Şimdi Ara

Megane 1 Benzinde Çalışmıyor Gaza Tepki Vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 1998 model megane 1 2000 motor aracım benzinde çalışmıyor lpg düğmesine basılı tutup kontağı çevirince çalışıyordu ve yolda tekleme yaparak gidiyordu performans %50 düştü yol bilgisayarında bi ışık yanıyor araba tekleme yapıyor performans düşüyor bi kaç saniye sönük durunca performans normale dönüyor tekleme gidiyor ama sürekli yanıyor o ışık en fazla 3-5 saniye sönük kalıyor hareket halinde pat pat sesler geliyordu ve artık lpgdede çalışmıyor ustaya götürdum sorunu bulamadılar yarın beyinci gelecekmiş o bakacakmış bujilerden ve buji kablosundan değil dedi başka bi ustada buji ve buji kablolarını değiştirecez dedi ateşleme yapmıyor dedi başına böyle sorun gelen varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vurucutim2 -- 18 Nisan 2017; 22:27:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ateşleme yoksa bobin ve krank sensörü arızaları düşünülür. Ateşleme varsa sente atlaması yakıt pompası arızası olur

• Ateşleme bobinine bak hocam, onun yüzünden yolda kaldım bir kez

• mertce kullanıcısına yanıt
    Önceden atesleme yapıyordu yani lpg de çalışıyordu ve gaz kokusu geliyordu ön taraftan şuanda hic ateşleme yapmıyor ve araç lpg de benzinde çalışmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vurucutim2 -- 18 Nisan 2017; 23:4:35 >
  • Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Peki benzinde çalışmamasının sebebi ateşleme bobiniyle alakalımıdır ?

• Krank sensoru

Atesleme bubini

Ecu

Yakit enjektörleri

Maf sensoru

Lambda sensoru

Bunlarin hepsi kontrol edilmeli ancak maf, bobin ve krank öncelikli. Ayni motora sahip bir arac bulabilirseniz sök tak yoluyla kısa zamanda arıza bulunur

• Aynı aracın 1.6 motoru var 2000 model şuan bende ama neleri sökerek sorunu bulabilrim bu işden anlamıyom pek yalnız kırmızı yuvarlak bir ışık yanıp sönüyormuş göstergenin üstünde ve o da immobilizer hatası diye biliyorum marş basıyor ama araba çalışmıyor teklemenin bunula bi alakası yoktur değilmi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vurucutim2

Aynı aracın 1.6 motoru var 2000 model şuan bende ama neleri sökerek sorunu bulabilrim bu işden anlamıyom pek yalnız kırmızı yuvarlak bir ışık yanıp sönüyormuş göstergenin üstünde ve o da immobilizer hatası diye biliyorum marş basıyor ama araba çalışmıyor teklemenin bunula bi alakası yoktur değilmi?

öncelikle sensörlerin yerini öğren hocam. ardından ilk işin sağlam arabanın krank sensörünü kendininkine takıp bi dene bakalım
  • Tamam hocam sağolun bi bakarım sorunu çözersem yarın yazarım buraya

• Megane larda genelde kronik ateşleme bobini arızası vardır ama krank sensörü de sıkıntı yapabilir. Krank sensörü de okumazsa beyin ateşleme ve yakıt keser. Fakat sadece benzini değil, dolaylı olarak tüpü de kesmiş olur.

Benzinde çalışmıyor mevzusu şöyle. Bazı lpg kitlerinde benzin pompasına bir röle atıyorlar, lpg ye geçince pompa dursun diye. O röle arıza yapıyor, pompayı komple kesiyor. Özellikle dandik atiker kitlerinde o röle genelde arıza yapar, çözüm: söküp direkt bağlamak. Eğer kontak açıldığında pompadan ses gelirse benzin pompası sağlam demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Megane larda genelde kronik ateşleme bobini arızası vardır ama krank sensörü de sıkıntı yapabilir. Krank sensörü de okumazsa beyin ateşleme ve yakıt keser. Fakat sadece benzini değil, dolaylı olarak tüpü de kesmiş olur.

Benzinde çalışmıyor mevzusu şöyle. Bazı lpg kitlerinde benzin pompasına bir röle atıyorlar, lpg ye geçince pompa dursun diye. O röle arıza yapıyor, pompayı komple kesiyor. Özellikle dandik atiker kitlerinde o röle genelde arıza yapar, çözüm: söküp direkt bağlamak. Eğer kontak açıldığında pompadan ses gelirse benzin pompası sağlam demektir.

Şöyle söyleyim hocam anlaşılan bu işden diger hocalarim gibi sizde anlıyosunuz son 2-3 gündür yol bilgisayarinda üstte en sağda sondan ikinci sırada bi ışık yanmaya başladı arabada aşırı sallama tekleme vuruntu oldu vitese bi bakıyorum vites çok anormal şekilde sallanıyor sanki araba ortadan ikiye ayrılacakmış gibi sanki arabayı bi güç arkadan çekiyor gitmesini engelliyormuş gibi yani gaza yüklendiğim halde araç çekişden düşmeye başladı benzinde çalışmıyordu gazda çalışıyordu ama ne olduysa dün oldu ve artık araç gazdada çalışmıyor bi usta var götürdüm ateşleme yapmıyor araç dedi ve çekiciyle sanayiye bıraktım araç sanayide bakmışlar sorunu bulamamışlar dediğiniz gibi aracda atiker sıralı sistem mevcut yokuş aşağı benzinde 4.vitesde aracı vurdurdum çalışıyor ama motordan hic ses gelmiyor gaza basınca tepki vermiyor vuuu diye ses yapıyor motor ama gaz devri hiç yükselmiyor ve 4.vitesde takılıyken boşta gider gibi gidip durduğu yere kadar stop etmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vurucutim2 -- 19 Nisan 2017; 1:31:28 >

• sorun çözüldü 1100tl para harcadım

sorun : benzin pompası ve boruları yanmış değişti aracın beyni yanmış hepsinin yenisi takıldı toplam maliyet 1100tl
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.