Şimdi Ara

Bilkent işletme vs boun işletme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
2.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce hangisi beyler birde mesela tam burslu işletme ile girdik bilkente 1k civarı sıralama okuyan varsa burs olanakları hakkında ve işletme hakkında bilgi verebilir mi veya araştıran boğaziçini de aynı şekilde araştıran varsa bi kıyaslayabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ciddi problemlerin var beni rahatlatan şey iş hayatına girdiğinde sudan çıkmış balığa dönecek olman. Dur tahmin edeyim Koç daha iyi çünkü tam burslu 5 kişi alıyor ve 200’le kapatmış (bi de 96 bin lira olduğu için eminim Bilkent’ten daha iyidir). Daha üniversiteye adım atmamış sanki 40 yıllık business mogul gibi davranıyor case study nedir diye sorsan cevap veremeyecek tip gelmiş Bilkent’i kötülüyor, bi de nasıl bi kompleks içine girdiyse burssuz adamla işim olmaz diyorsun ulan asıl burssuz adamın seninle işi olmaz :D

Bu arada 5 bursluya kıyasla 120 burssuzla okuyacaksın hadi bu düşündüklerini onların yanında söyle de göreyim koçum
    Dikkatimi çekti her işletme konusunda Bilkent’i ya kötülüyosun ya da başka üniversiteleri tavsiye ediyosun. İki üniversitede de okumadığına adım gibi eminim yani sektöre dair hiçbir bilgin olduğunu zannetmiyorum %99 ihtimal liseden mezun olmuş bu sene tercih yapacak birisin. Bilkent’in mezunları (arada yüz yirmi yıl fark olmasına rağmen), imkanları, eğitimi, öğrenciye gösterilen ilgiyi vs bilmeden direk bok atman komik duruyor. Neyse iş hayatına atılınca anlarsın gerçekleri
    Parası olan adam kuyruğuna basılmış gibi böyle tepkiler vermezdi güzel kardeşim kendini kandırmaya devam et. Mücadele etmeyi seçtim diyor ulan sanki savaşta mermi taşıdı altı üstü bi sınava girdin birader neyin kafasını yaşıyosun? Bilkent tam burslu 20 kişiyi alıp sıralaması 1000 diye yerin dibine gömdün Koç’a gidiyorum diyosun geçen sene bi avuç insan alıp anca sıralamasını yükselten ticarethane mantığıyla işletilen bi üniversite. Neyse sana 120 tane burssuz elemanın içinde başarılar çok kıskanma onları yoksa eziyet olur 4 yıl
    Öğrenci başına yüz bin lira alıyorsan (yurt, yemekhane ve diğer ek giderler hariç) doğal olarak Türkiye’nin en pahalı üniversitesi olarak o parayı öğrenciye harcayacaksın ve bu da otomatikman seni birinci yapacak zaten, yönetmeliğe göre öğrenciden aldığın parayı okul dışına aktarmak yasak. En fazla erasmus exchange anlaşmasına sahip olması sayı kalabalıklığından başka bir şey değil, ha eğer ben gider Avrupa ya da Amerika’nın en varoş üniversitelerinde okurum diyorsan seçeneklerin fazla evet. Gidilecek okullar belli, işletme alanında lider okullarla anlaşması var Bilkent’in, taşra Amerikan okullarıyla anlaşmalı olup olmaması bir şey değiştirmiyor. Koç’ta okuyan arkadaşlarım var hiçbiri yüz bin liralık eğitim aldıklarını düşünmüyor haklı olarak. Anadolu bursiyerleri için okul mezunlardan para dileniyor zaten arkasında Koç ailesi ve sayısız holding olmasına rağmen, mezunlar bile kendi aralarında dalga geçiyor olayın saçmalığıyla ilgili. Üniversite dekanı da bursiyer kontenjanının azaltılacağını açıkladı zaten, yemişim fırsat eşitliğini. Öğrenci başına yüz bin liradan fazla para alan okul da ayakta duramıyorsa diyecek bir şey yok, Bilkent bu sene iki futbol sahası, iki basketbol sahası, bir açık tenis kortu ve mevcut çim futbol sahasının etrafına bir atletizm parkuru yapıyor. Yapılan yeni sayısız yurt binalarından bahsetmiyorum. Fanatiklik yapmaya gerek yok, iki gözü olan herkes hangi üniversitenin daha öğrenci dostu ve ileriye dönük düşündüğünü görebilir.
    Öğrencilerin; önceki senenin verilerine bakıp yaptığı tercihler sonucu oluşan sıralamaların, üniversitenin kalitesi ile doğrudan ilişkisi olduğunu iddia etmek oldukça basit bir düşünüş. Zaten bu sebeple Boğaziçi gibi abartılan üniversiteler ortaya çıkıyor. Mezun olduktan sonra anlaşılır bu takıntının ne kadar yersiz olduğu. Dünya sıralamalarına bile zar zor giren bir üniversiteye; Harvard, Stanford muamelesi yapılıyor.
  • Boğaziçi biraz daha iyi bence
    Bilkent de 1000 lira burs + bedava yurt veriyo

• Boğaziçi tabiki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/boun-isletme-vs-bilkent-isletme--134335382 böyle bir konu vardı geçen sene. Bir incele derim hocam.
  • Full paket olarak düşünürsen(burs yurt şartları vs) kesinlikle bilkent ama sadece eğitime bakarsan boğaziçi bir tık daha iyi diye duydum hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilkent in burs ve yurt olanakları var.O açıdan güzel geliyor.Ama boğaziçi diğer konularda sanki daha önde gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: bekotor

https://forum.donanimhaber.com/boun-isletme-vs-bilkent-isletme--134335382 böyle bir konu vardı geçen sene. Bir incele derim hocam.
    Şu geçen seneki tm 1.si kadar itici eleman yok ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boun Endüstri vs Boun İşletme
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ariana Grande kullanıcısına yanıt
    Niye hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekotor

Niye hocam
    Yazdıkları falan aşırı itici geliyo bi de reklam falan yapıyodu

Hocam yanlis anlamazsiniz sizi sürekli forumda görüyorum ve merak ettim niçin tipi birakiyorsunuz acaba ea dan seçim yapacaksın ea daki bazı seçimleri gelecek için daha avantajlı mi gördünüz yoksa bölümü mu hiç sevemediniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Anliyorumm

Hocam yanlis anlamazsiniz sizi sürekli forumda görüyorum ve merak ettim niçin tipi birakiyorsunuz acaba ea dan seçim yapacaksın ea daki bazı seçimleri gelecek için daha avantajlı mi gördünüz yoksa bölümü mu hiç sevemediniz?
    Hocam gelecek için tıp kadar garanti bi bölüm olduğunu sanmıyorum türkiyede
    Ama beni hiç sarmadı açıkçası hiç ilgimi çekmedi 1 kez bile doğru düzgün ders dinlediğimi hatırlamıyorum yıl boyu
    Ayrıca sosyal ortam da tıp fakültesinde cidden 0 yani bu da çok canımı sıktı o yüzden ilgimi çeken bölüme geçmek için çalışmaya karar verdim en son böyle oldu
    Konu açıcam hocam açıklandıktan sonra orda da detaylı yazarım inş

Bogazici işletme istiodunuz galiva tiptan bogazici işletmeye diye bi başlık görürüz inşallah burada

• Hangi tıptaydınız siz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Anliyorumm

Bogazici işletme istiodunuz galiva tiptan bogazici işletmeye diye bi başlık görürüz inşallah burada
    İnşallah hocam
    Boun iktisat yazıcam ama büyük ihtimalle

• quote:

Orijinalden alıntı: QualityDommage

Hangi tıptaydınız siz?
    Sbü tıp istanbuldaki

• quote:

Boğaziçi tabiki
    Dikkatimi çekti her işletme konusunda Bilkent’i ya kötülüyosun ya da başka üniversiteleri tavsiye ediyosun. İki üniversitede de okumadığına adım gibi eminim yani sektöre dair hiçbir bilgin olduğunu zannetmiyorum %99 ihtimal liseden mezun olmuş bu sene tercih yapacak birisin. Bilkent’in mezunları (arada yüz yirmi yıl fark olmasına rağmen), imkanları, eğitimi, öğrenciye gösterilen ilgiyi vs bilmeden direk bok atman komik duruyor. Neyse iş hayatına atılınca anlarsın gerçekleri
  • BOUN.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Türkiye’de öğrencisini kar amacı gütmeden gözeten tek üniversite olduğu için yerden yere vurmaya çalışmışsın gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum :D İlk 500 listesine bile girmekte zorlanan bir okulu dünyada bu kadar savunacak tek öğrenci tipi ancak Türkiye’den çıkar zaten kafayı sınavla bozmuş anca başarı sıralamasıyla yorum yapabiliyor. Dediğim gibi iş hayatına atıldığında Bilkent’te ücretli okumuş birisinin önüne geçeceği gerçeği seni ne hale sokar tahmin bile edemiyorum. Adam diyor ki yemek yok yurt yok sanki artı bi özellikmiş gibi yemin ederim fıkra gibi. Okulların imkanlarını, yurtdışı olanaklarını, öğrenciye gösterilen ilgiyi, eğitim kalitesini karşılaştır tüm veriler ortada. Bi de 20 kişi alıyor demiş çıldırmamak elde değil bölümde derece yapanların genelde burssuzlardan çıktığını bile bilmiyor. Bi Boğaziçi mezunu ile Bilkent mezunu Harvard Business School’a başvurduğunda okul senin sıralamanı kaale bile almayacak ve senin o saçma bir şekilde küçümsediğin burssuz adam önüne geçecek. Neyse bunları acı bir şekilde öğrenmene en fazla 5 yıl var senin yerinde olsam üniversite yıllarımı dolu dolu geçirirdim iş hayatı ve MBA süreci fena çarpacak çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: 4yilmezun

Türkiye’de öğrencisini kar amacı gütmeden gözeten tek üniversite olduğu için yerden yere vurmaya çalışmışsın gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum :D İlk 500 listesine bile girmekte zorlanan bir okulu dünyada bu kadar savunacak tek öğrenci tipi ancak Türkiye’den çıkar zaten kafayı sınavla bozmuş anca başarı sıralamasıyla yorum yapabiliyor. Dediğim gibi iş hayatına atıldığında Bilkent’te ücretli okumuş birisinin önüne geçeceği gerçeği seni ne hale sokar tahmin bile edemiyorum. Adam diyor ki yemek yok yurt yok sanki artı bi özellikmiş gibi yemin ederim fıkra gibi. Okulların imkanlarını, yurtdışı olanaklarını, öğrenciye gösterilen ilgiyi, eğitim kalitesini karşılaştır tüm veriler ortada. Bi de 20 kişi alıyor demiş çıldırmamak elde değil bölümde derece yapanların genelde burssuzlardan çıktığını bile bilmiyor. Bi Boğaziçi mezunu ile Bilkent mezunu Harvard Business School’a başvurduğunda okul senin sıralamanı kaale bile almayacak ve senin o saçma bir şekilde küçümsediğin burssuz adam önüne geçecek. Neyse bunları acı bir şekilde öğrenmene en fazla 5 yıl var senin yerinde olsam üniversite yıllarımı dolu dolu geçirirdim iş hayatı ve MBA süreci fena çarpacak çünkü

Alıntıları Göster
    Birader boş yapma devam et. Bilkent’ten daha iyi olan KOÇ’a gitmeyi düşünüyorum zaten. Boğaziçi İşletme daha iyi Bilkent’ten bunu da bil. 20 tane adam alıyor. O adamların çoğu da Boğaziçi İşletmeye giremeyen adamlar. Burssuz adamla işim olmaz.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.