Şimdi Ara

Mega boy şizofreni lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir aralar bende olduğundan şüphelendiğim hastalık bu ha. Öyle gerçi. Sonradan sadece şizofreni tanımına girecek kadar basit bir hasta olmadığımı öğrendim, ben sadece şizofren değildim.

Yıllarca (Özellikle lisede) ağır dereceli OKB ile savaştım, çok ama çok savaştım, galip çıktığımı sandım ama başka hastalıkların temelini oluşturdu sadece.

Ağır dereceli bir paranoyağım maalesef. Her şeyi kurgularım. Kuruntum çoktur. Bunlarla savaşmak için yeni ilaçlara başladım (Anti psikotik) ve şimdi gerçekten iyi gibi durumum.

Şizofreni ise var da diyebiliriz, yok da. Bunların yerine benzer olan maladaptive daydreaming ve derealizasyon var.

Bipolar gibi bir sinirli, bir mutluyum mesela. Bu da var.

Tüm bunların en iyi tanımı ise Atipik Affektif Bozukluk.

Kısacası her hastalıktan fazla ya da az da olsa biraz biraz var. Bugüne kadar (27.5 yaşıma kadar) hapse girmemem bence çok büyük başarı. Hayatımı devam ettirdiğim her saniye çok büyük bir başarı örneği. Bu başarılar bana bir ömür yeter. Benim çalışmamam lazım, bunu biliyorum. Keyif, sefa ve tembellik içinde insanlardan (Çoğundan) uzakta durarak hayatımı tamamlamalıyım. Çalışırsam kafayı yerim çünkü, benim hastalıklarımın tamamını tetikler. Babam bu konuda yardımcı oluyor ve prim günlerimi kendi fabrikasında beni bir çalışan gibi göstererek tamamlıyor. Emekli de olacağım yani. Sağ olasın. Bu durumda okumamın bir anlamı yok, evet ama diplomayı olur da alırsam bu da ayrı bir başarı örneği olacak. Bu kadar ağır hasta birinin okul bitirmesi çok büyük bir mucize olur çünkü ve sadece 12 kredim kaldı. Evlilik falan hayal tabii, 2-3 haftada bir parayla yapıyorum bazı şeyleri, başka türlü olmayacak çünkü ve hastalık konusunda da çok titizim. Yani normal insanlarla yapmamla onlarla yapmam arasında risk açısından fark yok.

Bu kadar ağır hasta olmamın bir getirisi de askeri muafiyet tabii. Çok hastayım ve askerlikten muaf olmam gerekliydi.

Şu anda uğraşacağım tek şey bilek güreşi. Dahasına gerek yok. Arada da enstrümanlarla uğraşırım. Yeterli.

Not: İlaçlarım; Invega (6+3 mg, Xeplion (Aynı etken maddeli) başlandıktan sonra sadece ya 3 ya da 6 mg alacağım) ve Akineton, Seroquel, Lityum ve sonradan başlanacak birkaç ilaç daha. Lamictal kesildi, Lustral kesildi, Abizol tekrar başlanabilir, Leponex de öyle. Lithuril (Lityum) dışında şizofreni ile savaşmak için sadece şizofreni ilaçları alıyorum anlayacağınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Seni gerçek hayatta gördüm kayra bir şeyin yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: namaste1968

Seni gerçek hayatta gördüm kayra bir şeyin yok.
    Şizofreni yok, kuruntular ve kurgular var. Şizofreni zaten halüsinasyon ile ilişkili bir hastalık ve bir kere bile halüsinasyon görmedim, bu kadarına da eminim.

Yanlış anlamasınlar ama Türkiye insanı çok cahil insanlar ve epey de gerizekalılar. Bu yüzden beni şizofren sanıyorlar ama zaten her şeye şizofren diyen bir halkımız var. O yüzden sorun yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.