Şimdi Ara

Mbappe vs Messi 23 yaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Messi:

    269 maç

    108 Gol

    82 Asist

    Milli takim: 57 maç, 23 gol


    Mbappe:

    302 maç

    222 Gol

    111 Asist

    Milli takim: 63 maç, 33 gol


    .




  • şu jüri ödüllerini artık gol-asist ya da kazanılan kupa sayısından önce yazmaya başladı millet.

    "jüri ödülleri" başarının göstergesi değildir, jüri ödülleri bir takım insan topluluğunun kendi gönüllerinde hangi oyuncuya sevgi ile bağlandıklarının göstergesidir.

    başarının doğrudan ve tek bir göstergesi vardır, o da resmi rakamlardır. yani, sahada elde edilen istatislikler ya da maçları kazanarak elde edilen kupalar.
  • Mbappe vs Messi 23 yaş
  • şu jüri ödüllerini artık gol-asist ya da kazanılan kupa sayısından önce yazmaya başladı millet.

    "jüri ödülleri" başarının göstergesi değildir, jüri ödülleri bir takım insan topluluğunun kendi gönüllerinde hangi oyuncuya sevgi ile bağlandıklarının göstergesidir.

    başarının doğrudan ve tek bir göstergesi vardır, o da resmi rakamlardır. yani, sahada elde edilen istatislikler ya da maçları kazanarak elde edilen kupalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 22 Aralık 2022; 19:9:6 >
  • Asist ve gol sayılarına bakılırsa zaten orta saha ve savunmada oynayan oyuncuların şansı çok azalır.maci izlemeye pek gerek kalmaz.kim kaç asist yapmış kaç gol atmış ona bakılıp verilir.

    Mesela almanlar beckanbauri bir numara görür.luka modric,zidane gibi farklı görevler alap takımın genel kalitesini bu şekilde yukselten futbolculara da haksızlık olur.

    Genel olarak zaten forvet oyuncularının bu ödüllerden büyük avantajı vardır.en fazla golü en fazla asisti yapıp o ödülü alamiyorsa demek ki o oyuncudan daha fazla takımına yararlı olan oyuncular vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanhu11 -- 22 Aralık 2022; 21:8:57 >
  • messiyi bilmem de ronaldodan daha iyi 23 yaşında

  • Ronaldo'cular oyunu kaybedince onu terketti, Mbappe'ci oldu şimdi de  

    Messi kuşkusuz en büyüğü, düşmanları kanıtlıyor bunu zaten.

  • DMC


    en iyisi messi, cidden bak nefret ederim ama öyle yapacak yok

  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    altin topun saygin olmasinin 2 sebebi var, ödülün şeklinin estetik olarak güzel olması. bir de messi ile ronaldo'nun bu alanda cekismis olmasi. ben kucukken altin top verilecegi zaman tantana falan olmazdi. sessiz sedasiz duzenlenirdi. saygın değildi demiyorum ama futbol tartismalarinda ana yer isgal etmezdi. oyle olsa michael owen, doneminde oynamis raul'den buyuk olurdu. shevchenko, henry'den buyuk olurdu.


    messi futbolu biraktiginda, yine cok konusulan bir odul olmayacak. bir derginin kafasina esince bu sene tribunler bos covid var diye iptal edip, ertesi sene ayni sartlar altinda takdim ettigi bir odulun hala cok saygin kabul edilmesi de odulu en cok alan oyuncularla ilgili. keza ayni seyi fifa da yapmis bu sene, normalde 1 sezonluk ya da 1 yillik verilen en iyi oyuncu odulleri, ilk kez bu sezon gecen yilin agustosundan bu yilin 18 aralik gununu kapsayacak sekilde genisletilmis. kafalarina gore kriterleri, oy verenleri, araliklari her sene degistiriyorlar. neyse, jamie foxx da al pacino'ya denk oyuncu vesselam




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paşa Hazretleri -- 23 Aralık 2022; 3:20:54 >




  • Paşa Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Messi-Ronaldo ikilisinin aynı anda gelmiş olmaları futbol adına eşi görülmemiş bir tanıtım şansı oldu.

    sadece ödüllerin popülerliğini arttırmadılar, aynı zamanda futbolun genel popülerliğini arttırdılar.

    60 yaşındaki futbolun f'sini bilmeyen ev hanımı annem bile Messi-Ronaldo'yu biliyo, çünkü bu ikiliyle ilgili gelişmeler spor haberlerinde değil de normal haberlerde de gündem ediliyo yeri geldiğinde.

    Ronaldo'nun takipçi sayısının dünya rekoru olması da buna bi işaret, zira normalde müzik kanalları (ayrıca şarkıcıların bireysel kanalları) ya da film kanalları en çok takipçi kazanırlar çünkü farklı kitlelere aynı anda hitap ederler. Ronaldo bu kişi / kurumları bile geçtiyse demekki Ronaldo da sadece tek bi kesime değil farklı tür kitlelere aynı anda hitap edebiliyo.

    bu ikili farklı zamanlarda gelmiş olsalardı bu kadar sansasyon ortaya çıkmayacaktı.

    mesela satrançta Magnus Carlsen gibi efsane bi isim var şaunda, herif hem tarihin en iyisi, hem oldukça yakışıklı-fizikli bir manken (kıravatlı ve asık suratlı bi satranç ustası profili değil yani), hem oldukça zengin, hem de müthiş sempatik-epirili-rahat birisi. ve dolayısıyla satranç dünyası adına bu adamın varlığı büyük bir nimet, ama, sorun şu ki, adamın rakibi yok. rakibi olmayınca sansasyon da olmuyo. herif tüm rakiplerini tokatlayıp geçiyo, en son bıktı artık dünya şampiyonluğu maçı yapmayacam dedi. eğer Carlsen'e sağlam bi rakip olsaydı, Carlsen'in kendi popülaritesi de şuankinden daha yüksek olurdu.




  • tanhu11 T kullanıcısına yanıt
    quote:

    Asist ve gol sayılarına bakılırsa zaten orta saha ve savunmada oynayan oyuncuların şansı çok azalır. maçı izlemeye pek gerek kalmaz. kim kaç asist yapmış kaç gol atmış ona bakılıp verilir.

    FB ve milli takımımızda forma giyen Fabio Aurelio'nun top kapma istatislikleri çok yüksek olurdu her sene. ama forumlarda kimse birbirine: "Aurelio bu sene 350 top kapmış, bu lig tarihinin rekoru" yazdığını görmedik. interenette kaç tane site: "senelere göre liglerin en çok top kapan, en çok pas yapan oyuıncuları" diye listeler yayınlıyolar? ama gol-asist için bu listeler heryerde var. eğer Aurelio bir forvet olsaydı ve çok asist yapıyo olsaydı, asist rakamları forumda bir milyon kere dillendirilmiş olacaktı.

    futbolun doğasından kaynaklı bir durum bu. evet, orta saha oyuncuları insanların gözüne girme konusunda atak oyuncularına kıyasla daha dezavantajlılar. onları herkes takdir eder ama günün sonuna tek bi oyuncuda karar kılınacaksa genelde atak oyuncuları seçilir.




  • -BurakBey kullanıcısına yanıt

    +olarak biri 23 yaşındayken o dönem dünyanın en iyi ligi olan La Liga'da oynuyordu. Ek olsun. Mbappe vs Messi 23 yaş Yılda en az iki kez Real Madrid, Valencia, Atletico Madrid, Villareal, Sevilla falan yapılan lig yani. Penaldocular Mbappeci olabilmek için bahaneler peşinde. Mbappe vs Messi 23 yaş 

  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Aurellonun top kapma istatistikleri gerçekten çok iyiydi ama topu kaptıktan sonra bir durur rakip defansın oturmasına olanak verirdi topu oyuna hızlı biçimde sokamazdi.

    Mesela fernando üzerinden gidelim.topu kaptığı gibi oyalanmadan yerine atardı.zaten fernandoya baktığın zaman porto,city,galatasaraydan sonrada ispanya yaptı.meloda da aynı özellikler vardı.

    Şimdi istatistiklere baktığın zaman aurello daha çok top kaptigi için (elimde istatistik yok tahmini yaziyorum)fernandodan daha iyi oyuncu olduğunu düşünebilirsin ama adamları izledin mi futboldan anlayan adam fernandaonun çok daha iyi bir oyuncu olduğunu anlar.

    Bu sebepten istatistik birseyler gösterir ama asla yeterli değildir.oyuncuyu seyretmek gerekir derim.

    Yine muhabbet olsun diye yazıyorum.atak oyuncusu iyi oynayınca maç kazandırma özelliği var o yüzden daha değerli olurlar.bu konuda haklısınız.anlasamadigimiz konu hücumu bütün yükünü çeken,hücum organizasyonunu tek başına yönetebilecek oyuncuyla sadece ceza sahasında topla buluşan oyuncuların istatistiklerinin bir olmayacağı sadece istatistikle karar verilmeyeceği.

    Not olarak yazayım.mesela arjantin hücumu messiden sorumlu ama savunmada mesela baresi gibi bir savunma lideri de olsaydı acaba Hollanda,fransa maci 2 2 ye gelip uzatmalara gidermiydi yoksa arjantin çok daha kolay bir şekilde kupayı kazanabilir miydi tam bilemiyorum.sonuc olarak bu bölgede oynayan oyuncularda çok etkili olup istatistik kasmadan takımın maç kazanmasında oldukça etkili olabilirler.maclari ciddi şekilde izlemeden ben tam karar veremem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanhu11 -- 24 Aralık 2022; 4:24:29 >




  • tanhu11 T kullanıcısına yanıt
    bişey değişmiyor, söylediğin topu oyuna sokma hızı da bir istatislik. istatislik demek sahada oynanan oyuna bakmamak demek değildir zaten, her tür anlamlı veri grubu kendi içinde bir istatislikdir.

    Fabio Aurelio'nun topu kaptıktan sonra yaptıklarını konuşmaya gerek yok bence çünkü zaten Aurelio top kapma oranı ile gündem olan bi oyuncu olmadı hiçbir zaman, hatta kendisinin top kapma oranından bahseden yoktu neredeyse. eğer bu konu çok dillendiriliyor olsaydı o zaman dediğiniz gibi sonrası ele alınırdı.

    ayrica Aurelio'yu çok izlemedim gerçekten topu kaptıktan sonra oyuna sokmada ağır biri miydi bu konuda kendim izlemeden birşey diyemem.

    istatislikler herşeyi göstermez lafının kastettiği şey şu; mesela Xavi Barcelona'da değil de Chelsea'de oynuyor olsaydı topu oyuna sokması ağır kalacaktı çünkü Chelsea çok tempolu takım Xavi ise tempo ve deplese olma (yer değiştirme, koşma) ile ön plana çıkan bi oyuncu değil. öyle bir senaryoda Xavi eleştiri alabilirdi. topu oyuna sokmada ağır kalıyor denebilirdi (Chelsea'nin diğer oyuncularına kıyasla) ama Xavi kendi stiline uyan Barcelona gibi bi takımda topu kaptıktan sonra acele etmesine gerek kalmadan dünya yıldızı oldu. Chelsea'de bunu yapamayacaktı. iki takım arasındaki oyun anlayışı farkı nedeniyle. istatislik herşey değildir lafı bu tarz durumlar için söylenir aslında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 24 Aralık 2022; 7:11:11 >




  • O sizin verdiğiniz örnekte oynamak istediğin sisteme göre oyuncu seçmek,birbirleriyle uyumlu oyuncu seçmek gibi bakılabilir.
    .
    Benim anlatmak istediğim bir oyuncunun ne kadar fazla özelliği varsa değerinin o kadar artacağıdir.sadece bir iki özellikle oyuncunun değerinin belirlenemeyecegidir

    Tam olarak istatistik kullanilmak isteniyorsa sadece gol asist vermek yeterli olmaz.adam geçme,rakip savunmayi oyundan düşürecek öldürücü pas atma,topla nerede oyuncunun buluştuğu vs vs gibi istatistiklerde verilmek zorundadır.oyuncunun isi haritası verildiği zaman mesela 30 kere topla buluşmuş ama kendi yarı sahasiyla rakip ceza sahası arasında buluşmuş karşısında 7 8 futbolcu savunmaya yerleşmiş oyuncuyla,15 kere rakip ceza sahasında topla buluşmuş oyuncu bir olmaz.bu kadar karışık istatistiklere uğraşmaktan sa maç izlemek çok daha iyi fikir verir.

    Ispanyollar taktik ağırlıklı oynar,ingilizler fizik ağırlıklı oynar.mesela Ronaldo,rivaldo,Ronaldinho,cafu,Roberto Carlos,kaka li brezilya milli takımıda fizik agirlikli oynamaz ama adamlar bir araya toplanınca yenilmez bir güç ortaya çıkar.bu adamlar chelsede oynayamaz demek adamların değerini düşürmüyor.xavi o brezilya milli takımında oynar ama bir çok chelseli futbolcuya oynayamaz.orda da chelseli futbolcuların değeri düşmüyor.takimina ne istediğin,nasıl oynayacağınız alakalıdır.

    Genel olarak barça,chelse maçlarını dünyanın en iyi savunma yapan takımı ve dünyanın en iyi hücum yapan takımının mücadelesi olarak görür ve zevkle izlerdim.bazen en iyi savunma bazende en iyi hücum kazanırdı,yani en iyi hücumda her zaman kazanmaz.bunlar futbol anlayışıyla ilgili konulardır.




  • bana mbappe-haarland ikili rekabeti messi-ronaldo ikili rekabeti kadar keyif vermiyor.

  • Mbappe-Haaland rekabeti diye bir rekabet yok zaten. Haaland topcu tipi geregi Mbappeyle rekabet edemez.


    Mbappenin su anki hali Messinin 23 yasindaki halinden daha iyi. Messi ultra güclü kadrolarla oynadi Barcayla. Messi ve Mbappenin lig perfonmanslarini karsilatirmak haksiz rekabete girer bu yüzden.


    Messi dede diyoruz da, 35 yasinda kac tane dünya kupasi oynadi, penaltilar olmadan kac tane golü var dünya kupalarinda? 1 tane iyi dünya kupasi oynayan, 2016dan beri pili bitik Müllerden fazla golü var mi? Messi dede bedavadan kazandigi dünya kupasi icin önce Enzolara Alvarezlere dua etsin, sonra onu arkadan itekleyen Fİfa ve Katar Emirine.

  • Aha Kenshin mağaradan çıkmış. Oh be eğlenceye devam. İyi iyi. Yanıkların biraz azalmıştır umarım. Yoksa birkaç yanık kremi daha yollayayım, ister misin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 15 Ocak 2023; 12:49:52 >
  • Ronaldocular Mbappeci oldu vay be. Dünkü çocuktan medet umar hale gelmişler. Yazık be.
  • Donnarummathebest D kullanıcısına yanıt
    final maçında birkaç kez Arjantin merkez orta sahasından ileriye çok iyi dribblingler yapıldı, yapan oyuncu da tip olarak Messi'ye benzemiyo değil hani. spiker öküz olduğundan oyuncunun adını söylemediği için her seferinde Messi zannettim ve: "helal olsun Messi gene koşularını yapıyo" dedim, ama bi baktım koşuyu yapan Mac Allister çıktı ve aynı maçta Mac Allister birkaç kez yaptı aynı manyak çalımlı koşuları. her seferinde Messi zannetim.

    demek istediğim, Messi iyidir hoştur da, Arjantin takımının hakkını vermek lazım şimdi. Messiyi ilahlaştırmayı kendine hayat amacı edinmiş trollerin abarttıkları gibi bir "çöp ordusu" falan yok ortalıkta. tam tersine adamlar yetenekliler.

    final maçını kazandıran Di Maria ile kalecidir bu arada. takımın geneli oldukça iyiydi ama illa biri sivrilecekse Di Maria ve kaleci sivrildi. yarı final maçı da Alvarez sayesinde kazanıldı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.