arkadaşlar bende 2005 megane 2 var 40000 km de... yaklaşık 7000 km önce açık hava filtresi taktım ve 2500 km de bir deiştirdim.. şu an 3. açık hava filtresi var motorda... sorunum ise şu hava emme sesi arada bir boğuk çıkıyor.. yakıtta yarı yarıya fazla yaktırıyor.. araba sanki 10 15 beygir düşüyor 1000-3500 devir arası gaz yememeye başlıyor ama 3500 devirden sonra kendine geliyor az da olsa.... filtredendir die düşündüm deiştirdim ama ses yine çıkıyor.. hava sensörü var mı emme manifoldunda varsa o arızalanmış olabilir mi?? yoksa başka bişeyde mi sorun vardır???... benzinle de alakası yok bence bu sorunun..her zaman aldığım yerden alıyorum ve benzin son çeyreğe gelmeden depoyu dolduruyorum....
acik hava filtresi derken su koni seklindeki lerden bahsediyorsan buyuk ihtimalle motor filtrenin konumundan dolayi cok fazla sicak hava cekiyor !! ya bir sekilde filtreyi havanin daha soguk olacagi bir yere uzat yada orjinal kutu icerisinde orjinal kagit filtre kullan .
sanmıyorum sıcak havadan yapacağını... geçen yaz antalyaya gittim böyle bişey olmadı...
hava akışmetresi nedir? sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi? ses düzeyinde boğukluk oluyor arada bir ve çekiş 4000 devire çıkana kadar anormal derecede düşüyor...