Bildirim
Hocam 160 ile 250 'nin geometrik ortalamasını aldım cevap çıktı. Soru yaklaşık 4-5 saniyemi aldı almadı. Ama çok kolay bir soru olduğunu söyleyemem. Herkes direk geometrik ortalama alınması gerektiğini göremeyebilir.
|
'' Picasso bir lokantada otururken garson onu tanır ve ona bir kağıt uzatıp üzerine bir resim çizmesini ister.
Picasso kırmaz ve hemen bir resim çizer. 5 dakika içinde kağıdı garsona verir ve bin dolar ister. Garson çok para istediğini vurgulayarak “Ama 5 dakikada çizdiniz. Bunun için bin dolar mı istiyorsunuz” diye tepki gösterir. Picasso’nun cevabı: Sadece 5 dakika değil, 40 yıl artı 5 dakika... '' sanırım bu hocam ![]() |
İlla zor seçeceksek bu olabilirdi.
|
Satranç sorusu, yanlış yapılabilir bir soruydu. YouTube hocalarını bile ihtilafta bırakmış bir sorudur.
|
O denklemvari işlemleri kafamdan hızlıca oluşturmuştum hocam soruyu okurken. Daha önce benzerlerini gördüğümdendir.
Bir de bu tür gündelik hayat problemlerini gerçek manada gündelik hayatta da çok düşünen biriydim ara sınıflarda. Onun da etkisi var. Yolda yürürken kafamdan matematik problemleri düşünürdüm ![]() Geometrik ortalama kısmen kolay. Asıl olay harmonik ortalamanın nerelerde bulunduğunu hızlıca görebilmek. Onda çok kez yanılmışlığım vardır ![]() ![]() |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|