Şimdi Ara

mega-x530 tercihi,digital baglantı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sonunda biraz vakit yarattım kendime sistemimi almaya karar verdim.
    Extreme music kartım var.

-Öncelikle dikdörtgen oda 13 m2 odanın kısa duvarına bitişik bir yerde calışma masam.
    Buna gore x530 ses siddeti olarak yeterli mi yoksa megaworks mi tercih edilmeli?
    -Bir arkadasımda kısa bir sure de olsa x530 u onboard ses kartı ile dinledim.Acıkcası müzik dinlenebilirliği hiç hosuma gitmedi.Bas sonuna kadar kısılı olmasına rağmen kafa şişirici.Ob kart yanıltıcı olabilir mi,x-fi kartı ile bu sorun giderilebilir mi?
    -Ses kalitesi olarak verilecek 3 kat daha fazla parayı megaworks hatediyor mu?

Buna ek olarak,
    -Bir de televizyonu ekran katı vasıtasıyla bilgisayara baglayarak film seyretmek istiyorum.Ses sistemini direk televizyona baglarsam 5.1 surround ses alabilirmiyim?Digital baglantı için sitemin illa djital olması mı gerekli yoksa uzerinden optik giriş olan bir (x10d boyle bir sistemdi diye hatırlıyorum) sistem ile digital baglantı yapılabilir mi?Digitalin kaliteyi arttırma oranı nedir,yani sizce olmazsa olmazlardan mı?
    -Elimde bu ses katı olmasına ragmen sırf digital baglantı kurabilmek icin cok fazla alternatifi olmayan digital bir sistem tercih etmelimiyim?

Tesekkurler.

• Bendede x-fi etreme music var ve megaworks kullanıyorum gerçekten çok iyi bi ikili dvd filmlerde çok iyi sonuç veriyor ama 10 metrekarelik odada(tahminim 20 metrekareyede gider)
    bahsedildiği gibi tizleri gerçekten kaliteli.Yani X-530 hiç dinlemedim ama şu kdr zamandır okuduklarıma bakınca megaworks bu fiyata değermiş onu anlıyorum.
    bu arada basslar ses kartında çok farkeder ben bu sistemde çok kaliteli derin baslar duyuyorum
    Ama büyük bi yere kurduğumda seti bassları açıyorum, basslar yetiyoda ama pört pört ses geliyo oda keyfi kaçırıyo.yani eğer mümkünse ve büyük yerde de kullanmak istersen Z5500 gerek

edit:bu arada satın almak istediğin sistem bendekiyle aynı olucak sanırım , başka merak ettiğin varsa öğrenebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 8 Mart 2006; 0:07:09 >

• Önceki sistemin neydi onunla karsılastırabilirmisin?
    Bir de sordugum gibi bu digital baglantı olayı hakkında bilgin varmı?
    400 küsür ylt para bana biraz cok gibi geliyor bir sistem icin ama gaza gelip bi ses kartı aldık bussuru para bayıldık.Bende de sound blaster in artık fosil olmus SBS38 spearker ı var,ne zaman aldıgımı hatırlamak icin taaa
    cocukluğuma kadar inmem gerekir sanırım,onlarla dinliyorum şu an.
    Ses sistemi ile olan performansını hakkaten cok merak ediyorum ???
    Bir yandan da o kadar para vermek dogrumu,forumdakiler paraya pek acımayan teknoloji manyakları mı diye de bir yandan dusunuyorum.Hatta sırf test etmek icin bile sistem alip satanlar var.
    Hatta oyun oynamayan ben sirf performansını merak ettigim icin birkac oyun almayı bile dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelfender2 -- 8 Mart 2006; 0:28:07 >
  • merhabalar dostum...
    ben de senin gibi henüz hoparlor setini alamayanlardanım ama bir süredir her gün takip ediyorum siteyi..
    odam seninki gibi ufak 10 m2.... ama yine de Z5500 almaya karar verdim.. bu ses netliğinin başka cihazda bulabileceğimi hiç ama hiç zannetmiyorum, öyle ki logitech in diğer ürünlerinde bile bulacağımı sanmıyorum..
    bilgisayarında analo tv kartı vasıtası ile yayınları bilgisayarında izleyebilirsin, monitörün aynı zamanda televizyonun da olabilir, odan bemimki gibi küçük, yer kazanmanı sağlar bu durum! eğer tv de uydu sistem seyretme durumun varsa DVB-S kartı işini oldukça kolaylaştırırdı! , 1 yılı aşkın süredir dvbs kart sahibiyim, uydu yayınları nedeniyle monitörümü değiştirdim( şimdi philips 19" monitör sahibiyim) şu an da digital yayınlar için digital bir hoparlor sistemi almaya kararlıyım..
    her ne olursa olsun ne maksatlı kullanacağının hesabını iyi yapmalı ona göre karar vermelisin :)
    umarım en yakın sürede arzuladığın sisteme sahip olursun!
    kolay gelsin..

monitör ve hoparlor olayına aynı kefeye komak lazım bence arkadaşım!
    bozuk monitör gözlerinin bozulmasına neden olabilir, göz sağlığı açısından bir monitörde bozulmalar başladı mı ya monitörün tamiri yada (1boy büyüğüyle) değişimi gerekir..
    Hoparlor içinse 1 kere alırsınız sesi kulağa hoş geldi mi bir daha bozulana kadar asla değişmezsiniz. yıllar boyu çalışır değiştirmeyi de aklınızın ucundan geçirmezsiniz. bu yüzden böyle pahalı ürün. dinlemesi kulağa hoş gelmeyen ürünü kimse tutmak istemez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtrip -- 8 Mart 2006; 0:30:57 >

• Eyvallah,
    umarım sende z5500 sahipleri başlığına yakında adını yazdırırsın
    Bunun yanı sıra z5500 bana fazlasıyla lüx kaçar bana sonuçta apartmandayız, gerçi nerde olursa olsun fiat yine tuzlu. Ayrıca televizyona baglama amacım ekran büyüklüğü nedeniyle, bir yanlış anlama olmuş.Sonuçta monitörlerin büyüklüklerinin belirli sınırları var.Şöyle yayıla yayıla 70-80 ekran tv de film keyfi sürmek istiyorum.
    Amaç budur yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelfender2 -- 8 Mart 2006; 0:36:12 >
  • bilgisayarı televizyona bağlarsın o tamam ama ses sitemini nie tv ye bağlıosun onuda xtreme music e bağlıcaksın işte zaten dahili decoderi var aldığın seti analog bağlıcaksın ses kartına 5.1 alırsın sesi.
    Dijital bağlama konusuna gelince ne desem yalan olur ama yine okuduklarıma bakarak daha kaliteli olduğu izlenimini edindim.

Edit:Bu arada değermi sorusuna gelince bu senin tercihine bağlı bi durum ama şöyle açıklamak gerek sanırım 10 metrekare biyerde x-530 dan Megaworks e geçmek çok farkeder ama Megaworksten Z5500 e geçmek nerdeyse hiç farketmez dijital olması dışında
    Bu arada bu ilk ses sistemim diyebilirim.Hızlı bi giriş oldu sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 8 Mart 2006; 23:13:12 >
  • mega verdiğin paranın sonuna kadar hak eder bende audigy 2 ve mega var gerçekten çok kaliteli basslar,tizler çok iyi ses kartım live 7.1 di audigy 2 ile bi başka oldu sende extreme var daha da iyi olur yani öle bi ses kartın varsa mega alırsın ses kartına o kadar para vermişsin ona yakışır bi set al
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: hanjin

bilgisayarı televizyona bağlarsın o tamam ama ses sitemini nie tv ye bağlıosun onuda xtreme music e bağlıcaksın işte zaten dahili decoderi var aldığın seti analog bağlıcaksın ses kartına 5.1 alırsın sesi.
    Dijital bağlama konusuna gelince ne desem yalan olur ama yine okuduklarıma bakarak daha kaliteli olduğu izlenimini edindim.

Edit:Bu arada değermi sorusuna gelince bu senin tercihine bağlı bi durum ama şöyle açıklamak gerek sanırım 10 metrekare biyerde x-530 dan Megaworks e geçmek çok farkeder ama Megaworksten Z5500 e geçmek nerdeyse hiç farketmez dijital olması dışında
    Bu arada bu ilk ses sistemim diyebilirim.Hızlı bi giriş oldu sanırım

hocam tam olarak benim sorunum da bu aslında,
    2.el megaworks buldum 350ytl, x530 un fiyatı ise malum 150ytl civarı. elimde zaten z5500 mevcut ama onu
    salonda dvdye balayacağım. dolayısıyla alacağım bu ikinci seti pcde genellikle oyun ve bazen de müzik
    için kullanacağım. duracağı oda küçük veya en fazla orta boyutlarda olur ve yüksek ses ile de kullanma
    durumum yok. yani mesela şu an z5500ü en fazla 3.kademede kullanıyorum yetiyor küçük odada.
    bu şartlar altında aradaki 200ytlye değermi sizce? yani farkı sadece yüksek seste kalite gücüne mi vereceğiz?
    yoksa benim genellikle kullanacağım düşük ve orta ses seviyelerinde de fark olur mu?
    bir de momo dan memnun musun? amma sordum dimş

• Açıkçası hiç bir seti megaworksle karşılaştırabilcek kdr uzun süre dinlemedim ama,
    Burda okuduğum yazıların çoğunda creative in tizlerinin kalitesi ön planda ve tabi dolayısıyla sesin kalitesi.
    Megaworks ses kalitesi ve tizlerdeki üstünlüğüyle düşük seste bile fark edilebilcek bi sistemdir.ve genelde x-530 yada inspire 5200 den bu sete geçenler memnun kalırlar(istisnalar kaideyi bozmaz)
    yani ben de küçük odada olmama rağmen yinede bunu alırdım ve tavsiyede ederim.

Momoya gelince anlatılmaz yaşanır şaka bi yana gerçekten çok sağlam ve malzemesi son derece kaliteli.(sağlamlığı direksiyonu koparmaya çalışan küçük çocuklar tarafından denendi)
    Bi fikrin olsun die söylüyorum mesela collin mcrea oynarken asfaltta, çamurda, çimende ...vs farklı tepkiler vererek gerçekten ordaymışsın hissi veriyor.
    Ve alıcak olursan dikkat et çoğu direksiyonun içinde yaylar vardır ve toplama işini yaylar otomatik yapar Momodaysa içindeki motor eğer sen gaza basarsan direksiyonu toplar.
    Birde şöyle bi yönü var hangi oyunu oynadıysam oyunun kontrol menusu direksiyonu direk tanıyo ve çok bi ayar bile yapmana gerek kalmıyo.
    Fren pedalı gaz pedalına göre daha sert buda gerçeklik hissini arttırıyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 10 Mart 2006; 12:33:41 >

• Soruların cevaplarını bekleyen bircok kişi var ama cevaplayacak olanlar bir türlü ortada yok.Özellikle x530 dan megaworks e geçiş yapan tam olarak bize izlenimlerini aktaracak birileri aranıyoru.Bunun yanı sıra mega sahipleri de yorumlarını eklerlerse cok sevinirim.
  • Kelfender2 başlık X-530 olunca ne yalan söliyim ilgi pek yoğun olmuyo.
    Carrefourlarda megaworks vardı hala devam ediyomu satışı bilmiyorum ama istersen gidip orda dinleyebilirsin.
    Dediğim gibi kalite farkı olacağı gibi baslarda çok farkedecektir malum kabin büyüklüğü önemli bi olay.Megaworks 13mtkarelik odada sinema keyfini kesinlikle yaşatacaktır

Edit:belki okumuşsundur ama hatırlatıyım yinede.http://forum.donanimhaber.com/m_4933783/tm.htm <<==bu başlık altında megaworks hakkında yorumlar bulabilirsin.
    Ama birde şöyle bi durum var megaworks hakkında yorum yapanların ses kartlarına da dikkat et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 11 Mart 2006; 0:42:04 >

• Bence de. Bilgisayar için çok iyi bir ürün.

Saygılar...
  • zamanında x-530 kullandım 2-3 ay kadar. ve o/b ses kartından audigy 2 zs ye geçtiğimde setim x-530 du performans artışı inanılmaz oldu. bunun sebebi bilgisayar kullanıcıları için ses bileşenlerinden biri olan ses kartının kalitesi çok artmıştı ve bu artış sese birebir yansımıştı ancak aynı şeyi x-530 dan megaworkse geçince İLK başta alamadım. bunun sebebi belli bir ses seviyesine kadar çok kaliteli bir ses kartın varsa x-530 ile megaworks arasındaki kalite farkının dillere destanlık olmayışıdır. ancak sesi açtıkça aradaki fark gerçekten belli oluyor ama 13m2 lik bir oda aslında sınır sayılacak ölçüde olan bir odadır. yani kararvermek zor. 13m2 lik bir odada sesi yalıtabicek eşyaların azlığı çokluğu bile öneli. bence imkanın varsa megaworks al sonucta x-530 belli bir seviyeye kadar güçlü ve dolgun bir ses versede asla megaworks kadar odayı sese doyuramaz. yani 45m2 salonda bile güçlü bir ses alıyorum megaworkste. ( her ne kadar uydular benden uzaklaştıkça ve bu uzaklaşma oldukça benim tizlere yüklendiğim için uydularda kesilme olsada ) megaworks seni çok uzun süre '' acaba başka set alsammı '' diye düşüp durmaktan uzak tutar.

• quote:

Orjinalden alıntı: hanjin

Açıkçası hiç bir seti megaworksle karşılaştırabilcek kdr uzun süre dinlemedim ama,
    Burda okuduğum yazıların çoğunda creative in tizlerinin kalitesi ön planda ve tabi dolayısıyla sesin kalitesi.
    Megaworks ses kalitesi ve tizlerdeki üstünlüğüyle düşük seste bile fark edilebilcek bi sistemdir.ve genelde x-530 yada inspire 5200 den bu sete geçenler memnun kalırlar(istisnalar kaideyi bozmaz)
    yani ben de küçük odada olmama rağmen yinede bunu alırdım ve tavsiyede ederim.

Momoya gelince anlatılmaz yaşanır şaka bi yana gerçekten çok sağlam ve malzemesi son derece kaliteli.(sağlamlığı direksiyonu koparmaya çalışan küçük çocuklar tarafından denendi)
    Bi fikrin olsun die söylüyorum mesela collin mcrea oynarken asfaltta, çamurda, çimende ...vs farklı tepkiler vererek gerçekten ordaymışsın hissi veriyor.
    Ve alıcak olursan dikkat et çoğu direksiyonun içinde yaylar vardır ve toplama işini yaylar otomatik yapar Momodaysa içindeki motor eğer sen gaza basarsan direksiyonu toplar.
    Birde şöyle bi yönü var hangi oyunu oynadıysam oyunun kontrol menusu direksiyonu direk tanıyo ve çok bi ayar bile yapmana gerek kalmıyo.
    Fren pedalı gaz pedalına göre daha sert buda gerçeklik hissini arttırıyo.

süpermiş momoya saldirim o zaman
    geçen gün hsde hem x530u hem de philips mms460ı logitechin test standında (küçük bir alet üzerinde müzik, sinema ve oyun örnek sesleri var) deneme fırsatım oldu. philipsin verdiği ses kesinlikle daha berrak ve baslar daha tok. bu ikisini tecrübe etmiş arkadaş var mı?

• Anlaşılan dinlemeden pek bir karara varamıyacaz.Megaworks un daha iyi olduğu net ancak biri diyerinin 3 katı fiatında olunca kafa karısıyor haliyle.

Peki bu dijital baglantı soruma acıklık getirebilecek kimse varmı? anolog olup optik girişi olan bir sistem ile digita baglantı kurabilirmiyim?

Bunun yanı sıra hemen herkes microlabların bazı modellerinin gayet iyi olduğunu söylüyor.Ama ben thx sertifikası olan bir model gormedim.Bunun belirli bir sabebi varmıdır?

Yanlış anlaşılmasın kimse yalan soyleyecek deil, bazı modellerin iyi olduğu acık.
  • Thx in neye ki me göre verildiği meçhul daha çok kulanıcı yorumlarına bakmak lazım X4d kullanıpta şikayetçi olan görmdeim aksine tavsiye edenlere teşekkür ediyorlar
  • Bende de asus a8v deluxe anakartın on board ses kartı var,
    ve x530 alacağım sizce ikisi uyumlu çalışırmı?
    Ya da x530 iiçin hangi ses kartını almamı tavsiye edersiniz_?
  • Bir de bu x530 u televizyona falan baglayabilirmiyim? dvd 5+1 sistem gibi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: RoLLiN

Bir de bu x530 u televizyona falan baglayabilirmiyim? dvd 5+1 sistem gibi?

DVD player a bağlayabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: musandia

quote:

Orjinalden alıntı: RoLLiN

Bir de bu x530 u televizyona falan baglayabilirmiyim? dvd 5+1 sistem gibi?

DVD player a bağlayabilirsin.

tabi bazı jak dönüştürücüleri alman gerekicek. ve bu dönüştürücüler pek kolay bulunmuyor. BUNUDA SÖYLEMEK GEREKLİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.