Şimdi Ara

Mühendisler,devre teorisi dersini çalıştığınız bir kaynak var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dersi anlamakta zorlanıyorum internetten çalışabileceğim bir kaynak var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Devre teorisi dersi dediğin circuit/devre giriş dersi mi ? Youtube da tonla video var, ingilizce biliyorsan seçenek çok daha fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: MağaraAdam

Devre teorisi dersi dediğin circuit/devre giriş dersi mi ? Youtube da tonla video var, ingilizce biliyorsan seçenek çok daha fazla.
    O hocam.Thevenin norton falan özellikle onları hiç anlamadım ya youtubedan da baktım da pek nulamadım.İngilizcem fazla iyi değil.

• Emin üçer youtube dersleri
  • Google a yazdığım gibi bir sürü youtube videosu çıkıyor, thevenini anlasan yeter, nortonun tek farkı voltaj kaynağı yerine akim kaynagi var ve direnç paralel bağlı.

Edit : bu arada hazır konusu varken sinyal dersi için kaynak biliyorsanız onu da yazarsaniz iyi olur, bana o lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MağaraAdam -- 4 Kasım 2018; 19:1:1 >
  • emin ücer muhabbeti cok uzatiyor vaktin az ise tavsiye etmem

Ahmed Enis Erkayayoutube
    Devre Teorisi Ders 03 - Nodal Analiz (Supernod)
    https://youtu.be/5tK19APWicc

bu elemanin sorulari ile calismistim zamaninda node analiz mash analiz filan

• quote:

Orijinalden alıntı: namaste1968

Emin üçer youtube dersleri
    tamam hocam ona bakayım bi sağ olun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHADOW

emin ücer muhabbeti cok uzatiyor vaktin az ise tavsiye etmem

https://youtu.be/5tK19APWicc

bu elemanin sorulari ile calismistim zamaninda node analiz mash analiz filan
    Uzatıyor sanırım videolar hep yarım saat ama dinleyeceğim hocam mecbur.Dediğinize de bakacağım teşekkür ederim.

• quote:

Google a yazdığım gibi bir sürü youtube videosu çıkıyor, thevenini anlasan yeter, nortonun tek farkı voltaj kaynağı yerine akim kaynagi var ve direnç paralel bağlı.

Edit : bu arada hazır konusu varken sinyal dersi için kaynak biliyorsanız onu da yazarsaniz iyi olur, bana o lazım
    İşte yt dekileri anlamadım hocam 1-2 tanesine baktım da bende sıkıntı var herhalde

Yani videoda anlıyorum ama soruya gelince çözemiyorum

• Kitaplardan (Textbook) çalışabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Jak

Kitaplardan (Textbook) çalışabilirsin.
    Nilson riedelden bakıyorum hocam örneklere.Tam anlatan sağlam bir kaynak olsa keşke.Bir de ben fizik derslerinde hep kötüydüm şimdiye kadar ondan ekstra zorlanıyorum ya

• Thevenin de, bagimli kaynak yoksa voltage i kisa devre, akim kaynagini açık yap, Rthevenini rahatlikla bulabilirsin, Voc sizde Vacikdevreyi de node voltage yapıp bulabilirsin, iş yine kcl de kvl de bitiyor. Kitap olarak Hambley'in electrical engineering principles and applicationsunu kullaniyorum, verdigi örnekler basit olsa da olayı kavramana yetiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Thevenin de, bagimli kaynak yoksa voltage i kisa devre, akim kaynagini açık yap, Rthevenini rahatlikla bulabilirsin, Voc sizde Vacikdevreyi de node voltage yapıp bulabilirsin, iş yine kcl de kvl de bitiyor. Kitap olarak Hambley'in electrical engineering principles and applicationsunu kullaniyorum, verdigi örnekler basit olsa da olayı kavramana yetiyor.
    Onu önermişti hoca zaten ama hiç bakmadım.Nelson riedelınkine bakıyodum.Ona bir bakayım hocam sağ olun

• Bizde Fundamentals of Electric Circuits - Alexander & Sadiku işlenirdi, konu anlatımı ve soruları fena değildi ve Nilssona benzer bir kitap. Esasen Linear and Nonlinear Circuits - Chua, Desoer, Kuh var ama bu kitap devre analizini daha sistematik hale getirirken lineer cebir kullanıyor. Nilsson ve Sadiku direk bam diye node denklemlerini yazdırıyor ve pek sistematik değil, o yönden biraz sıkıntılı bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Jak

Bizde Fundamentals of Electric Circuits - Alexander & Sadiku işlenirdi, konu anlatımı ve soruları fena değildi ve Nilssona benzer bir kitap. Esasen Linear and Nonlinear Circuits - Chua, Desoer, Kuh var ama bu kitap devre analizini daha sistematik hale getirirken lineer cebir kullanıyor. Nilsson ve Sadiku direk bam diye node denklemlerini yazdırıyor ve pek sistematik değil, o yönden biraz sıkıntılı bence
    Hocam derste de denklem kullanıyoruz zaten lineerle çözmedik hiç

• EngineerTr mi ne diye bi kanal vardi hocam dugum cevre thevenin norton super pozisyon filan ordan ogrenmistim

• Bende 800 küsur sayfalık bir kaynak var, kaç sene önce 75 liraya almıştım, şimdi 120 liranın altında bulunmaz herhalde. O kaynak her açıdan çok iyi. Nilsson Riedel Elektrik Devreleri. İnternette bulunan değil, direkt tam kitap halindeki versiyonu. Thevenin Norton'da zorlanman çok iyi değil bu arada, bir süre sonra çok daha detaylı denklemler ve devreler göreceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizci Samuel -- 5 Kasım 2018; 14:38:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Denizci Samuel

Bende 800 küsur sayfalık bir kaynak var, kaç sene önce 75 liraya almıştım, şimdi 120 liranın altında bulunmaz herhalde. O kaynak her açıdan çok iyi. Nilsson Riedel Elektrik Devreleri. İnternette bulunan değil, direkt tam kitap halindeki versiyonu. Thevenin Norton'da zorlanman çok iyi değil bu arada, bir süre sonra çok daha detaylı denklemler ve devreler göreceksin.
    Anlamaya çalışıyorum hocam bu hafta abancam biraz inş yaparım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.