Şimdi Ara

MEGANE 4 VE ASTRA K GOLF 7 yi TEHDİT EDİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
4.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  MEGANE 4 VE ASTRA K GOLF 7 yi TEHDİT EDİYOR

VW Golf Avrupa'da Opel Astra ve Renault Megane'ın Tehditi Altında

Analistlere göre, yeni nesil Opel/Vauxhall Astra gelecek yıl Avrupa kompakt segmentinde ikinci sıradaki Ford Focus'un yerine geçecek ve segment lideri Volkswagen'in satışlarından ciddi bir kısmını kendine yönlendirecek. IHS otomotiv analistleri yeni Megane ile Renault'nun da segmentte yukarılara çıkmasını bekliyor. Segmentteki yeni ürünlere rağmen, yarı kompaktlardan sonra Avrupa'nın bu ikinci en büyük segmentinde satışların düşeceği de tahminler arasında çünkü müşteriler giderek benzer boyutlardaki SUV'lere ve Nissan Qashqai gibi crossover modellere ya da BMW 1 Serisi gibi lüks alternatiflere kayıyor.

Kompakt sektöründeki satışlar 2005'te 4 milyon iken 1 milyon adet kadar düşüş yaşandı, 2018 yılı itibariyle satışların 2.8 milyon adete kadar düşmesi bekleniyor. Buna rağmen Renault Global Pazarlama Direktörü Michael van der Sande “Rakamlardaki düşüş kompakt segmentini bizim için daha az ilginç kılmıyor. Segment hala olağanüstü önemli” diyor.

Renault Megane modelinin 2016 yılında kompakt segmentinde yedinci sıradan beşinci sıraya yükselmesi bekleniyor.

Teknoloji gösterisi
    Hem Megane hem de Astra bu yılki Frankfurt Auto Show'da piyasaya çıktı. Renault ve Opel burada yeni modellerinin teknoloji seviyelerini gün yüzüne çıkardı. Renault, Megane'ın multimedya sisteminin geniş, yatay dokunmatik ekranını ve en üst donanım seviyesi GT versiyonunda bulunan dört çekişli sürüş sistemini tanıttı. Opel, Astra'da Avrupa için ilk kez General Motors'un OnStar araç içi iletişim sisteminin kullanılacağını belirtiyor. Sistem 4G (LTE) internet bağlantısı, WiFi erişim noktası ve bağlanan akıllı telefonun tipine göre Apple CarPlay ya da Android Auto desteğiyle geliyor.

Renault'dan van der Sande “Yeni teknolojiler ile daha önce de teknolojik özellikler ile öne çıkan bu segmenti tekrar canlandıracağız” diyor. IHS, Renault'nun gelecek yıl Avrupa'da 190 bin civarı Megane satacağını tahmin ediyor. Bu yılki satış ise 130 bin adetti. Artışın Megane'ı Seat Leon ve Peugeot 308'in önüne, beşinci sıraya yani Skoda Octavia'nın hemen arkasına getirmesi bekleniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exclusive.Gamer -- 16 Aralık 2015; 20:31:59 >

• Benim dediğim ile senin dediğinin zerre kadar alakası yok. Peugeot da kahve değirmeni üretiyordu, porsche tank da üretiyordu. Fakat artık biri otomobil firması, diğeri ise spor otomobil firması. Volkswagen Almanya'nın yerli halk arabası firması olarak ortaya çıktı ve hala Almanya'nın en kolay alınan en alt düzey alman arabası. Bir mercedes, bmw, auidi ya da porsche değil. Sen bu arabayı Türkiyede premium sınıfa sokuyorsan ucuz edebiyat yapan sensin. Kusura bakma da bak istersen fiyatlara Almanya'da megane da golf de hemen hemen aynı fiyata en fazla 500 avro fark olabiliyor. Türkiyede ise fark 10-15 bin TL Yani 5000 avro. Senin premium araç sandığın golf Türkiyedeki abartılı politikalarından dolayı sana öyle geliyor. GOLF VW ALMANYADA HER KESİM TARAFINDAN ALINABİLİR OLAN BİR MARKANIN MODELİDİR, ALMANYADA EN DÜŞÜK MAAŞI KAZANAN BİR KİŞİ YAKLAŞIK 10 AYDA BİR GOLF PARASI KADAR PARA KAZANIR. BU SADECE GOLF DEĞİL, MEGANE, ASTRA HEPSİ HEMEN HEMEN AYNI FİYATTADIR. YANİ BU ARABA PREMİUM DEĞİLDİR. BMW VE MERCEDES DE İSE EN DÜŞÜK MAAŞLI ADAMIN 20-30 AYLIK PARASINA DENK GELİR 2-3 SERİSİ BMW FİYATLARI. VE BU ARAÇLAR PREMİUMDUR.
  • Megane ön taraf hoşuma gitti jantlarda güzel olmuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 sonunda çıkmış iki yeni kasanın 2012 yılı kasasını tehdit ediyor haberi Golf'ü ezmemiş yüceltmiş.
  • Bana gore tehdit edecek bsey goremddim,2013de çıkan sin kasa clionun brazdaha uzunu ve brazdaha kalitenin artmış olanı,baana gore şuanda 3 araç içerisinde Astra lider durumda..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cesc_

2015 sonunda çıkmış iki yeni kasanın 2012 yılı kasasını tehdit ediyor haberi Golf'ü ezmemiş yüceltmiş.

Golf ün ön tarafı haric değişen bir yeri var mı? Sürekli aynı şeyi ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar.
  • Cesc_ kullanıcısına yanıt
    2012 ile alakası yok golf 7 nin satış rakamları yüksek oldugu için astra ve megane satışları ile geçecek dediği için tehdit ediyor o anlamda yazılmış
  • amca: işte aslan kadar aslan, çektim tüfeği bastım... tık... tüfekte kurşun yok. çıkardım çakıyı açtım, atladım aslanın üstüne. karnına böyle tak tak tak
    kazım: çakıyla aslan mı öldürdün?
    amca: öldürdüm, öldürdüm abi ya!!
    Ziyaaa!!

Eğri oturup doğru konuşmak gerek renault gibi marka o segmentte önceki yıllar kaç megane hatchback satmış

Daha satışı olmamış kaç satacağı belli bile olmayan araç için iddali konuşmuşlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoctorEconomy -- 16 Aralık 2015; 10:19:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    astra k vs golf 7
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • işin Megane kısmı hikaye..Ancak Astra ,GOLF 7 yi tehdit değil infaz etmek üzere
  • astra golf le yarışır megane ise ancak 308 le kapışır.
  • şişirilmiş bir balon bence bu megan, ne zaman kaliteli araba yaptılar ki
    3 yıllık golfü tehtid ediyor olması da güldürdü
  • Fotoğraflarda Golf çok yavan kalmış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

astra golf le yarışır megane ise ancak 308 le kapışır.

Kesinlikle
  • tutmayın küçük enişteyi
  • megane hoş görüyor. ama golfle astra da kaliteli araçlardır. tercih zor
  • meğerse golf ne kadar sadeymiş bunelan
  • 60-65 arası gibi bir değerden benzinliler ve 70-72 arasıda dizel başlarsa çok iyi bir araba olarak gelir piyasaya ama rekabetçi bir fiyattan gelmezse golf tokatlar

• Hali hazırda emisyon skandalı ile uğraşan VW gözbebeği Golf'ü yarı yolda bırakacak değil ya. Asıl şimdi tüm zamanların en iyi Golf'ünü yapmak zorundalar. Tasarım hariç Golf 8'de daha iyi işler yapmak zorundalar. Niye tasarım yok diyorsunuz da Golf birinci kasadan son kasaya kadar belli bir çizgisi olan bir otomobil birde konu muhafazakâr VW olunca pek birşey beklemeyelim. Tek beklentim ön far grubu ve ızgara umarım B8 Passat gibi olmaz. O farlar ve ızgara tek Passat'da güzel duruyor. Şeyini çıkarmanın hiç bir anlamı yok.

Hazır tasarım üzerinden gidiyoruz yeri gelmişken Golf yavan kalmış diyorsunuz da bence Golf'ün yavanlığı Astra'nın tasarımından daha hoş duruyor. Yalnız Megane karşısında gerçekten de sönük duruyor.

Velhasıl kelam VW batana kadar Golf bu sınıfı sömürür.

• Tasarim olarak astra lider bence bu uclunun arasinda.

• Golf'ü 1974'te kendi sınıfını yarattığından beri güya bazı modeller tehdit ediyor ama satış adetleri ortada. Sınıfında standartları belirleyen referans modeldir Golf. Ayrıca Golf, Astra, Focus'un piyasada kemikleşmesi yıllar aldı. Her ne kadar yeni megane'ı çok beğensem de, bu modelleri tehdit etmesi için bir kasa istikrarı tutturması ve kalite algısını arttırması gerekli. Bakın yeni astraya, bir önceki kasaya küçük ve yerinde dokunuşlarla çok tatlı bir araba çıkardılar ortaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Merdomable

quote:

Orijinalden alıntı: Cesc_

2015 sonunda çıkmış iki yeni kasanın 2012 yılı kasasını tehdit ediyor haberi Golf'ü ezmemiş yüceltmiş.

Golf ün ön tarafı haric değişen bir yeri var mı? Sürekli aynı şeyi ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar.

alt yapı tamamen değişti kasa hafifledi rüzgar direnci azaldı motorlar değişti yeni motorlar geldi auto hold start stop geldi güvenliği iyileştirildi tabi bunlar önemsiz şeyler önemli olan ön far
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.