Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (832. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.038
Cevap
136
Favori
3.151.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Giriş
  • Biraz önce vites körüğünü 15 liraya alıp taktırdım güzel oldu. Orjinali yırtılmıştı...

Orijinalden alıntı: efemertmetin

Bir süredir uzaktın dostum senin gibi girişimci ve eli işe yatkın kişileri daha çok görmek istiyoruz burada

yazmasamda hergün takip ediyorum dostum

Orijinalden alıntı: Naymear

öncelikle kolay gelsin. bende 2005 megane 2 hb 1.6 16v 115 bg aracım var. atiker sıralı istem gaz takılı ,takılalı 2 yıl olmuş ben aracı alalı 3 hafta oldu. aracı nekadar yaktığını bir test edeyim dedim depoyu fulledim 30 km yol yaptım şehir içi ardından tekrar doldurdum 13.50 tl gaz aldı km 0.45 kuruş yakmış ve gaza fazla basmadımda 2000-2500 arası kulandım.sizce sıkıntı neden olabilir.gazcıya götürdüm gerçi çırak baktı ama ayarlarda bir sıkıntı yok dedi.ama bana göre çok yakıyor sizce sebebi ne olabilir yada böyle bir durum başına gelen var mı? çözüm ne olabilir. benzinle gitsem sanki daha az yakar bu araç :) (bşak bir sorun daha araçla yine 30 km gittim bir gaz denemesi daha yapayım diye araç gazda gözüküyordu fakat benzinliğe girdim gaz almaya fulle dedim , depo gaz almadı 30 km benzinde gittim sanırım ama altaki gaz ibresi gazdaymış gibi gözüküyordu ama gıram gaz eksilmemiş araçta , kafayı yicem yakında ) lütfen yardım..

şimdiden teşekkürler..

bugün köye gidip gedim 2004 1.6 benzinli sedan var dün depoyu shellden doldurdum bugün dönüşte bir hesap yapıyım dedim aynı istasyondan tekrar fulledim 150 km de 48 tl benzin aldı km de 32 krş yakmış bozuk yollarada girdim yeri geldi bastım benzinde iyi bir değer olduğunu düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: naczet24

2

aynı yerlere bende lehimledim ama olmadı beceremedim yani diyot gibi şeylerin üzerinemi lehimledim dedim az kenera alayım derken onlarda havyanın sıcağıyla koptu hepten dağıttım galiba benim kabloda renkler farklı sarı kırmızı ve beyaz beyazı şaseye lehimledim diğerleri söylene gibi olmadı hepsini söktüm sağa sola değdirerek bi ses buldum ama oda çok cızırtılı çıkıyor .benim esas sorum lehimlenecek yerleri baya bi deforme ettim yalnız kanalları takip edince hepsi o birsürü bacağı olan siyah parçaya gidiyor oradanda bi ses aldım ama kalite yok orada doğru bacaklar bulunup lehimlenirse olurmu yada başka yolu varmıdır.çok heveslenmiştim büyük hayal kırıklığı oldu benim için acayip moralim bozuldu.zafer beklerken mağlup olmak gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: topal0750

quote:

2

aynı yerlere bende lehimledim ama olmadı beceremedim yani diyot gibi şeylerin üzerinemi lehimledim dedim az kenera alayım derken onlarda havyanın sıcağıyla koptu hepten dağıttım galiba benim kabloda renkler farklı sarı kırmızı ve beyaz beyazı şaseye lehimledim diğerleri söylene gibi olmadı hepsini söktüm sağa sola değdirerek bi ses buldum ama oda çok cızırtılı çıkıyor .benim esas sorum lehimlenecek yerleri baya bi deforme ettim yalnız kanalları takip edince hepsi o birsürü bacağı olan siyah parçaya gidiyor oradanda bi ses aldım ama kalite yok orada doğru bacaklar bulunup lehimlenirse olurmu yada başka yolu varmıdır.çok heveslenmiştim büyük hayal kırıklığı oldu benim için acayip moralim bozuldu.zafer beklerken mağlup olmak gibi...

Arkadaşlar bu bsi beyin mi ?
    Benimde aracın bagajı açılmadı , beyinden olabilir dediler elektronik çi ustanın bakması gerek dediler .
    Ayrıca bir başlık açtım , megane 2 için yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    http://resim.donanimhaber.com/m_59780963/tm.htm

• aracımın tavan çıtası plastik kaplamasının kırılan sökülen yerleri var..yenisi oldukça pahalı söksem acaba su alırmı tavana
    bilgisi olan varmı ????

soundcloud.com/beykoz
    AKARYAKIT EYLEMİNE DESTEK OL, ARTIK YetER !
  • Arkadaşlar , bagaj açılmaması neyden kaynaklanabilir ? Bagaja elektrik gitmediğini söyledi ustam , akü ve sigorta balyası değişiminden sonra kaynaklandı bu sorun. BSİ beyin de bir sorun olabilir mi ? Bu bsi ne dir ? Ankara da düzgün usta var mı bunları anlayan ?

Orijinalden alıntı: Beykozz

aracımın tavan çıtası plastik kaplamasının kırılan sökülen yerleri var..yenisi oldukça pahalı söksem acaba su alırmı tavana
    bilgisi olan varmı ????

Araç içiyle herhangi bir bağlantısı yok o bölgenin, sökebilirsiniz. Su alma v.s gibi sorununuz olmaz. Yalnız görüntü olarak pek iyi durmaz.

Orijinalden alıntı: boreas06

Arkadaşlar , bagaj açılmaması neyden kaynaklanabilir ? Bagaja elektrik gitmediğini söyledi ustam , akü ve sigorta balyası değişiminden sonra kaynaklandı bu sorun. BSİ beyin de bir sorun olabilir mi ? Bu bsi ne dir ? Ankara da düzgün usta var mı bunları anlayan ?

Bagajla ilgili bu tarz bir sorun şimdiye kadar ilk defa siz yaşadınız sanıyorum, forum içinde de bu tarz bir sorun yok herhalde.
    Bagaja giden elektrik kablolarını (arka camın sol alt köşesinden) kontrol etmişsinizdir herhalde. Bsi adında bir beyin de duymadım şimdiye kadar. Araç içi kontrol ünitesinde bir ihtimal sorun olabilir. Kilit mekanizması sağlam mı? Clip cihazıyla bir ihtimal sorunun kaynağını öğrenebilirsiniz, serviste ya da özel servislerde bu cihazlardan var.

Orijinalden alıntı: useru

quote:

Arkadaşlar , bagaj açılmaması neyden kaynaklanabilir ? Bagaja elektrik gitmediğini söyledi ustam , akü ve sigorta balyası değişiminden sonra kaynaklandı bu sorun. BSİ beyin de bir sorun olabilir mi ? Bu bsi ne dir ? Ankara da düzgün usta var mı bunları anlayan ?

Bagajla ilgili bu tarz bir sorun şimdiye kadar ilk defa siz yaşadınız sanıyorum, forum içinde de bu tarz bir sorun yok herhalde.
    Bagaja giden elektrik kablolarını (arka camın sol alt köşesinden) kontrol etmişsinizdir herhalde. Bsi adında bir beyin de duymadım şimdiye kadar. Araç içi kontrol ünitesinde bir ihtimal sorun olabilir. Kilit mekanizması sağlam mı? Clip cihazıyla bir ihtimal sorunun kaynağını öğrenebilirsiniz, serviste ya da özel servislerde bu cihazlardan var.

Bagaj açılmaması sorunu yaşayanlar olmuş , ayrıca bunu kapı kilitlenmemesi sunroof açılmaması yada far sensörü çalışmaması gibi yaşayanlarda olmuş. Elektrik kablolarınınn hepsine dün ustatm 3 saat baktı koltukları bile kaldırdık baya ugraştık en son direksiyonun sol yanında bsi beyin , yukarda arkadaşın lehim attığı gibi parça çıkardı olsa olsa sorun bundadır başka ihtimal kalmıyor dedi. BSİ beyin olarak geçiyor o da , lakin tam emin olamadım bende. Kilit mekanizması sağlam çalışıyordu , akü ve sigorta labyası değişiminden sonra yaşadım. Arabayı da şuan için aldığıma pişman oldum 500 tl masraf ettim inşallah daha da sorun çıkarmaz. Arkadaşlar sizlerde yaşadıysanız yazabilir misiniz 2004 model benim aracım ? Teşekkürler.

• arkadaşlar benimde yedek anahtarda sorun var. kart kapıları açıyor fakat arabayı çalıştırmıyor. kart okunamadı ikazı veriyor takılı olmasına rağmen. bilgisi olan veya bu durumu yaşayan birisi yardımcı olabilirse sevinirim.
  • quote:

işte sürekli diyoruz aracı herkese kurcalattırmayın yetkili servisten şaşmayın benim tahminim bagaj körüğünün içindeki kablolar kopmuştur yetkili servise giderseniz 2 dk da hallederler

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

işte sürekli diyoruz aracı herkese kurcalattırmayın yetkili servisten şaşmayın benim tahminim bagaj körüğünün içindeki kablolar kopmuştur yetkili servise giderseniz 2 dk da hallederler

Bagajdaki tüm kablolara baktık , 3 saat sürdü bagaj olsun koltukların altından geçen elektrik kabloları olsun , oralarda sorun bulamadık.
    Akü bitip değiştirince acaba beyinde bir sorun olmuş olabilir mi ?

• quote:

quote:

quote:

Bagajdaki tüm kablolara baktık , 3 saat sürdü bagaj olsun koltukların altından geçen elektrik kabloları olsun , oralarda sorun bulamadık.

ben 5 senedir kullanıyorum fakat beyin arızası yaşayan hiç duymadım beyin kolay kolay bozulan birşey değildir ancak dışarıdan müdahele olursa veya su falan gelirse sıkıntı olabilir

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben 5 senedir kullanıyorum fakat beyin arızası yaşayan hiç duymadım beyin kolay kolay bozulan birşey değildir ancak dışarıdan müdahele olursa veya su falan gelirse sıkıntı olabilir

Aküyü yeni değiştirdim ondan sonra aracın çalışmaması oldu , sigorta labyası değiştirildi usta bana oksitlenmiş motor yıkatılmış büyük ihtimalle ondan dedi. Sonra da bagaj kapağı açılmama sorunu oldu , bu neyden kaynaklanabilir peki ?
    Kilitte yada kablolalarda sorn yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: topal0750

quote:

2

Sanırım ilk bağladığınızda şaseyi tutturamadınız.Resimdeki bağlantı yerlerine bağladıysanız ve şase doğru bağlandıysa diğerleri zaten sağ sol farketmez düzgün çıkmalıydı ses.Dirençlerin entegreye giden ucuna değil çıkışına bağlanınca ses iyi çıkar eğer giriş kısımlarına bağladıysanız arada direnç olmadığı için ses boğuk yada bozuk çıkabilir...Dirençleri deforme etmeniz kötü olmuş.Oto teyp tamiri yerlerde bu cihazların hurdası vardır.Ordan bozulan dirençleri söküp sizin cihazınıza takarlar hazır eli değmişken aux u da yaptırın bari....Geçmiş olsun üzüldüm....

• arkadaşlar kolay gelsin bende 2005 model megane 2 hb 1.6 authentique 16v var kısa yol tuşlarından " kapama düğmesine 2 kez ard arda basınca ön camlardan sadece sol camı kapatıyor sağ açık kalıyor" sizce sıkıntı ne yada çözümü nedir. şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar kolay gelsin bende 2005 model megane 2 hb 1.6 authentique 16v var kısa yol tuşlarından " kapama düğmesine 2 kez ard arda basınca ön camlardan sadece sol camı kapatıyor sağ açık kalıyor" sizce sıkıntı ne yada çözümü nedir. şimdiden teşekkürler.

Authentique modeli olduğu için böyle malesef...

arkadaşlar kolay gelsin bende 2005 model megane 2 hb 1.6 authentique 16v var kısa yol tuşlarından " kapama düğmesine 2 kez ard arda basınca ön camlardan sadece sol camı kapatıyor sağ açık kalıyor" sizce sıkıntı ne yada çözümü nedir. şimdiden teşekkürler.

Sağ tarafta tek tuşla indirip kaldırma özelliği var mı?

Orijinalden alıntı: useru

quote:

Orijinalden alıntı: Beykozz

aracımın tavan çıtası plastik kaplamasının kırılan sökülen yerleri var..yenisi oldukça pahalı söksem acaba su alırmı tavana
    bilgisi olan varmı ????

Araç içiyle herhangi bir bağlantısı yok o bölgenin, sökebilirsiniz. Su alma v.s gibi sorununuz olmaz. Yalnız görüntü olarak pek iyi durmaz.

Tavan çıtasını söküp plastik kaplamasını alayim diyorum kırık çürük iyi durmuyor,
    kalan metalik renk çıtayıda boyatıp takabilirim mesala

soundcloud.com/beykoz
    AKARYAKIT EYLEMİNE DESTEK OL, ARTIK YetER !
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.