Şimdi Ara

MEB : 'Elmas gibi eğitim sistemimiz var'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitimde Türkiye'ye çağ atlattıklarını ileri sürerek "Bizim doğal gazımız, petrolümüz, Elmas madenimiz yok ama elmastan değerli bir eğitim sistemimiz var" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Eskişehir'de düzenlenen AKP Tepebaşı İlçe Teşkilatı Kongresi'nde yaptığı konuşmada, eğitim sisteminde Türkiye'ye çağ atlattıklarını iddia etti.

AKP'nin sistemi sürekli değiştirmesini, her dönemde olabilecek bir şey olarak tanımlayan Bakan Yılmaz, "Ortaokul öğretmenleri ilkokuldan gelen öğrencilerin zayıf olduğunu söylüyor. Liseler de aynı durumdan şikayetçi. Üniversite de öyle. En son hayat üniversiteliden şikayetçi oluyor. Mevcut öğretim bünyesini nasıl kuralım ki sistem işleyebilsin? Yıl kaç? 1939. Ne yapalım diyor, 'Müfredatı gözden geçirelim' diyor dönemin Milli Eğitim Bakanı. Eğitimin amacı toplumun refah süresine katkıda bulunmaktır. Türkiye, milli geliriyle dünyada 16. sırada. Bizim doğal gazımız, petrolümüz, Elmas madenimiz yok ama elmastan değerli bir eğitim sistemimiz var. Biz Nabi Avcı Bey'e çok şey borçluyuz. Milli geliri 3 kat artırdık bu hükumetimiz sayesinde. Türkiye’nin yarını çok daha güzel olacaktır."

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimi gördüğü dönemlerde 70 kişilik sınıflarda okuduğunu ileri süren Yılmaz, katileti bir eğitimin unsurları olarak da şunları dile getirdi:

"Kaliteli eğitimin birçok unsuru var. Bu kardeşiniz gerek ilkokulda gerek lisede 70 kişilik sınıflarda okudu. 45 dakikalık derste bir öğretmen bir öğrenciye 1 dakika ayırabilir mi? Biz geldik kaliteli eğitimi sağlamak için derslik başına düşen öğrenci sayısı, Türkiye genelinde 36'ydı, 24'e düşürdük. 645 binin üzerinde derslik var, 270 bin derslik yaptık bizim dönemimizde. Daha kaliteli bir eğitimi evlatlarımıza vermek için. Bir başka kaliteli eğitim unsuru öğretmen başına düşen öğrenci sayısının da az olması lazım. Biz geldiğimizde 28'di, şimdi 17'ye düştü. Biz biliyoruz ki iddiamız da o, en fazla yatırımı öğretmene yaptık, 580 bini üzerinde öğretmen ataması yaptık ve Cumhuriyet tarihinde kendi döneminde en fazla öğretmen ataması yapan bakanımız da Nabi Avcı Bey'dir. bugün her gördüğünüz üç öğretmenden ikisi bizim dönemimizde atandı. Geçen yıl Nabi ağabey Şubat'ta 30 bin kişi almıştı, biz sözleşmeli 20 bin öğretmen aldık, bir yılda 50 bin atadık, bu yıl 20 bin atadık. Allah nasip ederse bu yıla yakın, tabii daha sonra Başbakanımızın, Maliye Bakanımızın, Çalışma Bakanımızın ortak çalışmasıyla belirlenecek ancak 20 binin yakın bir rakamını da inşallah önümüzdeki yıl atayacağız. Niçin? Evlatlarımıza daha kaliteli bir eğitim verelim diye."

Haber Kaynağı
    Alternatif Haber Kaynağı

• Türkiye'ede çağ atladık.Issiz sayisi giderek artiyor.Laflarinizin biri tutsa be.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitim sistemi elmas, öğrenciler de elmas toplayan afrikalı çocuklar sanırım. Yani yine başkaları yolunu bulurken elması asıl çıkaranlara ekmek su yok.
  • O yüzden mi gençliğin hali ortada? Doğru dürüst yetişen adam çıkmıyor. O kadar değerli bir sistem var ki kullanmaya kıyamıyoruz.
  • 15 yıldır artan suç oranlarından, eğitim sisteminin kömürden elmasa geçişine daha çoooook yol olduğunu gösteriyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.