Şimdi Ara

Megaworks THX550 Sevdalıları Burada Toplansın (459Ytl'ye Carrefour'da)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
155
Cevap
0
Favori
6.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Magaworks'umu yeni almış,ses sistemleri bölümünde bu konuda sorularıma cevap alamamış biri olarak bu başlıkta bi topiğin eksikliğini hissettim ve benimgibileride mutlaka olacaktır.Ses sistemleri bölümünde s750 topiği bulunmakta iken neden böyle bi topiğe gerek vardı diyenleriniz olacaktır mutlaka, bence iki farklı sistemi tek bir başlık altında incelemek karmaşaya neden olacaktır, hem s750 kullanıcılarının hemde Megaworks kullanıcılarının istek ve sorunları bir aradada toplandığı zaman karmaşaya yol açacağına ve sorunların zamanında çözülmesini zorlaştıracağına inanıyorum.
    Lütfen Megaworks ile ilgili incelemeleri, eleştirileri, önerileri tek bir başlık altında bu topicte toplayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocker -- 5 Aralık 2005, 23:03:06 >

• tamamdır... eleştirilerime başlıyorum.

1 oda için mükemmel bir ses sistemi. kısık seste sunduğu ses kalitesi tiz ve bass dengesi tek kelimeyle mükemmel. creative cambridge soundworks sayesinde yapmış yapacağını.

2. salon için de uygun ama çok yüksek seste dinlemeye kalktıında sesi sonlara doğru açtığında bass olduu yerde kalıyor sadece tizzler artıyor bu eksi bir özelliği. ( subwoofer geniş mekan için yeri göğü yıkar cinsten değil )

3. malzeme kalitesi ve dizaynını bazıları sevmemiş ama ben çok sevdim duruşu filan çok hoşuma gidiyor. çok uzun süredir bu seti arıyordum zaten.

4.karetsin uzaktan kumandası yok aletin. kablolu kumandanın bozulabilitesi çok yüksek ( turkceye süper terimler katarım :) )

5.downfring özellii subwoofer ın gücüne ne katmış bilmiyorum ama bence daha hoş o bass driverı görmek istemiyorum.
    *şimdilik aklıma gelenler bu kadar

• Valla seti çok severek kullanmıştım satarken de bi hüzünlü oldum.. Gerçekten çok kaliteli bi sistem ama arkadaşın dediği gibi yüksek seste bassı yetersiz ben de o yüzden z5500e terfi ettim..Ama yine de çok kalite sistem gerek tizleri gerek olsun bassları..
  • İlk olarak Megaworks almak isteyipte piyasada sıfırını bulamayanlara sesleniyorum size bir haberim var müjdemi isterim CREATİVE MEGAWORKS TÜM CARREFOUR MAĞAZALARINDA 459YTL'ye (peşin fiyatına 12 taksit bonus, word ve maximum karta) Creative slimline DVD-Divx hediyeli olarak satışa sunulmuştur.Haberi olmayan arkadaşlara duyurulur ben bizzat gittim, gördüm ve de aldım

Karşılaştığım ve de çözüme kavuşturduğum problemi sizinle paylaşayım:
    Megaworks u ilk kullanmaya başladığımda mutluluktan hangi hoparlörden ne kadar ses geldiğine bakmadan son seste dinlemeye başladım ama sonradan ön sağ ve sol hoparlörden çok ses geldiğini buna larşın arka sağ sol vede center kolondan çok cılız ses geldiğini farkettim.Arkadaşlarımın da önerileri ile kullanmakta olduğum onboard ses kartının driverini kaldırıp farklı bir driver yükledim ve sorun halloldu artık Winampta dahi center kolondan kaliteli ses alabiliyorum

@tibi

Gerçekten ufak odada da çok iyi ses veriyor açıkcası son sesi açıpta bassı full açamıyorum kulaklarım kaldırmıyo tırsıyom komşulardan, salonda deneme şansım olmadı o yüzden bi fikrim yok açıkcası,kumandasının kablolu olması benim için çokta önemli bi kusur değil çünkü Megaworks ü pc de kullandığım için zaten hemen mausumun yanında duruyo ve yerimden kalkmadan işstetiğim gibi sesi açıp kapıyorum kablolu olması anacak seti salonda dvd ile kullananlar için olumsuzluk yaratacaktır diye düşünüyorum

• creative bazı konularda çok eleştiriliyor ama ben bu düşüncelere katılmıyorum , öncelikle creative'in yaptığı tüm hoparlörler multimedya hoparlördür ve bilgisayarda kullanılmak için dizayn edilmiştir ; mesela çok karşılaştırılan s750 ve z5500 ü ele alalım , s750'nin tüm reklamlarında bilgisayarın uygulamalarını ne kadar olağanüstü çalıştırdığı yazar (reklam bu sonuçta ) ama mesela z5500 e bakalım , official sitesinde kısa bir film var ne kadar güçlü olduğunu esprili bir dille anlatmak için : orda örneğin sistem salona kurulmuştu , dijital dekoderi olsun uzaktan kumandası ve şık dizaynı olsun o set bilgisayar kullanımının yanında gelişen ev sinema sistemlerini desteklemek için de tasarlanmıştır ; yani bangır bangır açıp dinlenebilmeli .
    Mesela benim eski hoparlörlerim creative insprie 4400 dü ; evet belli bir seviyeden sonra seste ve özellikle basta bozulmalar başlıyordu ama 30 cm uzağımda duran o hoparlörleri ben hiç bozulacak seviyeye kadar açamadım ki ! kaldıki bu set çok fazla kişi tarafından kullanılmakta ve beğeneni de oldukça fazla yani kullanım amacı ve fiyatı düşünüldüğünde 4400 çok ideal bir sistem . Kaldi ki x530 da f/p çok yüksek olduğu için bu kadar tutuluyor yoksa ben o seti dinledim kimse aman aman ses çıktığını iddia etmesin ama o da yeterli çünkü o da bilgisayar için tasarlanmış ! Megaworks de aynı örneğe girer , çünkü ilk çıktığında piyasanın en güçlü multimedya speakerıydı ve kutusuna ne kadar home theatre system yazsalarda onun da kullanım amacı bilgisayardı yani 30 cm ilerinizde duracak şekilde tasarlanmıştı ve bazen gaza geldiğinizde ya da coştuğunuzda da sesi açabilecek kapasitede olmalıydı , yoksa niye gidip de bütün setlerine kablolu kumanda koysunlar ! yani megaworks evin salonunda yer alacak şekilde tasarlanmış bir set değil , bence z5500 dışında hiçbiri bu amaç ön planda tutularak hazırlanmamış ve bence de kullanım amacına oldukça iyi hizmet ediyor .

• Megaworks, şu ana kadar kullandığım setler içinde tiz sesini one-way olmasına rağmen yani tiz için uydularda herhangi bir sürücü kullanılmamış olmasına rağmen en kaliteli, net ve kristal tiz sesi veren bir settir. Setin kısık ve yüksek seste mükemmel kalitede zevk verdiğini belirtmek isterim. Müzik dinlerken yüksek seslerde bile seste en ufak bir bozulma olmadan bu işi başarabilmiştir. Dvd izlerken analog bağlantıda özellikle center'dan gelen net ve canlı ses gerçekten seti büyük beğeniyle kullanmamı sağlamıştır. Daha sonraları satın aldığım ve "megaworks böyleyse gigaworks kimbilir nasıldır?" dediğim ama pişman olduğum ve hayalkırıklığına uğradığım gigaya göre çok daha sağlam uydulara ve sub'a sahiptir. Thx uyumludur. Bu da thx kaynaklı ses kartıyla kullanılmasıyla daha dolgun ses vermesi anlamına gelir.

Sub-woofer'ı gerçekten küçük olduğu için bahsi geçen bass seğerlerine malesef ulaşamamaktadır. Set son seslerde sub olarak bekleneni veremese de kısık ve orta seslerde sonuç çok kalitelidir. Setin genel sesi evde cam pencere sallamaya ve komşularla papaz olmanıza neden olabilecektir. Ancak set için yazılan 500 watt değeri burst power olup setin anlık çıkabildiği ancak asla her zaman kalamadığı değeri olayı vardır ve bu 500watt olayı setin en büyük yanlışıdır. İlk çıktığı zamanlarda yüksek fiyatıyla alınamaz haldeyken şu anki daha makul fiyatları seti alınabilir hale az da olsa getiriyor. Ancak zamanında ben bile aldığım güçlü ipuçlarıyla bir aralar fiyatının 300ytl.ye düştüğü zamanlarda herkesin almasını, çünkü yakın zamanda artık tükeneceğini söylediğimde kimse inanmamıştı. Şimdiki fiyatı dvd player ile birlikte olmasına rağmen bana fazla geliyor.

Genel anlamda paranın hakkını veren bir settir. Gigaworks gibi üstü olan bir setle fiyat/performans olarak asla aynı kefeye konulmamalıdır, çünkü gerçek f/p setlerinden biri megaworkstur.

• megaworks hala hayalimdeki bir set.benim isteğim bass tan ziyade tiz oldugu için megaworks un her zaman ayrı bir yeri olmuştur.ama almak bir türlü nasip olmadı,şimdide fiyatlar cok yukse,zaten bir iki yerde bulunabiliyor ancak.şimdi özelliklerini saymiyim,uzun sürer.hayatım bu seti araştırmakla geçti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Megaworks un şu anki fiyatı bence çok ta aşırı değil çünkü yanında verilen Dvd-Divx playerın piyasa fiyatı 80Ytl den fazla, yani Megaworks yaklaşık 380ytl ye mal olmuş oluyo

Megaworksun kumandası hakkında kafama takılan bazı noktalar var bu konuda yardımcı olursanız sevinirm.Kumanda üzerinde bulunan;
    MASTER: Genel sesi seviyesini ayarlamak için
    CENTER: center kolonunun ses seviyesini ayarlamak için
    REAR: arka kolonların ses seviyesini ayarlamak için
    SUB: bass ı ayarlamak için
    TREBLE: tizi ayarlamak için, bu konfigürasyonu ben bu şekilde yorumladım yanıldığım noktalar var mı? Bide neden ön kolonların sesini ayarlamak için bir düğme koymamışlar kumandaya ? Ön kolonlardan neden daima diğer kolonlara göre fazla ses gelir ?

• 5.1'lerin genelde tasarlanışı o şekilde olur , önden hep daha fazla ses gelecek şekilde düşünülür ama istersen onu ses kartından da ayarlayabilirsin yani illa önden çok gelecek diye birşey yok , dvd filmlerde de dikkat edersen genelde ön hoparlörlerden ses gelir ya da ev sinema sistemlerinin dizilişine dikkatli bakmışsan frontlar tv'nin yanında dururken rearlar koltuğun hemen kenarlarına konur
    quote:

Orjinalden alıntı: Toki

Megaworks un şu anki fiyatı bence çok ta aşırı değil çünkü yanında verilen Dvd-Divx playerın piyasa fiyatı 80Ytl den fazla, yani Megaworks yaklaşık 380ytl ye mal olmuş oluyo

Megaworksun kumandası hakkında kafama takılan bazı noktalar var bu konuda yardımcı olursanız sevinirm.Kumanda üzerinde bulunan;
    MASTER: Genel sesi seviyesini ayarlamak için
    CENTER: center kolonunun ses seviyesini ayarlamak için
    REAR: arka kolonların ses seviyesini ayarlamak için
    SUB: bass ı ayarlamak için
    TREBLE: tizi ayarlamak için, bu konfigürasyonu ben bu şekilde yorumladım yanıldığım noktalar var mı? Bide neden ön kolonların sesini ayarlamak için bir düğme koymamışlar kumandaya ? Ön kolonlardan neden daima diğer kolonlara göre fazla ses gelir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civilcivil -- 6 Aralık 2005, 11:18:53 >

• arkadaşlar bu sitemdeki THX tam anlamıyla kullanabilmek için hangi ses kartı kullanmamız lazım bendeki 7.1 24bit live desteklermi?
  • bende bu setten cok memnunum!
    odam cok buyuk olmadıgı icin cok iyi ses alıyorum
    dvd ve divx filmlerde cok iyi doyurucu ses veriyor
    x-fi veya a2zs ile optimum perf. veriyor
    parasını hak ediyor

bence tek eksi yanı yanında ayaklık verilmemesi ve uzaktan kumandasının kablosuz olamamsı
  • kablolu kumandasını kimseye elletmeyin ben gözüm gibi bakıyorum
    kendim 4 tane ayaklık yaptım aciiiiip oldu
  • Bence Mega çok iyi bir set çünkü ben sadece tiz dinlerim bası sevmem Dtts-100 siparişi verdim bakalım değişmeleri merak ediyom
  • quote:

Orjinalden alıntı: musandia

kablolu kumandasını kimseye elletmeyin ben gözüm gibi bakıyorum

Ayaklıkları nerede ve kaça yaptırdın fotosunu çekip buraya koayarsan nasıl bişi olduğunu görebiliriz .Sanırım bu ayaklıklar hazır olarak tahtakale civarında satılıyor, tabi özel olarak megaworks için yapılmış ayaklılar değil ama uyduğu taktirde sorun olacağını sanmıyorum
  • thx tam anlamıyla kullanılabilecek birşey değildir çünkü thx herhangi bir ses formatı yada benzer birşey değildir , thx bir sertifikadır yani notları yüksek öğrencilere verilen takdir belgesi gibi birşeydir . Eğer audigy 2 ZS deki thx konsol olayı aklını karıştırıyorsa , o sadece bir program ve verici frekansı ile hoparlörlerin birbirine orantılı ses şiddetlerini (db ama snr olan değil ! normal logaritmik oran) ayarlamaya yarıyor
    quote:

arkadaşlar bu sitemdeki THX tam anlamıyla kullanabilmek için hangi ses kartı kullanmamız lazım bendeki 7.1 24bit live desteklermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civilcivil -- 6 Aralık 2005, 12:44:15 >
  • ben kendim demirciye yaptırmıştım tabanı sactandı ama orjinal ayaklıkları boyutunda , siyah boyayla da boyattım ama siyah boya paslanmaz olmuyor maalesef ; fiyatı da 2 ayaklık 25ytl tutmuştu
    quote:

Orjinalden alıntı: Toki

quote:

kablolu kumandasını kimseye elletmeyin ben gözüm gibi bakıyorum

Ayaklıkları nerede ve kaça yaptırdın fotosunu çekip buraya koayarsan nasıl bişi olduğunu görebiliriz .Sanırım bu ayaklıklar hazır olarak tahtakale civarında satılıyor, tabi özel olarak megaworks için yapılmış ayaklılar değil ama uyduğu taktirde sorun olacağını sanmıyorum

• ayaklıkları doğunabktan çifti 20 milyona alabilirsiniz çok şık bişeydi ben aldım ve sorun yaşamadım hiç
  • ddts-100 decoderi megaworks'a bağladığımda benim gördüğüm farklar:
    Center'a gelen sesi decoder üzerinden de artırabiliyorsun ama gereksiz hatta center'a zarar verebilirsin.
    Set analog olmaktan çıkıp dijital oluyor.
    Ama en büyük eksisi tiz ve bass seslerde farkedilir bir azalma oluyor. Decoder, bu sesleri kısıyor. O yüzden ddts-100 ile megaworks kullanımı bana göre pek de sağlıklı değil.
    Hele hele Audigy2 zs ses kartınız varsa ddts-100 decodere bence hiç ama hiç gerek yok.
    quote:

Orjinalden alıntı: muhammedda

Bence Mega çok iyi bir set çünkü ben sadece tiz dinlerim bası sevmem Dtts-100 siparişi verdim bakalım değişmeleri merak ediyom

• bu setin en sevdiğim yanı ses kalitesi gerçekten insana dinlemekten keyif veriyo. sub'ı biraz daha büyük olsaydı baslarda çok daha başarılı olabilirdi. kumanda olayına gelince aslında kablolu kumanda sistem pc'de kullanıldığında eksi sayılmaz ama dvd de kullanıldığında uzaktan kumanda olması iyi olurdu.bide çıkan kablolar biraz daha uzun olsa daha iyi olurdu mesela önler 3 değilde 5m, arkalar 5 değilde 8-9 metre kadar olmalıydı. ayaklık olayına gelince ben düşüp değrilmesinden çekindiğim için duvara astım bence böle daha sağlıklı oldu. digitale çevirme olayı bence iyi bir ses kartınız varsa gereksiz, sistem bu haliylede oldukça kaliteli ses veriyor.
  • BENDEDE VAR BEDEDEEEEEE

ANLATILACAK PEK BİŞEY KALMAMIŞ.

AMA BESS SESLERİNİN SON SESTE ZAYIFLADIĞI DOĞRU.

YAAA SON SESE DOĞRU SESTE BOZULMA VE YIRTILMALAR OLSA İDİ? BENCE CRETİVE ŞEYTANİ BİR BULUŞLA BUNU ÇOZMUŞ.

BİRZ ÜÇKAĞITÇILIK GİBİ AMA BEN BU SİSTEMİ SEVİYORUM VE MEMNUNUM.

SON OLARAK BASS SESLERİNİ YABANA ATMATIN BASSLAR VURDUĞU ZAMAN YERİ VE DUVARLARI SALLIYABİLİYO.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.