Şimdi Ara

Megane DCI'da Turbo Yok mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• tabiki turbo mevcut megane2 dci'larda,gerek 80 gerek 100 lüklerde..
  • T harfini göremeyince için rahat olmadı tabi...dcti olsaymış...

firmaların farklılık yaratma çabaları böyle soruları ortaya çıkarıyor cdti tdci tdi gibi gibi...

Diesel Common injection anlamına geliyor DCi in açılımı ve turbo beslemeli bir motordur....!!!

1.5 Dci 65-110hp aralığı ürünleri bulunmaktadır...

üst sınıfta kullandığı dizelleri ise yıllara göre teknolojik farklılık göstermekte

1.9 dci modelinde triger kayış seti kullanıldı daha sonra 2.0 dci ve 2.2dci versiyonunu çıkardılar tamamen zincir aktarma sistemi ve bakım aralığı trigerdeki gibi 60bin de bir değil 250bin km de bir şeklinde

Megane DCI'da Turbo Yok mu?

• dCi lerin hepsinde turbo mevcut.
    Ancak 65'liklerde intercooler yok.
  • Merak etmeyin T harfinden dolayı turbo olmadığını sanmadım. Bende kaç yıldır turbo olduğunu biliyordum. Fakat demin konuştuğum DCI kullanan birkaç kişi araçta turbo olmadığını söyledi ve o şaşkınlıkla buraya konu açtım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [dodo] -- 21 Ağustos 2008; 0:08:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: [dodo]

Merak etmeyin T harfinden dolayı turbo olmadığını sanmadım. Bende kaç yıldır turbo olduğunu biliyordum. Fakat demin konuştuğum DCI kullanan birkaç kişi araçta turbo olmadığını söyledi ve o şaşkınlıkla buraya konu açtım.

isteksiz bir şekilde giden dizel bir arabayı 1750-2000 devirden sonra birden hızlandıran gücün ne olduğunu sorsaydın hocam onlara
  • turbosunu patlattı ise artık turbosu yok demek istemiş olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: cardinal636

quote:

Merak etmeyin T harfinden dolayı turbo olmadığını sanmadım. Bende kaç yıldır turbo olduğunu biliyordum. Fakat demin konuştuğum DCI kullanan birkaç kişi araçta turbo olmadığını söyledi ve o şaşkınlıkla buraya konu açtım.

isteksiz bir şekilde giden dizel bir arabayı 1750-2000 devirden sonra birden hızlandıran gücün ne olduğunu sorsaydın hocam onlara

Zaten dedimki o araba turbo olmasa sittin sene o kadar satmaz nası gidecek 1.5 80 HP ile dedim. Turbo yoktu ama fena gidiyodu cevabını aldım. Hatta Megane DCI sahibi biri demişki benim gibi turbo olduğunu bilen bir arkadaşıma, gel test edelim, turbo varsa bir depo benzinin benden, eğer yoksa bir depo mazotum senden.

Arkadaş girsinmi iddiaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [dodo] -- 21 Ağustos 2008; 0:20:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: infinite

turbosunu patlattı ise artık turbosu yok demek istemiş olabilir

yada araba o kadar yavaştır ki sahibi turbo olduğuna inandıramamıştır kendini bi türlü
  • yanlız ağırlığından mı kaynaklanıyor bilemiyorum ama multijetde ki kendini ileri atmayı (2000. d/d da)

Megane DCI da hissetmedim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: lervolerto

yanlız ağırlığından mı kaynaklanıyor bilemiyorum ama multijetde ki kendini ileri atmayı (2000. d/d da)

Megane DCI da hissetmedim...

valla megane dci bende kullanmadım ama kendi aracım olan focus tdci da yeterince hissediliyor bu max tork devri olan 1750 d/d de..
  • Piyasada son model araçlarda veya son çıkan araçların turbosuz dizel motorları kalmadı herhalde ?

Bi bildiğim Caddy'nin 2.0 SDI motoru turbosuz sanırım ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gokhan43

Piyasada son model araçlarda veya son çıkan araçların turbosuz dizel motorları kalmadı herhalde ?

Evet SDI lar turbosuz En son partnerde berlingoda 1.9 dizel vardı, onların da yeni kasaları gelince kaldırdılar sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Energetic

quote:

Orjinalden alıntı: Gokhan43

Piyasada son model araçlarda veya son çıkan araçların turbosuz dizel motorları kalmadı herhalde ?

Evet SDI lar turbosuz En son partnerde berlingoda 1.9 dizel vardı, onların da yeni kasaları gelince kaldırdılar sanırım.

Evet onlar komple 1.6 HDI 'a döndüler sanırım

• Megane II de turbonun ince bir sesi vardır kulaga hoş gelir.
  • renonun bildiğim kadari ile 65 hp dizellerinde clio3 ve symbol de intercooler yok. ama tabiyki hepsi turbolu
  • 65liklerde intercooler yok diye biliyorum.yoksa hepsinde turbo var.
  • quote:

o arabada turbo olmasa tork u o kadar yüksek olur mu? suanda ticari haric turbo su olmayan dizel motor yok zaten , markalar motorda fark yaratmak için kullanıyolar mesela 320 d . bu arabada turbo var (olmasa olmaz zaten ) yada pug larda hdi yazar ford tdci yazar , halbuki motor birebir aynı

uzun lafın kısası turbo olmadan dizel motor ne yürür ne keyif verir
  • Benim 1.5 dci de var en azından :)) belki konusu geçen arkadaşa fabrika bir kıyak yapmıştır ...!!!
  • TURBOSUZDUR
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.