< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Eyyy forum ahalisi bu adam nasıl GSL mezunu olabiliyor ya? Bütün mesajları cahillik akmıyor mu sizce de? İlginç.
|
Ciddi problemlerin var beni rahatlatan şey iş hayatına girdiğinde sudan çıkmış balığa dönecek olman. Dur tahmin edeyim Koç daha iyi çünkü tam burslu 5 kişi alıyor ve 200’le kapatmış (bi de 96 bin lira olduğu için eminim Bilkent’ten daha iyidir). Daha üniversiteye adım atmamış sanki 40 yıllık business mogul gibi davranıyor case study nedir diye sorsan cevap veremeyecek tip gelmiş Bilkent’i kötülüyor, bi de nasıl bi kompleks içine girdiyse burssuz adamla işim olmaz diyorsun ulan asıl burssuz adamın seninle işi olmaz :D
Bu arada 5 bursluya kıyasla 120 burssuzla okuyacaksın hadi bu düşündüklerini onların yanında söyle de göreyim koçum |
Dikkatimi çekti her işletme konusunda Bilkent’i ya kötülüyosun ya da başka üniversiteleri tavsiye ediyosun. İki üniversitede de okumadığına adım gibi eminim yani sektöre dair hiçbir bilgin olduğunu zannetmiyorum %99 ihtimal liseden mezun olmuş bu sene tercih yapacak birisin. Bilkent’in mezunları (arada yüz yirmi yıl fark olmasına rağmen), imkanları, eğitimi, öğrenciye gösterilen ilgiyi vs bilmeden direk bok atman komik duruyor. Neyse iş hayatına atılınca anlarsın gerçekleri
|
Sınav puanıyla öğrenci seçilince böyle oluyor :)
|
Parası olan adam kuyruğuna basılmış gibi böyle tepkiler vermezdi güzel kardeşim kendini kandırmaya devam et. Mücadele etmeyi seçtim diyor ulan sanki savaşta mermi taşıdı altı üstü bi sınava girdin birader neyin kafasını yaşıyosun? Bilkent tam burslu 20 kişiyi alıp sıralaması 1000 diye yerin dibine gömdün Koç’a gidiyorum diyosun geçen sene bi avuç insan alıp anca sıralamasını yükselten ticarethane mantığıyla işletilen bi üniversite. Neyse sana 120 tane burssuz elemanın içinde başarılar çok kıskanma onları yoksa eziyet olur 4 yıl
|
Öğrenci başına yüz bin lira alıyorsan (yurt, yemekhane ve diğer ek giderler hariç) doğal olarak Türkiye’nin en pahalı üniversitesi olarak o parayı öğrenciye harcayacaksın ve bu da otomatikman seni birinci yapacak zaten, yönetmeliğe göre öğrenciden aldığın parayı okul dışına aktarmak yasak. En fazla erasmus exchange anlaşmasına sahip olması sayı kalabalıklığından başka bir şey değil, ha eğer ben gider Avrupa ya da Amerika’nın en varoş üniversitelerinde okurum diyorsan seçeneklerin fazla evet. Gidilecek okullar belli, işletme alanında lider okullarla anlaşması var Bilkent’in, taşra Amerikan okullarıyla anlaşmalı olup olmaması bir şey değiştirmiyor. Koç’ta okuyan arkadaşlarım var hiçbiri yüz bin liralık eğitim aldıklarını düşünmüyor haklı olarak. Anadolu bursiyerleri için okul mezunlardan para dileniyor zaten arkasında Koç ailesi ve sayısız holding olmasına rağmen, mezunlar bile kendi aralarında dalga geçiyor olayın saçmalığıyla ilgili. Üniversite dekanı da bursiyer kontenjanının azaltılacağını açıkladı zaten, yemişim fırsat eşitliğini. Öğrenci başına yüz bin liradan fazla para alan okul da ayakta duramıyorsa diyecek bir şey yok, Bilkent bu sene iki futbol sahası, iki basketbol sahası, bir açık tenis kortu ve mevcut çim futbol sahasının etrafına bir atletizm parkuru yapıyor. Yapılan yeni sayısız yurt binalarından bahsetmiyorum. Fanatiklik yapmaya gerek yok, iki gözü olan herkes hangi üniversitenin daha öğrenci dostu ve ileriye dönük düşündüğünü görebilir.
|
Kardeşim %100 bursla giremeyen her insana tembel damgası yapıştırman çok anlamsız elbet çok çalışan insanlar var ama herkes kazanamıyor malesef.
|
Koç şişirilmiş bir balondur Bilkent'le kıyaslaman Bilkent'e hakarettir.
|
Öğrencilerin; önceki senenin verilerine bakıp yaptığı tercihler sonucu oluşan sıralamaların, üniversitenin kalitesi ile doğrudan ilişkisi olduğunu iddia etmek oldukça basit bir düşünüş. Zaten bu sebeple Boğaziçi gibi abartılan üniversiteler ortaya çıkıyor. Mezun olduktan sonra anlaşılır bu takıntının ne kadar yersiz olduğu. Dünya sıralamalarına bile zar zor giren bir üniversiteye; Harvard, Stanford muamelesi yapılıyor.
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|