Şimdi Ara

MBA için 128 GB SSD yeterlim mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
3.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Apple TR online sitesinden MacBook Air almak istiyorum. Hiçbir grafik uygulaması kullanmayacağım sadece iş için office uygulamaları ve remote desktop. Çok dolaştığım için ofise uzak masaüstü bağlantısı yapacağım. Pil ve hafiflik için bu aleti tercih ediyorum. 1.7 GHz Çift Çekirdekli Intel Core i7; 3.3 GHz'e kadar Turbo Boost,8 GB 1600 MHz LPDDR3 SDRAM,128 GB Flash Depolama seçtim. Fiyatı 3.550 tl.

2 yıldan fazladır ipad 16 gb. kullanıyorum ve uygulamaların çok fazla yer tutmadığını gördüm. Resim ve video dosyaları ciddi yer kaplıyor. 128 GB. SSD yeterli olur mu? USB 3.0 external HDD taşınması durumu kurtarır mı?

Ayrıca i7 değilde i5 yeterli veya 4 değilde 8 gb. ram yeterli diyebiliyor musunuz? olmazsa olmaz diyebileceğiniz konfigürasyon nelerdir? 128 - 256 gb. ssd farkı 550 tl. i5 işlemcili en temel MBA 2900 tlye kadar geriliyor.

tecrübeli arkadaşların fikrine ihtiyacım var.

şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: gt1903

Herkese merhaba,

Apple TR online sitesinden MacBook Air almak istiyorum. Hiçbir grafik uygulaması kullanmayacağım sadece iş için office uygulamaları ve remote desktop. Çok dolaştığım için ofise uzak masaüstü bağlantısı yapacağım. Pil ve hafiflik için bu aleti tercih ediyorum. 1.7 GHz Çift Çekirdekli Intel Core i7; 3.3 GHz'e kadar Turbo Boost,8 GB 1600 MHz LPDDR3 SDRAM,128 GB Flash Depolama seçtim. Fiyatı 3.550 tl.

2 yıldan fazladır ipad 16 gb. kullanıyorum ve uygulamaların çok fazla yer tutmadığını gördüm. Resim ve video dosyaları ciddi yer kaplıyor. 128 GB. SSD yeterli olur mu? USB 3.0 external HDD taşınması durumu kurtarır mı?

Ayrıca i7 değilde i5 yeterli veya 4 değilde 8 gb. ram yeterli diyebiliyor musunuz? olmazsa olmaz diyebileceğiniz konfigürasyon nelerdir? 128 - 256 gb. ssd farkı 550 tl. i5 işlemcili en temel MBA 2900 tlye kadar geriliyor.

şimdiden teşekkürler.

bana kalırsa 8Gb ram'den aşağısını almayın, hem SSD ömrünü uzatırsınız (çok daha az harddisk caching yapar), hem de şu anda 4Gb ram hem osx hem de windows için minimum ram seviyesi. Düzgün bir performans kazancı için 8Gb ram olmazsa olmaz benim açımdan.

Harddisk konusunda bana kalırsa 128Gb sizin kullanım şeklinizde çok problem değil, artık USB3.0 da iyice yaygınlaştı ve harici harddisk kullanmanın birçok konuda hız dezavantajı ortadan kalktı diye düşünmekteyim..

• 128 gb ssd yanınızda taşınabilir harddisk taşırsanız yeterli. yapacağınız işlemleri göz önüne alarak benim size tavsiyem i5 işlemci 8 gb ram hatta özel konfigürasyona izin veriyor ve çok uçuk bir fiyat çıkmıyorsa 16 gb ram tavsiye ederim. daha uzun ömürlü olacaktır. i5 işlemci sizin işinizi görecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

Herkese merhaba,

şimdiden teşekkürler.

bana kalırsa 8Gb ram'den aşağısını almayın, hem SSD ömrünü uzatırsınız (çok daha az harddisk caching yapar), hem de şu anda 4Gb ram hem osx hem de windows için minimum ram seviyesi. Düzgün bir performans kazancı için 8Gb ram olmazsa olmaz benim açımdan.

Harddisk konusunda bana kalırsa 128Gb sizin kullanım şeklinizde çok problem değil, artık USB3.0 da iyice yaygınlaştı ve harici harddisk kullanmanın birçok konuda hız dezavantajı ortadan kalktı diye düşünmekteyim..

Cevabınız için teşekkür ederim.

İ7 yerine i5 için ne düşünürsünüz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: carpediemsral

128 gb ssd yanınızda taşınabilir harddisk taşırsanız yeterli. yapacağınız işlemleri göz önüne alarak benim size tavsiyem i5 işlemci 8 gb ram hatta özel konfigürasyona izin veriyor ve çok uçuk bir fiyat çıkmıyorsa 16 gb ram tavsiye ederim. daha uzun ömürlü olacaktır. i5 işlemci sizin işinizi görecektir

Sitede 16 gb ram seçeneği yok malesef.

İ5 8 gb. ram için ne dersinzi?

• 16 yoksa 8 olarak alın. o da rahat rahat yetecektir. bütçeniz uygunsa i7 de alabilirsiniz ama kullanımınız için gerekli olduğunu sanmıyorum i7 nin. i5 yetecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carpediemsral

16 yoksa 8 olarak alın. o da rahat rahat yetecektir. bütçeniz uygunsa i7 de alabilirsiniz ama kullanımınız için gerekli olduğunu sanmıyorum i7 nin. i5 yetecektir.

Çok teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistemde 8GB ram yetersiz mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

Herkese merhaba,

şimdiden teşekkürler.

Cevabınız için teşekkür ederim.

İ7 yerine i5 için ne düşünürsünüz?

i7 de olsa ikisi de fiziksel olarak çift çekirdekliler, o kadar para vermeye değmez, sizin odak noktanız ram miktarı, sonrasında olabliyorsa harddisk kapasitesi olmalı..

• Office falan kullanacaksan rame 8 gb vermeme gerek yok. Hem iwork hem microsoft office yuklu 4 gbr am var cihazda ve hic sorunsuz kullaniyorum. Keske 8 alsaydim dedigim olmadi.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurgitmez

Office falan kullanacaksan rame 8 gb vermeme gerek yok. Hem iwork hem microsoft office yuklu 4 gbr am var cihazda ve hic sorunsuz kullaniyorum. Keske 8 alsaydim dedigim olmadi.

Mavericks ile gelen RAM sıkıştırma özelliği sayesinde 4GB RAM'i 6GB gibi kullanıyor. Bu yüzden dediğiniz gibi 4GB RAM de ihtiyaçlar doğrultusunda yeterli olabilir fakat cihazı uzun yıllar kullanmayı düşünüyorsanız 8GB ileriye yatırım açısından mantıklı olacaktır.
  • Ssd 256 alın gerisi önemli değil

• Arkadaşlar parallels ile windows yüklerek visual studio ve sql server gibi yazlımları kullanmak için 128gb ssd yeterli olurmu ? 256 gb'lığa bütçem yetmeyeceği için parallels'i harici diske kurarak da kullanabilirim diyorum ne dersiniz ? Zaten onun dışındaki resimler müzikler oyunlar harici diskte duracak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.