Şimdi Ara

Medipol YBS vs Bilgi YBS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İki okul arasında kaldım, sizce hangisi daha iyi bir tercih olur?

Medipol'de yazılım dersleri ağırlıkta fakat Bilgi'de sözel dersler ağırlıkta.

İstanbul dışından geleceğim, Bilgi Üniversitesinin kendine ait yurdu yok, bu da bir eksi, sizin yorumlarınızı bekliyorum.

(YKS ile değil DGS ile geçeceğim, sıralama muhabbetinden ziyade okulların kalitesini konuşursak iyi olur.)

• Up ist da yazılım ağırlıklı ybs bölümlerini de yazabilir misiniz
  • Autghust34 kullanıcısına yanıt

Hocam yazılım ağırlıklı olması konusunda sanırsam İstanbul'da en iyisi Yeditepe. İkinci seneden itibaren neredeyse tamamen yazılım ağırlıklı dersleri var.

• program özelinde bilmem de bilgi medipolden çok daha iyi bir okul

• quote:

Orijinalden alıntı: Ser Jorah Mormont

Hocam yazılım ağırlıklı olması konusunda sanırsam İstanbul'da en iyisi Yeditepe. İkinci seneden itibaren neredeyse tamamen yazılım ağırlıklı dersleri var.

yks sıralaması olarak marmaradan sonraki yerlerde okunur mu sizce okunursa nereler okunmalı

• furkaannn1421 F kullanıcısına yanıt

Medipol(İstanbul) Üniversitesinin Türkçe YBS bölümü var, 50 bin civarı sanırım. Onun dışında Dokuz Eylül, Akdeniz, Sakarya gibi yerler olabilir diye düşünüyorum.

• Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

Hocam sanırım Bilgi Üniversitesindeki bölüm aslında YBS değilmiş. Baktığımda birkaç sene önceki adının "İşletme Enformatiği" olduğu gözüküyor, sanırsam ondan dolayı da müfredatı biraz sözel.

• Ser Jorah Mormont kullanıcısına yanıt

o yerlerin sıralamarı çok düşük ister istemez bi kafa karıştırıyor

• furkaannn1421 F kullanıcısına yanıt

Bazı üniversiteler(hatta çoğu) sırf İstanbul'da veya Ankara'da diye sıralamaları iyi olabiliyor ve birçoğu apartman üniversitesi o yüzden sıralamadan ziyade ders programlarına ve akademik kadrolarına bakmanızı öneririm.

isimlere çok takmamak lazım. marmaradakinin adı da işletme enformatiğiymiş eskiden. ders planında ne var, ders planındakiler gerçekten işleniyor mu ne derece işleniyor bunları görmek lazım.

haklısınız

müfredatlar arasında fazla fark yok ybs zaten yazılım ağırlıklı bir bölüm değil yazılımı içerisinde barındıran bir bölüm. işletme enformatiği olması adının almancadan çevrilmesinden kaynaklanıyor.

• akademik gozyaslari kullanıcısına yanıt

Hocam yazılım dersleri sayısı ve içeriği olarak gerçekten fark var. Bir de Medipol'de yazılım derslerini veren kişi Profesör iken Bilgi'de sıradan kişiler veriyor.

Medipol'de Olanlar

Programlamaya Giriş ve Algoritmalar,

Algoritma ve Veri Yapıları,

Web Tasarımı Temelleri,

Sistem Analizi ve Tasarımı,

Veritabanı Yönetim Sistemleri ve Veri Tabanı,

Veri Madenciliği,

Programlama Dilleri 1,

Programlama Dilleri 2,

Görsel Programlama,

Nesne Tabanlı Programlama,

Mobil Programlama

Bilgi'de Olanlar

Algoritmalar ve Programlama

Algoritmalar ve Veri Yapıları

Orta Düzey Programlama

Web Uygulamaları Tasarımı

Veritabanı Yönetimi

Sistem Analizi ve Tasarımı I

Sistem Analizi ve Tasarımı II

Kullanıcı Arayüzü Tasarımı

• Hangisi daha ekonomik ise onu seçerdim ben.

Yazılım tarafındaki eksiğinizi internetteki kaynaklardan kapatabilirsiniz.

• Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt

Hocam ikisi de %100 burslu, sizin fikriniz nedir?

Dediğim gibi barınma, yemek açısından hangisi daha avantajlı ise onu seçerdim.

• Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt

Hocam Bilgi Üniversitesinin yurdu yokmuş ve ön yargılı birisi de değilim ama biraz daha zengin kesime hitap eden bir üniversite gibi. Medipol biraz daha iyi geliyor bana, kendisine ait yurdu da mevcut.

medipol de öyle ki. özel okulların hepsi öyle açıkçası. yurt konusu çok önemli de bilginin önüne medipolu geçirebilcek bir şey olduğunu sanmıyorum.

hocam bilgi ve medipol kıyaslanabilecek seviyede değiller. medipol dediğimiz okul çok garip bir okul benim gözümde ticarethaneden farksız nasıl bu kadar büyüdüğü vs tamamen siyasi bambaşka konular yerinizde olsam medipolü tercih etmeden önce biraz düşünürüm. dersi profesörün vermesi sizi aldatmasın profesörlerin çoğu doçentlerden doktorlardan daha yetersiz yazılım gibi alanlarda size genç dinamik insanlar bence daha fazla şey katacaktır profesör olup alanında makalesi olmayan yüzlerce insan var ülkemizde.

• akademik gozyaslari kullanıcısına yanıt

Hocam doğru diyorsunuz, bir diğer merak ettiğim konu da hazırlık ve İngilizce. Bilgi Üniversitesi bu konuda sizce nasıldır, İngilizce eğitimi kaliteli midir?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.