Şimdi Ara

megane 2 vites küçültme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle kusuruma bakmayın , forumda yeniyim , belki konuyu yanlış yere açmış olabilirim , fakat konuya hakkim üstadların bilgisine ihtiyacım var , ben yurtdışında yaşıyorum , 6 ay önce bir megane 2 aldım , 1.6 otomatik 2005 model , şuan aracımdaki sorunu size şöyle anlatayım , araç vites büyütürken sorun yok fakat , küçültürken sürekli sarsıntı oluyor , bunuda şöyle gözlemledim , bazen ayağımı gazdan çekince araç gazı tam kesmiyor , anlık yakıt tüketim göstergesi normalde ayağı gazdan çekince araç otomatik gaz kestiği için normal şartlarda direk 0 oluyor fakat bazen benim araç ayağımı gazdan çektiğim halde gazı kesmiyor ve anlık tüketim ekranında 3.4 3.5 3.6 gibi değerlerde seyrediyor , ve bu durumda araç vites düşürürken sarsıntı oluyor , yani kısacası araç yavaşladığı halde , gaza basmadığım halde kendiliğinden hafif gaz yediği için vites düşürmeler hep sarsıntılı oluyor , herzaman yapmasada günün çoğu zamanı bu şekilde yapıyor , bazı zamanlara ayağımı gazdan kesince anlık tüketim değerleri sıfır oluyor , yani araç gazı kestiği için vites küçültmeleri çok güzel oluyor , sorunun boğaz kelebeğinden olduğunu sanmıyorum , çünki onu kendim temizledim. umarım sorunumu anlatabilmişimdir , ilgi alakanız için teşekkürler , yardımlarınızı bekliyorum . kolaylıklar dilerim iyi forumlar .







  • Hocam otomatik şanzımanlı araçlar da ilk önce en basit çözümden başlayın. Şanzıman yağını ve filtresini bir değiştirin, sorunun devam edip etmediğine bakın. Devam ediyorsa iyi bir otomatik şanzıman servisinde, baktırmanız lazım.
  • hocam ben öğrenciyim , bu şekilde deneme yanılma yöntemi ile sorunu çözmek bana çok ağır gelir , bana net çözüm yada olması en kuvvetle muhtemel durum analizi lazım , o yüzden buraya konu açtım , yoksa bende sanayide bir ustaya gidip , ustam önce bi yağını filtresini değiş olmazssa solenoid valve lara bak , oda olmadı fren müşürüne bak oda olmadı boğaz kelebeği , rolanti sensörü vs diyebilidim :D ama lakin ki diyemem , no money
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.