Şimdi Ara

Mazota büyük zam 26.01.2014 [29 kuruş] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
385
Cevap
4
Favori
10.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Faiz lobisi rant lobisi gak lobisi guk lobisi derler bir günde 2 milyar dolar dövizi satarlar. Alan alır bir kenara koyar iki daha ister.

Eh; kutu kutu pense elmamı yerse arkadaşım millet arkasını dönse...
    Bir sı.an iki sı.an üçüncü de...

Tekerlemenin gerisini hayal gücünüze bıraktım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

quote:

Orijinalden alıntı: Beyazıt Çakır

quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

Off bu harbi büyükmüş.dizelciler büyük sever.bakalım nereye varacak bu işin sonu.

imazızdaki araçtan memnun musunuz? 50-55 krş/km yakabiliyorsa almayı düşünüyoruz şöyle temiz bir ikinci el

Ben memnunum ama size gelmez bu araç 1 tl den aşağı boşa atsanız yaktıramazsınız.

tamam ozaman ben de öyle duymuştum bir de rampa çıkarken klima kapatmak gerekiyormuş. Bizim memleket malum sıcak klima önemli. bana gelmez o zaman. Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Bir ülkede yerli malı üretimi durma noktasına geldiyse ve insanların günlük hayatta kullandığı araç gereçlerden dünya çapında bir markası yoksa, o ülkede dolar da artar, euro da artar, altında artar, borsa da düşer. Dünya çapında ülkeni temsil edecek yerli malı üretirsen, gelişmiş ülke olursun. Üretmez isen, gelişmekte olan ülke yalanı altında zaman içinde eriyip yok olup gidersin.

Bir ülkenin ihracatı ithalatını geçemiyorsa, o ülke yok olmaya mahkumdur, zamanla dünya haritasından silinmesi muhtemeldir.

Ülkenin başına acilen, teknoloji ve sanayi devrimi yapacak bir yönetimin gelmesi lazım.

Elbet bu ülkeyi refaha kavuşturacak, eğitimin, bilimin, teknolojinin, sanayinin, tarımın, hayvancılığın ve en önemlisi yerli malı üretiminin, yerli malı markaların önünü açacak siyaset adamları gelecek, gelemezlerse en başta yazdığım gibi bu ülke bu millet zamanla eriyip yok olacak

Siz siz olun hiç bir zaman takım tutar gibi parti tutmayın, partilere gönül bağıyla bağlanmayın. Bir ülkeye en çok zarar veren davranış budur. Çünkü,

"Dünyada her millet, icraatına tahammül ettiği hükumetin mesuliyetine ortak sayılır."

Imzami atarim ayni seyleri dusunuyoruz. Boyle bir ekonomi ile hic bir yere varilmaz.

• eskiden hız manyağı idim, uzun yolda 150 den aşağısı beni kesmezdi , işe giderken tali yolda 120-130 ile gitmek tek keyfimdi. şimdilerde 90 'ı geçemiyorum. sanırım bu zamlardan sonra her daim 5. vites 70 km - 2000 devir ile gitmeye başlayacağım .
    95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • Perşembe günü yaşanan; Dolara olan spekülatif ataktı. Kur 1.80 den 2.33 e çıkmış durumda %30 a yakın bir değer kaybı oluştu. Bu oran gelişmekte olan ülkelerde faiz artırmalarına rağmen %20 civarında veya üstü. Dolar ve Euro gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Yalnız Gelişmiş ülke piyasalarında bu durum bir sorun oluşturmaya başladı. Cuma günü Amerika borsaları %2 Avrupa borsalarıda buna yakın değer kayıpları yaşadı. Borsada şirketlerin değeri oluşur şirketlerde karlılık oranlarına göre değerlenirler, yani bu şirketler üretim yapacaklar ve ürettiklerini satacaklar. Sorun ise şu Gelişmiş ülkelerde yer alan bu şirketlerin bir numaralı ve en büyük müşterileri ise gelişmekte olan ülkeler. Gelişmekte olan ülkelerde kur dezavantajından dolayı ithalatı sınırlayacaklardır talep en az yarıya yakın düşme tehlikesi göstermiştir. Cuma günü bunu Avrupa ve Amerika borsalarında iyi bir şekilde yaşadık. Adamlar dedi ki tamam güzel toparlanıyoruz üretimimiz de artıyor ama durun bunu kime satacaz biz?? Resim bu.. Şimdi dolar daha fazla yükselir mi? Bu Ab ve ABD nin veya Japonya nın işine gelir mi?? Bu durumda faiz artırmak gerçekten mantıklı mıdır?? TCMB dayanabildiği yere kadar dayanacak ve de artırmayacaktır, doların yükselişi biryerden sonra artık tamamen spekülatif olacak ve seviyeden birileri alabileek midir.?

• quote:

Orijinalden alıntı: needacar

quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq_

adamlar pardon adam kelimesi yakışmadı bu kan emicilere, resmen batırdılar, ağızlarına yüzlerine bulaştırdılar olayı. olan bize olacak.
    ötv'ymiş mazota zammış taksit sınırlamasıymış belki pek beni ırgalamaz ama ; dolaylı yoldan benim yiyeceğim kuru pilava pirince süte ekmeğe zam gelip benim ve ailemin boğazından geçen lokmaya göz koyan adamın fırsatını bulduğum an ümüğüne çökerim. simit 1 lira olmuş lan simit simit bildiğin yuvarlak hamur parçası. et,balık zaten ateş pahası. kışın doğalgazı açamıyoruz m3'ü kaç lira olmuş donmaktan salya sümük geziyoruz.
    velhasıl kelam benim derdim 2.0 motorlu araç, iphone, benzin olabilir ama orta direğin derdi ekmek. insanların şuan din, imanla gözlerinin önünde perde var. ama açlıktan guruldayan bir karnın sesini hiç bir şey bastıramaz. biraz daha sabredin makarnadan davul gibi olan göbekler yavaştan omur iliğe yaklaştımı gezicilere terörist diyen adamlar eylemin en başında koşturmazlarsa adam değilim.

Batan ne dir bir açıklama yapabilir misiniz? Geziciler terörist değildi ama ön taraftakilerin alayı öyleydi İstanbul da. Darbe heveslisi ve şakşakcısı diyebilirim.

Darbe olsa da safralardan kurtulsak, darbeci değilim ama darbe elzem bu topraklarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: FoxHound

Benzin, dizel... Sırada LPG var demek ki...

Hocam LPG'ye yeni 30 kuruş zam geldi zaten aman diyim şeytanın kulağına gider söylediğiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Alegria -- 25 Ocak 2014; 16:12:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EaglesWing

Faiz lobisi rant lobisi gak lobisi guk lobisi derler bir günde 2 milyar dolar dövizi satarlar. Alan alır bir kenara koyar iki daha ister.

Eh; kutu kutu pense elmamı yerse arkadaşım millet arkasını dönse...
    Bir sı.an iki sı.an üçüncü de...

Tekerlemenin gerisini hayal gücünüze bıraktım.

Kısa ve öz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

iPhone 4S 16 GB BLACK
  • İktidara CHP,MHP ya da BDP gelsin... Eminim ki akaryakıta zerre zam yapmazlar. Vergileri de düşürürler. Falan filan...

Orijinalden alıntı: La Alegria

quote:

Orijinalden alıntı: FoxHound

Benzin, dizel... Sırada LPG var demek ki...

Hocam LPG'ye yeni 30 kuruş zam geldi zaten aman diyim şeytanın kulağına gider söylediğiniz.

Tövbe diyelim o zaman...

Mazot parası o kadar çok yükseldiki gelir, gideri karşılayamaz oldu.

Daha 2 gün önce 2 fabrikadan %10 talep ettik, sağolsunlar %10 da zam aldık ancak. 30 kuruş daha zam gelirse, aldığımız zamlar eriyip gidicek. Resmen artık milleti batırmaya uğraşıyorlar.

So, so you think you can tell Heaven from Hell,
    blue skies from pain.

And did they get you to trade your heroes for ghosts?
    We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year.

• Yakında azacaklar fasulyeye sebzeye yapılan zam gibi TL olarak zamlayacaklar yeni yıldan itibaren 1 TL mazot zamlandı gibi haberler olursa şaşırmam.

artık türklirasına bile güvenemiyorum

suan çok yüksek ama makul bir seviyeye geldiğinde

bütün paramı dolara ceviriyim, maaşımı bile dolar yapıyım. Nede olsa 1azalıp 3artıyor, en azından paramın değeri azalmaz.
    Tamam hükümet iyiydi ama su 2-3aydır heralde en kötü yönetimi sergiliyor
    ortada yangın var, su dökmüyor sebeb ise ben su dökmezsem siz hiçbirşeysiniz demek. Eskiden böylemi yönetiyorlardı ülkeyi, asıl halk olmazsa devlet hiçbirşeydir.

tabi bunu bizim halka anlatmak zor

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

quote:

adamlar pardon adam kelimesi yakışmadı bu kan emicilere, resmen batırdılar, ağızlarına yüzlerine bulaştırdılar olayı. olan bize olacak.
    ötv'ymiş mazota zammış taksit sınırlamasıymış belki pek beni ırgalamaz ama ; dolaylı yoldan benim yiyeceğim kuru pilava pirince süte ekmeğe zam gelip benim ve ailemin boğazından geçen lokmaya göz koyan adamın fırsatını bulduğum an ümüğüne çökerim. simit 1 lira olmuş lan simit simit bildiğin yuvarlak hamur parçası. et,balık zaten ateş pahası. kışın doğalgazı açamıyoruz m3'ü kaç lira olmuş donmaktan salya sümük geziyoruz.
    velhasıl kelam benim derdim 2.0 motorlu araç, iphone, benzin olabilir ama orta direğin derdi ekmek. insanların şuan din, imanla gözlerinin önünde perde var. ama açlıktan guruldayan bir karnın sesini hiç bir şey bastıramaz. biraz daha sabredin makarnadan davul gibi olan göbekler yavaştan omur iliğe yaklaştımı gezicilere terörist diyen adamlar eylemin en başında koşturmazlarsa adam değilim.

Batan ne dir bir açıklama yapabilir misiniz? Geziciler terörist değildi ama ön taraftakilerin alayı öyleydi İstanbul da. Darbe heveslisi ve şakşakcısı diyebilirim.

Darbe olsa da safralardan kurtulsak, darbeci değilim ama darbe elzem bu topraklarda.

Sen bu topraklara çok uzaksın, imzanı atmışsın :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

quote:

Sen bu topraklara çok uzaksın, imzanı atmışsın :D

Seni ne ilgilendiriyor nereli olduğum vatanı satmıyorum ya, klavyeden ötmek kolay. Yaşıtlarınla takıl hadi bakayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 25 Ocak 2014; 16:28:25 >

• bir tur döndük sıra lpg'ye geliyor yine

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.