...

Eksantrik mili kaptörünüz arızalı. Parça değişimi gerektirir. Hazır el değmişken boğaz kelebeği temizliği de yaptırın. Yaklaşık 200 lira tutar işçilik dahil..

İzmitte öpmeyen, işinin ehli bi Renault servis varmı ? Bilen gören duyan varsa pm ile ulaşabilir mi ?
  • Arkadaşlar selamlar,,Forumda yeni gördüm bu Megane bölümünü benimde bir kaş sorum olacak aracım 2006 model sedan bir kaç parça var değiştirmek istediğim öncelikle kronik olan arkadaki megane yazısının M harfini sökmeye kalkışan şerefsiz mi desem ne desem bilemedim,,yazıyı düzeltmek nereden bulabilirim acaba ? sonra akü kapağı,vites kolu faz 2 lerde olan metal deri kaplı olan vötes kolu ve körüğünü değiştirmek istiyorum ve son olarak depo kapağının sanırım tek dişi kırılmış tam kapanıyor ama sağlıksız bu parçaları nereden temin edebilirim ve tahmini kaça patlar bana ? Bilgisi olan varsa bir aydınlatabilir mi acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

quote:

Test modu yol bilgisayarı değerlerini sıfırlıyor ve bildiğim kadarı ile elektronik bir problem olup olmadığınıda kontrol ediyor

bakıma kalan sureyı de sıfırlıyor mu ?

Hayır onu sıfırlamıyor.

Orijinalden alıntı: mero_gts

Arkadaşlar selamlar,,Forumda yeni gördüm bu Megane bölümünü benimde bir kaş sorum olacak aracım 2006 model sedan bir kaç parça var değiştirmek istediğim öncelikle kronik olan arkadaki megane yazısının M harfini sökmeye kalkışan şerefsiz mi desem ne desem bilemedim,,yazıyı düzeltmek nereden bulabilirim acaba ? sonra akü kapağı,vites kolu faz 2 lerde olan metal deri kaplı olan vötes kolu ve körüğünü değiştirmek istiyorum ve son olarak depo kapağının sanırım tek dişi kırılmış tam kapanıyor ama sağlıksız bu parçaları nereden temin edebilirim ve tahmini kaça patlar bana ? Bilgisi olan varsa bir aydınlatabilir mi acaba ?

Megane yazısını ben en ucuz hepsiburada.com'da görüp almıştım 8 tl^ye.Parçacılarda en az 25-30 tl diyorlar.
    Akü kapağını çok yakında bir arkadaiımız otoerdem'den 15 tl'ye getirmişti.Diğer parçalrıda uygun fiyat ile aynı yerden temin edebilirsin.

• Arkadaşlar aracınız km.de ne yakıyor şuanda ??

Benim araç ortalama 5,8 / 6,00 LT gösteriyor en son 100 TL Shell gtl aldım 350/360 KM yaptı şehir içi
    Yani Km.de 0,28 Kr fazla geldi bana açıkçası,Siz nasıl değerlendiriyorsunuz ??

soundcloud.com/beykoz
    AKARYAKIT EYLEMİNE DESTEK OL, ARTIK YetER !
  • quote:

Arkadaşlar aracınız km.de ne yakıyor şuanda ??

Benim araç ortalama 5,8 / 6,00 LT gösteriyor en son 100 TL Shell gtl aldım 350/360 KM yaptı şehir içi

Benim aracım dizel değil dizel kullanan arkadaşlar yorum yapması daha doğru olabilir aslında ama şehir içi ortalamanız bana makul gibi geldi.
    Belki biraz sakin kullanım ve bakım yaptırarak 5.5 lere düşer.
    Birde 280 kr olayı maalesef yapacak bir şey yok yakıtın lt si neredeyese 5 tl'ye dayandı.

Benim aracımda lpg'li şehir içinde 218 kr yakıyor şu ana lt'si 2.61'den depoyu doldurdum dün.
  • Bakım yapacak arkadaşlar belki faydası olur.Ben googledan aratınca buldum burayı daha dogurusu donanım haber üzerinden site sahibi reklam verip arkadaşlar yorum yapmışlar kargo bedava ile gerçekten uygun alan arkadaşlarda sorun yaşamadıklarını ifade ediyorlar.

Castrol EDGE 5W/40 Motor Yağı 4 Lt

Buda donanım haber linki...

• quote:

Arkadaşlar aracınız km.de ne yakıyor şuanda ??

Dün ölçtüm. 2004 hb şehir içi 0.21 lira yakıyor ankaradayım mazotu 3.68 den alıyorum. Memnunum
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.