Şimdi Ara

MDU 4 ve Ev İçi Merkezi Sistem Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorumu forumda arattım ancak tam cevap bulamadım. Yeni taşınacağım ev detaylı bir tadilatta.

Uydu prizleri hakkında soru sorduğumda, tesisatçı her odaya uydu prizi çekeceğini, priz çıkışlarını da merkezi bir yerde toplayacağını, anten bağlantısını oradan yapabileceğimi söyledi.

Hat sayısını sorduğumda her odaya tek hat çekildiğini belirtti. Özet olarak, anladığım kadarıyla evin tüm uydu prizleri tek bir noktada birleşecek ve buradan tek bir uydu çıkışı olacak.

Benim sormak istediğim ise, bir odada digiturk plus kutu diğer odada dreambox kullanmayı düşünüyorum. Aynı çanakta bildiğim kadarıyla hotbird + astra + eutelsat 7.0 alınabiliyor, çatıda bir çanak da turksat için ayrıca kullanmam gerekecek. Sonra bunları 4'lü disecqe vereceğim. Buraya kadar kafamda kurabiliyorum, ancak kafama takılan iki nokta var;

Digiturk plus kutular bildiğim kadarı ile MDU 4 gerektiriyor, bu kurduğum sistemle digiturk plus kullanabilir miyim?

Eğer kullanabiliyorsam 4 uyduyu sağlıklı dağıtmam için nasıl bir switch ya da santrale ihtiyacım var?

yardımlarınız için çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Merhabalar;

Sorumu forumda arattım ancak tam cevap bulamadım. Yeni taşınacağım ev detaylı bir tadilatta.

Uydu prizleri hakkında soru sorduğumda, tesisatçı her odaya uydu prizi çekeceğini, priz çıkışlarını da merkezi bir yerde toplayacağını, anten bağlantısını oradan yapabileceğimi söyledi.

Hat sayısını sorduğumda her odaya tek hat çekildiğini belirtti. Özet olarak, anladığım kadarıyla evin tüm uydu prizleri tek bir noktada birleşecek ve buradan tek bir uydu çıkışı olacak.

Benim sormak istediğim ise, bir odada digiturk plus kutu diğer odada dreambox kullanmayı düşünüyorum. Aynı çanakta bildiğim kadarıyla hotbird + astra + eutelsat 7.0 alınabiliyor, çatıda bir çanak da turksat için ayrıca kullanmam gerekecek. Sonra bunları 4'lü disecqe vereceğim. Buraya kadar kafamda kurabiliyorum, ancak kafama takılan iki nokta var;

Digiturk plus kutular bildiğim kadarı ile MDU 4 gerektiriyor, bu kurduğum sistemle digiturk plus kullanabilir miyim?

Eğer kullanabiliyorsam 4 uyduyu sağlıklı dağıtmam için nasıl bir switch ya da santrale ihtiyacım var?

yardımlarınız için çok teşekkürler.

4 anten bağlanabilen ve uydu cihazına doğru 1 çıkışı olan diseqc siviç'le birleştirebilirsiniz.
    Yani 4 x 1 diseqc sviç almalısınız. MDU4 LNB'de bu sviç'te birleşir ve çalışır.

Yalnız çatıda sviçten kablo çıktıktan sonra, bir daha kesintiye uğramadan, uydu cihazına çekilmelidir. Yani arada, splitter, uydu prizi v.s. parça olmamalıdır. Kısaca kablo, yekpare( eksiz, tekparça ) çekilmelidir. Yani uydu sistemlerinde bu husus şarttır. Değilse, sinyal kuvvetle muhtemel zafiyeti yaşanır.

Zaten, elektrikçinin oluşturacağı sistem, temelden uydu sistemine terstir. Her odaya çatıdaki sviç'ten ayrı ayrı kablo gelmelidir. Bunu sağlamak için ise, antenlerdeki LNB'leri çok çıkışlı LNB'lerle değiştirmek gerekmektedir. İki odada izleme yapacaksanız, antenlere iki çıkış veren LNB takılması yeterlidir.

Şöyle bir metraj ;

* 1 adet 120 cm çanak anten ( Eutelsat 7A, Hotbird, 19,2E Astra )

* 1 adet 80 - 90 cm çanak anten ( Türksat için )

* 4 adet twin LNB

* 2 adet 4 x 1 diseqc sviç

* Yeteri kadar kablo, siviç çıkışından odalardaki uydu cihazlarına bağlanıncaya kadar tek parça çekilmelidir.

Kolay gelsin.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Sanırım ben eksik anlattım, aslında çatıda switch yok. Yani benim anladığım merkezi sistem çatıya değil de benim eve kuruluyor. Çatıda benim kendi antenim olacak iki adet, ve bu dört uydu 4 lü disecq de birleceşecek.

Daha sonra elektrikçi apartmanlardaki merkezi sistem gibi, tek uydu yayını odalara dağıtacak diye anladım ben. Böyle bir şey mümkün değil mi?

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Sanırım ben eksik anlattım, aslında çatıda switch yok. Yani benim anladığım merkezi sistem çatıya değil de benim eve kuruluyor. Çatıda benim kendi antenim olacak iki adet, ve bu dört uydu 4 lü disecq de birleceşecek.

Daha sonra elektrikçi apartmanlardaki merkezi sistem gibi, tek uydu yayını odalara dağıtacak diye anladım ben. Böyle bir şey mümkün değil mi?

Ne farkeder ki !?

Kablo; ha merkezi sistemdeki multisviç santraldan çıktıktan sonra, uydu cihazına bağlanmış, ha diseqc sviçten çıktıktan sonra uydu cihazına bağlanmış !... Her halükarda, sviç'lerden( bireysel yada merkezi ) uydu cihazlarına ayrı ayrı kablo çekilmesi lazımdır.

Velhasılı, ilk mesajımdaki anlatıma uygun, sisteminizi oluşturmanız gerekmektedir.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Biraz önce tesisatçı ile konuştum, o bir odada uydu diğer odalarda kablo tv seyredileceğini düşünerek öyle bir sistem kurmaya karar vermiş. Çıkışları bir noktada toplamayacak, hepsinin ucunu çatıda bırakacak.

Salona ayrı çanak, dreambox için diğer odaya tek disecq gidecek, sanırım böylece çözülmüş oldu.

Konuyu hortlatıyorum ancak bir sorum daha olacak;

Dediğim gibi evde 3 odaya hat gidiyor,

Çatıya üç çanak koyup, aşağıdaki şekilde bir sistem oluşturma şansım var mı;

MDU 4 ve Ev İçi Merkezi Sistem Hakkında Yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the wade -- 5 Haziran 2014; 10:42:55 >

Selam,

Konuyu hortlatıyorum ancak bir sorum daha olacak;

Dediğim gibi evde 3 odaya hat gidiyor,

Çatıya üç çanak koyup, aşağıdaki şekilde bir sistem oluşturma şansım var mı;

İyi bir planlama yapmışsınız...

Türksat anteni ile 3 odada izleme yapabilmek için, 4 çıkışlı universal LNB taktırmalısınız.
    Zaten quad diye belirmişsiniz... ( ODA1 + ODA2 + ODA3 )

ODA3'e koyacağınız uydu cihazlarından birinde, loop çıkışı olması yeterlidir.

Kurgu çalışır yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 5 Haziran 2014; 11:01:27 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.